Astrid Liland

Wednesday, 06 December, 08:54

Nyheter om Astrid Liland

NRK - 23 aug 23 kl. 09:37

Radioaktive utslipp i Japan vil ikke være merkbare i Norge

Japan skal slippe ut renset radioaktivt kjølevann fra kjernekraftverket i Fukushima i havet. Det blir ikke merkbart i Norge, ifølge Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet (DSA). – Vi får rutinemessig rapporter om opprydningsarbeidet, avfallshåndteringen og planene fremover.

Klartale - 06 jun 23 kl. 12:07

Mener det ikke er umiddelbar fare for atom-sikkerheten

Ukraina anklager Russland for å ha sprengt Kakhova-demningen. Russland anklager Ukraina for det samme. Vannet fra demningen forsyner kraftverket i Zaporizjzja med kjølevann.

NRK - 01 sep 22 kl. 10:35

Direktoratet for strålevern :– Viktig å få verifisert tilstanden på kraftverket

– Det er viktig at det kjem inn uavhengige inspektørar som kan rapportere om tilstanden på kraftverket, fordi all informasjon som har komme ut frå det ukrainske tekniske anlegget har vore kontrollert av russarane som er til stades der, seier direktør for Direktoratet for strålevern (DSA), Astrid Liland. Ekspertar frå Det internasjonale atomenergibyrået IAEA prøver no å koma seg fram til atomkraftverket Zaporizjzja i Ukraina. Kraftverket er okkupert av russiske soldatar, og det har vore harde kamphandlingar i området, noko som har ført til frykt for ei atomulukke.

NRK - 22 okt 22 kl. 01:33

Frykter atomkarastrofe om demning ryker

Situasjonen ved det russisk-okkuperte atomkraftverket i Zaporizjzja i Ukraina forverres, med stadige strømbrudd og fare for sprenging av en demning som sørger for vann til kraftverkets kjøleanlegg – Vi synes det som skjer er svært bekymringsfullt, sier beredskapsdirektør Astrid Liland i Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet til Faktisk Verifiserbar..

Dagbladet - 25 aug 22 kl. 21:35

Ble frakoblet:- Kan komme hit

Beredskapsdirektør Astrid Liland forteller at Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet følger situasjonen i Zaporizjzja tett..

Aftenposten - 12 mar 22 kl. 20:36

Klokken tre om natten fikk Astrid Liland beskjeden: «Nå brenner det»

Du vet at verden er blitt et farligere sted når du ser Astrid Liland (50) på TV..

NRK - 04 mar 22 kl. 05:37

Direktoratet for strålevern: – Dette er en veldig alvorlig situasjon

Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet har satt stab i natt og følger med. – Dette er jo en veldig alvorlig situasjon, sier beredskapsdirektør i DSA Astrid Liland til NRK. Hun påpeker at det likevel ikke er noen umiddelbar fare for at Norge skal rammes av en eventuell eksplosjon.

Aftenposten - 25 feb 22 kl. 14:11

Radioaktivt støv virvles opp i Tsjernobyl. Myndighetene i Norge følger nøye med.

– Vi følger tett med på måledata som publiseres fra Ukraina. Vi ser en liten økning i stråling, sier Astrid Liland i….

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com