AstraZeneca-vaksiner

Tirsdag, 11 Mai, 06:04

Nyheter om AstraZeneca-vaksiner

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 01 april 21 kl. 10:44

Vil ikke ta AstraZeneca-vaksinen

Tysklands innenriksminister, Horst Seehofer, sier til Bild at han ikke vil vaksineres med AstraZeneca-vaksinen. Ifølge avisen har helseminister Jens Spahn bedt sine kolleger over 60 år om å la seg vaksinere med AstraZeneca for å gjenopprette tilliten til vaksinen. Seehofer, som er 71 år gammel, sier til Bild at han svarer nei til oppfordringen fra Spahn.

NRK - 01 mai 21 kl. 20:41

Knytter dødsfall til AstraZeneca

Legemiddelverket vurderer det til å være sammenheng mellom AstraZeneca-vaksinen og dødsfallet til en kvinne på Tynset i starten av mars, skriver Bergens Tidende. Den 7. mars i år døde en Tynset-kvinne i 30-årene etter akutt sykdom, ti dager etter at hun ble vaksinert med koronavaksinen fra AstraZeneca.

NRK - 30 mars 21 kl. 07:45

EU stanser AstraZeneca-eksport

EU stanser eksporten av AstraZeneca-vaksinen ut av unionen, opplyser vaksinekoordinator Richard Bergström til Svenska Dagbladet. AstraZeneca har lovet å levere 300 millioner doser av koronavaksinen til EU, men så langt er bare 100 millioner levert. Samtidig er doser som er produsert i EU blitt sendt til land utenfor unionen.

NRK - 23 mars 21 kl. 07:52

Ber om meir AstraZeneca-info

Det amerikanske instituttet for allergiar og infeksjonssjukdommar (NIAID) trur AstraZeneca kan ha levert ufullstendige data om kor effektiv koronavaksinen er. Måndag opplyste AstraZeneca at vaksinen er 79 prosent effektiv mot vanleg covid-19-sjukdom, og 100 prosent effektiv mot alvorleg sjukdom. Ifølgje NIAIB kan legemiddelgiganten ha levert utdatert informasjon som ein del av forsøket.

NRK - 23 mars 21 kl. 07:52

USA ber om meir AstraZeneca-info

Det amerikanske instituttet for allergiar og infeksjonssjukdommar (NIAID) trur AstraZeneca kan ha levert ufullstendige data om kor effektiv koronavaksinen er. Måndag opplyste AstraZeneca at vaksinen er 79 prosent effektiv mot vanleg covid-19-sjukdom, og 100 prosent effektiv mot alvorleg sjukdom. Ifølgje NIAID kan legemiddelgiganten ha levert utdatert informasjon som ein del av forsøket.

NRK - 07 mai 21 kl. 13:11

Vil ikke gi AstraZeneca til unge

Unge folk under 40 bør tilbys et alternativ til AstraZeneca-vaksinen. Den anbefaler den vitenskapelige komiteen som fører tilsyn med Storbritannias vaksinasjonsprogram. JCVI-komiteen sier at føre-var-prinsippet er årsaken til den nye tilnærmingen for folk mellom 30 og 39 år.

NRK - 21 april 21 kl. 16:48

Island skal låne AstraZeneca-dosar

Det islandske helsedepartementet melder på nettsidene sine at Island gjennom ein avtale med Noreg skal låne 16.000 dosar av AstraZeneca-vaksinen. Det var VG som omtalte saka fyrst.

NRK - 21 april 21 kl. 06:27

AstraZeneca-vaksine gjev blødningar

Folk som har teke AstraZeneca-vaksinen får oftare blåmerker, naseblod og blødning frå tannkjøtet enn folk som har fått andre vaksinar. Det syner undersøkingar frå FHI, skriv Aftenposten. Nær 4500 personar har ore med i undersøkinga, og 124 svarte at dei fekk mindre, ufarlege blødningar.

NRK - 15 april 21 kl. 17:53

Vurderer AstraZeneca til frivillige

Helseminister Bent Høie åpner for å gi AstraZeneca-vaksinen til frivillige. det sier han til Aftenposten. Regeringen har satt ned et ekspertutvalg som blant annet skal vurdere om dette er en vaksine som kan tilbys frivillige i Norge, uten at den er en del av vaksinasjonprogrammet, ifølge Høie.

NRK - 07 april 21 kl. 16:51

Stanser AstraZeneca-vaksinering

Storbritannia stanser AstraZeneca-vaksinering av personer under 30 år. Denne gruppa vil inntil videre bli tilbudt andre koronavaksiner mens en mulig blodpropp-forbindelse granskes, opplyser det britiske legemiddeltilsynet. Stansen kommer etter at det europeiske legemiddelbyrået (EMA) i dag sa at tilfellene med blodpropp og lave blodplater bør listes som en mulig sjelden bivirkning av AstraZeneca-vaksinen..

NRK - 02 april 21 kl. 12:51

– Liten risiko for blodpropp

Risikoen for blodpropp forbundet med AstraZenecas koronavaksine er «svært liten», sier det britiske legemiddeltilsynet MHRA fredag. Torsdag opplyste tilsynet at de har registrert 30 tilfeller av den sjeldne blodpropptypen blant de 18 millionene AstraZeneca-dosene som er satt. I Norge og flere andre land er AstraZeneca-vaksineringen satt på vent for å undersøke om det er en sammenheng mellom AstraZeneca-vaksinen og sjeldne sykdomstilfeller..

NRK - 30 mars 21 kl. 20:02

Reagerte på AstraZeneca-uttalelser

Legemiddelverket reagerer i en intern e-post på at vaksineprodusenten AstraZeneca sa til tv2 at vaksinen var trygg. Lørdag 13. mars uttalte kommunikasjonsdirektør i AstraZeneca Norden, Jacob Lund, til tv-kanalen at deres vaksine ikke hadde tegn til økt risiko for blodpropp eller reduksjon av blodplater.

NRK - 30 mars 21 kl. 13:09

31 blodpropptilfeller i Tyskland

I Tyskland er det oppdaget 31 tilfeller av blodpropp hos personer som har fått AstraZeneca-vaksinen, melder Der Spiegel. I ni av tilfellene døde pasienten, opplyser det statlige Paul Ehrlich-instituttet. Nesten alle de rammede var kvinner.

Klartale - 19 timer siden

Fraråder vaksinene fra AstraZeneca og Janssen

Eksperter anbefaler å droppe korona-vaksinene fra AstraZeneca og Janssen. Begge vaksinene skal ha gitt farlige bivirkninger..

VG - 19 timer siden

Ekspertutvalget anbefaler å ikke bruke AstraZeneca og Johnson & Johnson-vaksinene

Ekspertutvalget som har vurdert bruken av AstraZeneca og Johnson & Johnson sin vaksine, anbefaler at disse vaksinene tas ut av det nasjonale vaksinasjonsprogrammet på grunn av de alvorlige bivirkningene som har vært..

E24 - 19 timer siden

Ekspertutvalg anbefaler at Norge dropper AstraZeneca og Johnson & Johnson-vaksinering

Utvalget som har vurdert AstraZeneca- og Johnson & Johnson-vaksinene i Norge, anbefaler regjeringen å ta dem ut av vaksinasjonsprogrammet..

NRK - 20 timer siden

Pressekonferanse om AstraZeneca

I dag mottar Regjeringa rapport om AstraZeneca- og Janssen-vaksinen. Sendinga startar klokka 09.55..

NRK - Igår: 21:56

Frivillig vaksinering et dilemma

Frivillig vaksinering har vært blant de vanskeligste spørsmålene som regjeringens ekspertutvalg har diskutert, sier utvalgets leder Lars Vorland til VG. Mandag skal utvalget komme med sin anbefaling om videre bruk av AstraZeneca- og Janssen-vaksinen. Et av spørsmålene som utvalget har vurdert, er om vaksinene skal brukes i det norske vaksinasjonsprogrammet fremover.

NRK - 25 mars 21 kl. 03:54

AstraZeneca nedjusterte effekt

Vaksineprodusenten AstraZeneca har nedjustert vaksinen si effektivitet mot covid-19-symptom frå 79 til 76 prosent etter fase 3-studiar. Vaksinen er 100 prosent effektiv mot alvorleg sjukdom som krev sjukehusinnlegging, opplyser AstraZeneca..

NRK - Igår: 18:33

AstraZeneca-kontrakt utløper i juni

EU har ikke utvidet kontrakten for koronavaksiner fra produsenten AstraZeneca, opplyser EU-kommissær Thierry Breton. Vaksinen har blitt knyttet til sjeldne, men alvorlige tilfeller av blodpropp. Breton sa imidlertid at vaksinen er en god vaksine..

NRK - 24 mars 21 kl. 16:23

Finland fortsetter med AstraZeneca

Finland satte AstraZeneca-vaksinen på vent for fem dager siden, men nå melder Reuters at helsemyndighetene i landet har besluttet at vaksineringen med AstraZeneca kan fortsette fra 29. mars, for de som er 65 år og eldre..

Dagbladet - 23 mars 21 kl. 12:42

AstraZeneca lover oppdaterte data

USAs nasjonale institutt for allergier og infeksjonssykdommer (NIAID) hevder at AstraZeneca kan ha levert ufullstendige data om coronavaksinens effektivitet. AstraZeneca svarer at de skal komme med oppdaterte analyser..

NRK - 22 mars 21 kl. 16:14

FHI samarbeider med fleire land

Smitteverndirektør i FHI, Geir Bukholm seier til Nyhetsettermiddag at dei samarbeider med andre nordiske land, men også med tyske og britiske myndigheiter om få meir informasjon om AstraZeneca-vaksinen og moglege biverknader. Han fortel at tilliten til vaksinen er eit moment som spelar inn når dei no skal gjera ei vurdering av vaksinen. På spørsmål om ein kan droppa AstraZeneca-vaksinen for å få høgare tillit til vaksinasjonsprogrammet, svarte Bukholm at det er ei vanskeleg vurdering.

NRK - 22 mars 21 kl. 08:23

AstraZeneca: 79 prosent effektiv

AstraZeneca-vaksinen er 79 prosent effektiv mot covid-19 og 100 prosent effektiv mot alvorlig sykdom. Det melder Oxford-universitetet, som har vært med på å utvikle vaksinen. Resultatene stammer fra en større studie gjort i USA, Chile og Peru.

NRK - 21 mars 21 kl. 21:07

To pasienter døde av blodpropp

To pasienter ved Oslo universitetssykehus er døde av blodpropp , melder NTB. Pasientene skal ha mottatt AstraZeneca-vaksinen. – Vi kan ikke utelukke at disse tilfellene kan ha en sammenheng med AstraZeneca-vaksinen, skriver Legemiddelverket i en pressemelding.

VG - 05 mai 21 kl. 19:32

Sverige: Får 200 i bot for å takke nei til AstraZeneca

Innbyggere i Kalmar i Sverige får 200 kr i gebyr om de takker nei til AstraZeneca-vaksinen. Nå anmelder sivilombudsmannen regionen..

VG - 05 mai 21 kl. 19:32

Sverige: Koster 200 å takke nei til AstraZeneca

Innbyggere i Kalmar i Sverige må betale 200 kr om de takker nei til AstraZeneca-vaksinen. Nå anmelder sivilombudsmannen regionen..

VG - 04 mai 21 kl. 10:10

Denne ene cellen kan ha utløst AstraZeneca-katastrofen

På et laboratorium i Oslo finnes cellene som tyskerne mener har forurenset AstraZeneca-vaksinen og forårsaket blodproppene..

VG - 04 mai 21 kl. 10:10

Denne ene cellen kan ha utløst AstraZeneca-krise

På et laboratorium i Oslo finnes cellene som tyskerne mener har forurenset AstraZeneca-vaksinen og forårsaket blodproppene..

VG - 04 mai 21 kl. 10:10

Denne ene cellen kan ha utløst AstraZeneca-krisen

På et laboratorium i Oslo finnes cellene som tyskerne mener har forurenset AstraZeneca-vaksinen og forårsaket blodproppene..

NRK - 19 mars 21 kl. 14:35

76.000 AstraZeneca-doser ubrukte

76.000 AstraZeneca-doser står ubrukte i Norge, ifølge Aftenposten. Årsaken er blant annet den midlertidige stansen i vaksineringen.

NRK - 18 mars 21 kl. 18:37

FHI: Fortsatt AstraZeneca-pause

Folkehelseinstituttet mener det er for tidlig å konkludere om AstraZeneca-vaksinen, men satser på å komme med en vurdering neste uke. Det blir fortsatt pause i vaksineringen med AstraZeneca-vaksinen i Norge til man har et mer fullstendig bilde av situasjonen, sier FHI-direktør Camilla Stoltenberg..

NRK - 17 mars 21 kl. 14:48

FHI: AstraZeneca-pause var riktig

– Det var en svært vanskelig å sette vaksineprogrammet på pause, men beslutningen var riktig og har stått seg i ettertid, sier direktør i Folkehelseinstituttet Camilla Stoltenberg på onsdagens pressekonferanse. Vaksineringen med AstraZeneca-vaksinen er satt på pause i Norge og flere andre land etter meldinger om blodpropp. FHI og Legemiddelverket går nå gjennom meldingene, men vet per nå ikke om det er en sammenheng.

NRK - 15 mars 21 kl. 16:37

Johnson forsvarar AstraZeneca

Storbritannias statsminister Boris Johnson forsvarar AstraZeneca-vaksinen etter at fleire land har sett vaksinasjonen på vent. Han seier reguleringa i Storbritannia er blant dei strengaste og mest erfarne i verda, og at dei ikkje ser nokon runn til å setje vaksinasjonen på vent. Vaksinen er utvikla ved Universitetet i Oxford i samarbeid med det svensk-britiske legemiddelselskapet AstraZeneca.

NRK - 30 april 21 kl. 09:25

AstraZeneca doblet overskuddet

Legemiddelfirmaet AstraZeneca doblet overskuddet til rundt 12,8 milliarder kroner i første kvartal. Salg av koronavaksine utgjorde snaut 2,3 milliarder. Selskapet har tidligere sagt at det ikke har til hensikt å ha fortjeneste på vaksinen i en innledende fase av pandemien..

NRK - 15 mars 21 kl. 13:12

Helsearbeider innlagt med blodpropp

En helsearbeider er innlagt med blodpropp i leggen på Sørlandet sykehus. Personen har fått AstraZeneca-vaksinen, men det er uvisst om det har en sammenheng. Helsearbeideren er under 50 år og har en liten blodpropp i leggen, men skal ellers være i god form.

NRK - 15 mars 21 kl. 12:04

Avviser sammenheng med blodpropp

Det er ikke noen sammenheng mellom utvikling av blodpropper og AstraZeneca-vaksinen, ifølge sjefen for vaksinegruppen ved Oxford-universitetet. – Det er viktig at vi unngår problemet med at vi ikke vaksinerer folk, og at vi balanserer en stor risiko, den kjente covid-risikoen, mot det som vi har fått fra reguleringsmyndigheter – som er ikke noe signal om noe problem, sier Oxford-forsker Andrew Pollard til BBC. Irland og Nederland er de siste landene som har satt bruken av AstraZeneca-vaksinen på vent.

NRK - 15 mars 21 kl. 10:08

Én AstraZeneca-vaksinert innlagt

En person er innlagt på St. Olavs hospital i Trondheim etter å ha fått AstraZeneca-vaksinen, melder Nidaros. Vaksinesjef Helge Garåsen i Trondheim kommune bekrefter innleggelsen overfor avisen.

NRK - 14 mars 21 kl. 10:40

Irland stanser AstraZeneca-vaksine

Det irske helsedepartementet opplyser at de midlertidig setter AstraZeneca på pause, på grunn av flere tilfeller av alvorlig blodpropp etter vaksinering. De sier anbefaling om vaksinestans kommer etter nyheter fra Norge om fire alvorlige tilfeller av blodpropp hos voksne personer som har fått AstraZeneca-vaksinen..

NRK - 27 april 21 kl. 15:53

Ti døde etter AstraZeneca i Sverige

Ti personer har dødd etter å ha fått AstraZeneca-vaksinen i Sverige. Läkemedelsverket har meldt inn ti dødsfall til EUs legemiddelbyrå EMA, der de mistenker at det er en kobling til AstraZenecas covid-19-vaksine, skriver Expressen..

NRK - 26 april 21 kl. 14:31

AstraZeneca vil forsvare seg

AstraZeneca sier at de synes det er synd at EU-kommisjonen har valgt å gå til retten som følge av vaksineforsyningene fra selskapet, melder Reuters. Selskapet skriver at de er i ferd med å levere nær 50 millioner doser til europeiske land innen slutten av april, som er i tråd med leveransemengdene de har varslet. De sier de vil forsvare seg sterkt i retten, etter at EU varslet at de vil saksøke selskapet for mangler i vaksineleveransene..

NRK - 25 april 21 kl. 21:08

Dansk dødsfall vurderes

Danske myndigheter gransker om en hjerneblødning med dødelig utgang har hatt sammenheng med AstraZeneca-vaksinen. En sjelden type bivirkning der pasienter får blodpropp i tillegg til lave nivåer av blodplater, er sett hos enkelte som har fått AstraZeneca-vaksine. En 57-åring som døde av hjerneblødning i mars, hadde et lignende sykdomsbilde, skriver den danske avisen B.

VG - 23 april 21 kl. 14:48

AstraZeneca-vaksinerte får en annen vaksine

De rundt 135.000 personene som har fått en dose av AstraZeneca vil få en mRNA-vaksine som andre dose..

Dagbladet - 22 april 21 kl. 21:51

Full AstraZeneca-krangel

EU planlegger søksmål mot AstraZeneca. Dette er konflikten..

VG - 22 april 21 kl. 21:37

FHI skrev på nettsidene sine at AstraZeneca blir droppet - måtte endre

Da pressekonferansen om AstraZeneca-vaksinens fremtid i Norge var i gang, sendte FHI ut en ferdigskrevet pressemelding om at vaksinen ble tatt ut av programmet. Men det var ikke det regjeringen hadde bestemt..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt