Armenia

Tuesday, 16 July, 15:30

Nyheter om Armenia

NRK - 24 maj 24 kl. 08:42

Tass: Aserbajdsjan tar kontroll over fire landsbyer på grensen mot Armenia

Aserbajdsjan har tatt kontroll over fire landsbyer på grensen mot Armenia, melder det statlige russiske nyhetsbyrået Tass og det aserbajdsjanske nyhetsbyrået APA. Overtakelsen er del av en avtale mellom de to landene. I april gikk Armenia med på å overføre fire ubebodde landsbyer til Aserbajdsjan.

NRK - 27 maj 24 kl. 09:48

Flere hundre demonstranter pågrepet i Armenia

226 personer i Armenia som protesterte mot regjeringen, er pågrepet, ifølge armensk politi. Tidligere mandag meldte det russiske nyhetsbyrået Tass om demonstranter som sperret gater i hovedstaden Jerevan. Siden forrige måned har det vært protester i Armenia med krav om at statsminister Nikol Pasjinjan må gå av.

NRK - 10 jul 24 kl. 10:44

Armenia og Aserbajdsjan på meklingsmøte i USA

Utenriksminstrene fra Armenia og Aserbajdsjan skal møtes i Washington D.C onsdag for en ny runde med fredsforhandlinger, skriver AFP som siterer det armenske utenriksdepartementet. Landene har kjempet i lang tid over kontrollen over Aserbadsjsjans utbryterregion Nagorno-Karabakh, som i hovedsak har hatt armenske innbyggere.

NRK - 18 mar 24 kl. 11:28

Aserbajdsjan sier fred med Armenia er «nærmere enn noensinne»

Presidenten i Aserbajdsjan sier at fred med nabolandet Armenia er nærmere enn noensinne. Uttalelsen falt etter et møte med Nato-sjef Jens Stoltenberg. President Ilham Alijev hadde samtaler Stoltenberg i Baku søndag.

NRK - 21 jun 24 kl. 10:07

Armenia anerkjenner Palestina som stat

Det armenske utenriksdepartementet kunngjorde fredag at Armenia anerkjenner Palestina som egen stat, melder AFP og Reuters. De sier i en uttalelse at landet er imot vold mot sivile og begrunner anerkjennelsen med Armenias forpliktelser til folkeretten, likhet mellom stater, suverenitet og fred..

NRK - 23 apr 24 kl. 13:46

Lagar ny grense mellom Aserbajdsjan og Armenia

Arbeidet med å få på plass ei ny landegrense mellom nabolanda Aserbajdsjan og Armenia har starta. Det melder Amernias statsminister Nikol Pasjinjan. Førre veke gjekk Armenia med på å gi Aserbajdsjan kontrollen over fire landsbyar like ved grensa.

NRK - 13 feb 24 kl. 07:48

Armenia hevder to soldater ble drept av aserbajdsjanske styrker

Armenia og Aserbajdsjan anklager hverandre for å ha åpnet ild over grensen. Ifølge armenske myndigheter er to av deres soldater drept. Hendelsen fant sted i Siunik-regionen i sør.

NRK - 13 feb 24 kl. 07:48

Armenia hevder fire soldater ble drept av aserbajdsjanske styrker

Armenia og Aserbajdsjan anklager hverandre for å ha åpnet ild over grensen. Ifølge armenske myndigheter er fire av deres soldater drept. Hendelsen fant sted i Siunik-regionen i sør.

NRK - 13 maj 24 kl. 10:34

Demonstranter pågrepet i Armenia

Armensk politi sier de har pågrepet 151 personer som forsøkte å sperre gater i Armenias hovedstad, Jerevan. Demonstrantene vil ikke at Armenia avstår territorier til Aserbajdsjan. Armenias beslutning om å overlate armenskkontrollerte territorier til nabolandet har utløst kraftige og ukelange protester.

NRK - 09 mar 24 kl. 10:48

Armenia vurdere å søke EU-medlemskap

Armenia vurdere å søke medlemskap i EU i et forsøk på å knytte tettere bånd til Vesten i møte med økt spenning med Russland, sier landets utenriksminister – Det diskuteres mange nye muligheter i Armenia for tiden, og det er ingen hemmelighet hvis jeg sier at det inkluderer medlemskap i EU, sier utenriksminister Ararat Mirzoyan i et intervju med den tyrkiske TV-stasjon TRT World. (NTB).

NRK - 25 apr 24 kl. 11:06

Armenia: Rundt hundre demonstranter pågrepet

Armensk politi pågrep rundt 100 personer som onsdag kveld demonstrerte mot regjeringen, melder nyhetsnettstedet News.am. Det russiske nyhetsbyrået Interfax melder at 96 personer ble anholdt.

NRK - 19 apr 24 kl. 16:40

Armenia gir områder til Aserbajdsjan

Armenia har sagt ja til å returnere fire strategiske landsbyer til Aserbajdsjan, ifølge Aserbajdsjans utenriksdepartement, melder Reuters. Områdene har vært okkupert siden tidlig 1990-tallet..

NRK - 30 maj 24 kl. 07:48

Fire pågrepet i internasjonal operasjon knyttet til skadelig programvare

Europol har arrestert fire personer i en aksjon rettet mot nettverk som står bak skadelig programvare. De sier at flere pågripelser er ventet. Ifølge Europol er dette den største operasjonen av sitt slag noensinne.

VG - 13 maj 24 kl. 10:34

Over 150 demonstranter pågrepet i Armenias hovedstad

Armensk politi sier de har pågrepet 151 personer som forsøkte å sperre gater i Jerevan. Demonstrantene vil ikke at Armenia avstår territorier til Aserbajdsjan..

NRK - 12 maj 24 kl. 01:15

Dette er resultatene:

Dette er resultatene 1. Sveits (591) 2. Kroatia (547) 3.

NRK - 29 jan 24 kl. 03:18

Armenia foreslår ikke-aggresjonspakt med Aserbajdsjan

Armenias statsminister foreslår en ikke-aggresjonspakt med nabolandet og erkefiende Aserbajdsjan, mens de venter på en fullverdig fredsavtale. Armenia og Aserbajdsjan har utkjempet to kriger – i 2020 og på 1990-tallet – om det omstridte territoriet Nagorno-Karabakh. Aserbajdsjan tok tilbake kontrollen i en kortvarig offensiv i fjor.

NRK - 07 dec 23 kl. 19:24

Armenia og Aserbajdsjan kan nærme seg fredsavtale

Armenia og Aserbajdsjan er enige om å normalisere forbindelsene og utveksle krigsfanger sier de to landene torsdag. I en felles uttalelse torsdag kveld sier de to nabolandene at de er enige om konkrete skritt for å bygge tillit og bekrefter at de har til hensikt å signere en fredsavtale. Representanter for de to landene har den siste tiden sittet i fredsforhandlinger etter at Aserbajdsjan tidligere i år inntok den armenske enklaven Nagorno-Karabakh.

Aftenposten - 22 apr 24 kl. 20:00

Kall utryddelsen i Armenia i 1915 ved sitt rette navn: folkemord

Hvilken politisk agenda forhindrer anerkjennelse av folkemordet på armenerne?.

NRK - 26 feb 24 kl. 15:08

Aserbajdsjan vil gjenoppta fredsforhandlinger med Armenia

På mandag kunngjorde Aserbajdsjan at samtaler om en fredsavtale med nabolandet Armenia vil gjenopptas snart. – Ansikt til ansikt-samtaler angående fredsavtalen er planlagt å bli holdt med den armenske delegasjonen i de kommende dagene, sa utenriksminister Jeyhun Bayramov til reportere i Baku, som siteres av pakistanske Globale Village Space. Bayramov uttrykte at arbeidet med et utkast fortsatte til tross for en pause, og sa at president Ilham Alijev og den armenske statsministeren Nikol Pasjinjan besluttet å gjenoppta fredsprosessen.

NRK - 15 apr 24 kl. 09:52

Armenia og Aserbajdsjan kranglar om etnisk reinsing

Dei to nabolanda møtest i FN-domstolen i Haag, for å få eit rettsleg svar på skuldingane om etnisk reinsing. Saka som skal opp i FN-domstolens øvste instans, er ei sak frå 2021, då begge landa klaga kvarandre inn for Den internasjonale domstolen (ICJ). Begge nabolanda skuldar kvarandre for å ha drive med etnisk reinsing og brot på konvensjonen om forbod mot rasediskriminering.

NRK - 25 sep 23 kl. 16:07

Russland mener Armenia ødelegger bånd mellom dem

Russland advarer Armenias statsminister Nikol Pasjinjan om at han begår en stor tabbe ved å forsøke å fri seg fra russiske bånd. Armenias statsminister har bare seg selv å takke for situasjonen i Nagorno-Karabakh, ifølge Russland. De hevder han har blitt lurt av falske lovnader fra Vesten.

Dagbladet - 10 apr 24 kl. 22:11

Blåser i trusler - slo til igjen

Enda en russisk militærnekter skal ha blitt bortført i Armenia. Vladimir Putin blåser i trusler om «konsekvenser»..

VG - 15 feb 24 kl. 11:13

Aserbajdsjan planlegger ny krig, hevder Armenia

Aserbajdsjan planlegger en fullskala krig mot Armenia, mener sistnevntes statsminister Nikol Pasjinjan..

NRK - 04 dec 23 kl. 15:41

Armenia sier en soldat har blitt drept av aserbajdsjanske styrker nær grensen

Armenia hevder at en av deres soldater har blitt drept av aserbajdsjanske styrker nær grensen mellom de to landene mandag. – Aserbajdsjanske væpnede styrker åpnet ild mot den armenske stillingen i Bardzruni i provinsen Vayots Dzor, heter det i en uttalelse fra Armenias forsvarsdepartement. De sier videre at en soldat ble drept.

NRK - 03 okt 23 kl. 19:21

Reuters: Frankrikes utenriksminister på plass i Armenia

På plass i Armenia ble Frankrikes utenriksminister Catherine Colonna mottatt av statsminister Nikol Pasjinjan. Den franske statsråden skal her møte med de armenske flyktningene fra enklaven Nagorno-Karabakh. I tillegg har de to landene inngått en kontrakt som sikrer fremtidig, fransk våpenleveranse til staten i Sør-Kaukasus, rapporterer Reuters.

NRK - 13 feb 24 kl. 16:39

Armenia hevder fire soldater ble drept av aserbajdsjanske styrker

Hendelsen skal ha funnet sted i Siunik-regionen i sør. – Enheter fra Aserbajdsjans væpnede styrker skjøt med håndvåpen mot armenske stillinger i nærheten av landsbyen Nerkin Hand, heter det i uttalelsen fra det armenske forsvarsdepartementet. – Fire ble drept og én såret, opplyser departementet.

NRK - 25 dec 23 kl. 08:08

Armenias statsminister i Russland

Armenias statsminister Nikol Pasjinjan er i Russland i to dager fra første juledag. Der skal han delta på et møte i Det eurasiske økonomiske råd og på et uformelt møte med andre statsledere i Samveldet av uavhengige stater (CIS). Forholdet mellom Russland og Armenia har blitt utfordret av krigen i Ukraina, Armenias tilnærming til Vesten og konflikten mellom Armenia og Aserbajdsjan om Nagorno-Karabakh.

Dagbladet - 04 feb 24 kl. 05:30

Nå «må» de arrestere Putin

Formelt sett tilhører de «Putins Nato». Nå er Armenia formelt forpliktet seg til å arrestere Putin om han lander i Jerevan..

NRK - 13 dec 23 kl. 11:51

Armenia og Aserbajdsjan diskuterer tilbaketrekning av soldater fra grensen

Armenia og Aserbajdsjan har en dialog om mulighetene til å trekke tilbake soldatene som befinner seg på den delte grensen mellom landene, melder AFP. De har imidlertid foreløpig ikke kommet frem til en avgjørelse, sier Armenias utenriksminister til russiske TASS. De to rivaliserende landene prøver å få på plass en fredsavtale etter at Aserbajdsjan tok kontroll over Nagorno-Karabakh.

VG - 29 jan 24 kl. 03:29

Armenia foreslår ikke-aggresjonspakt med Aserbajdsjan

Armenias statsminister foreslår en ikke-aggresjonspakt med nabolandet og erkefiende Aserbajdsjan i påvente av en fullverdig fredsavtale..

NRK - 08 dec 23 kl. 12:22

Kan bli klimatoppmøte i nytt oljeland

I 2024 kan FNs klimatoppmøte igjen bli holdt i et oljeproduserende land. Aserbajdsjan ligger an til å få grønt lys, ifølge flere medier. Hvem som er vertskap for FNs store klimatoppmøter, går på omgang mellom ulike deler av verden.

NRK - 04 dec 23 kl. 18:10

Armenia sier soldat er drept av aserbajdsjanske styrker nær grensen

Armenia hevder at en av deres soldater ble drept av aserbajdsjanske styrker nær grensen mellom de to landene mandag. Aserbajdsjan benekter anklagen. – Aserbajdsjanske væpnede styrker åpnet ild mot den armenske stillingen i Bardzruni i provinsen Vayots Dzor, heter det i en uttalelse fra Armenias forsvarsdepartement.

NRK - 03 okt 23 kl. 13:00

Armenia slutter seg til Den internasjonale straffedomstolen i Haag

Armenia vil slutte seg til Den internasjonale straffedomstolen i Haag (ICC), en beslutning som Russland kaller «et uvennlig skritt». ICC anklaget tidligere i år president Vladimir Putin for krigsforbrytelser i forbindelse med bortføring av barn fra de okkuperte områdene øst i Ukraina og utstedte en internasjonal arrestordre. Land som er medlemmer av ICC, forplikter seg til å pågripe Putin dersom han befinner seg på deres territorium.

NRK - 03 okt 23 kl. 11:06

Armenia skal stemme over å bli med i ICC

I Armenia skal parlamentet onsdag stemme over om de skal bli en del av Den internasjonal straffedomstolen, melder nyhetsbyrået AFP. Et slikt grep vil kunne sette sinnene i kok i Russland fordi Armenia var tidligere alliert med Russland..

VG - 21 nov 23 kl. 22:47

Kroatia knep den siste EM-billetten med 1-0 over Armenia

Kroatia gjorde det spennende for sine tilhengere, men knep den siste EM-billetten i den ordinære kvalifiseringen med 1-0-seier over Armenia..

NRK - 21 nov 23 kl. 13:47

Ria: Aserbajdsjan inviterer Armenia til samtaler på grensa

Aserbajdsjan inviterer Armenia til samtaler på landenes delte grense, melder Reuters og siterer nyhetsbyrået Ria. På møtet skal landene diskutere en fredsprosess, ifølge meldingen..

NRK - 30 sep 23 kl. 10:35

FN: 100.000 flyktninger til Armenia

Mer enn 100.000 flyktninger har kommet til Armenia fra Nagorno-Karabakh, sier FNs flyktningsjef Filippo Grandi. – Mange er sultne, utslitte og trenger øyeblikkelig hjelp, sier han.

NRK - 18 nov 23 kl. 12:35

Tass: Armenia og Aserbajdsjan er enige om prinsipper i fredsavtale

Armenia og Aserbajdsjan skal være enige om de grunnleggende prinsippene i en fredsavtale, melder det russiske nyhetsbyrået Tass, som siterer den armenske statsministeren..

NRK - 29 sep 23 kl. 11:11

FN forbereder seg til opptil 120 000 flyktninger fra Armenia

Mer enn 88 000 mennesker har så langt krysset Armenia fra Nagorno-Karabakh. Antall ankomster kan stige til 120 000 personer, sier FNs flyktningorganisasjon fredag. – Vi er klare til å ta imot opptil 120 000 mennesker.

NRK - 27 sep 23 kl. 13:26

Armenia: En tredel av befolkningen har forlatt Nagorno-Karabakh

Over en tredel av befolkningen i Nagorno-Karabakh har forlatt regionen i etterkant av Aserbajdsjans militære inngripen i forrige uke, ifølge Armenia. Armenske myndigheter opplyser at 42.500 fordrevne har ankommet landet siden Aserbajdsjan opphevet veisperringen rundt regionen søndag.

Klartale - 27 sep 23 kl. 11:15

Armenere flykter fra området

Styrker fra Aserbajdsjan og Armenia kjemper mot hverandre. Begge landene vil ha kontroll over området Nagorno-Karabakh. Området er egentlig en del av Aserbajdsjan og er på størrelse med Østfold fylke.

NRK - 21 sep 23 kl. 17:19

Armenia førebur seg på flyktningstraum

Armenia sin statsminister Nikol Pashinyan seier torsdag at han ikkje ser ei umiddelbar fare for sivilbefolkninga i Nagorno-Karabakh. Dersom det er behov er hovudstaden Jerevan likevel budd på å ta i mot 40.000 familiar, melder AFP.

NRK - 19 sep 23 kl. 15:09

USAs Blinken har diskutert Karabakh-konflikten med Armenia

USAs utenriksminister Antony Blinken har vært i samtaler med Armenia om eskaleringen av konflikten mellom Armenia og Aserbajdsjan, melder Reuters..

NRK - 25 dec 23 kl. 12:26

Paven fordømmer israelske angrep i Gaza i sin juletale

Pave Frans sa i sin juletale mandag at barn som dør i krig, inkludert i Gaza, er «dagens små Jesuser». Han går videre og refser Israel for angrep og sier at «de høster en forferdelig mengde drap av uskyldige sivile» I samme tale oppfordret han igjen til å frigjøringen av israelske gisler som ble tatt av Hamas 7.oktober.

Dagbladet - 20 dec 23 kl. 09:37

Raser etter «maktgrep»: - Kidnappet av Putin

Russisk militærpoliti anklages for å ha kidnappet krigsflyktning i Armenia. Et maktgrep fra Putin, tror tenketanken ISW..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com