Antony Blinken

Saturday, 03 December, 20:40

Nyheter om Antony Blinken

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 29 jul 22 kl. 20:25

Blinken drar til Asia og Afrika

SAs utenriksminister Antony Blinken besøker neste uke Kambodsja og Filippinene, før han drar videre til Afrika. I Kambodsja skal han delta på et regionalt sikkerhetsmøte, ifølge USAs utenriksdepartement. Her er det ventet at også Russlands utenriksminister Sergej Lavrov og Kinas utenriksminister Wang Yi vil være til stede.

NRK - 14 nov 22 kl. 16:25

Blinken til Kina tidlig neste år

– USAs utenriksminister Antony Blinken skal besøke Kina tidlig neste år, sier representanter fra amerikanske myndigheter. De hevder at møtet er et tegn på at forholdet mellom de to landene er mindre anstrengt etter samtaler mellom presidentene Xi og Biden i dag. Blinken skal følge opp diskusjonene, melder Det hvite hus, ifølge AFP.

NRK - 20 sep 22 kl. 06:21

Blinken Om våpenhvilen i Jemen

USAs utenriksminister Antony Blinken oppfordrer til forlengelse av den skjøre våpenhvilen i Jemen. Våpenhvilen har bedret situasjonen for folk i det krigsherjede landet, mener Blinken. – Jeg mener det er rett å kunne si at våpenhvilen, hvis effekt er merkbar i hele Jemen, har ført til betydelig bedring i folks livssituasjon, og ditt eget lederskap i å jobbe for å opprettholde våpenhvilen har utgjort en stor forskjell, sa Blinken mandag i et møte med Rashad al-Alimi.

NRK - 01 sep 22 kl. 21:37

Blinken: Kina må stilles til ansvar

Kina må stilles til ansvar for «folkemordet» på den muslimske uigur-minoriteten, sier USAs utenriksminister Antony Blinken. FNs høykommissær for menneskerettigheter (OHCHR) la denne uka fram en sterkt kritisk rapport som konkluderer med at kinesiske myndigheter med sin behandling av minoritetene i Xinjiang-provinsen kan gjøre seg skyldige i forbrytelser mot menneskeheten. USA har tidligere anklaget Kina for å begå folkemord på uigurene, og utenriksminister Antony Blinken mener at FN-rapporten bidrar til å underbygge denne anklagen.

NRK - 06 aug 22 kl. 11:23

Blinken på Filippinene: Skal nedskalere spenningen i Taiwanstredet

USA er fast bestemt på å trappe ned spenningen i Taiwanstredet, sier den amerikanske utenriksministeren Antony Blinken under sitt besøk på Filippinene lørdag. – Vi står alle ved våre partnere. Etter at Kina gjennomførte rundt ti rakettangrep mot Taiwan for to dager siden, har vi hørt fra allierte og partnere over hele regionen som er dypt bekymret for de destabiliserende og farlige handlingene, sier Blinken.

NRK - 05 aug 22 kl. 10:15

Blinken kallar kinesiske militærøvingar betydeleg opptrapping

USAs utanriksminister Antony Blinken meiner Kinas militærøvingar rundt Taiwan er ein overreaksjon og ei betydeleg opptrapping. Blinken sa dette under eit toppmøte i Kambodsjas hovudstad Phnom Penh fredag, melder AP. Kina sette i gang militærøvingar utanfor øya etter at leiaren for Representanthuset, Nancy Pelosi, besøkte Taiwan denne veka.

NRK - 26 sep 22 kl. 09:02

Blinken med kraftig atomadvarsel til Russland

USAs utenriksminister Antony Blinken bekreftet i et intervju søndag at USA i private kanaler har advart Russland mot å starte en atomkrig. – Vi har vært veldig tydelige overfor Russland både offentlig og privat. De må stanse den åpne praten om atomvåpen, sa Blinken til CBC News på sidelinjen av FNs hovedforsamling.

NRK - 23 sep 22 kl. 21:27

Blinken ber Kina sikre fred og stabilitet med Taiwan

USAs utenriksminister Antony Blinken ber Kina jobbe for fred og stabilitet med Taiwan. Det er avgjørende for regional og global sikkerhet, mener han. Blinken var fredag i et lengre møte med sin kinesiske kollega, Kinas utenriksminister Wang Yi, på sidelinjen av FNs hovedforsamling i New York.

NRK - 22 sep 22 kl. 19:20

Blinken maner til prinsippfasthet i FN

Putin oppløser den internasjonale ordenen, sa USAs utenriksminister Antony Blinken i FN i torsdagens møte i FNs sikkerhetsråd. – Vi kan ikke og vil ikke la president Putin slippe unna med dette. Verdensordenen som vi har bygget opp i denne salen, river Russland nå i stykker foran øynene våre, sa han.

NRK - 20 sep 22 kl. 05:54

Antony Blinken fordømmer drapet av Amini

– Mahsa Amini burde vært i live i dag. I stedet sørger USA og det iranske folket over henne. Vi ber den iranske regjeringen avslutte systematisk forfølgelse av kvinner og tillate fredelige protester, tvitrer USAs utenriksminister Antony Blinken.

NRK - 20 sep 22 kl. 05:54

Antony Blinken: Fordømmer dødsfall i Iran

– Mahsa Amini burde vært i live i dag. I stedet sørger USA og det iranske folket over henne. Vi ber den iranske regjeringen avslutte systematisk forfølgelse av kvinner og tillate fredelige protester, tvitrer USAs utenriksminister Antony Blinken.

NRK - 20 sep 22 kl. 07:19

Armenias og Aserbajdsjan

Etter trefningene den siste uka der over 200 er blitt drept, har Armenias og Aserbajdsjans utenriksministre møttes i forbindelse med FNs hovedforsamling. Møtet fant sted i regi av USAs utenriksminister Antony Blinken og er det første direkte møtet mellom representanter fra de to landene siden nye trefninger begynte i forrige uke. I en uttalelse fra USAs utenriksdepartement heter det at under møtet mellom Blinken, Armenias utenriksminister Ararat Mirzoyan og Aserbajdsjans utenriksminister Jeyhun Bayramov, diskuterte man hva som skal skje framover.

NRK - 14 nov 22 kl. 14:29

AFP: Utenriksminister Blinken skal besøke Kina

USAs utenriksminister Antony Blinken skal besøke Kina, som følge av samtalene mellom president Joe Biden og Kinas president Xi Jinping. Det melder nyhetsbyrået AFP.

NRK - 04 nov 22 kl. 11:09

USA ber Egypt sette fri politiske fangar

USAs utanriksminister Antony Blinken oppmodar Egypt til å sette fri politiske fangar før klimatoppmøtet i Sharm el-Sheikh neste veke. Ifølge menneskerettsgrupper har president Abdel Fattah al-Sisi slått hardt ned på all kritikk og opposisjon sidan han kom til makta i eit militærkupp i 2013, og held no rundt 60.000 politiske fangar.

NRK - 08 sep 22 kl. 12:19

Blinken: Ukraina og europeiske land får militærstøtte til 2 mrd. dollar

USAs utenriksminister Antony Blinken varsler at Ukraina og europeiske land som trues av Russland, får militærhjelp verdt 2 milliarder dollar. Biden-administrasjonen gir 2 milliarder dollar i langsiktig militær bistand til Ukraina og 18 av deres naboer, sa Blinken torsdag. Støtten gis til Nato-medlemmer og regionale sikkerhetspartnere som i størst grad er utsatt for fremtidig russisk aggresjon.

NRK - 13 jul 22 kl. 17:07

USA skuldingar Russland for å ha tvangsdeportert 1,6 millionar ukrainarar

USAs utanriksminister Antony Blinken skulda onsdag Russland for å tvangsdeportert opptil 1,6 millionar ukrainarar frå dei okkuperte områda i Ukraina til Russland, melder AFP. Blinken hevdar at Moskva driv ein filtreringsoperasjon for å flytta mellom 900.000 til 1,6 millionar ukrainarane frå det okkuperte sør og aust til område djupt inne i Russland.

NRK - 21 okt 22 kl. 20:10

Blinken: Iranske droner brukt i flere angrep

USAs utenriksminister Antony Blinken sier fredag at Mange av de russiske luftangrepene i Ukraina har blitt utført ved å bruke iranskproduserte droner, melder Reuters. At Russland har mottatt droner fra Iran, er tidligere blitt avvist både av Russland og Iran..

NRK - 25 apr 22 kl. 08:15

Blinken talte fra Kyiv

USAs utenriksminister Antony Blinken sier på en direktesendt tale fra Kyiv at Russland feiler og at Ukraina lykkes i krigen. Blinken sier også at den amerikanske delegasjonen så folk i gatene i den ukrainske hovedstaden, «et bevis på at kampen om Kyiv er vunnet», sier han. Blinken og forsvarsminister Lloyd Austin besøker Ukrainas hovedstad for første gang under krigen.

NRK - 11 aug 22 kl. 09:36

Blinken møter Rwandas Kagame

USAs utanriksminister Antony Blinken møter torsdag Rwandas president Paul Kagame, som har styrt landet i nesten tre tiår, melder AFP. I møtet står blant anna forholdet mellom Rwanda og Kongo på agendaen. Ifølge ein FN-rapport støttar Rwanda opprørarar i Kongo.

NRK - 08 aug 22 kl. 17:30

Blinken: – USA søker partnerskap med Afrika

USA prøver ikke å overgå andre i kampen om innflytelse i Afrika, sier USAs utenriksminister Antony Blinken. – Vår forpliktelse er et sterkere partnerskap med Afrika, og det handler ikke om å prøve å overgå noen andre, sa Blinken da han mandag ankom Sør-Afrika. Den amerikanske utenriksministeren valgte Sør-Afrika som først stopp på sin reise i Afrika som også inkluderer Kongo og Rwanda.

NRK - 29 jul 22 kl. 19:23

Blinken og Lavrov diskuterte fangeutveksling

Fangeutveksling ble diskutert da utenriksministerne Antony Blinken og Sergej Lavrov snakket sammen for første gang siden Russland invaderte Ukraina. Blinken sier han fredag forsøkte å overtale Lavrov til å godta et forslag som kan føre til at to amerikanere løslates fra russisk fengsel. Det er snakk om basketstjernen Brittney Griner og spionasjedømte Paul Whelan.

Klartale - 13 sep 22 kl. 10:29

Soldater drept på grensa mellom Armenia og Aserbajdsjan

Minst 49 soldater skal ha blitt drept natt til tirsdag. Da var det sammenstøt på grensa mellom Armenia og Aserbajdsjan.Aserbajdsjan skal ha bombet Armenia med artilleri og skytevåpen, hevder Armenias forsvarsdepartement.

NRK - 07 nov 22 kl. 11:33

Ny sammenstøt mellom Aserbajdsjan og Armenia

Bare timer før det skal holdes nye fredssamtaler mellom Aserbajdsjan og Armenia, anklaget landene hverandre for å ha provosert fram nye kamper langs grensen. Det er ikke meldt om sårede eller drepte. Skuddvekslingen inntraff bare timer før utenriksministrene fra de to landene skal møtes i USAs hovedstad Washington.

NRK - 04 nov 22 kl. 23:17

G7: Enhver bruk av atomvåpen vil være katastrofal for Putin

Sammen med G7, gjør land rundt om i verden det klart for president Vladimir Putin at enhver bruk av atomvåpen vil være katastrofal for ham og for Russland, sa USAs utenriksminister Antony Blinken på en pressekonferanse under et G7-møte i Munster i Tyskland, skriver CNN. G7 består av de sju rikeste demokratiske industrilandene i verden: Canada, Franrike, Italia, Japan, Storbritannia, Tyskland og USA..

NRK - 09 jul 22 kl. 11:42

Ber Kina fordømme Ukraina-invasjonen

USAs utenriksminister Antony Blinken oppfordrer sin kinesiske motpart Wang Yi til å fordømme Russland invasjon av Ukraina. Det melder AFP og NTB. Blinken møtte Yi på G20-ministermøtet på Bali lørdag og diskuterte blant annet spørsmål knyttet til menneskerettigheter, Taiwan, Hongkong og Ukraina.

NRK - 08 jul 22 kl. 07:19

Blinken: – Dette er veldig trist

Utanriksministeren i USA, Antony Blinken seier han er trist etter han fekk høyre at den tidlegare japanske statsministeren vart skoten i dag. Det skriv Reuters. – Dette er veldig trist, sa Blinken til journalistar på Bali.

NRK - 26 okt 22 kl. 19:31

USA utvider sanksjonene mot Iran

USA innfører nye sanksjoner mot sentrale personen innen iransk etterretning, Revolusjonsgarden og fengselsvesenet, samt flere institusjoner og selskap. USA har fra før innført sanksjoner mot en rekke iranske statsborgere, institusjoner og selskap. Blant dem som nå settes på sanksjonslista, er lederen og nestlederen for Revolusjonsgardens etterretningsorganisasjon, vakter i flere av landets fengsler og et iransk selskap som benyttes av myndighetene for å sensurere innhold i sosiale medier.

NRK - 15 okt 22 kl. 02:05

USA gir ytterligere 725 millioner dollar i militærhjelp til Ukraina

USA vil sende ytterligere 725 millioner dollar i militærhjelp til Ukraina, det kunngjorde utenriksdepartementet fredag, melder nyhetsbyrået AFP. – Hjelpen kommer som følge av Russlands brutale missilangrep mot sivile over hele Ukraina og de økte bevisene på grusomhetene fra russiske styrker, sier USAs utenriksminister Antony Blinken i en uttalelse..

NRK - 24 jun 22 kl. 13:42

Blinken: Ytterligere 50 millioner kan sulte på grunn av Ukraina-krigen

USAs utenriksminister Antony Blinken går hardt ut mot Russland blokade av ukrainske havner. Han mener Russlands krigføring, og blokkreing av korneksporten fra Ukraina, vil kaste 40–50 millioner mennesker ut i sult. Blinken er i Berlin og snakket med pressen sammen med sin tyske kollega, utenriksminister Annalena Baerbock fredag..

NRK - 20 jun 22 kl. 04:32

Blinken gratulerte Petro med seieren

USAs utenriksminister Antony Blinken gratulerte Colombia med å holde et fritt og redelig presidentvalg, etter at den venstreorienterte Gustavo Petro vant presidentvalget søndag. – Vi ser frem til å samarbeide med den valgte presidenten Petro, for å ytterligere styrke forholdet mellom USA og Colombia. Samt å bevege nasjonene våre mot en bedre fremtid, sier Blinken i et uttalelse utstedt av utenriksdepartementet, melder Reuters..

NRK - 05 aug 22 kl. 10:28

Blinken positiv til fangeutveksling

USA vil følge opp Russlands forslag om å diskutere ei fangeutveksling som omfattar basketstjerna Brittney Griner, seier utanriksminister Antony Blinken, ifølge AFP Den russiske utanriksministeren Sergej Lavrov sa fredag at Russland er opne for å diskutere temaet. Begge utanriksministrane deltek på eit toppmøte for organisasjonen ASEAN i Kambodsja. Griner blei torsdag dømd til ni års fengsel i Russland for smugling av cannabis..

Aftenposten - 05 aug 22 kl. 10:13

Blinken kaller kinesiske militærøvelser betydelig opptrapping

USAs utenriksminister Antony Blinken kaller Kinas store militærøvelser rundt Taiwan for en overreaksjon og en betydelig….

NRK - 28 sep 22 kl. 07:59

Det hvite hus mener gasslekkasje ser ut som sabotasje

USAs sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan skriver på Twitter at gasslekkasjene på Nord Stream 1 og 2 tilsynelatende skyldes sabotasje. Han skriver også at USA fortsatt vil jobbe for å sikre at Europa får nok energi. – USA støtter etterforskningsinnsatsen, og vi vil fortsette vårt arbeid med å beskytte Europas energisikkerhet, står det i meldingen , som ble lagt ut natt til onsdag norsk tid.

Dagbladet - 26 sep 22 kl. 09:03

Advarer Putin: - Katastrofale konsekvenser

USAs utenriksminister Antony Blinken advarer Russland mot å bruke atomvåpen..

Dagbladet - 24 sep 22 kl. 03:22

- Veldig farlige signaler

I et møte med USAs utenriksminister Antony Blinken ga Kinas utenriksminister Wang Yi klar beskjed om hva han mente om USAs Taiwan-politikk..

Klartale - 23 sep 22 kl. 09:28

Folkeavstemningen har startet

Det skal være folkeavstemning i fire områder i Ukraina. De skal stemme om de vil være en del av Russland.Alle områdene kontrollert av Russland.

VG - 29 jul 22 kl. 19:22

Reuters: Blinken har snakket med Lavrov

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov og utenriksminister i USA Antony Blinken ha snakket sammen fredag, det melder Reuters..

VG - 29 jul 22 kl. 19:22

Blinken har snakket med Lavrov

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov og utenriksminister i USA Antony Blinken har snakket sammen fredag..

NRK - 04 jun 22 kl. 08:21

Blinken hyller kinesere som demonstrerte for demokrati for 33 år siden

USAs utenriksminister Antony Blinken markerer 33-årsdagen for massakren på Tiananmen-plassen i Beijing ved å hylle demonstrantene for deres mot. – Disse modige menneskene kommer ikke til å bli glemt, sier Blinken i en uttalelse. Lørdag er det nøyaktig 33 år siden kinesiske myndigheter slo ned studentdemonstrasjonene i Beijing med hard hånd.

Dagbladet - 22 sep 22 kl. 16:33

- Putins allierte alvorlig bekymret

USAs utenriksminister Antony Blinken sier at selv Putins allierte er alvorlig bekymret med tanke på invasjonen. Mens Ukrainas utenriksminister har sagt at han ikke vil være nær Russlands utenriksminister..

NRK - 01 jun 22 kl. 17:08

Blinken: Ukraina har lovet å ikke angripe mål i Russland

USAs utenriksminister Antony Blinken sier at landet har fått forsikringer fra Ukraina om at landet ikke vil bruke nye våpensystemer til å angripe mål inne i Russland. Det sa Blinken på en felles pressekonferanse med Natos generalsekretær Jens Stoltenberg..

NRK - 23 jul 22 kl. 23:28

USA fordømmer angrepet på Odesa

USAs utenriksminister Antony Blinken fordømmer angrepet på den ukrainske havnebyen Odesa. Han sier det skaper usikkerhet om kornavtalen som ble inngått fredag. – Dette angrepet sår alvorlig tvil om hvor troverdig Russlands forpliktelse i gårsdagens avtale var, og det undergraver arbeidet til FN, Tyrkia og Ukraina for å få nødvendig mat til verdensmarkedene, sier Blinken i en uttalelse.

NRK - 13 sep 22 kl. 09:34

Hevder minst 49 er drept i sammenstøt på grensen mellom Armenia og Aserbajdsjan

Minst 49 armenske soldater er drept i sammenstøt på grensen mellom Armenia og Aserbajdsjan, hevder statsministeren i landet, ifølge nyhetsbyrået AFP. Tirsdag morgen ble forsvarsministrene i Russland og Armenia enige om å stabilisere situasjonen på grensen mellom Armenia og Aserbajdsjan, melder nyhetsbyrået Reuters. Flere soldater på begge sider er drept i sammenstøt på grensen mellom Armenia og Aserbajdsjan natt til tirsdag.

NRK - 13 sep 22 kl. 08:47

Sammenstøt mellom Armenia og Aserbajdsjan - enige om å stabilisere situasjonen

Tirsdag morgen ble forsvarsministrene i Russland og Armenia enige om å stabilisere situasjonen på grensen mellom Armenia og Aserbajdsjan, melder nyhetsbyrået Reuters. Flere aserbajdsjanske soldater skal ha mistet livet i sammenstøt på grensen. De to landene anklager hverandre for angrep.

NRK - 13 sep 22 kl. 04:51

USA bekymret etter melding om angrep

USA oppfordrer til slutt på fiendtlighetene langs grensen mellom Armenia og Aserbajdsjan. USA er dypt bekymret for rapporter om angrep langs grensen mellom Armenia og Aserbajdsjan, og ber om en umiddelbar slutt på fiendtlighetene. Det sier utenriksminister Antony Blinken i en uttalelse mandag, ifølge Reuters..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com