Ankara

Sunday, 29 January, 02:29

Nyheter om Ankara

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 21 jan 23 kl. 14:54

Paludan gjennomførte koranbrenning i Stockholm

Den høyreekstreme politikeren Rasmus Paludan gjennomførte den planlagte koranbrenningen utenfor Tyrkias ambassade i Stockholm lørdag. Paludan hadde fått tillatelse til å gjennomføre protesten, noe som falt tyrkerne tungt for brystet. Utenriksdepartementet i Ankara sa lørdag at det håpet svenske myndigheter ville sette en stopper for brenningen av muslimenes hellige tekst.

NRK - 12 timer siden

UD ber norske innbyggere i Tyrkia unngå store folkesamlinger

I forbindelse med en varslet demonstrasjon utenfor det danske konsulatet i Istanbul har norske innbyggere i Tyrkia blitt bedt om å være forsiktige. Det bekrefter pressetalsperson ved Utenriksdepartementet Ane Haavardsdatter Lunde overfor NTB. – Vi oppfordrer norske borgere til å utvise aktsomhet og unngå områder med store folkeansamlinger, sier hun.

NRK - 24 jan 23 kl. 15:28

Sveriges ambassade i Ankara stenger

Det skriver den svenske avisen Aftonbladet..

NRK - 23 okt 22 kl. 02:28

Finsk delegasjon til Tyrkia

En delegasjon fra den finske regjeringen skal tirsdag møte tyrkiske myndigheter i Ankara for å diskutere Finlands Nato-søknad. Justisdepartementet i Helsingfors sender tjenestemenn til Ankara der de skal treffe Kasim Cicek, utenriksansvarlig i justisdepartementet i Ankara, melder det tyrkiske nyhetsbyrået Anatolia. Møtet skal først og fremst dreie seg om utlevering av personer i Finland som Tyrkia anklager for terrorisme.

VG - 21 jan 23 kl. 08:33

Sveriges forsvarsminister får likevel ikke komme til Tyrkia

Tyrkias forsvarsminister sier at hans svenske kollegas planlagte besøk til Ankara til uken er avlyst på grunn av en planlagt brenning av Koranen i Stockholm..

NRK - 17 jan 23 kl. 10:21

Russlands etterretningssjef åpen for møte med CIA

Russlands etterretningssjef Sergej Narysjkin sier at et nytt møte med CIA-sjef William Burns i USA er en mulighet. Det skriver nyhetsbyrået TASS. Narysjkin møtte Burns sist i november i fjor, i Ankara i Tyrkia.

NRK - 04 jan 23 kl. 12:31

Syrisk opposisjon til Tyrkia

Samtidig som Tyrkia ser ut til å ville gjenetablere forholdet til Syrias president Bashar al-Assad, er syriske opposisjonsledere invitert til møter i Ankara. Lederen for Det syriske nasjonalrådet (SNC) Mahmut al-Maslat og andre opposisjonsledere møtte tirsdag Tyrkias utenriksminister Mevlüt Çavusoglu i den tyrkiske hovedstaden. Samtalene blir holdt mindre enn en uke etter at Tyrkias og Syrias forsvarsministre møttes i Moskva.

NRK - 28 dec 22 kl. 19:13

Erdogan nominert til Nobels fredspris av Tyrkia

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har blitt nominert til Nobels fredspris av Tyrkias parlamentspresident og partikollega Mustafa Şentop, skriver Anadolu Agency. Et statlig drevet nyhetsbyrå med hovedkontor i Ankara, Tyrkia. – Jeg har nominert president Erdogan til Nobels fredspris for hans innsats for fred mellom Russland og Ukraina sa han til media..

NRK - 03 nov 22 kl. 19:45

Cavusoglu: Kristersson besøker Tyrkia tirsdag

Sveriges statsminister Ulf Kristersson kommer til Tyrkia 8. november, ifølge Tyrkias utenriksminister. Siden Kristersson tok over som statsminister i høst, har han sagt at han ønsker å reise til Tyrkia for å møte president Recep Tayyip Erdogan og diskutere landets Nato-søknad.

NRK - 16 okt 22 kl. 20:15

Tyrkia avviser ansvar for 92 nakne migranter ved gresk grenseelv

Tyrkia avviser at de har noe ansvar for de 92 menneskene som Hellas beskylder tyrkerne for å ha tvunget til å krysse grenseelva Evros uten klær. Hellas' migrasjonsminister Notis Mitarakis tvitret lørdag et fotografi av migrantene og anklager tyrkiske myndigheter for å sende folk over grensa. Bildet viser en større gruppe menn som forsøker å skjule underlivet mens de beveger seg på rekke gjennom et naturlandskap.

NRK - 23 nov 22 kl. 09:56

Minst 50 skadet i jordskjelv i Tyrkia

Minst 50 personer er skadd etter at et jordskjelv rammet det nordvest i Tyrkia onsdag morgen. NRKs korrespondent våknet av at senga gynget. Skjelvet hadde en styrke på 5,9.

NRK - 23 nov 22 kl. 04:03

Mange skadd etter jordskjelv nordvest i Tyrkia

Minst 22 personer er skadd etter at et jordskjelv rammet det nordvestlige Tyrkia tidlig onsdag morgen. Skjelvet hadde styrke på 5,9 og episenteret var i landsbyen Golkaya i provinsen Düzce, rundt 20 mil øst for Istanbul, ifølge landets myndigheter. Man kunne kjenne det både i Istanbul og i hovedstaden Ankara.

NRK - 05 okt 22 kl. 16:04

Tyrkia kaller svensk ambassadør inn på teppet etter TV-program

Sveriges ambassadør i Ankara er innkalt til det tyrkiske utenriksdepartementet på grunn av uttalelser om Erdogan på statlig TV, melder Reuters. Flere tyrkiske medier raser mot SVT etter et innslag i satireprogrammet «Svenska nyheter» der president Recep Tayyip Erdogan får gjennomgå. En delegasjon fra Sverige er i Ankara for å gjøre et nytt forsøk på å overbevise Tyrkia om å si ja til svensk Nato-medlemskap..

NRK - 18 nov 22 kl. 11:27

Erdogan har snakka med Putin

I samtalen skal Erdogan ha sagt at diplomatiske forsøk på å stoppe krigen må gjenopptakast. Samstundes takka han Putin for forlenginga av avtalen om korneksport, melder presidentkontoret. Måndag denne veka møtte den russiske utanlandsetterretningssjefen Sergej Narysjkin CIA-sjef Bill Burns i Ankara.

VG - 15 nov 22 kl. 02:40

CIA-sjefen advarte sin russiske motpart om utplassering av atomvåpen

CIA-direktør Bill Burns møtte mandag sin russiske kollega i Ankara i Tyrkia for å advare om konsekvensene dersom Russland skulle utplassere atomvåpen i Ukraina..

NRK - 14 nov 22 kl. 16:19

Samtaler mellom USA og Russland i dag

Russlands myndigheter bekrefter at det i dag har vært samtaler mellom USA og Russland i den tyrkiske byen Ankara, melder TASS ifølge Reuters.

NRK - 14 nov 22 kl. 16:19

Samtaler mellom USA og Russland mandag

Russlands myndigheter bekrefter at det mandag skal være samtaler mellom USA og Russland i den tyrkiske byen Ankara, melder TASS ifølge Reuters.

Klartale - 14 nov 22 kl. 08:16

Minst seks drept og 81 såret av bombe i Tyrkia

– Dette var et grusomt angrep. De skyldige vil bli straffet, sa Recep Tayyip Erdogan til journalister kort tid etter. Han er president i Tyrkia.

Klartale - 14 nov 22 kl. 08:16

Minst seks drept og 81 skadd av bombe i Tyrkia

– Dette var et grusomt angrep. De skyldige vil bli straffet, sa Recep Tayyip Erdogan til journalister kort tid etter. Han er president i Tyrkia.

NRK - 13 nov 22 kl. 18:04

UD: – Ingen indikasjoner på at nordmenn er rammet i Istanbul

Norsk UD sier at de foreløpig ikke har indikasjoner på at nordmenn er rammet av eksplosjonen i Istanbul. – Utenriksdepartementet er i kontakt med vår ambassade i Ankara for å undersøke om nordmenn er rammet av eksplosjonen i Istanbul. Situasjonen er fortsatt uavklart og uoversiktlig, men vi har foreløpig ingen indikasjoner på at nordmenn er rammet, skriver kommunikasjonsrådgiver Ragnhild H.

Klartale - 08 nov 22 kl. 11:26

Kan han sikre Sverige en plass i Nato?

Ulf Kristersson vant valget og ble statsminister i Sverige. Da tok han også over en svensk søknad om å få bli med i forsvars-samarbeidet Nato. Nesten alle medlemslandene har sagt ja til at Sverige og Finland kan få bli med.

NRK - 08 nov 22 kl. 10:05

Sveriges statsminister møter Erdogan i dag

Sveriges statsminister Ulf Kristersson møter tirsdag Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan for å diskutere Sveriges Nato-søknad. Samtalene foregår i Tyrkias hovedstad Ankara i ettermiddag og vil bli etterfulgt av en felles pressekonferanse, skriver den svenske regjeringen. Tyrkia har lenge trenert Sveriges søknad til forsvarsalliansen fordi tyrkerne mener svenskene har hatt for tett bånd til kurdiske grupper, som var USAs og Natos nære allierte i kampen mot IS i Syria.

NRK - 31 okt 22 kl. 05:23

FN forsøker å redde kornavtalen

FN, Tyrkia og Ukraina presser på for å opprettholde kornavtalen i Svartehavet, skriver Reuters. Det til tross for at Russland har trukket seg fra avtalen, som har gjort det mulig å eksportere landbruksprodukter til verdensmarkedene. FN sier ifølge BBC at totalt 16 lasteskip vil transportere korn gjennom den humanitære sjøkorridoren mellom Ukraina og Tyrkia mandag, og at dette er avtalt med myndighetene i Ankara og Kyiv.

NRK - 25 okt 22 kl. 19:53

Tyrkisk politi med rassia mot medier og journaliste

Tyrkisk politi slo tirsdag til mot kontorene til prokurdiske medier i Istanbul og flere andre byer, og boligene til journalister ble også gjennomsøkt. Elleve personer ble pågrepet under aksjonen, anklaget for å ha bånd til forbudte kurdiske grupper og for «å spre nyheter som oppmuntrer til hat og fiendskap», heter det i en Twitter-melding fra politiet i Ankara. De pågrepne jobber ifølge den tyrkiske journalistunionen (TGS) for det prokurdiske nyhetsbyrået Mezopotamya og for JINNEWS.

NRK - 21 okt 22 kl. 11:42

Erdogan sier ja til møte med Sverige

Den tyrkiske presidenten Recep Tayyip Erdogan har akseptert en forespørsel fra den nyutnevnte svenske statsministeren Ulf Kristersson om å møtes til samtaler. Kristersson har gjort det klart at han så raskt som mulig vil reise til Ankara for et personlig møte med Erdogan. Håpet er at det kan rydde opp i Tyrkias nøling om svensk Nato-medlemskap.

NRK - 05 jul 22 kl. 19:39

Flere pågrepet under pride-parade i Ankara

Tyrkisk politi stanset tirsdag en pride-parade i Ankara. Flere av deltakerne ble pågrepet i forbindelse med markeringen. Tyrkia forbyr alle LHBTQ-arrangementer.

Klartale - 21 sep 22 kl. 13:14

Nå er det utsolgt på flere fly ut av Russland

Tirsdag kveld var det mange som søkte på «hvordan komme seg ut fra Russland?» mens de ventet på talen til Vladimir Putin.Talen ble vist onsdag morgen.

NRK - 07 jun 22 kl. 18:12

Lavrov i Tyrkia for samtaler om korneksport

Den russiske utenriksministeren Sergei Lavrov, kom til Ankara i Tyrkia tirsdag ettermiddag. Lavrov skal være i Ankara i to dager for å ha samtaler om blokaden av korneksporten fra Ukraina. Det melder AFP..

NRK - 22 jun 22 kl. 09:07

Saudi-Arabias kronprins besøker Tyrkia

Kronprins Mohammed bin Salman, som i praksis er Saudi-Arabias leder, besøker Tyrkia for første gang siden drapet på dissident og journalist Jamal Khashoggi. Forholdet mellom de to landene har vært anstrengt siden Khashoggi ble drept og partert i det saudiarabiske konsulatet i Istanbul i 2018. Drapet skal ha vært bestilt av den mektige kronprinsen.

NRK - 15 jun 22 kl. 20:25

Trenger ikke pass til Tyrkia ut 2022

Tyrkia godtar nasjonalt ID-kort i stedet for norske pass ut 2022, for nordmenn som ikke får fornyet passene sine. Tyrkias utenriksminister Mevlüt Cavusoglu møtte Anniken Huitfeldt i Ankara i dag, der de blant annet ble enige om dette..

NRK - 12 jun 22 kl. 13:56

Nato-medlemskap for Finland blir hovudtema

Generalsekretær i Nato, Jens Stoltenberg, møter i dag den finske presidenten Sauli Niinistö. I forkant av møtet seier Stoltenberg at samtalane blant anna vil handle om korleis dei skal få Finland med i Nato, noko Tyrkia har motsett seg. – No skal vi snakke om desse tinga og eg trur at måten å få til ei løysing på, er ikkje å gå ut i media med alle enkelheitene, seier han til NRK.

NRK - 08 jun 22 kl. 17:18

Odesa: Vil ikke rydde havnen for miner

Det er ikke aktuelt å rydde havnen rundt Odesa for å åpne for eksport av korn ut fra Ukraina, sa havnebyens myndigheter onsdag. De frykter russiske angrep. – Øyeblikket vi frigjør tilgangen til havnen i Odesa vil den russiske flåten være der, sier talsperson Serhij Bratsjuk for myndighetene i Odesa.

NRK - 08 jun 22 kl. 12:20

Hevder Russland vil sikre korneksport hvis Ukraina fjerner miner

Russland vil sørge for sikre passasjer for skip som forlater ukrainske farvann, hevder utenriksminister Sergej Lavrov. Men først må farvannene ryddes for miner. – Vi er klare til å gjøre dette i samarbeid med våre tyrkiske kollegaer, sa Lavrov på en felles pressekonferanse med Tyrkias utenriksminister Mevlüt Cavasoglu i Ankara onsdag.

NRK - 25 maj 22 kl. 23:53

Sverige, Finland og Tyrkia hadde møte i fem timer

Nato-møte mellom Sverige, Finland og Tyrkia fant sted i Ankara onsdag. Møte varte i fem timer. Rådgiver for Tyrkias president Erdogan, Ibrahim Kalin, sa på en pressekonferanse at det ikke ble oppnådd noen konkrete avtaler, men at det var positive signaler i samtalene om svensk våpeneksport til Tyrkia.

VG - 15 maj 22 kl. 17:18

Stoltenberg beroliger svenskene: Tyrkia vil ikke blokkere Nato-medlemskap

BERLIN (VG) Jens Stoltenberg jobber nå hardt for å berolige Sverige og Finland om at Tyrkia ikke vil hindre deres medlemskap. Men søndag ettermiddag kan han ikke utelukke at Ankara kan forsinke søkeprosessen..

NRK - 03 maj 22 kl. 13:42

Tyrkia vil sende én million syrere hjem

Tyrkia vil trappe opp retur av syrere som flyktet til landet i forbindelse med krigen. Det skjer samtidig som holdningen til syrerne er blitt langt mer negativ. Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sier tirsdag at myndighetene forbereder seg på å sende 1 million flyktninger tilbake til Syria på frivillig basis.

NRK - 14 mar 22 kl. 19:01

Erdogan og Scholz ber om våpenhvile i Ukraina

Tysklands statsminister Olaf Scholz møtte mandag Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan i Ankara for å diskutere den russiske invasjonen av Ukraina. Landa ber om våpenhvile mellom Russland og Ukraina slik at det kan åpnes humanitære korridorer for sivile som vil flykte. Erdogan understreket også at Tyskland og Tyrkia «deler oppfatning og bekymringer» knyttet til krigen i Ukraina.

NRK - 14 mar 22 kl. 19:01

Erdogan og Scholz ber om våpenkvile i Ukraina

Tysklands statsminister Olaf Scholz møtte måndag Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan i Ankara for å diskutere den russiske invasjonen av Ukraina. Landa ber om våpenkvile mellom Russland og Ukraina, slik at det kan opnast humanitære korridorar for sivile som vil flykte. Den tyrkiske presidenten håpar å kunne utnytte sin eigen kontakt med Moskva og bidra til ei fredsløysing.

NRK - 23 okt 21 kl. 17:31

Ikkje motteke informasjon frå Ankara

– Vår ambassade i Ankara har ikkje motteke informasjon frå Tyrkiske myndigheiter om dette, seier kommunikasjonsrådgivar i Utenriksdepartementet Mathias Rongved til NRK. Han fortel vidare at Noregs ambassadør i Tyrkia har ikkje gjort noko som gir grunnlag for utvising..

NRK - 19 okt 21 kl. 00:24

Norges ambassadør innkalt i Ankara

Tyrkia ber ambassadører fra Norge og ni andre land forklare seg etter at de krevde at den fengslede regimekritikeren Osman Kavala blir løslatt. Flere ambassader i Tyrkia, blant dem den norske, gikk mandag ut med en uttalelse der de krever at Kavala blir løslatt, skriver den regimevennlige avisa Daily Sabah. Kavala, som er forretningsmann, ble fengslet for fire år siden, for sin påståtte rolle i demonstrasjonene og opprøre i Gezi-parken i 2013.

VG - 08 okt 21 kl. 13:20

Tyrkiske studenter frikjent for pride-feiring

Studentene som har vært tiltalt for å arrangere Pride ved Midtøsten tekniske universitet (METU) i Ankara i Tyrkia er frikjent i retten..

NRK - 02 sep 21 kl. 19:05

Nederland vil hjelpe flyplassåpning

Den nederlandske regjeringen ønsker å hjelpe Tyrkia og Qatar med åpning av flyplassen i Kabul for å fortsette evakueringen, skriver Reuters. Meldingen kom torsdag fra det nederlandske nyhetsbyrået ANP, som siterer utenriksminister Sigrid Kaag på besøk i Tyrkias hovedstad Ankara. Kaag sa at Nederland er villig til å bidra med en million euro, og personale hvis nødvendig..

NRK - 11 jul 21 kl. 11:30

Tolv døde i bussulykke i Tyrkia

Minst tolv personer omkom og 20 ble skadd da en minibuss full av migranter veltet og tok fyr i Øst-Tyrkia, ifølge det statlige tyrkiske nyhetsbyrået Anadolu. Ulykken skjedde natt til søndag i nærheten av Ymakli i Van-provinsen, som ligger ved grensen til Iran. TV-bilder viser overlevende som blir ivaretatt ved veikanten mens nødetater jobber ved det utbrente kjøretøyet.

NRK - 08 apr 21 kl. 23:31

Italia kalt inn på teppet i Tyrkia

Regjeringen i Tyrkia protesterer etter at Italias statsminister Mario Draghi sammenlignet det tyrkiske lederskapet med diktatorer i kjølvannet av «sofagate». Protesten ble torsdag formidlet til Italias ambassadør i Tyrkia, som ble kalt inn på teppet i utenriksdepartementet i Ankara..

NRK - 29 mar 21 kl. 15:00

EU-topper vil snakke med Erdogan

EU-toppene Charles Michel og Ursula von der Leyen reiser til Tyrkia 6. april for å holde møte med president Recep Tayyip Erdogan. EU vil forbedre samarbeidet med Ankara.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com