Angrepet

Saturday, 13 April, 01:39

Nyheter om Angrepet

NRK - 8 timer siden

EU og USA utvider sanksjonene mot Hamas

EU har satt den væpnede fløyen til Hamas og Islamsk hellig krig (Jihad) på sin sanksjonsliste, og USA utvider også sine sanksjoner. EU viser i sin begrunnelse til at Hamas-bevegelsens Qassam-brigader sto bak omfattende seksuelle overgrep under Angrepet mot Israel 7. oktober.

NRK - 9 timer siden

EU utvider sanksjonene mot Hamas og Jihad

EU har satt de væpnede fløyene til Hamas og Islamsk hellig krig (Jihad) på sin sanksjonsliste. EU viser i sin begrunnelse til at Hamas-bevegelsens Qassam-brigader og Jihads al-Quds-brigader sto bak omfattende seksuelle overgrep under Angrepet mot Israel 7. oktober.

NRK - 14 timer siden

Kina med Midtøsten-oppfordring til USA

Kinas utenriksminister Wang Yi og hans amerikanske motpart antony Blinken var diskuterte den spente situasjonen i Midtøsten i en telefonsamtale fredag, melder AFP. Her skal Wang Yi ha bedt USA om å «spillet en konstruktiv rolle» i Midtøsten. Bakteppet er det iskalde forholdet mellom Iran og Israel som følge av Israels angrep på Irans konsulat i Damaskus i Syra 1.

NRK - 16 timer siden

Russiske droner traff energistruktur i Sør-Ukraina

Russiske droneangrep førte til brann på et kraftanlegg i Dnipropetrovsk og skader på kritisk infrastruktur i Kherson natt til fredag. Ukrainske myndigheter sier at 16 av 17 droner og en krysserrakett ble skutt ned ved Dnipropetrovsk, men at vrakgods som falt ned, antente en brann. I Kherson ble et energianlegg og sju boliger skadd i Angrepet, men det er ikke meldt om personskader, ifølge guvernør Oleksandr Produkin.

NRK - 19 timer siden

USA avverget angrep ved Rødehavet

Det amerikanske militæret avverget et angrep ved Jemens Iran-støttede houthi-styrker ved Rødehavet torsdag. Det melder den amerikanske sentralkommandoen (Centcom). Ingen mennesker skal ha kommet til skade.

NRK - 20 timer siden

Medier: Argentinsk domstol gir Iran skylda for attentat mot jødiske mål på 90-tallet

Iran beordret det dødelige attentatet mot Israels ambassade i Buenos Aires i 1992 og Angrepet mot Amia-senteret i samme by i 1994, mener en argentinsk domstol. Det melder lokale medier. I kjennelsen pekes også islamistbevegelsen Hizbollah på som delaktig i angrepene, og Iran beskrives som en «terrorstat».

NRK - Igår: 00:54

Israel varsler gjengjeldelse om Iran angriper

Israel vil svare direkte på ethvert angrep fra Iran, sa Israels forsvarsminister Yoav Gallant torsdag i samtale med USAs forsvarsminister Lloyd Austin. – Et direkte iransk angrep vil kreve en passende israelsk respons mot Iran, sa Gallant til Austin ifølge en oppsummering av samtalen fra Gallants kontor. Pentagon melder at de to diskuterte USAs forpliktelse til Israels sikkerhet mot trusler fra Iran og gruppene som landet støtter.

NRK - Igår: 20:56

Blinken: Maner til ro i Midtøsten

USAs utenriksminister har i løpet av det siste døgnet vært i samtaler med de tyrkiske, kinesiske og saudiarabiske utenriksministrene. Budskapet hans var at en eskalering i Midtøsten ikke er i noens interesse, ifølge USAs utenriksdepartement, gjengitt av Reuters. Samtalene kommer som et svar på den høyspente situasjonen mellom Iran og Israel.

NRK - Igår: 19:23

Iran hardt ut mot FNs sikkerhetsråd

Iran kommer med skarp kritikk av av FNs sikkerhetsråd for at de har vært tause etter Israels angrep på landets konsulat i Damaskus tidligere i måneden. Irans FN-delegasjon mener Sikkerhetsrådet burde vært raskt ute med å fordømme Angrepet. Irans øverste leder Ali Khamenei har varslet et svar på Angrepet der sju iranske offiserer ble drept, blant dem de to generalene Mohammad Reza Zahedi og Haji Rahimi – Hvis FNs sikkerhetsråd hadde fordømt det sionistiske regimets forkastelige aggresjonshandling på vår diplomatiske stasjon i Damaskus og deretter stilt gjerningsmennene for retten, kunne Irans behov for å straffe dette useriøse regimet vært unngått, skriver Irans FN-delegasjon på X.

NRK - Igår: 18:31

Sikkerhetsrådet ber Israel slippe inn mer nødhjelp til Gaza

FNs sikkerhetsråd ber i en uttalelse torsdag om at Israel umiddelbart opphever alle barrierer for distribusjon av nødhjelp til Gaza. De gjentar også kravet om våpenhvile og uttrykker dyp bekymring over Israels drap på sju hjelpearbeidere fra World Central Kitchen. De legger til at inkludert dette Angrepet er det totale tallet 224 for antall drepte hjelpearbeidere så langt i krigen.

NRK - Igår: 16:07

Ukrainske myndigheter: Russisk angrep på ukrainsk kraftverk

Et ukrainsk termisk kraftverk i byen Sumy har blitt truffet i et russisk angrep, melder den lokale regionale militære administrasjonen, ifølge Reuters. De ukrainske myndighetene oppgir at det ble brukt presisjonsartilleri i Angrepet. De opplyser om ingen sårede.

Klartale - Igår: 09:00

Israel drepte tre av sønnene til Hamas-leder

Ismail Haniyeh er politisk leder i Hamas. Israel har drept sønnene hans. Det skjedde i et angrep nord på Gaza, skriver nyhetsbyrået NTB.

NRK - Igår: 08:01

Mange uten strøm etter angrep på Kharkiv

200.000 mennesker er uten strøm i Kharkiv-regionen nordøst i Ukraina etter et russisk angrep torsdag morgen. Russiske styrker gjennomførte minst ti luftangrep mot kritisk infrastruktur i storbyen Kharkiv og regionen rundt, ifølge guvernør Oleh Synegubov.

Klartale - Igår: 06:00

– Vi lever bare så vidt, fra dag til dag

Det er nå seks måneder og fire dager siden krigen mellom Hamas og Israel startet. Minst 33.300 palestinere er blitt drept.

NRK - Igår: 02:33

Blinken: USA støtter Israel mot Iran

USAs utenriksminister Antony Blinken sier at USA står sammen med Israel mot trusler fra Iran. Det sa han i samtale med den israelske forsvarsministeren Yoav Gallant onsdag. Det amerikanske nettstedet Bloomberg siterte onsdag etterretningskilder på at USA og deres allierte venter et større rakett- og droneangrep mot Israel fra Iran eller Iran-støttede grupper som Hizbollah eller houthiene i løpet av de kommende dagene.

NRK - I førrgår: 23:36

Iran: All flytrafikk over Teheran innstilles

All flytrafikk over Irans hovedstad Teheran innstilles fra midnatt. Det skal være på grunn av en militærøvelse, melder det iranske nyhetsbyrået Mehr som siterer forsvarsministeren i landet. Tidligere tirsdag sa det tyske flyselskapet Lufthansa at de stanser sine flyginger til Teheran, foreløpig bare fram til onsdag.

NRK - I førrgår: 23:36

Iran: Motstridende meldinger om luftrommet stenges

Det iranske nyhetsbyrået Mehr benekter nå at de har publisert at all flytrafikk over Irans hovedstad Teheran innstilles fra midnatt lokal tid. Det melder Reuters. Tidligere meldte de at stengingen skulle skje på grunn av en militærøvelse, og siterte forsvarsministeren i landet.

NRK - I førrgår: 21:39

Lufthansa stanser flygninger til Teheran

Det tyske flyselskapet Lufthansa stanser sine flygninger til Teheran, foreløpig bare fram til i morgen. De henviser til «situasjonen i Midtøsten». – Vi følger konstant situasjonen i Midtøsten og er i nær kontakt med myndighetene.

NRK - I førrgår: 21:06

Franske medier: Én knivdrept i Bordeaux

Onsdag kveld har det vært et knivangrep i Bordeaux, melder franske medier. De siterer politikilder på at en person gikk til angrep på to personer. I Angrepet skal en person ha blitt drept og en annen kritisk skadet.

NRK - I førrgår: 16:56

Tre sønner av Hamas-leder drept i Gaza

Hamas' politiske leder Ismail Haniyeh har bekreftet overfor Al Jazeera at tre av barna hans og flere av barnebarna hans er drept i et angrep mot Gaza by. Haniyeh sier til Al Jazeera at sønnene hans var på besøk hos slektninger nord i Gaza da de ble truffet. Den israelske hæren (IDF) bekrefter senere Angrepet som førte til de tre sønnenes død.

NRK - I førrgår: 14:11

Familiemedlemmer om Matapour: Endret seg for ti år siden

Aktor Aud Kinsarvik Gravås leser opp politiforklaringene til flere av Zaniar Matapours familiemedlemmer i årene forut for Angrepet i 2022. Matapour har blitt anmeldt for vold, ulovlig befatning med skytevåpen og trusler av familiemedlemmer tidligere. I politiforklaringene fortelles det om en endring i 2014/2015.

NRK - I førrgår: 14:11

Familiemedlemmer om Matapour: Endret seg for rundt ti år siden

Aktor Aud Kinsarvik Gravås leser opp politiforklaringene til flere av Zaniar Matapours familiemedlemmer i årene forut for Angrepet i 2022. Matapour har blitt anmeldt for vold, ulovlig befatning med skytevåpen og trusler av familiemedlemmer tidligere. I politiforklaringene fortelles det om en endring i 2014/2015.

NRK - I førrgår: 14:08

PST: To grupper hacka Stortinget

Politiets tryggingsteneste (PST) meiner at det ikkje berre var éin, men to kinesiske hackargrupper som tok seg inn i Stortingets IT-system i 2021. Stortinget varsla 10. mars 2021 at IT-systema deira var utsette for eit dataangrep, og Utanriksdepartementet peika same år på at Angrepet var gjennomført av Kina i eit forsøk på å få tak i etterretningsinformasjon.

NRK - I førrgår: 07:19

Khamenei: Israel må og vil bli straffet

Irans øverste leder Ali Khamenei sier de vil gjengjelde det israelske Angrepet mot Irans ambassade i Syria tidligere denne måneden. – Israel må straffes og det vil de bli, sier Khamenei i en uttalelse, ifølge Reuters..

NRK - I førrgår: 05:03

Mexico skuffet over USA

Mexicos president Andres Manuel Lopez Obrador har uttrykt skuffelse over at USA ikke har vært mer kritiske til Ecuadors storming av Mexicos ambassade i Quito. Lopez Obrador bemerket at president Joe Biden ikke personlig hadde gått ut mot Ecuador-politiets storming av den mexicanske ambassaden. – Vi er økonomiske og kommersielle partnere.

NRK - 09 apr 24 kl. 16:46

Iran antyder muligheten for å stenge Hormuzstredet

Lederen for Revolusjonsgardens marinestyrker sier Iran kan komme til å stenge Hormuz-stredet, ifølge det iranske nyhetsbyrået Isna. Det trange havområdet forbinder Omanbukta med Persiabukta, og farvannet er viktig for internasjonal handel, ikke minst med råolje. Det ventes at Iran vil gjennomføre en hevnaksjon etter et luftangrep mot Syria der blant andre sju medlemmer av Irans mektige Revolusjonsgarde mistet livet.

NRK - 09 apr 24 kl. 05:39

USA ødela luftvernsystemer i angrep mot houthiene

Det amerikanske militæret melder at de har gjennomført angrep mot luftvern- og dronesystemer til Jemens Iran-støttede houthi-styrker ved Rødehavet. Angrepene skjedde mandag, ifølge den amerikanske sentralkommandoen (Centcom), som melder om at to missiler var klare til å avfyres fra et luftvernsystem da det ble Angrepet. Videre ødela de amerikanske styrkene en bakkekontrollstasjon og en drone som ble skutt opp over Rødehavet.

NRK - 08 apr 24 kl. 17:15

Drept general satt i Hizbollahs øverste råd

En av generalene som ble drept i Angrepet på Irans ambassade i Syria, var medlem av Hizbollahs mektige øverste råd, sier en kilde i bevegelsen. Angrepet 1. april som Israel anklages for å stå bak, la konsulatdelen av den iranske ambassaden i Damaskus i grus og kostet sju medlemmer av Irans Revolusjonsgarde livet, inkludert to generaler.

Dagbladet - 08 apr 24 kl. 14:36

Angrepet av måke

Hadia Tajik har fått merke Stavanger-måkenes vrede..

NRK - 08 apr 24 kl. 11:39

Tre drept i israelsk flyangrep i Sør-Libanon

Israel hevder å ha drept en kommandant i Hizbollah-militsens elitestyrke i et flyangrep mot landsbyen Sultaniyeh i Sør-Libanon. Hizbollah bekrefter at Ali Ahmed Hussein ble drept, men ikke at han var medlem av Radwan-styrken. Det bekreftes derimot av en libanesisk sikkerhetskilde.

NRK - 08 apr 24 kl. 02:48

Tre meldes drept i israelsk angrep sør i Libanon

Tre mennesker ble drept, blant dem en kommandør i Hizbollahs elitestyrke Radwan, i et israelsk angrep sør i Libanon, opplyser kilder til Reuters. Det var i landsbyen al-Sultanyah Angrepet fant sted, opplyser to sikkerhetskilder til nyhetsbyrået. Hizbollah og Israel har beskutt hverandre på tvers av Libanons sørgrense siden 8.

NRK - 07 apr 24 kl. 22:53

IAEA: Droneangrep mot Zaporizjzja-kraftverket truer ikke sikkerheten

Droneangrep mot Zaporizjzja-kraftverket i Sør-Ukraina søndag forårsaket skade, men sikkerheten er ikke truet, ifølge Det internasjonale atomenergibyrået IAEA. – Angrepet forårsaket skade på en bygning som huser en av de seks reaktorene. Sikkerheten er ikke kompromittert, men dette er en alvorlig hendelse.

NRK - 07 apr 24 kl. 14:13

Milits drepte 20 personer i angrep mot landsby i Sudan

Minst 20 personer er drept og 200 såret i et angrep i en landsby sør for Khartoum i Sudan, ifølge en lokal nødhjelpsgruppe som, Reuters siterer. Den paramilitær gruppen Rapid Support Forces (RSF) sto bak Angrepet mot landsbyen Um Adam, ifølge nødhjelpsgruppen. En sykehusansatt i Manaqil, 80 kilometer unna, bekrefter tragedien.

Aftenposten - 06 apr 24 kl. 22:16

Akkurat nå skyter Kina bare med vannkanoner. Eksperter frykter at USA kan bli innblandet i en storkrig.

Solen hadde akkurat stått opp 23. mars da Angrepet begynte. Det filippinske forsyningsskipet lå stille i vannet..

NRK - 06 apr 24 kl. 19:16

Stor demonstrasjon i Oslo for å markere et halvt år med krig i Gaza

Palestinakomiteen arrangerte lørdag en demonstrasjon i Oslo for å markere at krigen mellom Israel og Hamas på Gazastripen har pågått i seks måneder. Demonstrasjonstoget startet på Grønland Torg klokken 15 og endte utenfor Utenriksdepartementets lokaler på Victoria terrasse i Oslo sentrum. Flere hundre møtte opp.

NRK - 06 apr 24 kl. 13:02

33.137 skal være drept i Gaza siden 7. oktober

Ifølge palestinske helsemyndigheter er 33.137 palestinere drept og 75.815 såret, siden Angrepet for snart seks måneder siden, 7.

NRK - 06 apr 24 kl. 06:36

Ordfører: Seks drept i russisk angrep mot Kharkiv

Seks personer har mistet livet og ti er såret i et russisk angrep mot den østukrainske byen Kharkiv natt til lørdag, ifølge ordfører Ihor Terehov. Kharkiv er Ukrainas nest største by og utsettes stadig for russiske angrep. De siste ukene har angrepene økt i intensitet.

VG - 06 apr 24 kl. 02:51

To døde etter angrep på Kharkiv

Ukrainas nest største by er Angrepet, og to sivile er drept..

NRK - 06 apr 24 kl. 01:57

Minst en drept i angrep mot Kharkiv

Minst en person er drept i et russisk angrep mot Ukrainas nest største by Kharkiv. Det melder regionguvernør Oleh Synjehubov på Telegram, ifølge Reuters. Angrepet skal ha rammet en høy leilighetsbygning og en butikk, viser TV-bilder fra stedet..

NRK - 06 apr 24 kl. 01:57

To drept i angrep mot Kharkiv

To mennesker er drept og minst sju er såret i et russisk angrep mot Ukrainas nest største by Kharkiv. Det melder regionguvernør Oleh Synjehubov på Telegram, ifølge Reuters. Angrepet skal ha rammet en høy leilighetsbygning og en butikk, viser TV-bilder fra stedet..

NRK - 06 apr 24 kl. 00:49

USA forbereder seg på iransk angrep

USA har høy beredskap og forbereder seg på et mulig iransk angrep mot amerikanske eller israelske interesser, ifølge en amerikansk tjenesteperson. Det skjer etter et luftangrep mot Syria der blant annet sju medlemmer av Irans mektige Revolusjonsgarde mistet livet. Det antas at Israel står bak Angrepet.

Aftenposten - 05 apr 24 kl. 15:50

USA gjennomgår Israels etterforskning av angrep på hjelpearbeidere

USA gjennomgår nøye Israels etterforskning av Angrepet der syv hjelpearbeidere fra organisasjonen World Central Kitchen….

NRK - 05 apr 24 kl. 15:32

Blinken: USA vil gjennomgå Israels etterforskning av angrep på hjelpearbeidere

USA gjennomgår nøye Israels etterforskning av Angrepet der sju hjelpearbeidere fra organisasjonen World Central Kitchen (WCK) ble drept, sier utenriksminister Antony Blinken. Ïsrael uttalte fredag at Angrepet var en forferdelig feil, og sier to offiserer i det israelske militæret har fått sparken. WCK har tidligere understreket at bilene som ble Angrepet, var tydelig merket med organsiasjonens logo på taket, og at de også hadde vært i kontakt med det israelske militæret (IDF) om bevegelsene sine på forhånd..

Dagbladet - 05 apr 24 kl. 15:16

- Velsignet være hans gjerning

I en melding til det som skal være terrorsiktede Aisha Kausar (32), hyller agenten fra Etterretningstjenesten Angrepet i Oslo sentrum..

NRK - 05 apr 24 kl. 13:41

Leger Uten Grenser-kontor ødelagt i bombeangrep i Ukraina

Leger Uten Grensers kontor i Pokrovsk i Donetsk-regionen øst i Ukraina ble bombet og fullstendig ødelagt natt til fredag. Fem sivile ble såret. – Alle våre ansatte er trygge, men fem sivile som var i nærheten av kontoret, ble såret, opplyser kommunikasjonsrådgiver Kristian Müller Andersen i Leger Uten Grenser i en epost til NTB.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com