Angrep

Monday, 04 March, 23:29

Nyheter om Angrep

NRK - 09 feb 24 kl. 10:59

Russland og Ukraina beskylder hverandre for droneAngrep

Russland og Ukraina avfyrte i alt 35 droner mot hverandre natt til fredag, uttaler de to landenes militære myndigheter. I alt 19 ukrainske droner ble skutt ned over fire forskjellige regioner i Russland og Svartehavet i løpet av natten, ifølge det russiske forsvarsdepartementet. Samtidig sier Ukraina at de skjøt ned 10 av 16 russiske droner.

NRK - 04 feb 24 kl. 15:10

USA vil ikke utelukke ikke Angrep i Iran

Fredagens hevnAngrep mot pro-iranske grupper i Syria og Irak var bare første steg, opplyser sikkerhetspolitiske talspersoner for Det hvite hus. Det melder flere amerikanske medier. Flere Angrep vil følge, sier nasjonal sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan for Det hvite hus til NBC.

NRK - 04 feb 24 kl. 15:10

USA vil ikke utelukke Angrep i Iran

Fredagens hevnAngrep mot pro-iranske grupper i Syria og Irak var bare første steg, opplyser sikkerhetspolitiske talspersoner for Det hvite hus. Det melder flere amerikanske medier. Flere Angrep vil følge, sier nasjonal sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan for Det hvite hus til NBC.

NRK - 18 jan 24 kl. 19:21

USA har gått til nye Angrep mot houthiene i Jemen

Angrepene mot houthiene har ikke gjort slutt på skipsAngrepene i Rødehavet, erkjenner president Joe Biden. Han varsler likevel at USAs Angrep vil fortsette. Det hvite hus opplyste torsdag at amerikanske styrker torsdag morgen gikk til nye Angrep mot den jemenittiske gruppen.

NRK - 26 feb 24 kl. 10:11

Minst 12 drept i moské-Angrep i Burkina Faso

Et Angrep på en moské i østlige Burkina Faso har drept dusinvis av mennesker, ifølge lokale og sikkerhetskilder som informerte AFP mandag. – Bevæpnede personer Angrep en moské i Natiaboani søndag rundt kl. 05.

NRK - 25 feb 24 kl. 19:17

Mange drept i Angrep på kirke i Burkina Faso

Minst 15 mennesker ble drept da en gruppe væpnede menn Angrep en katolsk kirke i Burkina Faso under gudstjenesten søndag, opplyser det lokale bispedømmet. Angrepet skjedde i en landsby i den konfliktfylte nordlige delen av landet. Ingen har ennå tatt på seg skylden for søndagens Angrep, som er det hittil siste i en lang rekke Angrep rettet mot kirker og kristne ledere som ulike jihadist-grupper anklages for å stå bak.

Klartale - 01 mar 24 kl. 09:53

Over 30.000 er drept i israelske Angrep

Israel har drept over 25.000 palestinske kvinner og barn. Det sa Lloyd Austin torsdag, ifølge nyhetsbyrået NTB.

NRK - 18 jan 24 kl. 03:49

USA har gjennomført nye Angrep mot Houthi-mål i Jemen

USA gjennomførte onsdag en ny runde med Angrep mot Houthi-mål i Jemen. Det er det fjerde Angrepet mot houthi-mål på en knapp uke. CBS News får opplyst at Angrepene var rettet mot anlegg der det pågikk forberedelser for nye Angrep.

NRK - 27 feb 24 kl. 15:32

Nye trefninger på grensa mellom Israel og Libanon

Hizbollah-militsen Angrep tirsdag en militærbase nord i Israel med flere raketter, men det er ikke meldt om drepte eller materielle ødeleggelser, skriver NTB. Ifølge den israelske hæren ble det avfyrt rundt 35 raketter mot flybasen, som ligger på toppen av det 1200 meter høye fjellet Har Meron. Ifølge Hizbollah var Angrepet et svar på at to høytstående militsmedlemmer ble drept i et israelsk Angrep nordøst i Libanon mandag.

NRK - 5 timer siden

Fire arrestert i Belgia for å ha planlagt Angrep under konsert

Tre av de fire arresterte er mindreårige. Den voksne er mistenkt for å delta i aktivitetene til en terroristgruppe med mål å gjennomføre et Angrep, opplyser riksadvokatens kontor i Belgia. Påtalemyndigheten sier at granskingen så langt synes å vise at et bestemt konsertlokale var blinket ut, og at Angrepet skulle skje om noen få uker.

NRK - 21 timer siden

Syv skal være drept etter israelsk Angrep

Det palestinske nyhetsbyrået Wafa melder at syv personer skal ha blitt drept i et israelsk Angrep natt til mandag, skriver Al Jazeera. Angrepet skal ha skjedd i Rafah, sør på Gazastripen. Flere skal også ha blitt såret..

NRK - Igår: 21:42

Fem Hizbollah-Angrep mot Israel

Den væpnede gruppen Hizbollah hevder de har utført et Angrep mot israelske soldater ved Mount Nezer nord i Israel. Det skriver de i en uttalelse på Telegram. Det er det femte Angrepet som gruppen skal ha utført i løpet av søndag.

VG - Igår: 16:51

170 drept i Angrep mot landsbyer i Burkina Faso

Rundt 170 mennesker er drept i Angrep mot tre landsbyer nord i Burkina Faso, opplyser en talsperson for påtalemyndigheten i området..

Aftenposten - Igår: 16:51

170 drept i Angrep mot landsbyer i Burkina Faso

Rundt 170 mennesker er drept i Angrep mot tre landsbyer nord i Burkina Faso, opplyser en talsperson for….

NRK - I førrgår: 10:55

Palestinske helsemyndigheter: 92 drept i Gaza det siste døgnet

30.320 palestinere er drept og 71.533 er såret i israelske Angrep siden 7.

Aftenposten - I førrgår: 09:30

FN: 14 israelske Angrep under utdeling av nødhjelp i Gaza – minst ti barn skal ha sultet ihjel

Det er dokumentert minst 14 israelske Angrep under utdeling av nødhjelp til palestinere i Gaza, ifølge FNs….

NRK - I førrgår: 09:16

FN: 14 israelske Angrep under utdeling av nødhjelp i Gaza

– Fra midten av januar til slutten av februar er det dokumentert minst 14 hendelser der mennesker som er samlet for å ta imot sårt tiltrengt nødhjelp ved innfartsveiene til Gaza by, er beskutt med automatvåpen og granater, opplyser FNs høykommissær for menneskerettigheter (OHCHR). – Israels valg av metoder og midler for krigføring har forårsaket en humanitær katastrofe, slår OHCHR fast. Angrep mot sivile i forbindelse med utdeling av nødhjelp kan være et brudd på folkeretten og må straks bli gjenstand for uavhengig og grundig gransking, understreker høykommissæren..

NRK - 03 feb 24 kl. 12:42

Nærmere 40 drept i amerikanske Angrep i Syria og Irak

Minst 39 mennesker, blant dem sivile, skal være drept i amerikanske Angrep i Irak og Syria. Iraks statsminister fordømmer Angrepene på det sterkeste. Ifølge USA Angrep amerikanske styrker natt til lørdag 85 mål i Irak og Syria.

NRK - 03 feb 24 kl. 10:48

Barth Eide: – Vi forstår USAs behov for å svare på Angrepene

Utenriksminister Espen Barth Eide fordømmer Angrepene mot amerikanske styrker i Midtøsten i en uttalelse til NRK. Han kaller Angrepene uakseptable. – Vi forstår USAs behov for å svare på Angrepene.

NRK - 03 feb 24 kl. 10:35

Norske styrker ikke berørt av Angrep i Irak - avviser at Angrep har funnet sted

– Forsvaret har flere styrkebidrag i Midtøsten, og ingen av disse er berørt av Angrepene i Syria og Irak. Vi gjør fortløpende sikkerhetsvurderinger for personellet vårt, sier oberstløytnant Stine Barclay Gaasland til NRK. Hun avviser at Ain al-Asad-basen, hvor det befinner seg om lag 30 norske soldater, har funnet sted.

NRK - 03 feb 24 kl. 09:25

Væpnede grupper i Irak og Syria sier de har Angrepet baser med vestlige soldater

Den væpnede gruppen Islamic Resistance in Iraq sier de har Angrepet Al-Harir-basen i Nord-Irak, melder Reuters. På basen er det amerikanske soldater. Samtidig skriver NTB at en base i Irak og en base i Syria er Angrepet av Iran-støttede militsgrupper.

NRK - 01 mar 24 kl. 13:39

Tre skal være drept i israelsk Angrep i Syria

Tre personer ble drept da Israel Angrep en villa ved kysten i Syria, melder en observatørgruppe. Blant de drepte skal det være en iransk militærrådgiver. Det er tredje dag på rad Israel har Angrepet mål i Syria.

Klartale - 01 mar 24 kl. 11:55

Sier Vesten forsøker å svekke Russland fra innsiden

President Vladimir Putin holdt sin årlige tale torsdag. Den handlet om hvordan det går med Russland.Han startet med å si at et stort flertall av russere støtter Russlands krig mot Ukraina.

NRK - 15 feb 24 kl. 21:35

Houthiene Angrep gresk skip i Adenbukta

Houthi-militsen i Jemen bekrefter at de torsdag Angrep et skip i Adenbukta, men hevder at det var britisk. Ifølge det britiske sikkerhetsselskapet UKMTO fikk tørrlastskipet Lycavitos bare mindre skader i Angrepet, som fant sted rundt 100 nautiske mil øst for havnebyen Aden i Jemen. Ifølge det britiske sikkerhetsselskapet Ambrey slapp mannskapet om bord uskadd fra Angrepet, som er det siste i rekken av Angrep mot sivile skip i området.

NRK - 01 feb 24 kl. 20:44

Medier: USA godkjenner Angrep mot iranske mål i Irak og Syria

USA skal ha godkjent planer om Angrep i Irak og Syria rettet mot iransk personell og anlegg etter at tre amerikanske soldater ble drept i et Angrep søndag. Amerikanske tjenestemenn bekrefter overfor CBS at planene for et nær forestående Angrep ligger klare. Tidslinjen for Angrepene er imidlertid fortsatt uklar.

VG - 29 feb 24 kl. 13:15

Over 100 skal være drept i israelsk Angrep mot palestinere som ventet på nødhjelp i Gaza

Minst 104 palestinere er drept og rundt 700 er såret i et israelsk Angrep mot en menneskemengde som ventet på nødhjelp i Gaza by torsdag, ifølge lokale helsemyndigheter..

NRK - 15 feb 24 kl. 13:31

Hizbollah-sjef skal vera blant dei drepne i Libanon-Angrep

Ein sjef for Hizbollah skal vera blant dei drepne i eit israelsk Angrep i Sør-Libanon, opplyser ei kjelde til nyheitsbyrået Reuters. Den same Hizbollah-sjefen hadde tidlegare blitt skadd i eit målretta israelsk Angrep i Sør-Libanon ei veke tidlegare, sa kjelda. Det israelske militæret melde tidlegare torsdag at jagarflya deira hadde treft fleire Hizbollah-mål.

Aftenposten - 29 feb 24 kl. 10:22

Sykehusleder: Minst 50 drept og 250 såret i israelsk Angrep i Gaza by – ofrene ventet på nødhjelp

Minst 50 mennesker ble drept og 250 såret i et israelsk Angrep mot palestinere som ventet på nødhjelp i Gaza by….

NRK - 29 feb 24 kl. 10:05

Sykehusleder: Minst 50 drept og 250 såret i Angrep i Gaza by

Minst 50 mennesker ble drept og 250 såret i et israelsk Angrep mot palestinere som ventet på nødhjelp i Gaza by torsdag, sier lederen for barneavdelingen ved Shifa-sykehuset til Al Jazeera. Hamas hevder at minst 70 ble drept. Menneskene stod i matkø da israelske styrker åpnet ild mot dem, ifølge Al Jazeera.

NRK - 29 feb 24 kl. 02:39

To skal være drept i israelsk Angrep mot Libanon

To personer ble drept i et israelsk flyAngrep sør i Libanon, melder statlige libanesiske medier. Det skriver NTB. – Fiendens fly Angrep byene Siddiqin og Kafra.

NRK - 18 jan 24 kl. 01:10

CBS News: USA har gjennomført nye Angrep mot Houthi-mål i Jemen

USA har onsdag gjennomført en ny runde med Angrep mot Houthi-mål i Jemen, opplyser en tjenesteperson til CBS News. Kanalen får opplyst at Angrepene var rettet mot anlegg der det pågikk forberedelser for nye Angrep. Det er den fjerde runden med Angrep på en knapp uke etter at houthiene har gjort flere Angrep mot skipstrafikken i Rødehavet..

NRK - 31 jan 24 kl. 11:06

Minst 26.900 palestinere drept på Gaza

Minst 26 900 palestinere har blitt drept og 65.949 skadet i israelske Angrep på Gaza siden 7. oktober, sa helsedepartementet i Gaza i en uttalelse om onsdag.

NRK - 14 feb 24 kl. 04:38

Ukraina: Tre drept i russisk Angrep på sykehus øst i landet

Tre personer skal ifølge lokale myndigheter være drept i et russisk Angrep i Donetsk. Et sykehus har fått skader og flere mennesker er såret etter russiske rakettAngrep mot byen Selydove i Donetsk, sa regionens guvernør Vadym Filasjkin litt tidligere onsdag. Et barn er blant de drepte.

NRK - 28 feb 24 kl. 01:14

Tysk krigsskip avverget Houthi-Angrep i Rødehavet

Den tyske fregatten Hessen har avverget et Angrep fra Houthi-militsen i Rødehavet, melder det tyske nyhetsbyrået DPA. Krigsskipet er del av den EU-ledede operasjonen for å beskytte handelsskip i Rødehavet..

NRK - 26 feb 24 kl. 09:55

Dødstall på Gazastripen: 29.782

Minst 29 782 palestinere har blitt drept og 70 043 skadet under Israels militære Angrep mot Gaza siden 7. oktober, opplyste helsemyndighetene i Gaza i en uttalelse mandag, som siteres av nyhetsbyrået AFP. I løpet av de siste 24 timene ble 90 palestinere drept og 164 skadet i israelske Angrep, la de Hamas styrte myndighetene til..

NRK - 29 jan 24 kl. 13:07

SOHR: Seks drept i israelsk Angrep nær Damaskus

Proiranske krigere er blant seks drepte i et israelsk Angrep i nærheten av Syrias hovedstad Damaskus, melder eksilgruppa SOHR. – Israelske Angrep rettet mot en base som tilhører Hizbollah og Irans revolusjonsgarde, drepte seks mennesker, inkludert proiranske krigere, sier Rami Abdulrahman, direktør for Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) i en uttalelse. Han la til at det ikke er klart om det er sivile blant de drepte.

NRK - 12 feb 24 kl. 06:27

Oppjusterer dødstall i Rafah etter Angrep natt til mandag

Rundt 100 personer skal være drept i israelske Angrep mot byen Rafah i Gaza natt til mandag, opplyser palestinske helsemyndigheter ifølge AFP. Tidligere har Reuters meldt om minst 37 drepte, mens AFP har meldt om 50 drepte, begge med henvisning til de lokale helsemyndighetene. Israels militære bekrefter at de har gjennomført en rekke luftAngrep i området og sier at de skal være ferdige for natten.

NRK - 12 feb 24 kl. 06:27

Usikkerhet om dødstall i Rafah etter Angrep natt til mandag

Flere titalls palestinere er antatt å være drept i Rafah natt til mandag, etter flere israelske Angrep mot grensebyen i Gaza. Nyhetsbyråene Reuters og AFP har meldt om mellom 37 og «rundt 100» drepte, begge med henvisning til helsemyndighetene i Gaza. Israels militære bekrefter at de har gjennomført en rekke luftAngrep i området og sier at de skal være ferdige for natten.

NRK - 25 feb 24 kl. 00:41

Angrep mot 18 houthi-mål i Jemen

Amerikanske og britiske styrker har gjennomført Angrep mot 18 houthi-mål i Jemen, opplyser det amerikanske forsvarsdepartementet. Angrepene var rettet spesifikt mot 18 houthi-mål på åtte steder i Jemen og som omfattet underjordiske våpenlageranlegg, droner, luftforsvarssystemer, radarer og et helikopter, står det i en uttalelse fra Pentagon. – USA kommer ikke til å nøle med å handle når det trengs, for å forsvare liv og fri flyt av handel på en av verdens viktigste vannveier, sier forsvarsminister Lloyd Austin.

NRK - 10 feb 24 kl. 16:00

AFP: Minst 17 Houthi-medlemmer drept i amerikansk Angrep

Minst 17 Houthi-medlemmer skal være drept i amerikanske flyAngrep mot Jemen, melder blant andre nyhetsbyrået AFP. Meldingen kom etter at houthi-bevegelsen holdt begravelser for de 17 tidligere lørdag. USA og Storbritannia har gjentatte ganger Angrepet Houthi-mål i Jemen i håp om å få slutt på skipsAngrepene i Rødehavet, utført av opprørsgruppen.

NRK - 13 jan 24 kl. 00:45

Russland kritiserer Angrepet i Jemen

USA og Storbritannias Angrep mot Houthi-bevegelsen i Jemen er «åpenlys væpnet aggresjon mot et annet land», sier Russlands FN-ambassadør i Sikkerhetsrådet. – Disse landene har gjennomført et massivt Angrep på jemenittisk territorium. Jeg snakker ikke om noe Angrep mot en gruppe i landet, men et Angrep mot landets befolkning som helhet.

NRK - 12 jan 24 kl. 15:32

Store demonstrasjoner i Jemen etter nattens Angrep

Titusenvis av mennesker har samlet seg i flere byer i Jemen fredag for å høre landets ledere fordømme nattens amerikansk-britiske Angrep mot Houthi-bevegelsen. – Deres Angrep mot Jemen er terrorisme. USA er djevelen, sa Mohammed Ali al-Houthi, medlem av houthienes øverste politiske råd, fredag ettermiddag.

NRK - 09 feb 24 kl. 04:33

USA hevder å ha truffet flere houthi-mål

Amerikanske styrker har gjennomført til sammen sju Angrep mot houthimilitsen i Jemen, opplyser sentralkommandoen. Angrepene torsdag var rettet mot fire ubemannede havfartøy og sju mobile krysserraketter. Rakettene var klargjort til å skytes mot skip i Rødehavet, ifølge det amerikanske militæret.

Klartale - 29 dec 23 kl. 09:01

Angrep mot flere byer i Ukraina

Flyalarmen har ult i hele Ukraina. Russland Angrep stort natt til fredag. Og på morgenen.

NRK - 08 feb 24 kl. 18:04

USA bekrefter nye Angrep på houthiene

USAs sentralkommando Centcom opplyser at det sent onsdag «i selvforsvar» ble gjennomført Angrep mot to mobile raketter som var klar til å skytes mot marine- og handelsfartøyer i Rødehavet. Senere på natten ble det utført et nytt Angrep på en mobil krysserrakett tilhørende houthiene, ifølge Centcom (NTB)..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com