Angrep

Torsdag, 29 Juli, 17:10

Nyheter om Angrep

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 19 juli 21 kl. 14:40

− Uakseptabelt og svært alvorlig

Det er i dag blitt kjent at regjeringen vurderer at IT-Angrepet på Stortinget i mars ble gjennomført fra Kina. – Angrepet var uakseptabelt og svært alvorlig, og det må forventes at kinesiske myndigheter gjør det de kan for å hindre at slike IT-Angrep skjer. Angrep på Stortinget er Angrep på vårt demokrati, sier stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen.

NRK - 1 time siden

18 sivile drept i Angrep i Niger

Minst 18 sivile er drept i et nytt Angrep vest i Niger, nær grensa til Mali, opplyser en lokal tjenestemann onsdag ifølge NTB. Angrepet fant sted i landsbyen Deye Koukou i Banibangou-området, der 14 sivile ble drept søndag, opplyser en lokal folkevalgt til nyhetsbyrået AFP..

NRK - 26 juli 21 kl. 09:07

Israel Angrep Hamas-base

Den israelske hæren Angrep en Hamas-base over natten som svar på at ballonger med brennbart stoff ble sendt inn over Israels grenser – Vi vil fortsette med å svare på ethvert terrorforsøk fra Gaza, skriver det israelske forsvaret i en twittermeldingen...

NRK - 24 juli 21 kl. 19:49

Seks soldatar drepne av IS-styrkar

Minst seks kamerunske soldatar er drepne og fire skada etter eit Angrep frå IS-styrkar nord i landet, ifølge CRTV. Ifølge myndigheitene i landet er det jamn stigning i Angrep frå IS etter at Boko Haram-leiaren vart drepen i juni. IS prøver å ta over område som Boko Haram tidlegare hadde..

NRK - 03 juli 21 kl. 02:04

Nytt hacker-Angrep i USA

Et nytt hacker-Angrep med krav om løsepenger lammet minst 200 amerikanske firmaer fredag. Den russiske REvil-banden synes å stå bak Angrepet, ifølge John Hammond i sikkerhetsfirmaet Huntress Labs. Han sier at hackerne Angrep programvare-bedriften Kaseya og brukte deres nettverk til å spre skadelig programvare..

NRK - 01 juli 21 kl. 11:15

Löfven: – Angrep på demokratiet

Statsminister Stefan Löfven seier familien til den drepne politimannen har hans djupaste medfølelse. – Ingen skal miste livet når dei gjer jobben sin. Eit Angrep på ein enkelt politistyrke er eit Angrep på både vår rettsstat og heile vårt demokratiske opne samfunn, sa Löfven under ein pressekonferanse..

NRK - 01 juli 21 kl. 11:15

Löfven: – Eit Angrep på demokratiet

Statsminister Stefan Löfven seier familien til den drepne politimannen har hans djupaste medfølelse. – Ingen skal miste livet når dei gjer jobben sin. Eit Angrep på ein tenestemann er eit Angrep på både vår rettsstat og heile vårt demokratiske opne samfunn, sa Löfven under ein pressekonferanse.

NRK - 17 juli 21 kl. 07:55

Tiltalt for planlagt Angrep

To menn er tiltalt for å ha planlagt et bombeAngrep mot Demokratenes hovedkvarter i Sacramento i California etter presidentvalget i fjor, ifølge Reuters. De to skal først ha planlagt et Angrep mot den ungarske milliardæren George Soros, før de senere skal ha diskutert å angripe kontorene til Twitter eller Facebook..

NRK - 28 juni 21 kl. 08:09

Minst 30 drepte i Al Shabaab-Angrep

Rundt 30 mennesker døde etter at terrorgruppa al-Shabaab Angrep i delstaten Galmudug i Somalia. Al-Shabaab Angrep en militærbase i Galmudugs by Wisil, blant annet ved bruk av bilbomber. Dette utløste konflikt mellom regjeringstoppene og lokalbefolkningen, melder Reuters.

NRK - 16 timer siden

Kinesisk rikmann dømt til fengsel

Den kinesiske milliardæren Sun Dawu er dømt til 18 års fengsel for en rekke lovbrudd, blant annet for å ha «framprovosert trøbbel», melder NTB/AFP. Ifølge domstolen i byen Gaobeidian har Sun samlet en folkemengde for å gå til Angrep på statlige organer, blokkert myndighetene og skapt krangler og framprovosert trøbbel. Milliardæren ble pågrepet i november i fjor sammen med 20 slektninger og forretningspartnere etter at selskapet hans havnet i konflikt med en statseid konkurrent.

NRK - Igår: 16:38

Milliarder dømt til 18 års fengsel

Den kinesiske milliardæren Sun Dawu er dømt til 18 års fengsel for en rekke lovbrudd, blant annet for å ha «framprovosert trøbbel». Milliardæren ble pågrepet i november i fjor etter at selskapet hans havnet i konflikt med en statseid konkurrent. Ifølge domstolen i byen Gaobeidian har Sun samlet en folkemengde for å gå til Angrep på statlige organer, blokkert myndighetene og skapt krangler, melder NTB..

Aftenposten - Igår: 08:19

Razziaer og arrestasjoner: – Det dreier seg om å kneble all opposisjon

Ransaking av kontorer og hjem. Omfattende arrestasjoner. Hviterussiske myndigheter går til Angrep på sivilsamfunnet..

NRK - 12 juli 21 kl. 07:31

49 drept i Angrep i Niger

Fem sivile, fire soldater og 40 væpnede angripere ble drept søndag i et sammenstøt i Niger, ifølge landets myndigheter. Rundt 100 tungt bevæpnede angripere på motorsykler Angrep landsbyen Tchoma Bangou søndag, sier forsvarsdepartementet i Niger i en uttalelse..

NRK - I førrgår: 17:10

Human Right Watch ut mot Israel

Menneskerettsgruppen Human Rights Watch (HRW) mener både Israel og Hamas trolig begikk krigsforbrytelser under den elleve dager lange krigen i mai i år. Ifølge HRW var tre av de israelske Angrepene, hvor 62 sivile palestinere mistet livet, ikke rettet mot noen tydelige militære mål i nærheten. HRW mener også at andre israelske Angrep under konflikten «trolig var ulovlige».

NRK - I førrgår: 16:35

Granskning av kongresstormingen

En kongressgransking av hva som egentlig skjedde under stormingen av Kongressen i januar, begynte tirsdag mot et bakteppe av sterkt politisk fiendskap. – Vi vet at det finnes bevis for et koordinert, planlagt Angrep, sa demokraten Bennie Thompson ved starten av den første høringen. De folkevalgte vil få førstehåndsberetninger fra politibetjenter som ble Angrepet av opprørere.

NRK - I førrgår: 14:06

Flere drept i kamper i Kongo

Sju soldater og femten islamister er drept i kamper som har rast i tre dager i det nordøstlige Kongo. Regjeringsstyrkene Angrep lørdag stillinger som opprørerne holder i Tchabi i Ituri-provinsen, opplyser militærguvernøren til AFP. Operasjonen førte til at 150 gisler ble satt fri..

NRK - I førrgår: 08:10

Holder USA ansvarlig for brannbombe

Cubas utenriksminister Bruno Rodriguez hevder USA står bak et Angrep med brannbomber mot landets ambassade i Paris. Dert skriver NTB. Brannvesenet opplyser at to brennbare gjenstander ble kastet mot den cubanske ambassaden.

NRK - 11 juli 21 kl. 03:46

Fire drept i eksplosjon i Sudan

Minst fire mennesker ble drept i en eksplosjon på en sportsklubb i Port Sudan, en havneby ved Rødehavet. Det er uklart hva som har skjedd, melder AFP, men sier et også skal være snakk om et væpnet Angrep. I tillegg til de drepte, er tre personer skutt eller knivstukket, opplyser helsepersonell.

NRK - 26 juli 21 kl. 12:54

Beskytter 46 afghanske soldater

Titalls afghanske soldater har søkt tilflukt i Pakistan etter at de rømte fra grensepostene i Afghanistan, som er under økende Angrep fra Taliban. – Den afghanske hærens sjef i Arundu-sektoren i Chitral, har bedt den pakistanske hæren om beskyttelse og fritt leide for 46 soldater og medlemmer grensepolitiet, inkludert fem offiserer, opplyser kommunikasjonsenheten til den pakistanske hæren. Soldatene ankom Chitral sent søndag kveld.

NRK - 10 juli 21 kl. 14:50

35 drept i Nigeria

Fem landsbyer nordvest i Nigeria ble torsdag denne uka utsatt for et Angrep fra bevæpnede gjerningspersoner. Minst 35 personer ble drept, ifølge politiet. Det melder NTB.

NRK - 26 juli 21 kl. 10:57

Mann som Angrep presidenten er død

Mannen bak det mislykkede knivAngrepet på Malis midlertidige president tidligere denne uken, døde i et fengsel i Bamako kort tid etter han ble arrestert. Regjeringen kunngjorde søndag at «helsen hans forverret seg under avhør». Den siktede døde senere på sykehus, hvor det er bestilt en obduksjon.

NRK - 25 juli 21 kl. 20:22

USA støtter afghanske soldater

USA vil fortsette å gjennomføre luftAngrep for å støtte afghanske soldater i kampen mot Taliban, sier en amerikansk general. Opprørsgruppa Taliban har den siste tiden fortsatt med en rekke offensiver rundt om i Afghanistan. – USA har økt omfanget av luftAngrep for å støtte afghanske styrker de siste dagene, og vi er klare for å fortsette med denne støtten de neste ukene hvis Taliban fortsetter sine Angrep, sier general Kenneth McKenzie, leder for sentralkommandoen i den amerikanske hæren..

VG - 23 juli 21 kl. 15:25

Mann reddet etter en ukes kamp mot grizzlybjørn

Mannen hadde skadet bein, skrubbsår og bare én runde ammunisjon igjen etter gjentatte Angrep fra en grizzlybjørn da han ble oppdaget av et kystvakthelikopter i Alaska..

Aftenposten - 07 juli 21 kl. 12:05

Haitis president drept i et Angrep natt til onsdag

Haitis president Jovenel Moïse er drept i et Angrep mot boligen hans, opplyser minister Claude Joseph til lokale medier..

Aftenposten - 07 juli 21 kl. 12:05

Haitis president drept i Angrep

Haitis president Jovenel Moïse ble natt til onsdag drept i et Angrep mot boligen hans, opplyser fungerende statsminister….

NRK - 23 juli 21 kl. 03:23

Kaseyas har rettet feilen

Over 1000 virksomheter ble rammet av løsepengeviruset som Angrep Kaseyas programvare. Nå har de fått nøkkelen som kan låse opp alle maskinene som ble rammet. Talsperson Dana Liedholm ville torsdag ikke si hvordan Kaseya hadde fått tak i den digitale universalnøkkelen..

NRK - 07 juli 21 kl. 05:07

– Eit Angrep på demokratiet

Fleire nederlandske politikarar har uttrykt sjokk og sorg etter attentatet mot krimjournalisten Peter de Vries. Visestatsminister Kajsa Ollongren kallar attentatet eit Angrep på demokratiet og rettsstaten. Ho skriv på Twitter at den frie journalistikken er ein integrert del av demokratiet.

Aftenposten - 22 juli 21 kl. 20:09

Fabian Stang gikk til Angrep på Støre – slettet innlegg etter kraftige reaksjoner

Innlegget på Facebook skapte sterke reaksjoner. Nå er det slettet..

NRK - 22 juli 21 kl. 10:31

– Sorgen forsvinner aldri

Angrepet var et Angrep på den politiske debatten, skriver Danmarks statsminister Mette Frederiksen (S) i en hilsen i anledning tiårsmarkeringen for 22. juli. – Ofrene kom fra samtlige deler av Norge.

VG - 22 juli 21 kl. 09:27

Solberg: – En politisk motivert terrorhandling mot Ap og AUF

Statsminister Erna Solberg sier at terroren 22. juli var et Angrep rettet mot Arbeiderpartiet, AUF og deres ideer. Hun ber alle ta ansvar for å si fra om ekstreme holdninger..

VG - 22 juli 21 kl. 09:27

Solberg: – Vi har ikke gjort nok

Statsminister Erna Solberg sier at terroren 22. juli var et Angrep rettet mot Arbeiderpartiet, AUF og deres ideer. Hun ber alle ta ansvar for å si fra om ekstreme holdninger..

NRK - 06 juli 21 kl. 00:48

– Datakrim snart større enn narko

Den svenske datasikkerhetseksperten Marcus Murray sier til SVT at utpressing i forbindelse med dataAngrep øker kraftig og at IT-Angrep snart overgår narkotikahandel i omsetning. Den svenske dagligvarekjeden Coop siter fortsatt med stengte butikker etter at hackere Angrep kjedens kassasystem sist fredag. Angriperne krever 600 millioner kroner i løsepenger..

Aftenposten - 21 juli 21 kl. 11:59

PST varsler om trusler fra høyreekstreme digitale nettverk

Høyreekstreme digitale nettverk vil prege trusselbildet fremover, og nye Angrep vil sannsynligvis utføres av aktører fra….

VG - 21 juli 21 kl. 11:31

USAs smittevernekspert : – Du vet ikke hva du snakker om

Den ellers så sindige Dr. Anthony Fauci tordnet tilbake da den republikanske senatoren fra Kentucky gikk til Angrep..

NRK - 05 juli 21 kl. 13:31

Avlyser pridemarsj etter Angrep

Arrangøren har avlyst dagens pridemarsj i Georgias hovedstad Tbilisi. Det skjer etter at voldelige grupper Angrep hovedkvarteret til en gruppe som kjemper for rettighetene til LHBT+-grupper i Georgia. Det er ikke klart om noen ble skadet i Angrepet, men utstyr skal ha blitt ødelagt..

NRK - 05 juli 21 kl. 12:13

Angrep LHBT+-kontor i Georgia

Voldelige grupper Angrep mandag hovedkvarteret til en gruppe som kjemper for rettighetene til LHBT+-grupper i Georgia. Kontoret i hovedstaden Tbilisi ble Angrepet og ransaket før en planlagt pride-demonstrasjon. Det er ikke klart om noen ble skadet i Angrepet, men utstyr skal ha blitt ødelagt..

NRK - 20 juli 21 kl. 12:19

Angrep på Malis president

To væpna menn, ein av dei med kniv, angreip Malis mellombelse president, Assimi Goïta, på tysdag. Ein journalist frå nyheitsbyrået AFP skal ha sett Angrepet, som skjedde under ei bøn i ein moske i hovudstaden Bamako. Hendinga skjedde under feiringa for den islamske festivalen Eid al-Adha.

NRK - 19 juli 21 kl. 23:03

IS tar på seg skylden for Angrep

Terrorgruppen IS tar på seg skylden for selvmordsAngrepet i Iraks hovedstad Bagdad, melder nyhetsbyrået Reuters. Minst 35 mennesker ble drept i Angrepet mot et marked i nabolaget Sadr City. Mer enn 60 personer er skadet.

NRK - 19 juli 21 kl. 15:44

Søreide møtte Kinas ambassade

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) holder Kina ansvarlig for IT-Angrepet som rammet Stortinget tidligere i år. Mandag møtte hun Kinas ambassade, skriver NTB. Ambassaden ble bedt om å forklare seg etter at den norske regjeringen pekte mot Kina etter at IT-Angrepet i mars mot Stortinget har vært grundig etterforsket.

NRK - 19 juli 21 kl. 13:56

Datainnbrudd gjennomført av Kina

Datainnbruddet på Stortinget ble gjennomført av Kina, skriver Stortinget i en pressemelding. Stortinget varslet 10. mars om datainnbrudd i sine e-postsystemer.

NRK - 19 juli 21 kl. 10:38

Politifolk drept nordvest i Nigeria

13 politifolk er drept av kvegtyver i et bakholdsAngrep i delstaten Zamfara nordvest i Nigeria, opplyser politiet. Politifolkene ble Angrepet i landsbyen Kurara Mota søndag, etter at innbyggerne hadde meldt fra om et kommende Angrep..

NRK - 19 juli 21 kl. 03:33

Angrep TV-kanal i vaksineprotest

Søndag demonstrerte rundt 5000 personer på Kypros mot regjeringens vaksinesertifikat-krav. Det førte blant annet til at en TV-kanal i hovedstaden Nikosia ble Angrepet, skriver SVT. Sist uke bestemte regjeringen at vaksinesertifikat må fremvises for å kunne komme inn i dagligvarebutikker, restauranter og barer..

NRK - 18 juli 21 kl. 20:16

Hund Angrep hund

Politiet melder at en hund ble blitt Angrepet av en annen hund på Saupstad i Trondheim søndag kveld. Ifølge eieren til den fornærmede hunden, hadde den som luftet den andre hunden ikke kontroll over bikkja. Hunden som ble Angrepet må til veterinær for behandling, og saken vil bli anmeldt av eieren..

NRK - 17 juli 21 kl. 11:09

Sju drept mellom Uganda og Kongo

Sju personer ble drept i sammenstøt mellom regjeringsstyrker og væpnede menn på grensen mellom Uganda og Kongo, ifølge det ugandiske forsvarsdepartementet. Rundt 20 menn som var utkledd som skogsarbeidere, gikk fredag til Angrep på regjeringssoldater nær grensen til Kongo i nordvestlige Uganda, ifølge en talsperson for forsvarsdepartementet..

Aftenposten - 17 juli 21 kl. 09:00

«Ti år etter 22. juli-terroren har hatet formert seg fortere enn motstanden er blitt mobilisert»

Ti år etter 22. juli-terroren er norsk ytringskultur under heftige Angrep..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt