Angrep

Thursday, 18 August, 06:37

Nyheter om Angrep

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 10 aug 22 kl. 13:54

Hva skjedde da russisk base eksploderte på Krim?

Minst en ble drept i en kraftig eksplosjon på en flybase tirsdag. Det skjedde på Krim-halvøya. Halvøya var tidligere en del av Ukraina.

NRK - 08 aug 22 kl. 05:48

FN: Angrep på atomkraftverk er et selvmordsAngrep

Ethvert Angrep på et atomkraftverk er et selvmordsAngrep, sier FNs generalsekretær António Guterres. Det er en reell fare for en atomkatastrofe ved kraftverket i Zaporizjzja, advarer Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA). Det skjer etter Angrep på kraftverket forrige uke.

NRK - 22 jul 22 kl. 04:45

17 drept i Angrep i Nigeria

Minst 17 mennesker, blant dem fem politibetjenter, er drept i flere Angrep i Katsina nordvest i Nigeria, opplyser lokale myndigheter. Området er tilholdssted for mange kriminelle gjenger som går til Angrep på landsbyer og dreper og bortfører sivile. Nigerias regjering har erklært gjengene for terrorister.

NRK - 01 aug 22 kl. 02:51

Ukraina vil svare på alle russiske Angrep

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj kaller russernes siste bombing av Mykolajiv en av krigens mest brutale og sier at ethvert russisk Angrep vil bli besvart. – Et av de mest brutale Angrepene i Mykolajiv og regionen rundt fant sted i dag, sa Zelenskyj i sin daglige TV-tale. Han la til at intet russisk Angrep vil forbli ubesvart av Ukrainas militære og etterretning.

NRK - 28 jul 22 kl. 02:05

Minst 18 drept i Angrep i Mali

Minst femten soldater og tre sivile er drept i det Malis hær beskriver som koordinerte terrorAngrep i landet. Angrepene som ble rapportert onsdag, er de foreløpig siste i en lang rekke av voldelige hendelser i landet. I Kalumba.

NRK - 12 jul 22 kl. 13:26

Lukasjenko sier Vesten planlegger Angrep

Presidenten i Belarus, Aleksandr Lukasjenko, påstår at Vesten forbereder seg på et Angrep mot Russland og Belarus. Det er ingen ting som tyder på at vestlige land vil angripe de to landene. Tvert imot har Nato og flere enkeltland uttalt at de strekker seg langt for ikke å bli aktiv part i krigen i Ukraina, for eksempel ved å sende Nato-styrker inn i landet.

VG - 30 minutter siden

Meldinger om Angrep mot flere ukrainske byer før Guterres-besøk

Dødstallet stiger ifølge lokale myndigheter etter et Angrep i Kharkiv onsdag, og også flere ukrainske byer skal være Angrepet like før FNs generalsekretær.

NRK - 30 minutter siden

Angrep mot ukrainske byer før Guterres-besøk

Dødstallet har ifølge lokale myndigheter steget til sju etter et Angrep i Kharkiv onsdag. I flere ukrainske byer skal være Angrepet kvelden og natten før FNs generalsekretær António Guterres og Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan besøker Ukraina. De skal møte president Volodymyr Zelenskyj til samtaler i Lviv vest i landet.

NRK - 02 aug 22 kl. 22:16

Spansk politi etterforsker en rekke nåleAngrep mot kvinner

En rekke kvinner er de siste ukene Angrepet med nåler eller sprøyter på spanske utesteder, noe som har gjort dem svimle og døsige. Spansk politi har registrert 23 slike Angrep mot unge kvinner som var ute for å feste i Catalonia, de fleste av dem i Barcelona og den populære turistbyen Lloret de Mar. Det er også meldt om tolv slike Angrep i Baskerland i Spania.

NRK - 14 timer siden

Brenner fortsatt i ammunisjonslager på Krim

Dagen etter det som antas å være et ukrainsk Angrep mot et militært lager på Krim-halvøya, brenner det fortsatt på stedet, og ammunisjon i lageret eksploderer. Den annekterte halvøya har hittil vært en trygg base for russiske styrker og utgangspunkt for Angrep på Ukraina. Det var også et av arnestedene da krigen brøt ut i slutten av februar.

NRK - Igår: 01:46

17 soldater drept i tyrkisk Angrep

I Syria skal minst 17 soldater være drept i et tyrkisk luftAngrep nær grensen til Tyrkia. Tyrkiske styrker og kurdiske soldater som kontrollerer området har skutt mot hverandre de siste dagene. Ifølge den syriske observatørgruppa SOHR ble soldatene drept i luftAngrepet mot en syrisk stilling.

NRK - Igår: 23:04

Forsvarssjefen: – Atomvåpena på Kola er betyding for Russland no

– Eg vil ikkje seia at Russland er ein direkte militær trussel mot Noreg no, men det vi veit er atomvåpena på Kola er av betydning for Russland no. Dei har sett sin lit til at avskrekkinga med atomvåpena skal fungera. Det seier forsvarssjef Eirik Kristoffersen til NRK.

NRK - Igår: 23:04

Forsvarssjefen: – Atomvåpena på Kola er av betyding for Russland no

– Eg vil ikkje seia at Russland er ein direkte militær trussel mot Noreg no, men det vi veit er atomvåpena på Kola er av betydning for Russland no. Dei har sett sin lit til at avskrekkinga med atomvåpena skal fungera, seier forsvarssjef Eirik Kristoffersen til NRK. Ifølgje forsvarssjefen veit Putin at det ikkje kjem eit Angrep på Russland, sjølv om det er det han seier til befolkninga si.

Aftenposten - Igår: 12:41

HRW: Minst åtte folkerettsstridige russiske Angrep i Kharkiv siden mai

Human Rights Watch sier de har avdekket minst åtte folkerettsstridige russiske Angrep i Kharkiv-regionen i Ukraina siden….

NRK - 01 aug 22 kl. 00:57

Minst 16 drept i nye Angrep i Mali

Minst 16 mennesker er drept i to Angrep på tuareg-leirer i Menaka-regionen i det nordøstlige Mali denne uka. IS mistenkes for å stå bak. En lokal tjenestemann sier at Angrepene fant sted natt til torsdag.

NRK - 31 jul 22 kl. 14:25

Ukrainsk forretningsmann døydde i Angrep

Ein av Ukrainas rikaste forretningsmenn har saman med kona blitt drepne i eit russisk Angrep i byen Mykolajiv, sør i Ukraina. Oleksej Vadatursky (74) og kona Raisa døydde då ein missil trefte heimen deira i natt, skriv BBC. Vadatursky grunnla Nibulon, eit landbruksselskap som spesialiserer seg på produksjon og eksport av korn, kveite, bygg og mais.

NRK - 15 aug 22 kl. 00:26

To drept i Angrep i Pakistan

To soldater er drept og en såret i et Angrep i provinsen Balutsjistan sørvest i Pakistan, opplyser hæren i landet. Den sårede var en offiser som ble truffet under tung skuddveksling med angriperne etter at Angrepet deres var slått tilbake. Angriperne ble deretter jaget opp i fjellene, står det i en uttalelse fra hæren søndag.

NRK - 30 jul 22 kl. 16:07

Beordrer amerikansk personell hjem fra Mali

Myndigheter i USA har beordret personell som ikke er i beredskap og deres familier til å forlate Mali. Dette på grunn av økt risiko for Angrep, opplyser utenriksdepartementet. USA nevner ikke spesifikke trusler mot sine ansatte, men at det er økt fare for vold blant vestlige i landet.

Klartale - 14 aug 22 kl. 06:00

Ett år med Taliban

Taliban tok makta i Afghanistan igjen. 15. august 2021 rykket soldater inn i kontorene til regjeringen.

NRK - 13 jul 22 kl. 13:40

Europol: Kraftig nedgang i terrorAngrep

Den nye rapporten om terrorisme i EU frå Europol, viser at det totalt var 15 terrorAngrep som blei gjennomført, stoppa av politiet eller som mislykkast i EU i fjor. Året før var talet 57. Det europeiske politisamarbeidet reknar nedgangen i venstreorientert terror som årsaka til denne utviklinga.

Dagbladet - 12 aug 22 kl. 09:45

Dramatisk spekkhogger-Angrep

Et norsk seilas fra Dublin til Madeira tok en dramatisk vending da spekkhoggere Angrep båten til Ester Kristine Størkson (27) og faren..

NRK - 11 aug 22 kl. 13:46

Guterres ber om stans av Angrep mot atomkraftverk

FNs generalsekretær António Guterres ber i ei utsegn Russland og Ukraina stoppe militær aktivitet ved og rundt atomkraftverket i Zaporizjzja. Han har kome med liknande utsegner tidlegare i samband med at det har vore Angrep mot kraftverket, som er Europas største..

NRK - 11 aug 22 kl. 07:38

Fem drepne i Angrep i Kashmir

Tre indiske soldatar blei drepne og to såra då væpna menn gjekk til Angrep på ei militærleir i den indiskkontrollerte delen av Kashmir torsdag. To av angriparane blei også drepne i kampane, melder Reuters. India kontrollerer to tredelar av Kashmir.

NRK - 11 aug 22 kl. 01:14

Satellittbilde viser øydelagde fly på russisk Krim-base

Satelittbilde bekrefter at fleire russiske fly gjekk tapt i eksplosjonen på Sakhi-flybasen på den annekterte Krim-halvøya. Russland nektar for dette. Russland hevdar eksplosjanene er skulda av eit uhell, men vestlege analytikarar seier at der er usannsynleg.

NRK - 10 aug 22 kl. 19:28

Minst seks drept i russisk Angrep i Øst-Ukraina

Minst seks personer ble drept og tre såret i russiske Angrep mot byen Bakhmut øst i Ukraina, ifølge den lokale guvernøren. – Russerne bombarderte byen med rakettkastere og traff et boligområde. Ifølge tidlige opplysninger ble tolv boligbygg påført skader, og fire av dem står i brann, skriver guvernør Pavlo Kyrylenko på meldingstjenesten Telegram..

NRK - 10 aug 22 kl. 12:41

Hevder russiske fly ble ødelagt på Krim

Minst ti russiske fly ble ødelagt i eksplosjonene ved en flybase på den annekterte Krim-halvøya tirsdag, hevder en talsmann for Ukrainas flyvåpen. – Etter eksplosjonene så vi helt klart at flyparken ble rammet, sier talsmannen Jurij Ihnat på ukrainsk TV. Russland har ifølge Ihnat stasjonert kampfly av typen Su-30M og Su-24 ved Sakhi-basen, samt transportfly av typen Iljushin Il-76.

NRK - 10 jul 22 kl. 23:36

Kongo: Fire barn drept da opprørere Angrep landsby

Fem mennesker, av dem fire barn, ble drept da opprørere Angrep øst i Kongo lørdag, ifølge lokale kilder. Angriperne skal tilhøre de allierte demokratiske styrkene (ADF). Hendelsen skjer bare to dager etter et lignende Angrep i en naboprovins, der 13 mennesker mistet livet.

Klartale - 25 jul 22 kl. 06:30

Dette er landene det er farlig å være uenig med

Mohammed bin Salman er kronprins i Saudi-Arabia. Han ble kjent for mye av verden for fire år siden. Og han ble kjent for et drap på journalisten Jamal Khashoggi.

NRK - 09 aug 22 kl. 02:47

Over 20 drept i Angrep i Mali

Minst 17 soldater og fire sivile er drept i et Angrep i grenseområdet mellom Mali, Burkina Faso og Niger. Ytterligere 22 soldater er skadd og ni er savnet, opplyser Malis hær. Angrepet skjedde søndag i et strategisk viktig grenseområde ved Tessit i Mali.

NRK - 24 jul 22 kl. 07:33

To palestinere drept i Angrep på Vestbredden

To palestinske menn ble drept i et Angrep i byen Nablus på Vestbredden natt til søndag, opplyser palestinske myndigheter. Det var to menn på 25 og 28 år som ble drept, ifølge det palestinske helsedepartementet. De opplyser at seks personer ble såret i Angrepet, og at for to av dem er tilstanden kritisk.

NRK - 08 aug 22 kl. 00:27

FN: 120 drept og såret i Afghanistan

Mer enn 120 mennesker er drept eller såret i Angrep i Afghanistan de siste dagene, opplyser FN. FNs Afghanistan-kontor (Unama) ber innstendig makthaverne i Taliban om å beskytte minoriteter i landet. Den afghanske grenen av IS har tatt på seg ansvaret for bombeAngrep i Kabul som har vært rettet mot sjiamuslimer fredag og lørdag.

NRK - 07 aug 22 kl. 10:52

Minnesenter åpnes tre år etter Manshaus-Angrep i moské

For tre år siden drepte 21 år gamle Philip Manshaus stesøsteren sin og gikk til Angrep mot Al-Noor-moskeen i Bærum. Nå skal skuddskadene han forårsaket, være med på å skape dialog om forebygging av ekstremisme, melder NTB. Tre år senere står kulehullene fortsatt boret inn i veggene i bønnerommet på Al-Noor-moskeen.

NRK - 06 aug 22 kl. 22:35

Dødstallene stiger på Gazastripen

Minst 24 mennesker er drept som følge av volden i Gaza de siste dagene, opplyser palestinske myndigheter. Blant de drepte skal det være seks barn. Helsemyndighetene i Gaza ga «israelsk aggresjon» skylden for dødsfallene, og for de 203 personene som har blitt såret i voldsoppblussingen på Gazastripen.

Klartale - 07 jul 22 kl. 09:48

Flere norske aviser slet etter mulig dataAngrep

Schibsted eier flere av de største avisene i Norge. Onsdag skal blant annet aviser som VG, Bergens Tidende, Aftenposten og Stavanger Aftenblad vært ute av drift. Det meldte Bergensavisen.

NRK - 06 aug 22 kl. 11:38

Gazas eneste kraftverk stengt

Gazas eneste kraftverk ble stengt lørdag etter å ha gått tom for drivstoff, opplyser en talsperson for kraftverket. Det skjer fem dager etter at Israel stengte vareovergangen med den palestinske enklaven. Forsyingen av elektrisitet ventes å gå ned til kun fire timer per dag som følge av dette, ifølge talspersonen.

NRK - 06 aug 22 kl. 05:30

Taiwan: Kina simulerer direkte Angrep

Ifølge Taiwans forsvarsdepartement simulerer KIna nå et direkte Angrep på hovedøya på Taiwan. Det melder nyhetsbyrået AFP. Angrepet blir utført både med fly og skip, melder Reuters.

VG - 06 aug 22 kl. 04:20

Russland og Ukraina anklager hverandre for Angrep mot atomkraftverk

Russland anklager ukrainske styrker for å ha Angrepet atomkraftverket i Zaporizjzja, og Ukraina anklager Russland for å ha gjennomført Angrep nær kraftverket..

NRK - 06 aug 22 kl. 03:28

Israel forsvarer Angrep på Gaza by

Den israelske ambassaden i Oslo forsvarer det israelske Angrepet mot Gaza by fredag der åtte mennesker ble drept, blant dem en høytstående leder i gruppa Islamsk jihad. Israel navngir ham som Tayseer al-Jabari. – Dette var nødvendig for å nøytralisere trusselen mot israelske innbyggere og samfunnet langs Gazastripen, skriver ambassaden i en e-post.

NRK - 21 jul 22 kl. 13:17

Nye russiske Angrep mot Kharkiv og Kramatorsk

Minst to mennesker er drept og 19 såret i nye russiske bombardementer mot storbyen Kharkiv øst i Ukraina, opplyser en ukrainsk guvernør. – 19 personer er såret, deriblant et barn. Dessverre er tilstanden alvorlig for fire personer.

NRK - 05 aug 22 kl. 11:10

12 drepne i Angrep i Burkina Faso

Tre soldatar og ni sivile hjelpesoldatar er drepne i to Angrep nord i Burkina Faso, opplyser lokale kjelder og tryggingskjelder til AFP. Dei mistenker at jihadistar står bak Angrepa som skjedde i Bourzanga-distriktet torsdag..

Klartale - 04 aug 22 kl. 13:16

– Vi er i den farligste situasjonen siden 2. verdenskrig

– Vi skal ikke skremme og overdrive. Men vi skal være klar over at vi er i den farligste situasjonen Europa har vært i siden 2. verdenskrig.

Klartale - 04 aug 22 kl. 10:12

FN vil granske bombet fengsel i Ukraina

Både Ukraina og Russland beskylder hverandre for Angrepet. Fengselet i Olenivka i nærheten av Mariupol ble sprengt. Over 50 ukrainske fanger døde i Angrepet.

Klartale - 03 aug 22 kl. 12:22

Hva skjer med al-Qaida nå som al-Zawahri er død?

Ayman al-Zawahri ble drept i et Angrep fra USA denne helgen. Han er i flere tiår vært en av lederne i terrorgruppa al-Qaida. Han har vært etterlyst og jaget siden 2001, da han ble anklaget for å ha laget planen for terror-Angrepet mot USA 11.

NRK - 03 aug 22 kl. 09:45

USA: Fare for Angrep etter likvideringen av al-Zawahri

Det er økt risiko for antiamerikansk vold etter at al-Qaidas leder Ayman al-Zawahri ble drept, ifølge USAs utenriksdepartement. I en ny uttalelse ber departementet amerikanere om å være årvåkne over hele verden. Årsaken er risikoen for terrorAngrep og annen vold rettet mot amerikanske borgere og interesser.

NRK - 8 timer siden

Tre drepne etter russisk Angrep i Kharkiv

Ein russisk bombeAngrep drap minst tre menneske og skada ti andre i den ukrainske byen Kharkiv, ifølge byens ordførar. Det melder AFP. Angrtepet starta ein brann i ei leilegheitsblokk i den nordaustlege delen av byen, skreiv ordførar Igor Terekhov på meldingstenesta Telegram..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com