Angrep

Wednesday, 29 November, 22:34

Nyheter om Angrep

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 10 nov 23 kl. 06:18

Nye Angrep mot USA i Syria og Irak

Iranskstøttet milits har utført nye Angrep mot amerikanske mål i Syria og Irak etter de siste amerikanske luftAngrepene, opplyser Pentagon. Etter at USA Angrep et våpenlager øst i Syria onsdag, har det vært fire nye Angrep mot amerikanske styrker i regionen, sier talsperson Sabrina Singh i det amerikanske forsvarsdepartementet. Ett av Angrepene skjedde i Iran, tre i Syria.

Klartale - 26 okt 23 kl. 11:00

Israel sier de har Angrepet Hamas fra bakken

Israel Angrep inne på Gazastripen. Det melder nyhetsbyrået Reuters. Angrepet skjedde natt til torsdag.

NRK - 05 nov 23 kl. 21:34

IDF sier de vil etterforske eget Angrep i Libanon

Sivilforsvaret i Libanon sier at fire slektninger av en journalist er drept i et israelsk Angrep i landet. Nå varsler det israelske militæret at de vil granske Angrepet mot det de tidligere har omtalt som «mystiske kjøretøy». Ifølge det libanesiske nyhetsbyrået NNA skal de drepte være slektninger av radiokorrespondent Samir Ayoub, som også skal ha blitt skadd.

NRK - Igår: 09:14

Kripos: Hovedmann bak Hydro-Angrep i 2019 pågrepet i Ukraina

Kripos har bistått i pågripelsen av flere medlemmer i en organisert kriminell gruppe i Ukraina. En av de pågrepne antas å være hovedmannen bak Angrepet mot Hydro i 2019, skriver Kripos i en pressemelding tirsdag. – Etterforskningen har pågått i lang tid, men den har gitt bemerkelsesverdig gode resultater.

NRK - I førrgår: 13:05

Russland angriper to byer i Ukraina

Russland er på offensiven mot byen Avdijivka og landsbyen Robotyne som lenge har vært under Angrep, ifølge ukrainske kilder. Ingen av partene har gjort synderlig framgang de siste ukene, og fronten synes å være ganske frosset. Men i de siste ukene har Russland trappet opp innsatsen mot industribyen Avdijivka, som ligger bare ti kilometer fra Donetsk.

NRK - 24 nov 23 kl. 09:53

Nye russiske Angrep mot Avdijivka

En tredje bølge av russiske Angrep rammer den symbolske byen Avdijivka i Ukraina fredag. Det sier ledelsen i byen ifølge nyhetsbyrået AFP. – Den tredje bølgen er i gang.

Klartale - 11 okt 23 kl. 11:15

Eksperter tror ikke det blir en storkrig

Hamas gikk til Angrep på Israel lørdag. Mange fra Israel ble drept. Hamas er de som styrer på Gaza.

NRK - 21 nov 23 kl. 16:17

Ni drept i Angrep på marked i Kamerun

Ni mennesker er drept og flere andre såret i et Angrep på et marked i byen Bamenyam vest i Kamerun, opplyser lokale myndigheter. Angrepet skjedde i den fransktalende delen av landet, ikke langt fra der væpnede separatister har kjempet for å etablere en egen engelskspråklig stat siden 2017. – Vi har akkurat vært vitne til ni drap fordi noen har ting å klage på som ikke gir mening, sier David Dador Dibango, en lokal tjenestemann.

NRK - 21 nov 23 kl. 09:22

Utenriksministeren om Angrep mot skoler og sykehus i Gaza: – Helt uakseptabelt

Utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) sier Angrep på skoler og sykehus i Gaza er uakseptabelt. Han understreker at partene i konflikten plikter å beskytte sivile. Han viser til at to UNRWA-skoler i Gaza blitt rammet av israelske bomber i løpet av et døgn.

NRK - 21 nov 23 kl. 05:51

Russland med kraftige Angrep ved Bakhmut

Russland trapper opp Angrepene mot landsbyen Klisjtsjijivka ved Bakhmut, opplyser det ukrainske militæret. Ukraina gjenerobret landsbyen i september. Den siste tiden har det vært svært blodige kamper i den lille byen Avdijivka utenfor Donetsk by, hvor Russland sakte har gjort fremgang.

NRK - 21 nov 23 kl. 00:12

200 pasienter evakuert fra indonesisk sykehus i Gaza, ifølge Hamas

200 pasienter er evakuert fra det indonesiske sykehuset nord på Gazastripen, ifølge helsemyndighetene i enklaven. De melder at evakueringen skjedde noen timer etter et dødelig Angrep mot sykehuset. Røde Kors bisto i evakueringen.

NRK - 17 nov 23 kl. 07:42

UNN fordømmer Angrep på sykehus i Gaza

Universitetssykehuset i Nord-Norge fordømmer Angrep på sykehus i Gaza. Det skjer etter at de fikk en oppfordring fra varaordfører Sigrid Bjørnhaug Hammer fra SV og Rødt om å ta avstand fra Angrep mot sykehus og helsepersonell i Gaza. Nå er varaordførerens håp at enda flere store institusjoner følger UNNs eksempel.

NRK - 01 nov 23 kl. 13:08

Nye Angrep mot opprørere nord i Myanmar

For andre dag på rad har Myanmars junta bombet områder i nord kontrollert av væpnede opprørsgrupper. Opplysningen kommer fra en talsperson for opprørsgruppen Kachins frigjøringshær, som sier at militærregimet Angrep mål med jagerfly. Den siste tiden har det vært blodige sammenstøt mellom juntaen og en allianse av opprørsgrupper.

NRK - 19 timer siden

Russland melder om Angrep mot Ukraina

En fregatt fra den russiske svartehavsflåten har skutt fire krysserraketter mot ukrainsk militær infrastruktur, ifølge det statlige russiske nyhetsbyrået Tass. – Mannskapet på en fregatt fra svartehavsflåten fikk et plutselig oppdrag om å utføre et Angrep med Kalibr-krysserraketter på kortest mulig tid mot fiendtlig militær infrastruktur, står det i en uttalelse fra det russiske forsvarsdepartementet og som er viderebrakt av Tass natt til onsdag. Nyhetsbyrået Reuters har ikke kunnet verifisere når Angrepet skjedde.

NRK - 14 nov 23 kl. 18:36

Oppdaterte dødstall i Gaza: 11.320 drept i israelske Angrep

Antall mennesker som er drept i israelske Angrep på Gazastripen, har steget til 11.320, opplyser helsemyndighetene i det palestinske området. Blant de drepte er det 4650 barn og 3145 kvinner, ifølge en talsperson for helsemyndighetene i Gaza.

NRK - 14 nov 23 kl. 15:58

Røde Kors krever tilgang til gisler i Gaza

Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC) krever tilgang til krigsfanger og sivile gisler i Gaza. – Vi har insistert på å få se til disse gislene. Det inngår som en del av vår dialog med Hamas, sier ICRCs talsperson Fatima Sator.

NRK - 14 nov 23 kl. 14:25

Israelsk soldat (19) død i fangenskap i Gaza

En 19 år gammel israelsk soldat som ble tatt til fange av Hamas 7. oktober, er død, bekrefter både Israel og Hamas. Noa Marciano er den første av de om lag 240 gislene og fangene som er bekreftet død.

NRK - Igår: 17:24

Minst 40 sivile drept i jihadistAngrep mot by i Burkina Faso

Minst 40 mennesker mistet livet da ytterliggående islamister gikk til Angrep på en militærbase i byen Djibo i Burkina Faso i helgen, ifølge FN. Angrepet ble gjennomført søndag og har blitt beskrevet som omfattende. Ifølge FN er det den al-Qaida-tilknyttede gruppen JNIM som står bak.

NRK - 30 okt 23 kl. 19:46

WHO: 200 Angrep mot palestinske helsefasiliteter

Siden 7. oktober det vært 200 Angrep mot helsefasiliteter i de palestinske områdene, som har krevd 494 liv, ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO). WHO skriver på X at organisasjonen har dokumentert 200 Angrep på sykehus, ambulanser, helsestasjoner og andre helsefasiliteter på både Gazastripen og den okkuperte Vestbredden siden Hamas-Angrepet mot Israel for tre og en halv uke siden.

NRK - 13 nov 23 kl. 15:55

Nye Angrep mot amerikanske styrker i Syria

Amerikanske og internasjonale styrker nordøst i Syria er blitt Angrepet minst fire ganger på mindre enn et døgn, ifølge en amerikansk militærtalsmann. Styrkene ble utsatt for målrettede Angrep minst fire ganger på mindre enn 24 timer med droner og raketter, sa militærtjenestemannen mandag, og la til at det ikke er meldt om skadde. De materielle skadene skal være små.

NRK - 13 nov 23 kl. 00:21

USA utførte Angrep i Syria

USA gjennomførte søndag Angrep mot to Iran-tilknyttede mål i Syria, som et svar på Angrep på amerikansk personell. Det sier forsvarsminister Lloyd Austin. – Amerikanske styrker gjennomførte presisjonsAngrep på anlegg i det østlige Syria som brukes av den iranske revolusjonsgraden og Iran-tilknyttede grupper, sier han..

NRK - 12 nov 23 kl. 07:31

Flere drept i Angrep mot FN-kontor i Gaza

Flere mennesker er drept og såret i et israelsk Angrep mot et FN-kontor på Gazastripen, ifølge FN. Kontorene til FNs utviklingsprogram kom under Angrep lørdag kveld, ifølge UNDPs øverste leder Achim Steiner. Mange palestinere hadde søkt tilflukt i lokalene, og flere ble drept og såret i Angrepet.

NRK - 11 nov 23 kl. 15:36

Israelske fly har Angrepet 5000 mål i Gaza siden 27. oktober

Det israelske flyvåpenet har siden 27. oktober, da israelske bakkestyrker rykket inn på Gazastripen, Angrepet rundt 5000 mål der, opplyser militæret (IDF). Ifølge flyvåpenets ledelse har israelske kampfly gjennomført 3300 Angrep mot mål, mens rundt 860 Angrep er utført av kamphelikoptre.

NRK - 10 nov 23 kl. 22:31

WHO-sjefen: Har registrert 4 sykehus ute av drift på to døgn

I en tale til FNs Sikkerhetsråd fredag kveld, sier WHO-sjef Tedros Adhanom Ghebreyesus at organisasjonen har registrert fire sykehus ute av drift de siste 48 timene. – De representerer 430 sengeplasser, sa Ghebreyesus til sikkerhetsrådet. Forrige uke dokumenterte WHO fem Angrep på fem sykehus på en dag, ifølge FN-toppen.

NRK - 27 okt 23 kl. 04:14

Pentagon: USA har gjennomført Angrep mot mål i Syria som kobles til Iran-støttede grupper

USA har gjennomført Angrep mot to mål i Syria som brukes av Iran-støttede grupper, etter Angrep mot amerikanske styrker i regionen, opplyser Pentagon. Pentagon opplyser at Angrepene ble beordret av president Joe Biden, og advarer om at USA vil ta ytterligere steg om Angrepene fortsetter. Amerikanske soldater er den siste uka blitt Angrepet minst tolv ganger i Irak og fire ganger i Syria av Iran-tilknyttede grupper i Midtøsten Senest torsdag ble amerikanske soldater i Irak gjenstand for et Angrep, men det var mislykket, opplyser det amerikanske forsvarsdepartementet.

NRK - 10 nov 23 kl. 05:49

Gaza: Flere Angrep mot sykehus

Israel har utført luftAngrep mot eller nær minst tre sykehus på Gazastripen fredag, opplyser helsemyndighetene i den krigsherjede enklaven. – De israelske okkupantene har gjennomført samtidige Angrep mot flere sykehus de siste timene, sier talsperson Ashraf al-Qudra i helsedepartementet i Gaza til Al Jazeera. Han sier Israel rettet et Angrep mot gårdsplassen på Shifa-sykehuset, og at det er menneskelige tap.

NRK - 23 nov 23 kl. 20:22

Hamas melder om nytt Angrep mot FN-skole

Hamas sier rundt 30 er drept i israelsk Angrep mot FN-skole i Jabalia-leiren..

NRK - 09 nov 23 kl. 13:30

Alternativ eksportkorridor fra Svartehavet fungerer tross Angrep

Ukrainske myndigheter opplyser at en alternativ eksportkorridor i Svartehavet fungerer til tross for russiske Angrep. – Den alternative eksportkorridoren for Svartehavet fungerer til tross for et nylig russisk Angrep på sivile fartøyer, sa visestatsminister Oleksandr Kubrakov torsdag. I alt 91 fartøyer har eksportert 3,3 millioner tonn med landbruks- og metallprodukter siden korridoren startet opp i august, skrev Kubrakov på X/Twitter.

NRK - 09 nov 23 kl. 01:09

Amerikansk Angrep mot iranske mål i Syria

USA har gjennomført flyAngrep mot mål øst i Syria, som amerikanerne sier ble brukt av den iranske Revolusjonsgarden. Forsvarsminister Lloyd Austin sier i en uttalelse at Angrepet ble utført med to F-15-fly og kommer som svar på Angrep på amerikanske styrker den siste tiden. Observatørgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) sier ni personer ble drept.

NRK - 24 okt 23 kl. 21:36

Pentagon: Amerikanske styrker i Irak og Syria Angrepet 13 ganger på en uke

Væpnede fraksjoner med bånd til Iran har truet med Angrep mot amerikanske interesser på grunn av USAs støtte til Israel. Siste uken har amerikanske styrker og deres allierte i Irak og Syra blitt Angrepet med droner og raketter 13 ganger, i følge Pentagon. Etter at Hamas innledet et storstilt Angrep over grensen fra Gazastripen den 7.

NRK - 07 nov 23 kl. 16:34

Sju sivile drept i eksplosjon på buss i Kabul

Minst sju mennesker har mistet livet i en eksplosjon om bord en buss i Afghanistans hovedstad Kabul tirsdag, ifølge politiet. Ytterligere 20 sivile ble såret i eksplosjonen som var rettet mot en minibuss i Dasht-e-Barchi-området, sier talsperson for politiet i Kabul, Khalid Zadran. Sikkerhetsstyrker er på stedet.

NRK - 21 nov 23 kl. 18:52

Ukraina melder om russisk Angrep mot Odesa

Et russisk missilAngrep mot den ukrainske havnebyen Odesa har truffet både infrastruktur og administrative bygninger ved havnen, melder det ukrainske militæret. Ifølge en uttalelse fra militæret benyttet Russland missiler av typen X-31. Russland har trappet opp sine Angrep på infrastruktur ved ukrainske havner langs Donau og Svartehavet etter at landet i sommer trakk seg fra kornavtalen som ble meklet fram av FN og som sørget for sikker transport av ukrainsk korn via Svartehavet.

Klartale - 07 nov 23 kl. 14:00

Mareritt for foreldre på Gaza

Palestinere letter i ruinene etter overlevende. Bilder viser sykehus med rom fulle av skadde. Mange er barn.

NRK - 21 nov 23 kl. 13:25

Fire drept i Angrep sør i Libanon

Fire personer er drept etter et israelsk luftAngrep på en bil i byen Tyre, sør i Libanon. Det melder Reuters, og siterer det libanesiske nyhetsbyrået NNA. Det er et av flere dødelige Angrep på Libanon tirsdag.

NRK - 21 nov 23 kl. 11:00

Libanesiske medier: Tre sivile drept i israelsk Angrep

To journalister og ytterligere en sivil person er drept i et israelsk Angrep i Libanon, melder statseide libanesiske medier. (NTB).

NRK - 21 nov 23 kl. 10:36

Statlige medier: Eldre kvinne drept i Angrep i Sør-Libanon

En kvinne på 80 ble drept, og barnebarnet hennes skadd i et israelsk luftAngrep mot sørlige Libanon, melder AFP og siterer statlige libanesiske medier. Tidligere tirsdag meldte den israelske avisen Haaretz at det israelske forsvaret, IDF, har Angrepet det de mener er terrormål i Libanon i respons til et Angrep fra Libanon..

NRK - 21 nov 23 kl. 06:47

17 drept i Angrep mot flyktningleiren Nuseirat, ifølge palestinsk nyhetsbyrå

17 mennesker ble drept i et israelsk luftAngrep mot flyktningleiren Nuseirat i Gaza natt til tirsdag, ifølge det palestinske nyhetsbyrået Wafa. Barn skal ha blitt drept i Angrepet, skriver nyhetsbyrået. Israels militære har foreløpig ikke kommentert Angrepet.

Klartale - 06 nov 23 kl. 14:00

Angrepene på Gazastripen fortsetter

Israel har gjennomført flere Angrep på Gazastripen mandag. 450 mål på Gazastripen er bombet det siste døgnet. Det sier den israelske hæren (IDF).

NRK - 06 nov 23 kl. 13:13

Minst 20 drept i Kamerun

Væpnede menn gikk til Angrep på mennesker mens de sov i en by i vestlige Kamerun grytidlig mandag og etterlot seg minst 20 drepte, ifølge lokale myndigheter. Gjerningsmennene slo til før daggry og satte fyr på hus i byen Mamfe, sier den administrative lederen for den omkringliggende Manyu-divisjonen. Byen i Kameruns sørvest-region ligger mindre enn 50 kilometer fra grensen til Nigeria.

Aftenposten - 20 nov 23 kl. 16:45

Minst 12 skal være drept i israelsk Angrep på sykehus: - Et klart brudd på internasjonal humanitær lov

Minst tolv personer er drept i et israelsk Angrep mot det indonesiske sykehuset nord på Gazastripen, ifølge….

NRK - 20 nov 23 kl. 16:34

WHO-sjefen: – Sjokkert over Angrep på sykehus i Gaza

Lederen for Verdens helseorganisasjon (WHO), Tedros Adhanom Ghebreyesus, sier mandag at han er sjokkert over et Angrep på det indonesiske sykehuset i Gaza, der 12 personer skal ha blitt drept, inkludert flere pasienter. Tallet er ikke verifisert. «Helsearbeidere og sivile skulle aldri ha blitt utsatt for slike grusomme opplevelser, og særlig ikke på innsiden av et sykehus», skriver Ghebreyesus på X/Twitter.

NRK - 20 nov 23 kl. 11:12

Amnesty mener å ha bevis for krigsforbrytelser i Angrep som drepte 46 sivile i Gaza

Amnesty International har gjort en omfattende etterforskning av to israelske Angrep i Gaza 13. og 20. oktober.

NRK - 20 nov 23 kl. 10:20

Tallet på drepte stiger etter Angrep mot Khan Younis

Minst 70 mennesker ble drept i søndagens israelske Angrep i Khan Younis sør på Gazastripen, ifølge Leger Uten Grenser (MSF). Angrepet fant sted en knapp kilometer fra Nasser-sykehuset, som mottok et stort antall sårede. Sykehuset er overfylt, og mange må behandles for alvorlige brannskader.

NRK - 05 nov 23 kl. 17:58

Fire slektninger av en journalist skal være drept i et israelsk Angrep i Libanon

Sivilforsvaret i Libanon sier at fire slektninger av en journalist er drept i et israelsk Angrep i landet. Nyhetsbyrået Reuters siterer på sin side Hassan Fadlallah, som representerer Hizbollah i landets nasjonalforsamling, på at tre barn og deres bestemor er drept i et Angrep mot en bil sør i landet. Om det er det samme Angrepet som sivilforsvaret omtaler, er ikke kjent.

NRK - 05 nov 23 kl. 09:40

Palestinske helsemyndigheter: 45 drept i Angrep i flyktningleir

Minst 45 palestinere er drept i et israelsk Angrep i flyktningleiren Maghazi, ifølge helsedepartementet på Gazastripen. Angrepet skjedde lørdag kveld. Søndag opplyste departementet på den Hamas-kontrollerte Gazastripen at antall drepte hadde steget til 45.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com