Angrep

Monday, 06 February, 04:58

Nyheter om Angrep

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 30 nov 22 kl. 10:57

Pakistansk Taliban fortsetter Angrepene

Pakistansk Taliban består av flere islamske militsgrupper fra nordvest-Pakistan. Nettverket er kjent som Tehrik-e-Taliban Pakistan (TTP). TTP står bak flere blodige terrorAngrep i Pakistan.

NRK - 2 timer siden

Minst 18 drept i jihadistAngrep i Burkina Faso

Minst 18 mennesker er drept i to separate Angrep i helgen i Burkina Faso. Trolig står jihadister bak. Lørdag ettermiddag ble tolv mennesker drept da væpnede menn Angrep byen Bani i Sahel-regionen, ifølge et lokalt vitne.

NRK - Igår: 18:41

WHO: 17,7 millioner trenger humanitær hjelp i Ukraina

WHO beskriver en massiv humanitær krise i Ukraina. 448 sykehus og helsesentre er Angrepet i landet, ifølge organisasjonen. Moskva raser mot rapporten.

NRK - 01 feb 23 kl. 10:28

Tyskland stenger konsulat i Istanbul

Tyskland stenger sitt konsulat i Istanbul på grunn av økt fare for et Angrep, melder det tyske utenriksdepartementet. Tyskland advarer tyskere i storbyen om at faren er særlig stor i det sentrale Beyoglu-distriktet og rundt den svært travle Taksim-plassen. Avgjørelsen er tatt i samråd med sikkerhetsmyndigheter, skriver departementet, som oppfordrer tyskere til å unngå store folkemengder.

NRK - 02 jan 23 kl. 12:53

IS tar på seg skylden for Kabul-Angrep

IS hevder de står bak søndagens Angrep i Afghanistans hovedstad Kabul. Det skriver terrorgruppen på Telegram, melder Reuters. Et ukjent antall mennesker ble drept og såret i en kraftig eksplosjon ved inngangen til militærflyplassen i Kabul søndag morgen, opplyste Talibans innenriksdepartement.

Klartale - 31 jan 23 kl. 13:10

Kan konflikten mellom Israel og Palestina løses?

Vestbredden og Øst-Jerusalem har hatt nye Angrep den siste tiden. Det gir oss en påminnelse om verdens eldste flyktningkrise. Og okkupasjonen som aldri tok slutt.

Klartale - 12 jan 23 kl. 14:08

Derfor er Angrepet i Brasil så alvorlig

Folk stemmer fram hvem som skal styre et land. Og hvem som skal lage landets lover. Også domstolene har makt.

Klartale - 26 jan 23 kl. 13:08

Mann Angrep med sverd i kirke

En mann Angrep i en kirke onsdag. Det skjedde i Sør-Spania. Mannen Angrep med et samuraisverd.

NRK - 10 timer siden

En drept i Angrep mot FN-helikopter i Kongo

Et medlem av FN-styrken i Kongo er drept og en annen såret i et Angrep mot et FN-helikopter, opplyser verdensorganisasjonen. Angrepet skjedde øst i landet søndag ettermiddag. Helikopteret var på vei til byen Goma da noen åpnet ild mot det.

NRK - 14 timer siden

Røde Kors: Frivillige drept i Sør-Sudan

Fire frivillige i Sør-Sudans Røde Kors er blant de 27 som er drept i kamper i og rundt landsbyen Lire Payam, ifølge Norges Røde Kors. – Dette er sjokkerende og dypt tragisk. Vi uttrykker vår kondolanse til familien til de drepte, og vi sørger sammen med våre kollegaer i Sør-Sudan Røde Kors og hele Røde Kors-bevegelsen, sier utenlandssjef Jørgen Haldorsen i Røde Kors.

NRK - 17 timer siden

Politisjefen avviser terrorplaner mot konsulat i Istanbul

Det er ikke avdekket terrorplaner mot utenlandske konsulat i Istanbul, blant dem det svenske, sier politisjefen i byen. Tyrkiske myndigheter opplyste lørdag at 15 personer med tilknytning til den ytterliggående islamistgruppa IS var pågrepet, mistenkt for å ha planlagt Angrep mot Sveriges og Nederlands konsulat i Istanbul. Flere kristne og jødiske mål skulle angivelig også angripes, skrev den tyrkiske avisen Hürriyet, som viste til kilder i tyrkisk politi.

NRK - 17 timer siden

Politisjef avviser terrorplaner mot konsulat i Istanbul

Det er ikke avdekket terrorplaner mot utenlandske konsulat i Istanbul, blant dem det svenske, sier politisjefen i byen. Tyrkiske myndigheter opplyste lørdag at 15 personer med tilknytning til den ytterliggående islamistgruppa IS var pågrepet, mistenkt for å ha planlagt Angrep mot Sveriges og Nederlands konsulat i Istanbul. Flere kristne og jødiske mål skulle angivelig også angripes, skrev den tyrkiske avisen Hürriyet, som viste til kilder i tyrkisk politi.

NRK - 20 timer siden

Ukraina: Russiske Angrep i Kharkiv

Russiske styrkar har sendt missil mot sentrale deler av byen Kharkiv, aust i Ukraina, melder regionens guvernør på meldingstenesta Telegram. – Informasjon om offer og øydeleggingar blir avklart, skriv guvernøren Oleh Syniehubov. Laurdag blei det kjent at fire sivile var drepne i Angrep ved frontlinja i regionen Donetsk, skreiv sjefen for den regionale militærleiinga Pavlo Kyrylenko på Telegram søndag.

NRK - 20 timer siden

Ukraina: Fleire sivile offer ved frontlinja

Laurdag blei det kjent at fire sivile var drepne i Angrep ved frontlinja i regionen Donetsk, skreiv sjefen for den regionale militærleiinga Pavlo Kyrylenko på Telegram søndag. Tre av dei drepne skal ha blitt drepne i byen Bakhmut og den siste skal ha blitt drepen i Yampol, ifølge Kyrylenko. Sjefen for russiske Wagner-gruppa, Yevgeniy Prigozhin, seier at det nå føregår valdsame kampar i dei nordlege delane av Bakhmut.

NRK - Igår: 13:39

Odesa-regionen er uten strøm

En alvorlig ulykke ved en transformatorstasjon har ført til strømbrudd i byen Odesa i Ukraina, opplyser landets statsminister Denys Sjmyhal. – Situasjonen er vanskelig, omfanget av ulykken er betydelig, og det er umulig å gjenopprette strømforsyningen raskt, skriver han på Telegram. Ifølge Sjmyhal var det ikke et russisk Angrep som forårsaket strømbruddet i Odesa-regionen, selv om transformatorstasjonen flere ganger tidligere har fått skader i slike Angrep.

NRK - 02 feb 23 kl. 16:08

Tyrkia krever svar fra ni land som stenger konsulater

Tyrkiske myndigheter kaller inn ambassadørene fra ni land som har varslet stenging av sine konsulater i landet, av hensyn til sikkerheten. Ambassadørene fra Frankrike, Tyskland og USA er blant dem som er kalt inn på teppet i det tyrkiske utenriksdepartementet. Landene har advart sine borgere om økt risiko for Angrep.

NRK - 02 feb 23 kl. 07:16

Iran truer med å svare på israelsk Angrep

Iran anklager Israel for å ha stått bak droneAngrepet mot en våpenfabrikk nær Isfahan sist helg og truer med å svare. – Iran forbeholder seg retten til å komme med et tydelig svar når og hvor vi finner det nødvendig, heter det i et brev myndighetene i Teheran har sendt til FNs spesialutsending Amir Saeid Iravani. – Dette israelske Angrepet var et brudd på folkeretten, heter det videre.

VG - 02 feb 23 kl. 05:33

Ukraina: Minst tre døde og 20 skadede i russisk Angrep

Minst tre personer skal være døde og 20 skadede etter et russisk Angrep mot et boligbygg i Kramatorsk i Donetsk i Ukraina, ifølge lokale myndighetspersoner..

NRK - 31 jan 23 kl. 09:47

13 drept i Angrep i Burkina Faso

Et Angrep utført av mistenkte jihadister i nordlige Burkina Faso har drept 13 mennesker, ti av dem militærpoliti, ifølge en uttalelse fra militæret..

Klartale - 31 jan 23 kl. 06:00

Politiker skaper problemer for Sverige

Sverige og Finland vil bli en del av Nato. Alle medlemmene av Nato må si ja for at det skal skje.Nato er et forsvars-samarbeid.

NRK - 30 jan 23 kl. 16:24

Norge fordømmer moskéAngrep i Pakistan

Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) sier Norge fordømmer selvmordsAngrepet mot en moské i den pakistanske byen Peshawar mandag. – Vi fordømmer dagens avskyelige Angrep mot moskeen i Peshawar på det sterkeste, skriver Huitfeldt på Twitter. Utenriksministeren uttrykker også sin kondolanse til de berørte og til det pakistanske folket.

NRK - 29 jan 23 kl. 23:36

Minst 15 drept i islamistAngrep i Kongo

Minst 15 personer ble søndag drept i flere Angrep på landsbyer i Øst-Kongo, ifølge lokale myndigheter. Islamistgruppa ADF antas å stå bak. Tre ulike landsbyer ble utsatt for Angrep samtidig midt på natten, opplyser en lokal tjenesteperson.

NRK - 29 jan 23 kl. 20:16

Zelenskyj: Vi trenger raskere våpenforsyninger

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier at Ukraina står overfor en veldig tøff situasjon i østlige Donetsk og trenger våpenforsyninger raskere, melder nyhetsbyrået Reuters. Zelenskyj sier Ukraina også trenger nye typer våpen for å kunne stå imot russiske Angrep. – Situasjonen er veldig vanskelig.

Klartale - 16 nov 22 kl. 13:11

Tror raketten som traff Polen var en ulykke

To personer døde etter at en rakett traff en landsby i Polen. Det skjedde tirsdag. Samme kveld hintet Andrzej Duda om at raketten kunne være fra Russland.

Dagbladet - 28 jan 23 kl. 16:35

- Overrasket over sykehus-Angrep

En russisk mann som skal ha deltatt i Killnet-Angrepet mot norske myndigheter i sommer, sier han er overrasket over at gruppa Angrep norske sykehus i dag. Men er tydelig på hvorfor han støtter gruppa - og invasjonen av Ukraina..

NRK - 27 jan 23 kl. 18:51

Video fra Pelosi-Angrep frigitt

Videobilder fra politiets kamera fra Angrepet på Paul Pelosi ble frigjort fredag. Paul Pelosi er ektemannen til demokraten Nancy Pelosi, som var leder i Representantenes hus i USA da Angrepet skjedde. Det var i oktober i fjor at en mann i 40-årene brøt seg inn i huset til ekteparet og Angrep Paul Pelosi (82) med en hammer..

VG - 26 jan 23 kl. 17:10

Ukraina: Minst 11 drept i russiske Angrep torsdag

Ifølge ukrainske myndigheter er 11 personer drept og 11 såret i russiske Angrep torsdag..

Klartale - 26 jan 23 kl. 08:33

Drepte to personer på tog: – Vi er i sjokk

En mann Angrep med kniv på et tog. Angrepet skjedde onsdag mellom Kiel og Hamburg i Tyskland.Mannen drepte minst to personer.

NRK - 25 jan 23 kl. 21:52

Spania innleder terroretterforskning etter kirkeAngrep der minst én ble drept

En kirketjener er drept og en prest alvorlig såret i en kirke i byen Algeciras i Sør-Spania, opplyser politiet til spanske medier. – Like før klokka 20 gikk en person til Angrep med et knivlignende våpen, drepte en person og såret en annen i San Isidro-kirken i Algeciras, skriver innenriksdepartementet i en pressemelding onsdag kveld. Mannen gikk til Angrep med et samuraisverd, ifølge spanske medier, som også har meldt at i alt fire personer ble såret..

NRK - 09 jan 23 kl. 20:34

Kraftige russiske Angrep mot nøkkelbyen Soledar

Ukrainske myndigheter melder om kraftige russiske Angrep mot den strategisk viktige byen Soledar i Donetsk-fylket. – Etter et mislykket forsøk på å innta Soledar har fienden samlet seg, endret taktikk og begynt et nytt, intensivt Angrep, skriver viseforsvarsminister Hanna Maliar på Telegram. Hun hevder det i hovedsak er leiesoldater fra den private russiske hærstyrken Wagner som leder an i Angrepet.

NRK - 23 jan 23 kl. 18:16

IS hevder de sto bak Angrep i DR Kongo

IS tok mandag på seg ansvaret for et Angrep øst i DR Kongo. Angrepet ska ha drept minst 23 sivile, melder Reuters. IS skal ha hevdet at de sto bak volden på tjenesten Telegram.

NRK - 08 jan 23 kl. 08:20

Angrep mot kullkraftverk i Ukraina

To kullkraftverk i den russiskkontrollerte delen av Donetsk har fått skader i Angrep fra ukrainske styrker, ifølge Moskva-tro tjenestemenn. Ukraina erkjenner aldri å stå bak Angrep mot mål i Russland eller i russiskkontrollerte områder, men det skal det dreie seg om Starobesjeve-kraftverket i Novji Svit og Zuivska-kraftverket i Zuhres. De to kraftverkene produserer henholdsvis 2.

NRK - 22 jan 23 kl. 18:01

Russiske Angrep mot kritisk infrastruktur i Zaporizjzja

Russiske styrker utførte søndag flere Angrep mot Zaporizjzja-regionen, blant annet mot kritisk infrastruktur, opplyser den ukrainske generalstaben. – I løpet av dagen har fienden utført fem luftAngrep mot ukrainske stillinger og et rakettAngrep mot kritisk infrastruktur i Zaporizjzja-regionen, opplyser den ukrainske generalstaben i en kunngjøring. Det er ikke kjent om noen har blitt drept i Angrepene.

NRK - 22 jan 23 kl. 16:38

Minst elleve drept i al-Shabaab-Angrep i Mogadishu

Minst elleve personer, deriblant alle seks angriperne, skal være drept etter at al-Shabaab-krigere Angrep rådhuset i Mogadishu søndag. Det skriver Somalias informasjonsdepartement i en Twitter-melding. Angrepet skal ha begynt med en stor eksplosjon i et kjøpesenter nær rådhuset i sentrum av den somaliske hovedstaden.

NRK - 4 timer siden

Mali kaster ut FNs menneskerettsrepresentant

Mali gir FN-delegasjonen Minusmas menneskerettighetsrepresentant 48 timer på å forlate landet. Beslutningen er tatt etter at en menneskerettsaktivist i Mali i forrige måned på et møte med FN beklaget seg over sikkerhetssituasjonen i landet og anklaget regimets nye russiske militære partnere for grove brudd på menneskerettighetene. Regimets begrunnelse for å kaste ut Guillaume Ngefa Atonodok Andali var at han har tatt parti ved å møte aktivisten og andre fra sivilsamfunnet.

NRK - 21 jan 23 kl. 16:20

Guvernør: Sivile drept i russiske Angrep i Donetsk

Tre sivile ukrainere er drept og fire andre såret i russiske Angrep i Donetsk lørdag, opplyser regionens guvernør. Guvernør Pavlo Kyrylenko skriver på Telegram at to personer ble drept i byen Bakhmut, der det har vært harde kamper den siste tiden. En annen sivil ukrainer ble drept i småbyen Zhelanne, like utenfor Donetsk by.

NRK - 19 timer siden

Kinas forsvarsdepartement om ballongnedskyting: Tar seg retten til å svara likt

Det kinesiske utanriksdepartementet har gitt klart uttrykk for at dei er misnøgde med USA si avgjerd om å skyta ned den kinesiske ballongen som har svevd over landet dei siste dagane. Nå svarer også det kinesiske forsvarsdepartementet. – USA sitt Angrep på den kinesiske, sivile og ubemanna luftskipet er ein openberr overreaksjon.

Klartale - 22 timer siden

Afrika har blitt mindre trygt og demokratisk

Afrika har fått mindre demokrati. Og det har blitt mindre trygt det siste tiåret. Det viser ny rapport.

NRK - Igår: 14:38

Ni drept i Angrep mot flyktningleir i Niger

Ni mennesker er drept etter at militante islamister stormet en leir med flyktninger vest i Niger. – Ni ble drept, en er såret og seks er savnet etter Angrepet, sier en talsmann for lokale myndigheter i området. Ifølge ham ankom de tungt bevæpnede gjerningsmennene på motorsykkel og skjøt vilkårlig rundt seg i leiren, som ligger Tahoua-region nær grensa til Mali og Burkina Faso.

NRK - Igår: 14:03

Tenåringsjente drepen av hai i Australia

Ei 16 år gamal jente blei drepen av ein hai då ho svømde i Swam-elva utanfor Perth i vestlege Australia, opplyser myndigheitene. Jenta blei kritisk skadd i angrpet og erklært død på staden etter fleire forsøk på gjenoppliving, sa politiinspektør Paul Robinson. Han fortel at jenta var i lag med vener som stod på vannski på elva, då dei såg ein flokk med delfiner.

NRK - 20 jan 23 kl. 14:29

Somaliske myndigheter: Over 100 al-Shabaab-krigere drept i Angrep

Over hundre al-Shabaab-krigere er drept i et Angrep mot Somalias væpnede styrker i byen Galcad, ifølge somaliske myndigheter. Sju soldater i de somaliske styrkene ble drept i Angrepet, ifølge myndighetene i landet. Al-Shabaab hevder på sin side at de drepte over 150 soldater i Angrepet.

NRK - 20 jan 23 kl. 14:03

18 drept i jihadistAngrep i Burkina Faso

Minst 18 mennesker er drept i to Angrep nord og nordvest i Burkina Faso torsdag, opplyser lokale sikkerhetskilder. 16 av de drepte var medlemmer av en sivil paramilitær styrke som støtter regjeringen, ifølge VDP (De frivillige forsvarerne av fedrelandet). De opplyser at jihadister sto bak Angrepene.

VG - I førrgår: 20:59

Sander ble såret i russisk bombeAngrep: – Vi kunne dødd

De norske frivillige medic-ene Sander Sørsveen Trelvik og Simon Johnsen overlevde et russisk Angrep. Nå forteller Sander om de dramatiske minuttene..

NRK - I førrgår: 17:14

Kjent menneskerettsaktivist til Norge for å hjelpe antatt Wagner-avhopper

Den antatte Wagner-avhopperen Andrej Medvedev er fredag ettermiddag på Gardermoen for å ta imot den russiske menneskerettsaktivisten Vladimir Osetsjkin. – Min venn fra Frankrike, Vladimir Osetsjkin, kommer til meg i dag, sier Medvedev til NTB. Osetsjkin driver nettsiden Gulagu.

NRK - I førrgår: 15:58

Stenger ned datasystem etter mulig Angrep

Målselv kommune mistenker dataAngrep, og har stengt ned hele det eksterne datasystemet sitt. All trafikk mot offentlig nett er kobla ned. Kommunen har satt stab og beredskapsplanen er iverksatt, skriver Nordlys.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com