Anerkjent

Wednesday, 27 September, 17:38

Nyheter om Anerkjent

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 18 aug 23 kl. 15:37

FN-soldater skadd i sammenstøt med tyrkiske styrker

Det brøt ut håndgemeng mellom fredsbevarende FN-styrker og tyrkisk-kypriotiske sikkerhetsstyrker på Kypros fredag, opplyser FN. Video av hendelsen viser FN-personell som barker sammen med folk i tyrkisk-kypriotiske politi- og militæruniformer. FN-biler, sementpåler og piggtråd blir flyttet av bulldosere i den FN-kontrollerte buffersonen som deler øya, viser bildene.

NRK - 4 timer siden

Armenia: En tredel av befolkningen har forlatt Nagorno-Karabakh

Over en tredel av befolkningen i Nagorno-Karabakh har forlatt regionen i etterkant av Aserbajdsjans militære inngripen i forrige uke, ifølge Armenia. Armenske myndigheter opplyser at 42.500 fordrevne har ankommet landet siden Aserbajdsjan opphevet veisperringen rundt regionen søndag.

NRK - Igår: 14:09

Putin og Irans president i samtale om Nagorno-Karabakh

Russlands president Vladimir Putin og Irans president Ebrahim Raisi snakket om situasjonen i Nagorno-Karabakh i en telefonsamtale tirsdag, ifølge Kreml. Iran grenser til både Aserbajdsjan og Armenia, som har stått i en betent konflikt om regionen Nagorno-Karabakh i flere tiår. Armenere forlater nå regionen i tusentall etter at Aserbajdsjan erobret Nagorno-Karabakh i forrige uke.

NRK - I førrgår: 12:08

Somaliland vil ikke delta i samtaler om gjenforening

Somaliland erklærte seg uavhengig fra Somalia i 1991, men har aldri blitt Anerkjent av verdenssamfunnet. – Somaliland og Somalia kommer ikke til å diskutere gjenforening, uttalte Somalilands myndigheter søndag. Ugandas president Yoweri Museveni kom nylig med et forslag om å diskutere dette, med ham i en meklerrolle.

NRK - I førrgår: 06:38

Tass: Mer enn 2900 har forlatt Nagorno-Karabakh

Mer enn 2900 har tatt seg inn i Armenia fra Nagorno-Karabakh siden Aserbajdsjan tok kontrollen over regionen, skriver det russiske nyhetsbyrået Tass. Tass siterer en uttalelse fra den armenske regjeringen. Antallet ankomne var fra klokka 5 mandag morgen lokal tid, tilsvarende klokka 3 norsk tid.

NRK - I førrgår: 21:45

Reuters: Svært mange etniske armenere forlater Nagorno-Karabakh

Etniske armenere i Nagorno-Karabakh er i ferd med å forlate utbryterregionen i store mengder, ifølge en journalist i nyhetsbyrået Reuters som er på stedet. De som fikk tak i drivstoff, kjørte til Armenia i bilene sine, ifølge Reuters-journalisten. Det skjer søndag etter en lynoffensiv i uken som gikk, der Aserbajdsjan tok tilbake kontrollen over utbryterregionen Nagorno-Karabakh fra armenske separatister.

NRK - 24 sep 23 kl. 16:37

Lederne i Armenia og Aserbajdsjan møtes i Spania i oktober

Armenias statsminister Nikol Pasjinjan og Aserbajdsjans president Ilham Alijev skal delta på et møte i Spania 5. oktober sammen med europeiske ledere. Siste de to lederne møttes var i juli.

NRK - 24 sep 23 kl. 14:55

Erdogan møter Aserbajdsjans president over helgen

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan møter sin aserbajdsjanske kollega Ilham Alijev mandag, melder flere tyrkiske medier. Møtet mellom de to statslederne vil finne sted i den aserbajdsjanske eksklaven Nakhitsjevan. Aserbajdsjan tok tilbake kontrollen over utbryterregionen Nagorno-Karabakh fra armenske separatister i en lynoffensiv denne uka.

NRK - 23 sep 23 kl. 18:15

Aserbajdsjan lover FN å behandle etniske armenere som «likeverdige borgere»

Myndighetene i Aserbajdsjan lover FN å behandle de etniske armenerne i Nagorno-Karabakh som likeverdige borgere. Den væpnede armenske militsen i regionen Nagorno-Karabakh ble denne uken tvunget til å legge ned våpnene etter kraftige aserbajdsjanske angrep. Etter kapitulasjonen er det bekymring for framtiden til den armenske folkegruppen i området.

NRK - 22 sep 23 kl. 22:24

Tyskland ber om sikkerhetsgaranti for Nagorno-Karabakh

Tyskland ber om sikkerhetsgarantier for innbyggerne i utbryterregionen Nagorno-Karabakh etter Aserbajdsjans lynoffensiv tidligere denne uka. – For en bærekraftig løsning på konflikten må rettighetene og sikkerheten til befolkningen i Karabakh garanteres, sier talsperson for Tysklands statsminister Olaf Scholz, Steffen Hebestreit. Uttalelsen kommer etter en samtale mellom den tyske statsministeren og den armenske statsministeren Nikol Pashinyan Aserbajdsjan tok tilbake kontrollen over utbryterregionen Nagorno-Karabakh fra armenske separatister i en lynoffensiv denne uka.

NRK - 20 sep 23 kl. 11:37

Russland avviser å ikke ha gjort nok i Nagorno-Karabakh

Kreml avviser armenske påstander om at Russland ikke har gjort nok for å hindre kamper i Nagorno-Karabakh. Dette er en sak som dreier seg om Aserbajdsjans handlinger på landets eget territorium, heter det i en uttalelse fra Moskva onsdag formiddag. Russlands president Vladimir Putins talsperson Dmitrij Peskov sa onsdag at Russland er i kontinuerlig kontakt med Armenia, Aserbajdsjan og etniske armenere i Nagorno-Karabakh.

NRK - 20 sep 23 kl. 06:47

Flomkatastrofen i delt Libya fører til samarbeid mellom stridende

Flomkatastrofen i Libya som tok mer enn 11.000 liv, har tvunget de to regjeringene i det delte landet til samarbeid. Kravet om enhet vokser.

Dagbladet - 17 sep 23 kl. 14:13

- Russerne er dypt bekymret

Ukrainsk framgang rundt Bakhmut og Zaporizjzja tvinger Russland til å flytte på elitestyrkene sine. Det skaper nye muligheter for ukrainerne, ifølge Anerkjent tankesmie..

NRK - 17 sep 23 kl. 08:59

Taiwan: Kina sendte 28 krigsfly til området ved Taiwan

I alt 28 kinesiske krigsfly ble oppdaget ved Taiwan søndag, hvorav de fleste krysset midtgrensen i Taiwanstredet, ifølge taiwanske myndigheter. Taiwanstredet skiller den selvstyrte øya fra det kinesiske fastlandet. I alt 20 av flyene krysset midtgrensen og fløy inn i Taiwans identifikasjonssone, opplyser det taiwanske forsvarsdepartementet.

NRK - 15 sep 23 kl. 13:08

Kina-sanksjoner mot to amerikanske selskaper grunnet våpensalg til Taiwan

Kinesiske myndigheter innfører sanksjoner mot to amerikanske forsvarsselskaper som har vært involvert i våpensalg til Taiwan. Sanksjonene er rettet mot Lockheed Martin, som produserer kampfly, og Northrop Grumman, verdens sjette største våpenleverandør. President Joe Biden har nylig kunngjort en rekke våpensalg til den selvstyrte øya.

NRK - 06 sep 23 kl. 11:48

Lula anerkjenner nye urfolksområder

Brasils president har nå offisielt Anerkjent to nye urfolksområder som dermed er sikret juridisk beskyttelse som reservat. Beskyttelsen innebærer at områdene er sikret mot ulovlig hogst, gruvevirksomhet og kvegdrift, opplyser president Luiz Inacio Lula da Silva. Kunngjøringen kom i forbindelse med den Amazonas-dagen, der Brasil markerer viktigheten av å bevare verdens største regnskog.

NRK - 01 sep 23 kl. 23:25

Brynhildsen klar for Midtjylland

Angrepsspiller Ola Brynhildsen er solgt fra Molde til den danske storklubben Midtjylland. Det bekrefter Midtjylland i sine mediekanaler sent fredag. – Ola blir et godt tilskudd til klubben.

NRK - 01 sep 23 kl. 10:10

Belarusisk journalist dømt for «tilrettelegging av ekstremisme»

En profilert journalist er i en belarusisk domstol dømt til tre og et halvt års fengsel for å ha «lagt til rette for ekstremisme» og å ha «brakt Belarus i vanry», melder NTB. Årsaken var at journalisten Larysa Sjtsjyrakova (50) ga data til en Anerkjent menneskerettsgruppe, ifølge den belarusiske journalistforeningen BAJ. I tillegg til å sone tre og et halvt år i en høysikkerhetsstraffekoloni, må Sjtsjyrakova betale en bot på tilsvarende 12.

NRK - 30 aug 23 kl. 04:48

Australia skal ha folkeavstemning om urfolksrettigheter i oktober

Australias avstemning om å grunnlovsfeste anerkjennelsen av landets urfolksgrupper vil bli avholdt 14. oktober, sier statsminister Anthony Albanese. – Den dagen vil enhver australier ha en sjanse som kun kommer én gang per generasjon, til å bringe landet vårt sammen og endre det for det bedre, sier Albanese.

NRK - 01 aug 23 kl. 12:44

Storbritannia anerkjenner angrep mot yazidiene som folkemordhandlinger

Britiske myndigheter anerkjenner n at yazidiene ble utsatt for folkemordhandlinger utfrt av ekstremistgruppen IS (Islamsk stat) i 2014. Anerkjennelsen kommer fram i en uttalelse fra det britiske utenriksdepartementet kort tid fr nirsdagen for angrepet p yazidiene, en minoritetsgruppe i Irak. Storbritannia har i dag formelt Anerkjent at Daesh begikk folkemordhandlinger mot yazidiene i 2014, skriver departementet.

NRK - 06 jun 23 kl. 17:04

Kosovo åpner for nyvalg i fire kommuner i nord

Kosovos utenriksminister sier regjeringen er åpen for å holde nyvalg i områder der utnevnelsen av kosovoalbanske ordførere har ført til uro og sammenstøt. Samtidig sier utenriksminister Donika Gervalla-Schwarz at det skal mer til enn bare et gjenvalg. – Det kreves noen flere steg.

NRK - 27 jul 23 kl. 11:39

Amerikanske utsendinger møter Taliban i Doha

Amerikanske tjenestemenn møter denne uka utsendinger fra Taliban i Qatar for å drøfte økonomi, sikkerhet og kvinners rettigheter. Ingen land har ennå Anerkjent Taliban-styret i Afghanistan etter de utenlandske styrkenes retrett i 2021, og USA gjør det klart at møtet i Doha ikke innebærer noen amerikansk anerkjennelse. USA sier de likevel vil snakke med Taliban når det er i amerikansk interesse.

Aftenposten - 24 jul 23 kl. 06:36

130 leger varsler søksmål mot staten: Mener Helsedirektoratet bryter loven

Hundrevis av leger utdannet i Danmark blir ikke godkjent i Norge. Nå tar 130 av dem opp kampen mot staten. – Jeg føler at det jeg har gjort ikke er blitt Anerkjent.

NRK - 30 maj 23 kl. 13:25

Nye protester i Kosovo etter at 80 ble skadd i sammenstøt

Serbere i Kosovo samlet seg tirsdag til nye demonstrasjoner, dagen etter at protester utartet i voldelige sammenstøt med de Nato-ledede KFOR-styrkene. Konflikten har sin bakgrunn i at kosovoalbanske partier for noen uker siden vant lokalvalget i den serbiskdominerte regionen nord i Kosovo. Det skyldes at nesten hele den serbiske minoriteten boikottet valget slik at valgdeltakelsen endte på 3,5 prosent.

Dagbladet - 19 jul 23 kl. 20:09

Prigozjins «dobbeltgjenger»

I 2020 besøkte «Jevgenij Prigozjin» Litauen, men det var ikke den russiske oligarken, ifølge en Anerkjent russisk nettavis..

NRK - 17 jul 23 kl. 18:43

Israel anerkjenner Vest-Sahara som marokkansk

Israels statsminister Benjamin Netanyahu skal ha Anerkjent Vest-Sahara som en del av Marokko i et brev til Kong Mohammed Ben Al-Hassan av Marokko. Det melder nyhetsbyrået Reuters. Både Marokko og nabolandet Mauritania har hevdet å ha krav over Vest-Sahara; området var en spansk koloni, kjent som Spansk Sahara, frem til midten av 1970-tallet.

NRK - 29 jun 23 kl. 21:38

Nye samtaler mellom Aserbajdsjan og Armenia

Det er gjennomført nye samtaler mellom Aserbajdsjan og Armenia. Delegasjoner fra begge landene møttes i Washington. USAs utenriksminister Antony Blinken sier at kreves «hardt arbeid» for å få på plass en enighet om å ende to tiår-lange konflikten.

Aftenposten - 22 jun 23 kl. 14:56

Ekskluderte omstridt bokseforbund

Det internasjonale bokseforbundet (IBA) blir ikke lenger Anerkjent av den olympiske bevegelsen..

VG - 22 jun 23 kl. 13:44

IOC ekskluderer bokseforbundet

Det internasjonale bokseforbundet (IBA) blir ikke lenger Anerkjent av den olympiske bevegelsen. Det ble vedtatt på en ekstraordinær IOC-kongress..

NRK - 06 jun 23 kl. 09:19

Nordmann vant Apple Design Award 2023

Appen Flighty var en av appene som vant Apple Design Award 2023. Blant grunnleggerne er nordmannen Markus Aarstad. – Jeg er utrolig stolt over hva teamet har fått til.

NRK - 22 maj 23 kl. 14:43

Reuters: Armenia vil anerkjenne omstridt enklave som aserbajdsjansk

Armenia vil anerkjenne den omstridte fjell-enklaven Nagorno-Karabakh som aserbajdsjansk. Det sier Armenias statsminister Nikol Pasjinian mandag, skriver Reuters, som siterer russiske nyhetsbyråer. Armenia og Aserbajdsjan har utkjempet to kriger som følge av strid om den aserbajdsjanske enklaven Nagorno-Karabakh der befolkningen i hovedsak er armensk.

Aftenposten - 28 mar 23 kl. 19:30

Teller du kalorier? Regnestykket stemmer ikke, mener Anerkjent fedmeforsker.

Kaloriene du ser på baksiden av en matvare stemmer ikke, sier Anerkjent professor. Dette er grunnen..

NRK - 20 maj 23 kl. 12:34

Idrettslegenden Jim Brown er død

Jim Brown, en av USAs mest ikoniske idrettshelter, er død 87 år gammel. Han banet vei for svarte utøvere på mange ulike arenaer. – Vi mistet en helt i dag.

NRK - 14 maj 23 kl. 15:25

Armensk-aserbajdsjansk toppmøte om spent situasjon

Lederne for Armenia og Aserbajdsjan kom søndag til Brussel for samtaler om konflikten rundt Nagorno-Karabakh og det anstrengte forholdet mellom de to landene. I dagene før møtet har det igjen vært trefninger langs grensen, med sårede soldater og minst ett dødsfall på hver side. Armenias statsminister Nikol Pasjinian beskyldte Aserbajdsjan for å forsøke å undergrave samtalene i Brussel.

VG - 29 apr 23 kl. 16:02

Forbundet erkjenner VAR-tabbe i Dortmunds poengtap

Borussia Dortmund raste etter at videodømmingen overså et klart straffespark i 1-1-kampen mot Bochum. Lørdag ble feilen Anerkjent av Tysklands fotballforbund..

NRK - 24 apr 23 kl. 19:21

Russland oppfordrer Armenia og Aserbajdsjan til å respektere våpenhvile

Russland oppfordrer Armenia og Aserbajdsjan til å respektere våpenhvilen fra 2020 og uttrykker «alvorlig bekymring» for den økte spenningen mellom de to landene over området Nagorno-Karabakh. Moskva forhandlet frem våpenhvilen. Nagorno-Karabakh er internasjonalt Anerkjent som en del av Aserbajdsjan, men mange av innbyggerne er armenere..

NRK - 24 apr 23 kl. 04:11

Svartehavsflåten slår tilbake droneangrep

Den russiske svartehavsflåten slår tilbake et droneangrep på havnebyen Sevastopol på Krim-halvøya, ifølge den russisk-innsatte borgermesteren i byen. – Vår flåte slår nå tilbake et angrep med droner, sier borgermester Mikhail Razvozjajev i sosiale medier mandag morgen. Ifølge flere bloggere er det hørt flere eksplosjoner i byen.

NRK - 23 apr 23 kl. 10:33

Baltiske land og Frankrike forferdet over uttalelse fra Kinas ambassadør

Frankrike og de baltiske landene Estland, Latvia og Litauen reagerer med forferdelse på at Kinas ambassadør i Frankrike stiller spørsmål ved uavhengigheten til tidligere Sovjetland. Frankrike svarer med å uttrykke sin solidaritet med statene ble rammet, og som har fått sin uavhengighet «etter flere tiår med undertrykkelse». – Ukraina ble i 1991 internasjonalt Anerkjent av det internasjonale samfunnet, inkludert Kina, og da med grenser som inkluderer Krim, sier en talsperson fra fransk UD, ifølge Reuters.

VG - 20 apr 23 kl. 19:39

Ballinciaga gikk tomhendte fra Spellemann, hudfletter prisen: – Kjipt

Trioen bak fjorårets største hit i Norge ble enda mindre Anerkjent på Spellemannprisen enn det som har vært kjent til nå: De meldte seg på i tre kategorier, og ble ikke nominert i noen av dem..

NRK - 17 feb 23 kl. 19:48

Anerkjent psykolog i Bergen fratatt autorisasjonen

Statens helsetilsyn har inndratt autorisasjonen til en Anerkjent psykolog i Bergen. Bakgrunnen for avgjørelsen er flere tilsynssaker mot psykologen, skriver Bergensavisen (BA). Den første saken mot psykologen ble opprettet i 2019 etter en klage.

VG - 02 apr 23 kl. 08:25

Stjerne i finsk drama

Finlands statsminister Sanna Marin er populær og Anerkjent på den internasjonale scenen. Men søndag kan finske velgere vrake henne, til fordel for en konservativ mann eller en høyrepopulistisk kvinne..

Dagbladet - 29 mar 23 kl. 10:02

Tenkesmie: Gjør som Putin

Wagner-sjef Jevgenij Prigozjin posisjonerer seg muligens som en kandidat til det russiske presidentvalget i 2024, mener Anerkjent tankesmie..

Dagbladet - 29 mar 23 kl. 10:02

Tenketank: Gjør som Putin

Wagner-sjef Jevgenij Prigozjin posisjonerer seg muligens som en kandidat til det russiske presidentvalget i 2024, mener Anerkjent tenketank..

Dagbladet - 29 mar 23 kl. 10:02

Tankesmie: Gjør som Putin

Wagner-sjef Jevgenij Prigozjin posisjonerer seg muligens som en kandidat til det russiske presidentvalget i 2024, mener Anerkjent tankesmie..

NRK - 22 mar 23 kl. 16:19

Nobelkomiteen kritiserer nye russiske aksjoner mot fredsprisvinnere

Den norske nobelkomiteen beklager pågripelsen av styreleder Jan Ratsjinskij og flere andre ledende medlemmer av den russiske fredsprisvinneren Memorial. Memorial er en Anerkjent menneskerettsorganisasjon i Russland og mottok i desember Nobels fredspris sammen med belarusiske Aljes Bjaljatski og ukrainske CCL. Tirsdag gikk russiske myndigheter igjen til aksjon mot Memorial, blant dem Ratsjinskij og nestleder Oleg Orlov.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com