Anerkjent

Sunday, 10 December, 23:22

Nyheter om Anerkjent

NRK - 10 timer siden

Støre: – Viser enorm kraft

– At Narges Mohammadi sin stol vil stå tom når fredsprisen deles ut er et uttrykk for at Iran er et brutalt regime som krenker menneskerettigheter. Det vil sende et veldig sterkt budskap at den står tom, sier statsminister Jonas Gahr Støre om dagens fredsprisseremoni. Han viser til at årets fredspris handler om undertrykking av kvinner og forfølging av politiske aktivister og kampen Mohammedi kjemper mot dødsstraff i Iran.

NRK - 04 dec 23 kl. 15:41

Armenia sier en soldat har blitt drept av aserbajdsjanske styrker nær grensen

Armenia hevder at en av deres soldater har blitt drept av aserbajdsjanske styrker nær grensen mellom de to landene mandag. – Aserbajdsjanske væpnede styrker åpnet ild mot den armenske stillingen i Bardzruni i provinsen Vayots Dzor, heter det i en uttalelse fra Armenias forsvarsdepartement. De sier videre at en soldat ble drept.

Aftenposten - 19 nov 23 kl. 15:15

Anerkjent arkitektkontor konkurs for andre gang

Arkitektkontoret Space Group har høstet internasjonal anerkjennelse for flere av sine prosjekter..

E24 - 19 nov 23 kl. 05:00

Anerkjent arkitektkontor konkurs for andre gang

Arkitektkontoret Space Group har høstet internasjonal anerkjennelse for flere av sine prosjekter. Nå har selskapet slått seg konkurs..

NRK - 16 nov 23 kl. 16:56

Hamas tar på seg ansvaret for skyting ved kontrollpost på Vestbredden

Hamas' væpnede fløy Qassam-brigaden påtar seg ansvaret for en skyting ved en kontrollpost på den okkuperte Vestbredden torsdag. Tre angripere ble drept på stedet etter at de åpnet ild mot en kontrollpost på Vestbredden og såret seks sikkerhetsfolk, ifølge israelske nødetater. Kontrollposten ligger like ved Øst-Jerusalem og en tunnel som forbinder Vestbredden med Jerusalem.

NRK - 16 nov 23 kl. 08:47

Haaretz: Seks israelere såret i skyting i Øst-Jerusalem

Seks israelere er såret, hvorav én kritisk, i et skyteangrep på Vestbredden, melder Haaretz. Tre angripere skal ha blitt skutt og drept på stedet. Angrepet skjedde ved en kontrollpost mellom Jerusalem og Betlehem på den okkuperte Vestbredden, ifølge Reuters.

NRK - 27 okt 23 kl. 10:44

Forbrukertilliten faller for første gang på fire måneder

Forbrukertilliten går markant tilbake med 22,7 poeng i oktober etter å ha styrket seg fire måneder på rad. Det viser Consumer Confidence Index (CCI) for oktober. – Usikkerheten og uforutsigbarheten vedvarer, og krisen stikker dypt for mange, skriver fagsjef for politikk og samfunn, Henrik Høidahl, i Opinionen, i en pressemelding.

Aftenposten - 25 okt 23 kl. 11:43

Venstresiden tar ikke voldsproblemet alvorlig nok, mener Anerkjent mannsforsker

Richard V. Reeves vil kvitte seg med begrepet «giftig maskulinitet»..

Aftenposten - 20 okt 23 kl. 07:00

Premierer og fester! Dette skjer i Oslo i helgen.

En siste Bass-fest, Anerkjent norsk dramatiker med urpremiere og ny film fra Martin Scorsese..

NRK - 14 okt 23 kl. 16:22

Hizbollah sier de har skutt mot israelske stillinger

Hizbollah hevder de har beskutt israelske posisjoner ved Shebaa-gårdene, et omstridt grenseområde mellom Libanon og Israel. – Vi har angrepet sionistiske stillinger med styrte raketter og bombekastere og truffet dem, hevder gruppen i en uttalelse lørdag ettermiddag. En AFP-korrespondent rapporterte samtidig om eksplosjoner og røykskyer i området.

Aftenposten - 12 okt 23 kl. 19:30

Wolfgang Wee kan spise hva han vil, uten å legge på seg. Hvorfor er det sånn?

Det handler ikke om forbrenning, ifølge Anerkjent forsker. Hemmeligheten ligger i «fikle-effekten»..

NRK - 11 okt 23 kl. 14:36

Jens Arne Molvær er død

Jazzmusikeren Jens Arne Molvær fra Langevåg er død, 82 år gammel. Det opplyser familien på hans Facebookside. Molvær som spilte både klarinett og saksofon, var i mange år medlem av Ytre Suløens Jassensemble.

NRK - 18 aug 23 kl. 15:37

FN-soldater skadd i sammenstøt med tyrkiske styrker

Det brøt ut håndgemeng mellom fredsbevarende FN-styrker og tyrkisk-kypriotiske sikkerhetsstyrker på Kypros fredag, opplyser FN. Video av hendelsen viser FN-personell som barker sammen med folk i tyrkisk-kypriotiske politi- og militæruniformer. FN-biler, sementpåler og piggtråd blir flyttet av bulldosere i den FN-kontrollerte buffersonen som deler øya, viser bildene.

NRK - 06 okt 23 kl. 09:35

Vedum tror Nansen ville Anerkjent statsbudsjettet

På samme dag som Nobels fredspris deles ut, sendte finansminister Trygve Slagsvold Vedum en tanke til nordmannen som for 101 år siden vant prisen, nemlig Fridtjof Nansen. Den fikk han blant annet for sin humanitære innsats i Ukraina. – Hadde han levd nå, er jeg sikker på at Nansen ville ha nikket anerkjennende for denne salens enighet om innsats for dagens Ukraina.

NRK - 06 okt 23 kl. 03:46

Venezuela vil arrestere politikeren USA mener skulle vært president

Venezuela har utstedt arrestordre og ønsker Interpols hjelp til å pågripe tidligere opposisjonsleder Juan Guaidó (40), ifølge påtalemyndigheten i landet. Statsadvokat Tarek William Saab sier i en uttalelse at Guaidó, som er i eksil i USA, må betale for sine forbrytelser. Anklagene går blant annet på forræderi og hvitvasking av penger.

Dagbladet - 05 okt 23 kl. 10:18

Kalles «arisk nazist» i Russland

Finlands tidligere statsminister Sanna Marin (37) har flere ganger blitt hetset på russisk statlig TV. Anerkjent finsk-estisk forfatter mener at Vladimir Putin fører en krig mot kvinner..

NRK - 28 sep 23 kl. 08:42

Separatistleder: Utbryterrepublikken Karabakh vil slutte å eksistere

Utbryterrepublikken Nagorno-Karabakh vil slutte å eksistere 1. januar 2024. Da vil også alle statlige institusjoner i regionen bli lagt ned.

NRK - 28 sep 23 kl. 07:14

Halve befolkningen har flyktet fra Nagorno-Karabakh

65.036 personer har flyktet fra Nagorno-Karabakh etter at Aserbajdsjan i forrige uke tok kontroll over området. Det opplyser en talsperson for Armenias statsminister til Reuters.

NRK - 28 sep 23 kl. 07:14

Mer enn halve befolkningen har flyktet fra Nagorno-Karabakh

65.036 personer har flyktet fra Nagorno-Karabakh etter at Aserbajdsjan i forrige uke tok kontroll over området. Det opplyser en talsperson for Armenias statsminister til Reuters.

NRK - 27 sep 23 kl. 18:00

Aserbajdsjan skal ha pågrepet den tidligere sjefen for separatistene i Nagorno-Karabakh

Aserbajdsjan sier de har pågrepet den tidligere lederen for separatistregjering i Nagorno-Karabakh idet han forsøkte å krysse grensa til Armenia. Pågripelsen av Ruben Vardanyan ble kunngjort av den aserbajdsjansk grensevakten onsdag. Vardanyan har ifølge grensevakten blitt brakt til landets hovedstad Baku og er overlevert til «relevante statlige organer», som vil avgjøre hans videre skjebne.

NRK - 27 sep 23 kl. 13:26

Armenia: En tredel av befolkningen har forlatt Nagorno-Karabakh

Over en tredel av befolkningen i Nagorno-Karabakh har forlatt regionen i etterkant av Aserbajdsjans militære inngripen i forrige uke, ifølge Armenia. Armenske myndigheter opplyser at 42.500 fordrevne har ankommet landet siden Aserbajdsjan opphevet veisperringen rundt regionen søndag.

NRK - 26 sep 23 kl. 14:09

Putin og Irans president i samtale om Nagorno-Karabakh

Russlands president Vladimir Putin og Irans president Ebrahim Raisi snakket om situasjonen i Nagorno-Karabakh i en telefonsamtale tirsdag, ifølge Kreml. Iran grenser til både Aserbajdsjan og Armenia, som har stått i en betent konflikt om regionen Nagorno-Karabakh i flere tiår. Armenere forlater nå regionen i tusentall etter at Aserbajdsjan erobret Nagorno-Karabakh i forrige uke.

NRK - 25 sep 23 kl. 12:08

Somaliland vil ikke delta i samtaler om gjenforening

Somaliland erklærte seg uavhengig fra Somalia i 1991, men har aldri blitt Anerkjent av verdenssamfunnet. – Somaliland og Somalia kommer ikke til å diskutere gjenforening, uttalte Somalilands myndigheter søndag. Ugandas president Yoweri Museveni kom nylig med et forslag om å diskutere dette, med ham i en meklerrolle.

NRK - 25 sep 23 kl. 06:38

Tass: Mer enn 2900 har forlatt Nagorno-Karabakh

Mer enn 2900 har tatt seg inn i Armenia fra Nagorno-Karabakh siden Aserbajdsjan tok kontrollen over regionen, skriver det russiske nyhetsbyrået Tass. Tass siterer en uttalelse fra den armenske regjeringen. Antallet ankomne var fra klokka 5 mandag morgen lokal tid, tilsvarende klokka 3 norsk tid.

NRK - 24 sep 23 kl. 21:45

Reuters: Svært mange etniske armenere forlater Nagorno-Karabakh

Etniske armenere i Nagorno-Karabakh er i ferd med å forlate utbryterregionen i store mengder, ifølge en journalist i nyhetsbyrået Reuters som er på stedet. De som fikk tak i drivstoff, kjørte til Armenia i bilene sine, ifølge Reuters-journalisten. Det skjer søndag etter en lynoffensiv i uken som gikk, der Aserbajdsjan tok tilbake kontrollen over utbryterregionen Nagorno-Karabakh fra armenske separatister.

NRK - 24 sep 23 kl. 16:37

Lederne i Armenia og Aserbajdsjan møtes i Spania i oktober

Armenias statsminister Nikol Pasjinjan og Aserbajdsjans president Ilham Alijev skal delta på et møte i Spania 5. oktober sammen med europeiske ledere. Siste de to lederne møttes var i juli.

NRK - 24 sep 23 kl. 14:55

Erdogan møter Aserbajdsjans president over helgen

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan møter sin aserbajdsjanske kollega Ilham Alijev mandag, melder flere tyrkiske medier. Møtet mellom de to statslederne vil finne sted i den aserbajdsjanske eksklaven Nakhitsjevan. Aserbajdsjan tok tilbake kontrollen over utbryterregionen Nagorno-Karabakh fra armenske separatister i en lynoffensiv denne uka.

NRK - 23 sep 23 kl. 18:15

Aserbajdsjan lover FN å behandle etniske armenere som «likeverdige borgere»

Myndighetene i Aserbajdsjan lover FN å behandle de etniske armenerne i Nagorno-Karabakh som likeverdige borgere. Den væpnede armenske militsen i regionen Nagorno-Karabakh ble denne uken tvunget til å legge ned våpnene etter kraftige aserbajdsjanske angrep. Etter kapitulasjonen er det bekymring for framtiden til den armenske folkegruppen i området.

NRK - 22 sep 23 kl. 22:24

Tyskland ber om sikkerhetsgaranti for Nagorno-Karabakh

Tyskland ber om sikkerhetsgarantier for innbyggerne i utbryterregionen Nagorno-Karabakh etter Aserbajdsjans lynoffensiv tidligere denne uka. – For en bærekraftig løsning på konflikten må rettighetene og sikkerheten til befolkningen i Karabakh garanteres, sier talsperson for Tysklands statsminister Olaf Scholz, Steffen Hebestreit. Uttalelsen kommer etter en samtale mellom den tyske statsministeren og den armenske statsministeren Nikol Pashinyan Aserbajdsjan tok tilbake kontrollen over utbryterregionen Nagorno-Karabakh fra armenske separatister i en lynoffensiv denne uka.

NRK - 20 sep 23 kl. 11:37

Russland avviser å ikke ha gjort nok i Nagorno-Karabakh

Kreml avviser armenske påstander om at Russland ikke har gjort nok for å hindre kamper i Nagorno-Karabakh. Dette er en sak som dreier seg om Aserbajdsjans handlinger på landets eget territorium, heter det i en uttalelse fra Moskva onsdag formiddag. Russlands president Vladimir Putins talsperson Dmitrij Peskov sa onsdag at Russland er i kontinuerlig kontakt med Armenia, Aserbajdsjan og etniske armenere i Nagorno-Karabakh.

NRK - 20 sep 23 kl. 06:47

Flomkatastrofen i delt Libya fører til samarbeid mellom stridende

Flomkatastrofen i Libya som tok mer enn 11.000 liv, har tvunget de to regjeringene i det delte landet til samarbeid. Kravet om enhet vokser.

Dagbladet - 17 sep 23 kl. 14:13

- Russerne er dypt bekymret

Ukrainsk framgang rundt Bakhmut og Zaporizjzja tvinger Russland til å flytte på elitestyrkene sine. Det skaper nye muligheter for ukrainerne, ifølge Anerkjent tankesmie..

NRK - 17 sep 23 kl. 08:59

Taiwan: Kina sendte 28 krigsfly til området ved Taiwan

I alt 28 kinesiske krigsfly ble oppdaget ved Taiwan søndag, hvorav de fleste krysset midtgrensen i Taiwanstredet, ifølge taiwanske myndigheter. Taiwanstredet skiller den selvstyrte øya fra det kinesiske fastlandet. I alt 20 av flyene krysset midtgrensen og fløy inn i Taiwans identifikasjonssone, opplyser det taiwanske forsvarsdepartementet.

NRK - 15 sep 23 kl. 13:08

Kina-sanksjoner mot to amerikanske selskaper grunnet våpensalg til Taiwan

Kinesiske myndigheter innfører sanksjoner mot to amerikanske forsvarsselskaper som har vært involvert i våpensalg til Taiwan. Sanksjonene er rettet mot Lockheed Martin, som produserer kampfly, og Northrop Grumman, verdens sjette største våpenleverandør. President Joe Biden har nylig kunngjort en rekke våpensalg til den selvstyrte øya.

NRK - 06 sep 23 kl. 11:48

Lula anerkjenner nye urfolksområder

Brasils president har nå offisielt Anerkjent to nye urfolksområder som dermed er sikret juridisk beskyttelse som reservat. Beskyttelsen innebærer at områdene er sikret mot ulovlig hogst, gruvevirksomhet og kvegdrift, opplyser president Luiz Inacio Lula da Silva. Kunngjøringen kom i forbindelse med den Amazonas-dagen, der Brasil markerer viktigheten av å bevare verdens største regnskog.

NRK - 01 sep 23 kl. 23:25

Brynhildsen klar for Midtjylland

Angrepsspiller Ola Brynhildsen er solgt fra Molde til den danske storklubben Midtjylland. Det bekrefter Midtjylland i sine mediekanaler sent fredag. – Ola blir et godt tilskudd til klubben.

NRK - 01 sep 23 kl. 10:10

Belarusisk journalist dømt for «tilrettelegging av ekstremisme»

En profilert journalist er i en belarusisk domstol dømt til tre og et halvt års fengsel for å ha «lagt til rette for ekstremisme» og å ha «brakt Belarus i vanry», melder NTB. Årsaken var at journalisten Larysa Sjtsjyrakova (50) ga data til en Anerkjent menneskerettsgruppe, ifølge den belarusiske journalistforeningen BAJ. I tillegg til å sone tre og et halvt år i en høysikkerhetsstraffekoloni, må Sjtsjyrakova betale en bot på tilsvarende 12.

NRK - 30 aug 23 kl. 04:48

Australia skal ha folkeavstemning om urfolksrettigheter i oktober

Australias avstemning om å grunnlovsfeste anerkjennelsen av landets urfolksgrupper vil bli avholdt 14. oktober, sier statsminister Anthony Albanese. – Den dagen vil enhver australier ha en sjanse som kun kommer én gang per generasjon, til å bringe landet vårt sammen og endre det for det bedre, sier Albanese.

NRK - 01 aug 23 kl. 12:44

Storbritannia anerkjenner angrep mot yazidiene som folkemordhandlinger

Britiske myndigheter anerkjenner n at yazidiene ble utsatt for folkemordhandlinger utfrt av ekstremistgruppen IS (Islamsk stat) i 2014. Anerkjennelsen kommer fram i en uttalelse fra det britiske utenriksdepartementet kort tid fr nirsdagen for angrepet p yazidiene, en minoritetsgruppe i Irak. Storbritannia har i dag formelt Anerkjent at Daesh begikk folkemordhandlinger mot yazidiene i 2014, skriver departementet.

NRK - 06 jun 23 kl. 17:04

Kosovo åpner for nyvalg i fire kommuner i nord

Kosovos utenriksminister sier regjeringen er åpen for å holde nyvalg i områder der utnevnelsen av kosovoalbanske ordførere har ført til uro og sammenstøt. Samtidig sier utenriksminister Donika Gervalla-Schwarz at det skal mer til enn bare et gjenvalg. – Det kreves noen flere steg.

NRK - 27 jul 23 kl. 11:39

Amerikanske utsendinger møter Taliban i Doha

Amerikanske tjenestemenn møter denne uka utsendinger fra Taliban i Qatar for å drøfte økonomi, sikkerhet og kvinners rettigheter. Ingen land har ennå Anerkjent Taliban-styret i Afghanistan etter de utenlandske styrkenes retrett i 2021, og USA gjør det klart at møtet i Doha ikke innebærer noen amerikansk anerkjennelse. USA sier de likevel vil snakke med Taliban når det er i amerikansk interesse.

Aftenposten - 24 jul 23 kl. 06:36

130 leger varsler søksmål mot staten: Mener Helsedirektoratet bryter loven

Hundrevis av leger utdannet i Danmark blir ikke godkjent i Norge. Nå tar 130 av dem opp kampen mot staten. – Jeg føler at det jeg har gjort ikke er blitt Anerkjent.

NRK - 30 maj 23 kl. 13:25

Nye protester i Kosovo etter at 80 ble skadd i sammenstøt

Serbere i Kosovo samlet seg tirsdag til nye demonstrasjoner, dagen etter at protester utartet i voldelige sammenstøt med de Nato-ledede KFOR-styrkene. Konflikten har sin bakgrunn i at kosovoalbanske partier for noen uker siden vant lokalvalget i den serbiskdominerte regionen nord i Kosovo. Det skyldes at nesten hele den serbiske minoriteten boikottet valget slik at valgdeltakelsen endte på 3,5 prosent.

Dagbladet - 19 jul 23 kl. 20:09

Prigozjins «dobbeltgjenger»

I 2020 besøkte «Jevgenij Prigozjin» Litauen, men det var ikke den russiske oligarken, ifølge en Anerkjent russisk nettavis..

NRK - 17 jul 23 kl. 18:43

Israel anerkjenner Vest-Sahara som marokkansk

Israels statsminister Benjamin Netanyahu skal ha Anerkjent Vest-Sahara som en del av Marokko i et brev til Kong Mohammed Ben Al-Hassan av Marokko. Det melder nyhetsbyrået Reuters. Både Marokko og nabolandet Mauritania har hevdet å ha krav over Vest-Sahara; området var en spansk koloni, kjent som Spansk Sahara, frem til midten av 1970-tallet.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com