Andre

Tuesday, 19 October, 14:35

Nyheter om Andre

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 14 okt 21 kl. 06:15

Når ikke frem til innvAndrerne

SPRÅK: Det har vært viktig å tilby informasjon om vaksinen på flere språk.Flere og flere har fått to doser med korona-vaksine i Norge. Nesten 90 prosent av norskfødte nordmenn er nå vaksinerte. For de med innvAndrer-bakgrunn er tallene lavere.

Klartale - 10 okt 21 kl. 06:00

Sier valget i Somalia blir utsatt nok en gang

Somalia skulle ha holdt valg i 2020. Folk skulle velge både president og en ny nasjonal-forsamling. Men de må vente på å få stemme.

Klartale - 14 okt 21 kl. 18:24

PST er opptatt av å hindre nye angrep

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) sier at det virker som at det er terror. Espen Andersen Bråthen gikk til angrep i Kongsberg onsdag kveld. Han brukte pil og bue og to Andre våpen.

NRK - Igår: 18:23

Kongsberg: Antall fornærmede øker

Etterforskningen etter drapene i Kongsberg fortsetter for fullt. Politiet holder på med vitneavhør, analyser og innsamling av tekniske funn. Torsdag var 50 vitner avhørt.

Klartale - 15 okt 21 kl. 12:48

Mannen som er siktet for drap i Kongsberg blir varetektsfengslet

Onsdag kveld var det en stor politiaksjon på Kongsberg. Espen Andersen Bråthen gikk til angrep på flere personer. Han brukte pil og bue og to Andre våpen.

NRK - 15 okt 21 kl. 09:56

Svensk 15-åring tiltalt

Ein 15-åring er tiltalt for drapsforsøk og truslar etter at han gjekk til åtak med kvinar og ein pistoliknande gjenstand på ein skule i Eslöv i Skåne i august, skriv NPK. Guten var maskert då han kom til skulen. Han knivstakk ein lærar nesten omgåande og trua deretter medelevar og anna personal før han vart arrestert.

Klartale - 15 okt 21 kl. 08:58

India vil sende vaksiner til Andre land igjen

Ingen land i verden lager like mange vaksiner som India. Derfor førte det til stor uro i mange land da India sluttet å sende vaksiner ut av landet. Det skjedde på samme tid som mange i India ble syke av korona.

Klartale - 15 okt 21 kl. 08:41

Den nye statsministeren reiser til Kongsberg

Onsdag kveld var det en stor politiaksjon på Kongsberg. Espen Andersen Bråthen gikk til angrep på flere personer. Han brukte pil og bue og to Andre våpen.

Aftenposten - 14 okt 21 kl. 17:28

Klemmer. Latter. Tårer. Skryt. Norske maktovertagelser er ikke som Andre.

Regjeringsskifte i Norge er ikke som maktoverføring i en del Andre land..

NRK - 14 okt 21 kl. 16:48

President testa positivt for korona

Presidenten i Latvia, Egils Levits, har testa positivt for koronaviruset. Det skriv statsministerkontoret på sine heimesider torsdag. President i Finland, Sauli Niinistö, som åt frukost med Levits på onsdag, må difor i isolasjon.

NRK - 14 okt 21 kl. 13:33

Stoltenberg: – Sjokkerende

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg beskriver drapene på Kongsberg som sjokkerende, og sier hans tanker går til ofrene og de pårørende. – Sjokkerende nyheter fra Kongsberg i Norge. Mine tanker går til ofrene og de som har mistet sine kjære.

NRK - 14 okt 21 kl. 08:19

Brukte Andre våpen

Mannen i 30-åra, som er sikta for å ha drepe fem personar og skada to, har brukt Andre våpen i tillegg til pil og boge. Det stadfestar politiet til NTB..

Klartale - 13 okt 21 kl. 06:00

Friba ble truet på livet etter OL

JUDO: Friba (til venstre) elsker judo. Det gir henne selvtillit og både fysisk og psykisk styrke.– Friba! Du ble den første!Treneren til Friba Rezayee var både stolt og glad.

Klartale - 12 okt 21 kl. 15:57

Vil bruke penger for å få bosatt flere raskere

– Regjeringen er opptatt av å sikre rask bosetting av alle, sier Guri Melby. Hun er kunnskaps- og integreringsminister. Hun sier at de også ønsker det for folk med behov for ekstra hjelp.

NRK - 12 okt 21 kl. 13:15

4.184.866 nordmenn har fått første

FHI sin statistikk viser tirsdag at 4.184.866 personer er vaksinert med første dose av koronavaksine i Norge.

NRK - 12 okt 21 kl. 13:15

4.184.866 har fått første dose

FHI sin statistikk viser tirsdag at 4.184.866 personer er vaksinert med første dose av koronavaksine i Norge.

NRK - 12 okt 21 kl. 09:01

Vil stramme inn sikkerhetsloven

Regjeringen foreslår innstramminger i sikkerhetsloven for å sikre økt kontroll med oppkjøp som kan påvirke nasjonal sikkerhet. Lovforslaget er nå sendt på høring med tre måneders frist for innspill. Det er nødvendig og ønskelig at bedrifter og kapital fra Andre land investerer i norsk kompetanse og arbeidsplasser.

NRK - 11 okt 21 kl. 12:11

To koronadødsfall i menighet

To personer som har vært på møte i Sødal bedehus i Kristiansand, er døde etter å ha blitt smittet av covid-19. Det bekrefter nestleder i Sødal bedehusforening Remi Andre Hornes. – Det er tragisk at det skulle ende slik, sier han til NRK.

Klartale - 11 okt 21 kl. 11:12

Korona påvirket disse gruppene mest

Noen grupper har blitt mer påvirket av pandemien enn Andre. Det sier Folkehelseinstituttet (FHI). De presenterte sin oppsummering av pandemien på mandag.

Klartale - 11 okt 21 kl. 06:15

Mange damer sier fra om overgrep i fotball

Torsdag ble det spilt kamp NWSL igjen. Seks minutter ut i kampen mellom lagene Gotham FC og Washington Spirit ble det stopp i spillet. Da samlet lagene seg i midtsirkelen.

VG - 10 minutter siden

Vi trenger forutsigbarhet

Organisasjonen Human Rights Service ble varslet om kutt i statsstøtten, men det ble ikke vi Andre..

VG - 2 timer siden

Idrettslegenes ekstreme skvis

Den ene hånden skal hjelpe utøverne til gull, den Andre skal skåne helsen deres. Idrettsleger må ha toppidrettens vanskeligste jobb..

NRK - 5 timer siden

35 smittet etter håndballkamp

35 personer er nå registrert smittet etter håndballkampen mellom Norge og Slovenia på Nadderud tidligere i oktober. Det melder Budstikka. 17 av smittetilfellene er fra Bærum, mens 18 er fra Andre kommuner.

NRK - 5 timer siden

Vil innskrenke sponsorreglane

18 av dei 20 klubbane i Premier League vil ha forbod mot sponsorar som har koblingar med klubbeigarane, melder Sky Sports. Bakgrunnen er dei omstridde nye arabiske eigarane av Newcastle United, og frykta for at dei skal teikne sponsorkontrakter med saudiarabiske statseigde selskap. Forbodet er i utgangspunktet mellombels og varer ein månad.

NRK - 6 timer siden

Lovar straumpristiltak

Folk som strevar med høge straumrekningar må få hjelp på kort sikt, seier olje- og energiminister Marte Mjøs Persen (Ap). Ho seier det kan skje i form av auka bustøtte eller Andre ordningar. Straumprisen i Sør-Noreg er på det høgaste så langt i år, og Mjøs seier det er tøft for mange å få straumrekningar som er enn dei regna med.

E24 - 6 timer siden

Høyeste strømpris i Sør-Norge noensinne

Til tross for flere toppnivåer de siste ukene fortsetter strømprisene å stige. Tirsdag settes det rekord for Andre dag på rad..

NRK - 14 timer siden

545 nye smittetilfeller

Det siste døgnet er det registrert 545 koronasmittede i Norge. Det er 67 flere enn forrige mandag. De siste sju dagene er det i snitt registrert 408 koronasmittede per dag.

NRK - 14 timer siden

Norges ambassadør innkalt i Ankara

Tyrkia ber ambassadører fra Norge og ni Andre land forklare seg etter at de krevde at den fengslede regimekritikeren Osman Kavala blir løslatt. Flere ambassader i Tyrkia, blant dem den norske, gikk mandag ut med en uttalelse der de krever at Kavala blir løslatt, skriver den regimevennlige avisa Daily Sabah. Kavala, som er forretningsmann, ble fengslet for fire år siden, for sin påståtte rolle i demonstrasjonene og opprøre i Gezi-parken i 2013.

NRK - 18 timer siden

Væpnet aksjon i Nittedal

Politiet leter etter en mann som er observert med våpen i Nittedal. – Vi undersøker at en mann er observert med våpen på offentlig sted. Han skal ikke ha truet noen, og det har ikke vært noen dramatikk, men vi ønsker å komme i prat med mannen, sier operasjonsleder i Øst politidistrikt, Ronny Samuelsen, til Varingen.

Klartale - 09 okt 21 kl. 06:00

Sykepleieren som ikke brukte hansker

FARGERIK: På Instagram deler Hanne Aamodt fargerike bilder fra gården der hun bor sammen med familie sin. Hun deler også både positive og negative hendelser fra hverdagen.– Jeg kan puste. Jeg kan le. Jeg kan drikke vin.

NRK - 19 timer siden

MS-pasienter har nytte av 3. dose

En undersøkelse utført av blant Andre forskere ved Oslo universitetssykehus, har forsket på om personer som går på immundempende medisiner, for eksempel de med MS, kan ha nytte av en tredje vaksinedose. Forskning gjort i Norge har tidligere vist at to av de fem vanligste immundempende medisinene medfører at 80 prosent av pasientene ikke danner nok antistoffer etter fullvaksinering. Mandag ble forskningsresultatene publisert, som viser at pasienter på immundempende medisiner, har nytte av tredje dose..

NRK - 21 timer siden

Tix-selvbiografi gir håp til unge

Historien om Tix er blitt en bok der virkeligheten er like magisk som eventyret i selvbiografien «TIX – Den stygge andungen». Hvis fortellingen kan gi styrke til Andre som føler seg utenfor, er ingenting bedre enn det, skriver NRKs litteraturkritiker Anne Cathrine Straume..

Aftenposten - Igår: 08:42

Aleksandr Bolsjunov operert igjen

Ski-kjempen Aleksandr Bolsjunov (24) har vært under kniven for Andre gang på snaut én måned..

VG - Igår: 08:42

Aleksandr Bolsjunov operert igjen

Ski-kjempen Aleksandr Bolsjunov (24) har vært under kniven for Andre gang på snaut én måned. Han måtte dra hjem fra treningsleiren i Ramsau for å få utført inngrepet..

Aftenposten - Igår: 07:35

Ny årsrekord for strømprisen mandag

Mandag morgen gjør strømprisen i Sør-Norge et usedvanlig høyt byks - for Andre gang på en uke når den rekorddyrt nivå..

NRK - Igår: 03:32

Mot valgseier på Kapp Verde

Venstresidens Jose Maria Neves ligger an til å vinne presidentvalget på Kapp Verde i første valgrunde. De foreløpige resultatene gir Neves en oppslutning på 51,5 prosent når 97 prosent av stemmene er opptalt. Hvis de endelige resultatene gir ham mer enn 50 prosent, blir det ikke en Andre valgrunde..

Klartale - 08 okt 21 kl. 10:35

Sier ja til at Norge skal satse på verdensrommet

– Dette er en historisk dag for Andøya. Det er det også for Norge som rom-nasjon. Norge blir med dette et av svært få land som vil kunne sende opp satellitter fra eget territorium.

VG - Igår: 23:00

Trøndertalent retter pekefinger mot Rosenborg: - Anbefaler dem ikke

TRONDHEIM (VG) (Rosenborg - Vålerenga 2–2) Odin Thiago Holm (18) er trøndertalentet som glapp for Rosenborg. Nå råder han Andre unggutter til å gjøre det samme som ham - unngå flaggskipet i Trondheim..

NRK - Igår: 21:42

Ambassadør reist fra Hviterussland

Frankrikes ambassadør i Hviterussland har forlatt landet etter at myndighetene i Minsk krevde at han skulle reise innen mandag. En talsperson for ambassadøren har ikke sagt noe hva som er grunnen til at hviterussiske myndigheter krevde at Nicolas de Lacoste måtte forlate landet. Ifølge hviterussiske medier handler hjemreisen om at ambassadør Lacoste aldri møtte president Aleksandr Lukasjenko for å overlevere sine akkreditiver.

NRK - Igår: 21:50

Norge på topp i bruk av forsøksdyr

Omfattende forskning på laks og annen fisk tar Norge til Europa-toppen i bruk av forsøksdyr. 1,7 millioner laks ble brukt til forsøk i Norge i fjor. Statistikk fra Mattilsynet viser at laks er det desidert mest brukte dyret i dyreforsøk i Norge, skriver Magasinet Forskningsetikk.

E24 - Igår: 20:18

Ny årsrekord for strømprisen i morgen

Mandag morgen gjør strømprisen i Sør-Norge et usedvanlig høyt byks - for Andre gang på en uke når den rekorddyrt nivå..

NRK - Igår: 16:27

Peker på Øyan som varaordfører

Flertallet i valgkomiteen i Oslo Ap vil ha Jon Reidar Øyan som ny varaordfører i hovedstaden. Men komiteen er delt, og to av komiteens medlemmer vil ha Abdullah Alsabeehg. Bystyregruppa skal stemme over forslaget fra komiteen mandag, før bystyret må endelig godkjenne den nye varaordføreren i sitt møte på onsdag.

VG - I førrgår: 10:13

Demokratiet under angrep

For Andre gang på mindre enn seks år er en britisk politiker blitt drept på jobb i sin egen valgkrets. Angrepet etterforskes som terror..

Dagbladet - I førrgår: 07:59

- Jeg følte sorg

Mens store deler av Norge var i gledesrus over landet ble gjenåpnet, var det helt Andre følelser i sving hos familien Gunnarson i Oslo. - Det var en ganske trist dag, sier Elin..

NRK - I førrgår: 06:36

Æresmedlemmer i idrettsforbundet

Tidligere idrettspresident Tom Tvedt og tidligere Andre visepresident i idrettsstyret, Oddvar Johan Jensen, er tildelt æresmedlemskap i Norges Idrettsforbund. De to ble tildelt æresmedlemskapet under idrettstinget på Gardermoen lørdag kveld..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt