Amsterdam

Søndag, 16 Mai, 08:59

Nyheter om Amsterdam

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 06 mai 21 kl. 18:29

Amsterdam planlegger 5000 kvm sex

Planen for hvordan Amsterdam skal erstatte sitt såkalte «Red light district» er klar: fem etasjer med 1000 rom, to barer, legesenter og strippeklubb, i alt 5000 kvadratmeter. Målet er en tryggere by og tryggere sexarbeidere, melder the Guardian..

NRK - 11 feb. 21 kl. 14:41

Amsterdam med størst aksjehandel

Amsterdam har passert London som Europas største senter for aksjehandel. I januar, etter at Storbritannia forlot EU, ble det omsatt fire ganger så mye på Euronext Amsterdam som i desember. EUs institusjoner kan ikke lenger omsette aksjer i London..

Aftenposten - 30 mars 21 kl. 10:53

Veien tilbake til dette er begynt. Ett land har planene klare.

I England har de begynt å drømme om fulle tribuner. I Amsterdam kunne 5000 koronatestede se Nederland spille VM-kvalik….

Aftenposten - 27 mars 21 kl. 19:49

Sjansesløsende Nederland vant foran folksomme tribuner

(Nederland – Latvia 2–0) Som et ledd i et forskningsprosjekt fikk 5000 tilskuere komme inn på Amsterdam Arena..

VG - 27 mars 21 kl. 19:49

Sjansesløsende Nederland vant foran folksomme tribuner

(Nederland – Latvia 2–0) Som et ledd i et forskningsprosjekt fikk 5000 tilskuere komme inn på Amsterdam Arena. De fikk se Nederland ta en enkel seier mot Latvia..

NRK - 08 jan. 21 kl. 16:16

Vil stogge dopturisme til Amsterdam

Amsterdam vil hindre turistar i å bruke marihuanakafear, sokalla «coffee shops», og vil krevje at besøkande viser fram nederlandsk pass for å kome inn på kafeane. Målet med forslaget er å setje ein stoppar for dopturismen, som har auka dei siste åra..

Aftenposten - 22 feb. 21 kl. 09:02

Nå kommer nattogruter til Amsterdam, Wien, München, Paris. Oslo er ikke med.

Nattog i Europa forsvant, og folk tok fly i stedet. Det gikk mye fortere og var billigere. Nå snur trenden..

NRK - 02 feb. 21 kl. 11:34

Vil flytte «Red Light District»

Bystyret i Amsterdam vil bygge et ny,tt såkalt erotisk senter i den nederlandske hovedstaden. Det såkalte «Red Light District» skal flyttes ut av sentrum, ifølge medier. Lovlig prostitusjon leder til kriminalitet som går ut over turisme i byen..

NRK - 24 jan. 21 kl. 23:21

155 pågrepet i opptøyer i Nederland

Politiet i Eindhoven har arrestert 55 mennesker etter voldsomme protester mot portforbudet som er innført i landet. I hovedstaden Amsterdam er over 100 arrestert, opplyser politiet. Volden omtales som den verste som har rammet Nederland hittil..

NRK - 24 jan. 21 kl. 17:53

Opptøyer mot nederlandske tiltak

Nederland har vært preget av aksjoner mot strenge koronatiltak i helgen. Demonstranter i Eindhoven kastet stein mot politiet, og i Amsterdam brukte politiet vannkanoner i dag. Et koronatestsenter ble påtent og brant ned i går kveld, melder AP..

Aftenposten - 01 des. 20 kl. 10:34

Tusenvis av nordmenn flyttet til Amsterdam. Mange endte i dyp fattigdom og nød.

Tusenvis av norske ungdommer krysset Nordsjøen for å søke jobb og frihet i Amsterdam på 1600-tallet. Minst to av dem endte med dødsdom..

NRK - 19 des. 20 kl. 14:33

Passasjere tvunget av fly

Et SAS-fly på vei til Kanariøyene fra Arlanda i Stockholm måtte lørdag ettermiddag foreta en sikkerhetslanding i Amsterdam, melder Expressen. Flere passasjere skal ha blitt tvunget av flyet etter å ha nektet å lytte til mannskapets instruksjoner..

NRK - 19 des. 20 kl. 14:33

Passasjerer tvunget av fly

Et SAS-fly på vei til Kanariøyene fra Arlanda i Stockholm måtte lørdag ettermiddag foreta en sikkerhetslanding i Amsterdam, melder Expressen. Flere flypassasjerer skal ha blitt tvunget av flyet etter å ha nektet å lytte til mannskapets instruksjoner..

NRK - 17 des. 20 kl. 18:24

Fengsla på livstid for terror

Mannen som freista å gjennomføre eit terrorangrep på eit tog i Frankrike i 2015, er dømd til livsvarig fengsel, melder AFP. Marokkanaren blei overmanna av andre passasjerar då han trakk fram eit automatgevær på snøggtoget frå Amsterdam til Paris..

NRK - 26 nov. 20 kl. 19:30

Norsk dokumentarfilm vann gjev pris

Den norsk-iransk-sveitsiske dokumentarfilmen «Radiograph of a Family», regissert av Firouzeh Khosrovani, vann torsdag kveld hovudprisen på dokumentarfilmfestivalen IDFA i Amsterdam. Dokumentaren vann også prisen for best bruk av arkivmateriale..

Aftenposten - 17 nov. 20 kl. 07:37

Norges største by kan ha ligget i Nederland

På 1600-tallet var Nederland Europas dominerende økonomiske stormakt. Tusenvis av norske ungdommer krysset Nordsjøen for å søke jobb og frihet i Amsterdam. Minst to av dem endte med dødsdom..

NRK - 17 juli 20 kl. 09:14

KLM flyr Torp-Amsterdam fra august

Fra 3. august starter KLM opp igjen med fem ukentlige flyginger til Amsterdam fra Torp Sandefjord lufthavn. I august åpner KLM også opp for ukentlige avganger til Amsterdam fra Bergen, Kristiansand, Oslo, Stavanger, Trondheim og Ålesund..

NRK - 01 sep. 20 kl. 18:27

Kanalvegg kollapsa i Amsterdam

Delar av fortauet og ein historisk kanalvegg sentralt i Amsterdam kollapsa plutseleg tysdag ettermiddag, melder Reuters. Ingen blei skadde då veggen på kring 15 meter på Grimburgwal fall i vatnet. Årsaka til kollapsen er førebels ikkje kjent..

P4 - 11 sep. 20 kl. 15:15

Voldtekstiltalt pågrepet

En 29 år gammel mann som er tiltalt for seksuelle overgrep mot to mindrårige jenter i Trysil, et pågrepet i Amsterdam, det melder NRK. Mannen, som opprinnelig er fra Eritrea, men som har bodd i Trysil i mange år, stakk av før rettssaken mot ham skulle opp i Sør-Østerdal tingrett i fjor høst. Den ene jenta var bare 10 år gammel den første gangen mannen ifølge tiltalen forgrep seg på henne..

NRK - 11 sep. 20 kl. 15:03

Voldteksttiltalt mann pågrepet

En voldtektstiltalt mann er Pågrepet i Amsterdam etter ett år på rømmen. Den 29 år gamle mannen er tiltalt for grove seksuelle overgrep mot to mindreårige jenter i Trysil, men stakk av før rettssaken..

P4 - 23 juli 20 kl. 20:58

Amsterdam vil ikke ha helgeturister

Amsterdam ber turister holde seg borte fra byen i helgene, melder NTB. Myndighetene frykter en ny smittebølge, og ber derfor turistene om å heller komme til byen i ukedagene når det er mindre folk..

E24 - 10 sep. 20 kl. 08:57

Quantafuel vil satse stort i Belgia og Nederland

Sammen med Vitol skal selskapet nå utrede muligheten for byggingen av to storskala produksjonsanlegg i Amsterdam og Antwerpen..

E24 - 23 juli 20 kl. 21:07

Amsterdam ber turistene holde seg vekk i helgene

Av frykt for å det skal oppstå en ny bølge med coronasmitte i den nederlandske hovedstaden, ber myndighetene nå turistene om holde seg vekk i helgene..

NRK - 23 juli 20 kl. 20:40

Vil ikke ha turister i helgene

Amsterdam ber turister holde seg borte fra byen i helgene, melder NTB. Lokale myndigheter opplyser torsdag at de frykter en ny smittebølge av koronaviruset, og ber derfor turistene om å heller komme til byen i ukedagene da det er mindre folk..

P4 - 01 juli 20 kl. 16:42

Norwegian-fly måtte nødlande

Et Norwegianfly på vei fra Oslo til Alicante måtte nødlande i ettermiddag på grunn av en urolig passasjer. Flyet gjennomførte sikkerhetslandingen i Amsterdam, melder TV2. Det er ikke kjent hvorfor passasjeren ble et problem..

P4 - 27 mai 20 kl. 13:21

SAS gjenopptar flere ruter

Flyselskapet SAS gjennopptar nå flere ruter, som følge av at en rekke land letter på reiserestriksjonene sine. Selskapet åpner for flere ruter mellom de skandinaviske landene, men også noen transatlantiske ruter. Blant annet opplyser SAS at de igjen vil fly til København og Aberdeen, i tillegg til at flyvninger fra København åpnes til Amsterdam, New York og Chicago..

Aftenposten - 21 mai 20 kl. 19:30

Dagens quiz: fredag 22. mai 2020

Hvilken elv har gitt navn til Amsterdam?.

Aftenposten - 03 mai 20 kl. 20:42

Ronald Koeman innlagt med hjerteproblemer

Ronald Koeman, som er Nederlands landslagssjef i fotball, ble søndag innlagt på sykehus i Amsterdam med hjerteproblemer..

Aftenposten - 03 mai 20 kl. 20:42

Ronald Koeman operert for hjerteproblemer

Ronald Koeman, som er Nederlands landslagssjef i fotball, ble søndag innlagt på sykehus i Amsterdam med hjerteproblemer..

E24 - 02 mars 20 kl. 08:57

Nike stenger hovedkontor i Amsterdam etter coronasmitte

Etter at en ansatt ble bekreftet smittet av coronaviruset har Nike besluttet at det europeiske hovedkontoret i Amsterdam vil være stengt mandag og tirsdag denne uken. Det skriver det tyske nyhetsbyrået ANP med henvisning til en intern e-post, skriver Reuters..

P4 - 13 feb. 20 kl. 14:03

Nok en brevbombe i Nederland

En brevbombe gikk i dag av i Amsterdam i Nederland. Også i går gikk to brevbomber av hos to bedrifter i Amsterdam, der skal avsenderen ha krevd et beløp i Bitcoins. Ingen ble skadet av brevbombene..

Aftenposten - 13 feb. 20 kl. 13:21

Brevbombe gikk av i Amsterdam

En brevbombe gikk torsdag av i Amsterdam i Nederland..

Aftenposten - 27 mars 20 kl. 15:32

Gjenskaper kunstverk hjemme med doruller og tusj

Når man ikke kan gå ut, får kreativiteten blomstre hjemme. Anneloes Officier fra Amsterdam har startet en internasjonal kunstbølge..

VG - 16 jan. 20 kl. 00:37

Amsterdam har økt turistskatten

– Turistskatten Amsterdam innførte 1. januar er sannsynligvis Europas høyeste overnattingsavgift..

P4 - 03 mars 20 kl. 18:32

Norges motstandere i Nations League klar

Norge møter Østerrike, Nord-Irland og Romania i Nations League-turneringen. Det ble klart etter kveldens trekning i Amsterdam. Kampene går av stabelen i høst, og en gruppeseier kan sikre Norge en plass i VM 2022..

Aftenposten - 23 feb. 20 kl. 10:00

Karin Hindsbo i «Mitt Oslo»: – Jeg savner bedre sykkelveier

Danske Karin Hindsbo stortrives på Skillebekk, men synes byen burde vært bedre tilrettelagt for syklister. Sykkelbyene Amsterdam og København er forbilder..

NRK - 13 feb. 20 kl. 13:45

Nye brevbmber i Nederland

En brevbombe har eksplodert i Amsterdam, melder Reuters. Onsdag eksploderte en annen brevbombe i Amsterstad og en i byen Kerkrade sør i landet. Nok en brevbombe, i Leusden er desarmert..

NRK - 13 feb. 20 kl. 13:45

Nye brevbomber i Nederland

En brevbombe har eksplodert i Amsterdam, melder Reuters. Onsdag eksploderte en annen brevbombe i Amsterstad og en i byen Kerkrade sør i landet. Nok en brevbombe, i Leusden er desarmert..

NRK - 12 feb. 20 kl. 08:49

Eksplosjon på postkontor

Det har vore ein eksplosjon på eit postkontor i Amsterdam i Nederland, melder Reuters. Ingen skal ha blitt skada i eksplosjonen, som truleg kom frå ei brevbombe, ifølgje politiet..

NRK - 12 feb. 20 kl. 08:49

Eksplosjonar ved postmottak

Det har vore to eksplosjonar ved eit postmottak i ei industribygning i Amsterdam i Nederland, melder Reuters. Ingen skal ha blitt skada i eksplosjonane, ifølgje politiet..

NRK - 09 feb. 20 kl. 18:27

Fleire hundre flyavgangarkansellert

To av Europas største flyplassar, i Frankfurt og Amsterdam, har begge kansellert meir enn hundre flygingar som følgje av uvêret som råka kontinentet søndag, melder CNN..

NRK - 09 feb. 20 kl. 18:27

Fleire hundre flygingar kansellert

To av Europas største flyplassar, i Frankfurt og Amsterdam, har begge kansellert meir enn hundre flygingar som følgje av uvêret som råka kontinentet søndag, melder CNN..

Aftenposten - 05 feb. 20 kl. 15:58

Kan gjøre reisen raskere: Flere tar tog når de reiser med flyselskap

Amsterdam/BRUSSEL (Aftenposten): Hele reisen sto på flybilletten til ekteparet fra Brussel. Men den startet og sluttet med en halvannen times togtur. Flere flyselskaper kutter ruter og sender passasjerene med tog på korte strekninger..

P4 - 28 jan. 20 kl. 05:28

Kjører tog på flybillett

Det blir stadig vanligere at flyselskap sender passasjerene sine med tog på korte strekninger. Flyselskapene KLM og Air France opplyser at rundt 20 prosent av reisene mellom henholdsvis Amsterdam og Brussel og Paris og Brussel skjer med tog. Luftfartsekspert Hans Jørgen Elnæs sier til Aftenposten at man trolig vil se mer til dette fremover, både på grunn av klimaet og fordi flyplassene er overbelastet..

P4 - 20 jan. 20 kl. 10:44

Nasjonalmuseets van Gogh er ekte

Det norske Nasjonalmuseet har en ekte van Gogh. Det er klart etter at van Gogh-museet i Amsterdam nå har gransket bildet "selvportrett". Tilbake på 1970-tallet ble det reist spørsmål om maleriets ekthet, på grunn av usikkerhet rundt både eierhistorikken og maleriets uvanlige stil og fargebruk.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt