Amerikansk

Monday, 27 June, 06:44

Nyheter om Amerikansk

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 17 jun 22 kl. 06:00

Erik ble norsk etter 44 år

Aldri før har så mange innvandrere blitt norske. I fjor fikk Norge 41.100 nye statsborgere.

NRK - 16 jun 22 kl. 06:01

Ny Amerikansk ambassadør i Danmark

Det Amerikanske senatet har godkjent foretningsmannen Alan Leventhal som ny Amerikansk ambassadør i Danmark, melder Ritzau. Danmark har vært uten Amerikansk ambassadør etter at Carla Sands sluttet i 2021. Det er ikke opplyst når Alan Leventhal kommer til Danmark, skriver DR..

NRK - 21 jun 22 kl. 09:08

Amerikansk marinefartøy avfyrte varselbluss mot iransk båt

Et Amerikansk marinefartøy avfyrte et varselbluss mot iranske patruljebåter i Hormuzstredet mandag. Ifølge den Amerikanske marinen kom tre hurtiggående båter fra den iranske Revolusjonsgarden i stor fart rett mot de to Amerikanske fartøyene USS Sirocco og USNS Choctaw County da de var i ferd med å gå inn i Persiabukta gjennom det smale stredet. En video fra hendelsen viser at den ene iranske båten var rundt 45 meter fra Sirocco da det ble avfyrt et varselbluss.

NRK - 14 jun 22 kl. 14:13

Biden til Israel og Saudi-Arabia

USAs president Joe Biden skal til Midtøsten i juli. Presidenten legger turen innom Israel og Saudi-Arabia. – Presidenten skal fly direkte fra Israel til Jeddah i Saudi-Arabia under turen, som varer fra 13.

VG - I førrgår: 16:13

Amerikansk høyesterett fjerner retten til selvbestemt abort

«Roe mot Wade»-avgjørelsen har falt i USA: Retten til selvbestemt abort er nå borte på nasjonalt nivå.

VG - I førrgår: 16:13

Amerikansk høyesterett fjerner retten til selvbestemt abort på nasjonalt nivå

«Roe mot Wade»-avgjørelsen har falt i USA: Retten til selvbestemt abort er nå borte på nasjonalt nivå.

Dagbladet - 24 jun 22 kl. 03:47

Russisk nederlag: - Overrasket

Amerikansk general mener det er overraskende at de russiske styrkene har slitt med å ta kontroll over det ukrainske luftrommet..

NRK - 24 jun 22 kl. 03:46

Hevder Trump presset Justisdepartementet

USAs tidligere president Donald Trump skal ha forsøkt å presse Justisdepartementet til å følge opp hans påstander om valgfusk. Det kom frem torsdag i høringen etter stormingen av kongressen 6. januar i fjor.

VG - 23 jun 22 kl. 18:00

Amerikansk rakettsystem har ankommet: – En type krig som fører til store tap

Nytt artilleri fra USA skaper håp for de ukrainske styrkene i Sievjerodonetsk i en tid der Russland har tatt kontroll over mesteparten av den krigsherjede byen..

VG - 31 maj 22 kl. 20:31

Eline (27) ble knivstukket over 20 ganger: Amerikansk eksmann dømt for drapsforsøk

WILMINGTON (VG) En Amerikansk 31 år gammel mann er dømt for å ha knivstukket sin fraseparerte norske kone over 20 ganger i fjor vinter..

Aftenposten - 21 jun 22 kl. 18:30

Dagens quiz: Onsdag 22. juni 2022

Hvilken Amerikansk skuespiller har spilt både Margaret Thatcher, Ethel Rosenberg og Karen Blixen? (Her i en annen rolle..

NRK - 21 jun 22 kl. 16:08

Amerikaner drept i Ukraina

En Amerikansk statsborger er død etter å ha kjempet i krigen i Ukraina. Det bekrefter Amerikanske myndigheter tirsdag, ifølge CNN. 52-åringen er den andre amerikaneren bekreftet omkommet i krigen.

NRK - 20 jun 22 kl. 08:54

Familieministeren vil gjøre det straffbart å bruke surrogatmor i utlandet.

Barne- og familieminister Kjersti Toppe mener det bør bli ulovlig å hente hjem barn født av surrogatmor i utlandet. Toppe sier til NRK at det er ulovlig å bruke surrogatmor i Norge og at det derfor heller ikke bør være lov å buke surrogatmor i utlandet. Toppe tok allerede i 2017 til orde for et slikt forbud og sammenlignet det med at det er straffbart for nordmenn å kjøpe sex i utlandet.

NRK - 20 jun 22 kl. 08:54

Familieministeren vil gjøre det straffbart å bruke surrogatmor i utlandet

Barne- og familieminister Kjersti Toppe mener det bør bli ulovlig å hente hjem barn født av surrogatmor i utlandet. Toppe sier at det er ulovlig å bruke surrogatmor i Norge og at det derfor heller ikke bør være lov å buke surrogatmor i utlandet. – Det er ikke et poeng for meg at man skal straffe dem som gjør dette, men straffebestemmelser er holdningsskapende og underbygger alvoret ved lovbestemmelsen.

NRK - 19 jun 22 kl. 22:51

Prisen på Bitcoin er igjen på over 20.000 dollar

Prisen på én bitcoin har igjen steget til over 20.000 dollar, etter at den lørdag for første gang siden 2020 havnet under dette nivået. Prisen på verdens mest populære kryptovaluta var søndag ettermiddag Amerikansk tid på 20.

NRK - 07 maj 22 kl. 03:20

NBC: Biden vil ha slutt på etterretningslekkasjer

USAs president Joe Biden har angivelig sagt til etterretnings- og forsvarstopper at han vil ha slutt på etterretningslekkasjer om Ukraina, ifølge NBC. Bidens budskap i en telefonsamtale med CIA-sjef William Burns, etterretningsdirektør Avril Haines og forsvarsminister Lloyd Austin er angivelig at lekkasjer om Amerikansk etterretningsdeling med Ukraina «avleder oss fra målet vårt», ifølge en tjenestemann som NBC siterer. En annen tjenestemann sier at Biden har fremlagt et budskap der han ber om at lekkasjene må stanse, ifølge NBC.

NRK - 18 jun 22 kl. 02:13

Biden toner ned møte med Saudi-Arabias kronprins

USAs president Joe Biden toner ned det kommende møtet med Saudi-Arabias omstridte kronprins Mohammed bin Salman, som i praksis er landets leder. Hensikten med reisen er ikke å møte kronprinsen, uttalte Biden fredag. Amerikansk etterretning anklager kronprinsen, som ofte kun omtales som MBS, for å ha stått bak drapet på den saudiarabiske journalisten og regimekritikeren Jamal Khashoggi.

Dagbladet - 16 jun 22 kl. 06:39

Tilstår drapet på Amerikansk journalist

En lokal fisker har tilstått drapene på den britiske journalisten Dom Phillips (57) og urfolkseksperten Bruno Araújo Pereira (41) i Amazonas..

Dagbladet - 16 jun 22 kl. 06:07

Dyster spådom: - Brutalt og bittert

Etter en rekke ukrainske overraskelser og russiske katastrofer uttalte selv tåkefyrster at Ukraina kunne vinne krigen. «Den brutale virkeligheten» viser noe annet, mener Amerikansk offiser..

VG - 15 jun 22 kl. 02:38

Amerikansk politisjef: Har fått hat-telefon fra Norge

Politiet i Idaho i USA har mottatt flere trusler og hat-telefoner etter de pågrep 31 menn som planla opptøyer på et Pride-arrangement. Én telefon kom fra Norge..

NRK - 21 maj 22 kl. 02:18

Amerikansk dommer sier nei til oppheving av koronarestriksjon

President Joe Biden får ikke lov til å endre koronarestriksjonen, som innebærer at ingen uten gyldig visum får komme inn ved USAs grense til Mexico. Det var Trump som vedtok restriksjonen for over 2 år siden. En Amerikansk dommer gir medhold i kravet til 20 delstater om å forlenge restriksjonen.

E24 - 10 jun 22 kl. 16:26

Kraftig fall på Oslo Børs etter Amerikansk prisvekst

Oslo Børs og resten av de europeiske markedene surnet etter at USA leverte den høyeste inflasjonen siden 1981. Hydro falt kraftig, mens SAS klatret etter danske signaler om nødhjelp..

NRK - 10 jun 22 kl. 15:57

AP: USA opphever krav om koronatest før avreise fra utlandet

President Joe Biden kommer fra søndag til å oppheve kravet om at internasjonale besøkende tar koronatest før avreise med fly til USA, melder AP. En ikke navngitt Amerikansk tjenestemann i Biden-administrasjonen opplyser til nyhetsbyrået at påbudet om koronatest utløper søndag. Det Amerikanske smittevernsenteret CDC skal ha konkludert med at kravet ikke lenger er nødvendig.

NRK - 10 jun 22 kl. 15:57

USA opphever krav om koronatest før avreise fra utlandet

Amerikanske myndigheter vil fra søndag ikke lenger kreve at besøkende fra utlandet avgir negativ koronatest før de setter seg på fly til USA. En ikke navngitt Amerikansk tjenestemann i Biden-administrasjonen opplyste til nyhetsbyrået AP at det Amerikanske smittevernsenteret CDC har konkludert med at kravet ikke lenger er nødvendig. Det hvite hus' talsperson Kevin Munoz bekrefter på Twitter at påbudet skal oppheves.

Klartale - 10 jun 22 kl. 14:10

Nasa skal jakte på UFO-er

Nasa er en Amerikansk romfarts-organisasjon. De forsker på verdensrommet. Nå har de hentet forskere som skal undersøke uidentifiserte flygende objekter, også kjent som UFO-er.

Klartale - 10 jun 22 kl. 11:15

Stormingen av kongressen var et forsøk på å kuppe makten

6. januar 2021 stormet folk USAs Kongress. Mange av dem gjorde det for å vise sin støtte til Donald Trump.

NRK - 19 maj 22 kl. 08:04

USA: Russiske myndigheter bekymret for overgrep i Mariupol

Amerikansk etterretning hevder at flere russiske embetsfolk er bekymret for at russiske styrker gjennomfører grove overgrep i Mariupol. Embetsfolkene er bekymret for at overgrepene vil slå tilbake på dem og føre til mer motstand blant Mariupols innbyggere. I tillegg kan handlingene undergrave den russiske påstanden om at de har frigjort byen, der de fleste innbyggerne er russisktalende.

NRK - 09 jun 22 kl. 21:54

Amerikansk politimann siktet for drap

En politimann i Michigan er pågrepet og siktet for drap på 26 år gamle Patrick Lyoya. De kongolesiske flyktningen ble drept 4. april i år.

NRK - 09 jun 22 kl. 17:05

Amerikansk forsker mottok Holbergprisen

Under en høytidelig seremoni i Universitetsaulaen i Bergen ble den Amerikanske teknologiprofessoren Sheila Jasanoff overrakt Holbergprisen av kronprins Haakon, skriver NTB. Hun er professor i vitenskaps- og teknologistudier ved John F. Kennedy School of Government ved Harvard University.

NRK - 09 jun 22 kl. 05:50

Minst fire døde i militær flystyrt

Minst fire mennesker omkom da et Amerikansk militærfly av typen V-22 Osprey styrtet i California, melder Los Angeles Times. Flyet styrtet i et ørkenområde i Imperial Valley nær grensa til Arizona. Det Amerikanske forsvaret har bekreftet styrten, men ikke antall ofre, utover at det var fem om bord.

VG - 08 jun 22 kl. 23:34

Nå skal alt frem

I beste sendetid torsdag kveld skal alt som skjedde på den mørkeste dagen for Amerikansk demokrati frem i lyset. Det er klart for et historisk drama i seks akter..

NRK - 08 jun 22 kl. 23:20

Militærfly styrtet i California

Et Amerikansk militærfly har styrtet i Imperial Valley i California, melder VG. Flyet skal ha styrtet nær byen Glamis, melder den lokale TV-.stasjonen Kyma News 11.

Dagbladet - 07 jun 22 kl. 12:41

­- Kan ødelegge sexlysten

Mange nordmenn gjør seg klare til å fly på sommerferie. Amerikansk forsker mener for hyppige flyturer kan ødelegge sexlysten. - Dette handler om stress, sier sexolog Siv Gamnes..

Dagbladet - 03 jun 22 kl. 20:22

Rømte fra fengsel - drepte familie

Gonzalo Lopez rømte fra Amerikansk fengsel i mai. Nå er en familie på fem drept av rømlingen..

NRK - 03 jun 22 kl. 14:35

Omstridt norsk-Amerikansk forsvarsavtale vedtatt

Stortinget vedtok i ettermiddag den nye forsvarsavtalen med USA. Avtalen går ut på å opprette fire såkalte omforente områder: Sola, Evenes, Rygge og Ramsund. Der får USA bruksrett og uhindret tilgang, og det åpnes også for å opprette flere slike omforente områder i framtiden.

Dagbladet - 02 jun 22 kl. 18:09

Hevder Putin var kreftsyk

Ifølge det som skal være en klassifisert Amerikansk etterretningsrapport, ble Russlands president Vladimir Putin behandlet for kreft i april i år..

Klartale - 02 jun 22 kl. 10:56

Krigen har vart i 100 dager

Mye i Europa endret seg raskt. Det er fortsatt uklart hvem som vinner krigen. – Jeg ringte til presidenten i Den russiske føderasjonen, men svaret var taushet, sa Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.

Aftenposten - 01 jun 22 kl. 17:14

Ukraina får ny våpenkraftpakke fra USA. – Ekte Amerikansk lederskap, sier Stoltenberg

WASHINGTON D.C. (Aftenposten): Nato-sjefen har en rekke besøk i Washington D.

NRK - 01 jun 22 kl. 04:48

Amerikansk eksgeneral: 20.000 russiske soldater drept i Ukraina

Over 20.000 russiske soldater kan ha blitt drept så langt i krigen i Ukraina, ifølge den pensjonerte generalen og tidligere CIA-sjefen David Petraeus. – Dette er langt flere enn de mistet på ni år i Afghanistan, sier han til BBC.

Aftenposten - 28 maj 22 kl. 14:17

Chelsa fikk ny Amerikansk eier lørdag

Roman Abramovitsj tok lørdag farvel som eier for fotballklubben Chelsea..

VG - 06 maj 22 kl. 07:15

NBC: Amerikansk etterretning bidro til senking av krigsskip

Amerikansk etterretning skal ha hjulpet Ukraina med å finne informasjon om hvor flaggskipet Moskva befant seg. Pentagon avviser påstandene..

E24 - 27 maj 22 kl. 12:13

Russland med gjeldstest etter Amerikansk betalingsnekt

Fredag er Russlands frist for å nedbetale 100 millioner dollar i renter på statsobligasjoner. Samtidig nekter USA Amerikanske obligasjonseiere å motta tilbakebetalinger fra Russland, i følge Bloomberg..

Dagbladet - 05 maj 22 kl. 03:06

Dreper generaler med Amerikansk hjelp

Amerikansk etterretning skal ha hjulpet Ukraina med å finne og ta livet av russiske generaler under krigen..

NRK - 26 maj 22 kl. 14:57

Signerte omstridd abortlov

Guvernøren i Oklahoma, Kevin Stitt, har torsdag godkjend den strengaste abortlova i USA. Den omstridde lova forbyr alle abortar med unntak for valdtekt og incest. Dette kjem etter ein lekkasje som fortel at den såkalla Roe vs Wade-avgjerda frå Amerikansk høgsterett kan bli omgjort.

NRK - 25 maj 22 kl. 17:53

Norske lakseselskap betalar 800 millionar kroner i forlik i USA

Mowi, Lerøy, Salmar, Grieg Seafood og to andre norske lakseselskap inngår eit forlik i USA. Til saman betaler dei rundt 817 millionar kroner. Forliket kjem etter påstandar om konkurranseavgrensande åtferd, ifølgje E24.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com