Ambassadør

Wednesday, 20 October, 18:23

Nyheter om Ambassadør

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - I førrgår: 21:42

Ambassadør reist fra Hviterussland

Frankrikes Ambassadør i Hviterussland har forlatt landet etter at myndighetene i Minsk krevde at han skulle reise innen mandag. En talsperson for Ambassadøren har ikke sagt noe hva som er grunnen til at hviterussiske myndigheter krevde at Nicolas de Lacoste måtte forlate landet. Ifølge hviterussiske medier handler hjemreisen om at Ambassadør Lacoste aldri møtte president Aleksandr Lukasjenko for å overlevere sine akkreditiver.

NRK - 03 okt 21 kl. 02:43

Algerie kaller hjem Ambassadør

Algerie henter hjem sin Frankrike-Ambassadør for konsultasjoner og anklager Paris for innblanding. Det skjer samme dag som avisa Le Monde siterte president Emmanuel Macron på at det hersker et «politisk-militært system» i Algerie. Macron sa videre at Algeries offisielle versjon av historien ikke er tuftet på sannhet, men på en «hatretorikk mot Frankrike».

NRK - Igår: 00:24

Norges Ambassadør innkalt i Ankara

Tyrkia ber Ambassadører fra Norge og ni andre land forklare seg etter at de krevde at den fengslede regimekritikeren Osman Kavala blir løslatt. Flere ambassader i Tyrkia, blant dem den norske, gikk mandag ut med en uttalelse der de krever at Kavala blir løslatt, skriver den regimevennlige avisa Daily Sabah. Kavala, som er forretningsmann, ble fengslet for fire år siden, for sin påståtte rolle i demonstrasjonene og opprøre i Gezi-parken i 2013.

NRK - 06 okt 21 kl. 18:47

Reiser tilbake til Australia

Frankrikes Ambassadør dreg tilbake til Australia etter ubåtstriden, melder NTB. Frankrike vart rasande då Australia kansellerte ein lukrativ kontrakt for ubåtar og i staden kjøper atomubåtar i USA, samtidig med at USA, Australia og Storbritannia inngjekk ei forsvarspakt. President Emmanuel Macron kalla hemmelege samtalar i forkant av avlysinga av kontrakten eit dolkestøyt i ryggen og kalla tilbake Ambassadørane frå Washington og Canberra.

NRK - 21 sep 21 kl. 14:22

Tom Vraalsen er død

Den tidligere diplomaten og Senterparti-politikeren Tom Eric Vraalsen er død. Han ble 85 år gammel. Vraalsen døde 13.

NRK - 18 sep 21 kl. 18:02

Ubåtsaken kan skade Nato

Den diplomatiske krisen mellom Frankrike, USA og Australia har skapt dyp splittelse mellom sentrale Nato-land. Frankrikes tilbakekalling av sine Ambassadører til USA og Australia vekket stor oppsikt fredag kveld. Årsaken var at Australia vraket en fransk ubåtkontrakt verdt flere hundre milliarder kroner og heller inngikk et strategisk partnerskap med USA og Storbritannia.

VG - Igår: 01:19

Tyrkia kaller Norges Ambassadør inn på teppet

Tyrkia ber Norges Ambassadør forklare seg etter at Norge og flere vestlige land krevde at den fengslede regimekritikeren Osman Kavala blir løslatt..

NRK - 02 okt 21 kl. 20:56

Algerie henter hjem Ambassadør

Algerie henter hjem sin Frankrike-Ambassadør for konsultasjoner, melder statlig TV. Emmanuel Macron kritiserte nylig styresettet i det nordafrikanske landet. Algerie har foreløpig ikke begrunnet beslutningen.

NRK - 27 sep 21 kl. 15:56

Trekker seg frå FNs hovudforsamling

Afghanistans Ambassadør til FN har trekt seg frå den planlagde talen i hovudforsamlinga måndag. Ghulam Isaczai, som representerte den avsette presidenten Ashraf Ghanis regjering, skulle ha halde ein tale i hovudforsamlinga, der det var venta at han skulle trasse Taliban-regimet. Men no er namnet til Ambassadøren blitt fjerna frå talarlista.

NRK - 14 sep 21 kl. 20:55

Får ikkje kome inn i Westminster

Kinas Ambassadør til Storbritannia blir nekta å kome på besøk til Westminster. Ambassadør Zheng Zeguang skulle ha talt til ei gruppe parlamentarikarar i det britiske parlamentet om korleis ein kunne styrke forholdet mellom Kina og Storbritannia. Men speakerane i begge kammera nekta han tilgjenge fordi kinesiske styresmakter har innført sanksjonar mot ni britiske folkevalde som er kritiske til Kinas behandling av uigurane.

NRK - 10 aug 21 kl. 11:19

Kina kaller tilbake Ambassadør

I juli åpnet Litauen for at et taiwansk representasjonskontor kan bruke navnet Taiwan, i stedet for «kinesisk Taipei», noe som førte til kraftige reaksjoner fra Beijing. Kina gjør krav på Taiwan, som ble opprettet av nasjonalistene som ble drevet ut av fastlandet under borgerkrigen som endte med at kommunistene tok kontroll over Kina i midten av forrige århundre. Taiwan avviser at den selvstyrte øya er en del av «ett Kina».

NRK - 07 aug 21 kl. 09:07

Myanmarere arrestert for drapsplan

To myanmarere er arrestert i New York for å ha planlagt et mord på Myanmars FN-Ambassadør. Det skriver Reuters. De to gjerningspersonene er 20 og 28 år gamle, og risikerer opp til fem års fengsel.

NRK - 03 okt 21 kl. 15:00

Har stengt ute franske fly

Algerie har stengt flyplassen for franske militærfly. Det sier den franske obersten Pascal Ianni til avisen Le Figaro og nyhetsbyrået AFP. Lørdag kalte Algerie tilbake sin Ambassadør til Frankrike, etter at president Macron kom med uttalelser som algeriske myndigheter omtalte som uansvarlige.

NRK - 29 sep 21 kl. 10:42

Kritisk til nordkoreansk rakett

– Nord-Koreas prøveskyting av ein nyutvikla rakett trugar stabiliteten i regionen, men USA vil halde fram på det diplomatiske sporet. Det seier USAs Ambassadør til Indonesia og spesialutsending til Nord-Korea, Sung Kim, ifølge Reuters. Nord-Korea testa ei hypersonisk rakett natt til onsdag..

NRK - 27 aug 21 kl. 16:17

Spania avslutter evakuering

Spania har avsluttet evakueringen fra Kabul. Den spanske Ambassadøren var med på siste fly ut av byen. De gjenværende 81 spanjolene som var i Afghanistan, ankom Dubai med et militærfly fredag.

NRK - 27 aug 21 kl. 11:24

Ambassadør evakuert med siste fly

De gjenværende 81 spanjolene som var i Afghanistan, ankom Dubai med et militærfly fredag. Blant passasjerene på Spanias site evakueringsfly fra Kabul var flere som jobbet på den spanske ambassaden, inkludert landets Ambassadør. Det melder spanske myndigheter..

NRK - 25 aug 21 kl. 17:55

Taliban godtar reising etter 31.08

Tysklands Ambassadør i Afghanistan sier at Taliban vil fortsette å tillate afghanere med de rette reisedokumentene å forlate landet, selv etter 31. august. Det melder AFP og Reuters.

NRK - 25 sep 21 kl. 04:29

Taliban får trolig ikke taletid

Taliban ba om å få tale til verdenslederne i FNs hovedforsamling, men det er det ganske sikkert at islamistgruppen ikke får, ifølge FN. Gruppen, som tok over makten i Afghanistan i midten av august, har utfordret akkrediteringen til landets sittende FN-Ambassadør Ghulam Isaczai. Taliban har bedt om å få representere landet på FNs høynivåuke, som begynte tirsdag og avsluttes mandag.

NRK - 22 sep 21 kl. 18:23

Macron og Biden har skværet opp

De to statslederne har avtalt å møtes i Europa i slutten av neste måned, heter det i en felles uttalelse. Frankrikes Ambassadør til USA vil returnere til ambassaden fra neste uke. Macron og Biden sier de er enige om at en mer åpen linje mellom de to allierte kunne bidratt til å unngå konflikten som oppstpd etter at USA kuppet en ubåtkontrakt med Australia..

NRK - 18 jul 21 kl. 23:38

Henter hjem Ambassadøren

Afghanistan henter hjem sin Ambassadør i Pakistan på grunn av sikkerhetstrusler. ifølge utenriksdepartementet i Afghanistan ble datteren til Ambassadøren bortført fredag. Hun skal ha blitt holdt i flere timer og blitt hardt torturert av ukjente personer.

NRK - 19 aug 21 kl. 11:18

Motstand holder ut i Panjshir

Den afghanske Ambassadøren i Tadjikistan, Zahir Aghbar sa i går at han forkastet Talibans krav på makten, og erklærte at Panjshir-provinsen nord for Kabul vil bli hovedsetet for motstandsbevegelsen. Det skriver Reuters. – Panjshir står sterkt mot en hver som vil gjøre folk til slaver, sier Ambassadør Aghbar.

VG - 19 sep 21 kl. 17:26

Han var med og lage ny sikkerhetslov – nå kritiserer den tidligere toppdiplomaten hvordan den praktiseres

Ambassadør Kim Traavik ledet utvalget som skrev forslaget til ny sikkerhetslov. Nå slår han alarm om hvordan loven blir praktisert, og advarer mot at folk fratas sikkerhetsklarering på sviktende grunnlag..

NRK - 18 sep 21 kl. 05:31

Krisesamtaler om Somalia

FNs sikkerhetsråd holdt fredag krisesamtaler om den politiske situasjonen i Somalia. Spenningen mellom statsministeren og presidenten skaper bekymring. Storbritannias FN-Ambassadør Barbara Woodward, som ba om de lukkede møtene, uttrykker alvorlig bekymring for spenningen mellom president Mohamed Abdullahi Mohamed og statsminister Hussein Roble.

NRK - 16 aug 21 kl. 09:58

AFP: Russland vil møte Taliban

Russlands Ambassadør i Afghanistan vil møte Taliban i Kabul tirsdag. Det melder AFP. – Vår Ambassadør er i kontakt med Talibans ledere og vil møte Talibans sikkerhetskoordinator i morgen, sier en talsmann for Russlands utenriksdepartement til radiostasjonen Ekho Moskvy..

NRK - 16 sep 21 kl. 05:45

Fordømmer norkoreansk rakettest

FNs sikkerhetsråd er bekymret over Nord-Koreas siste rakettest og kaller testen en stor trussel. Men det ventes ingen felles uttalelse, ifølge Frankrike. Sikkerhetsrådet samlet seg bak lukkede dører i New York til hastemøte for å diskutere Nord-Koreas siste rakettester.

Aftenposten - 13 aug 21 kl. 13:23

I «baris» i Telemark. «Skrikende» foran Skrik. På ski med Støre. Uten filter i Lofoten. Den danske Ambassadøren har tatt for seg av Norge.

Etter fire år i Norge er det tre ting Danmarks avtroppende Ambassadør misunner oss..

NRK - 11 sep 21 kl. 20:00

Russland vil samarbeide med USA

Russlands Ambassadør i Washington, Anatolij Antonov, sa lørdag at Russland sørger med USA, og foreslo å gjenopplive samarbeidet mot terrorisme til tross for konflikt om andre temaer. Pressemeldingen ble sendt ut mens USA markerte terroren 11. september..

NRK - 10 sep 21 kl. 19:34

Anklager USA for valginnblanding

Det russiske utenriksdepartementet har kalt USAs Ambassadør John Sullivan inn på teppet for å protestere mot det russerne mener er amerikansk valginnblanding. Russland holder valg på ny nasjonalforsamling senere i september. – Det er én grunn – innblanding i russiske valg.

NRK - 08 aug 21 kl. 19:55

Kritiske til tilbaketrekning

Den britiske generalen Sir Richard Barrons kaller tilbaketrekningen av NATO-styrker fra Afghanistan et «strategisk feiltrinn». Det skriver The Guardian, som siterer et intervju Barrons har gjort med BBC. – Jeg tror ikke det er i vår interesse.

NRK - 04 aug 21 kl. 22:49

Biden valgte Ambassadør til Polen

USAs president Joe Biden har valgt Mark Brzezinski som sin Ambassadør i Polen, opplyste Det hvite hus onsdag. Brzezinski jobbet tidligere for Barack Obama, melder Reuters..

NRK - 04 sep 21 kl. 11:39

– Flyplassen i Kabul gjenåpnes

Flyplassen i Kabul er klar til å gjenåpnes og ta imot hjelpeforsyninger, sier Qatars Ambassadør til Afghanistan, ifølge Al Jazeera. Det skal også være planer om å gjenoppta sivile flyvninger snart, melder kanalen..

Aftenposten - 26 aug 21 kl. 22:41

USAs tidligere FN-Ambassadør: President Joe Biden bør gå av

Minst 12 amerikanske soldater er drept i Kabul. Nå får president Joe Biden sterk kritikk av politiske motstandere..

NRK - 26 aug 21 kl. 19:04

Avis: Fire soldater fra USA drept

Den amerikanske avisa Wall Street Journal skriver at fire amerikanske soldater er drept i bombeangrepet i Kabul. Ifølge avisa har USAs Ambassadør i landet informert sine ansatte om at fire amerikanske marinesoldater ble drept tre er såret etter bombeangrepet..

NRK - 21 jun 21 kl. 22:06

Ambassadører vender tilbake

USAs Ambassadør til Russland, og Russlands Ambassadør til USA vender tilbake til sine poster i Moskva og Washington D.C. Det ble klart på toppmøtet i Génève sist uke.

NRK - 20 jun 21 kl. 14:36

Ambassadør returnerer til USA

Den russisk Ambassadøren Anatolij Antonov er på veg tilbake til USA. De to landene tilbakekalte sine respektive Ambassadører tidligere i år. Antonov dro tilbake til Russland etter at president Joe Biden kalte Vladimir Putin for «en morder», skriver NTB..

VG - 20 aug 21 kl. 18:04

Afghanistans Ambassadør i Norge: Ghanis flukt gjorde situasjonen mer komplisert

Ashraf Ghani rømte med fly fra Kabul. På Afghanistans ambassade i Oslo er bildene av eksilpresidenten tatt ned..

NRK - 20 aug 21 kl. 05:36

Ulovlig gullgraving skader miljøet

Ulovlig utgraving av gull fra elver i Colombia skader sårbar natur og fører til mer vold og kriminalitet, advarer FN. Over 520 kvadratkilometer jord i naturreservater er påført skader etter gullgraving bare i 2020. Utvinningen av gull fra sedimenter i bunnen av elver og andre vannveier fører til at vannet blir forurenset av kvikksølv og andre giftige stoffer.

NRK - 18 aug 21 kl. 14:47

Ber Interpol pågripe Ashraf Ghani

Afghanistans Ambassadør til Tadsjikistan ber Interpol pågripe den avsatte presidenten Ashraf Ghani: – Jeg ber Interpol pågripe de som har stjålet fra det afghanske folk: Mohammed Ashraf Ghani, Dr. Mohib og Fazli. De må overføres til den internasjonale domstolen slike at folkets penger blir returnert og de blir dømt.

VG - 18 aug 21 kl. 12:17

14 Afghanistan-utstasjonerte hjemme i Norge: – Glad og lettet

14 personer kom onsdag hjem til Norge etter å ha vært utstasjonert i Afghanistan. Norges Ambassadør sendes nå til Kabul for å koordinere jobben med å evakuere lokalt ansatte og deres familier..

VG - 18 aug 21 kl. 12:17

Afghanistan-utstasjonerte hjemme i Norge: – Veldig glad og lettet

14 personer kom onsdag hjem til Norge etter å ha vært utstasjonert i Afghanistan. Norges Ambassadør sendes nå til Kabul for å lede det videre arbeidet med å evakuere lokalt ansatte og deres familier..

VG - 18 aug 21 kl. 12:17

Afghanistan-utstasjonerte hjemme i Norge: – Glad og lette

14 personer kom onsdag hjem til Norge etter å ha vært utstasjonert i Afghanistan. Norges Ambassadør sendes nå til Kabul for å lede det videre arbeidet med å evakuere lokalt ansatte og deres familier..

NRK - 17 aug 21 kl. 14:38

Pakistan:Riktig at USA trakk seg ut

Pakistanske myndigheter er fornøyd med at USA har trukket seg ut av Afghanistan. Samtidig som pakistanske myndigheter har tette militære bånd med USA, har landet i årevis blitt beskyldt for å spille et dobbeltspill i Afghanistan. Etter at Taliban i helgen inntok Kabul, feiret konservative religiøse pakistanere i gatene.

NRK - 17 aug 21 kl. 06:01

Pakistan støtter tilbaketrekkingen

President Joe Bidens oppfølging av Donald Trumps beslutning om å trekke amerikanske styrker ut av Afghanistan, var riktig, mener Pakistan. – Bidens støtte til forgjengerens beslutning om uttrekking var en logisk avslutning på denne konflikten, sier Pakistans FN-Ambassadør Munir Akram. – Pakistans ståsted om at konflikten i Afghanistan aldri hadde noen militærløsning, er blitt bekreftet, sa han..

NRK - 10 aug 21 kl. 13:08

Fiji: – Hele land kan gå tapt

Lavtliggende områder kan synke i havet, og hele land kan gå tapt, frykter Fijis FN-Ambassadør etter offentliggjøringen av klimapanelets nye rapport. Satyendra Prasad sier innholdet i rapporten overgår det som har vært prognosene inntil nå. – Den framskynder noen av de katastrofale scenarioene som vi har hatt i tankene i Stillehavet: havnivåstigning, tap av lavtliggende områder, tap av hele land i løpet av dette århundret, sier Prasad til The Guardian.

NRK - 07 jul 21 kl. 21:00

– Leiesoldater sto bak drapet

Haitis USA-Ambassadør sier at profesjonelle leiesoldater sto bak drapet på Haitis president. Ambassadøren Bocchit Edmond sier gjeringsmennene utga seg for å være amerikansk narkopoliti. Videre sier han at det var et godt organisert angrep av profesjonelle folk, og at de skyldige allerede kan ha forlatt Haiti..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt