Ambassadør

Friday, 17 September, 03:35

Nyheter om Ambassadør

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - I førrgår: 20:55

Får ikkje kome inn i Westminster

Kinas Ambassadør til Storbritannia blir nekta å kome på besøk til Westminster. Ambassadør Zheng Zeguang skulle ha talt til ei gruppe parlamentarikarar i det britiske parlamentet om korleis ein kunne styrke forholdet mellom Kina og Storbritannia. Men speakerane i begge kammera nekta han tilgjenge fordi kinesiske styresmakter har innført sanksjonar mot ni britiske folkevalde som er kritiske til Kinas behandling av uigurane.

NRK - 10 aug 21 kl. 11:19

Kina kaller tilbake Ambassadør

I juli åpnet Litauen for at et taiwansk representasjonskontor kan bruke navnet Taiwan, i stedet for «kinesisk Taipei», noe som førte til kraftige reaksjoner fra Beijing. Kina gjør krav på Taiwan, som ble opprettet av nasjonalistene som ble drevet ut av fastlandet under borgerkrigen som endte med at kommunistene tok kontroll over Kina i midten av forrige århundre. Taiwan avviser at den selvstyrte øya er en del av «ett Kina».

NRK - 07 aug 21 kl. 09:07

Myanmarere arrestert for drapsplan

To myanmarere er arrestert i New York for å ha planlagt et mord på Myanmars FN-Ambassadør. Det skriver Reuters. De to gjerningspersonene er 20 og 28 år gamle, og risikerer opp til fem års fengsel.

NRK - 27 aug 21 kl. 16:17

Spania avslutter evakuering

Spania har avsluttet evakueringen fra Kabul. Den spanske Ambassadøren var med på siste fly ut av byen. De gjenværende 81 spanjolene som var i Afghanistan, ankom Dubai med et militærfly fredag.

NRK - 27 aug 21 kl. 11:24

Ambassadør evakuert med siste fly

De gjenværende 81 spanjolene som var i Afghanistan, ankom Dubai med et militærfly fredag. Blant passasjerene på Spanias site evakueringsfly fra Kabul var flere som jobbet på den spanske ambassaden, inkludert landets Ambassadør. Det melder spanske myndigheter..

NRK - 25 aug 21 kl. 17:55

Taliban godtar reising etter 31.08

Tysklands Ambassadør i Afghanistan sier at Taliban vil fortsette å tillate afghanere med de rette reisedokumentene å forlate landet, selv etter 31. august. Det melder AFP og Reuters.

NRK - 18 jul 21 kl. 23:38

Henter hjem Ambassadøren

Afghanistan henter hjem sin Ambassadør i Pakistan på grunn av sikkerhetstrusler. ifølge utenriksdepartementet i Afghanistan ble datteren til Ambassadøren bortført fredag. Hun skal ha blitt holdt i flere timer og blitt hardt torturert av ukjente personer.

NRK - 19 aug 21 kl. 11:18

Motstand holder ut i Panjshir

Den afghanske Ambassadøren i Tadjikistan, Zahir Aghbar sa i går at han forkastet Talibans krav på makten, og erklærte at Panjshir-provinsen nord for Kabul vil bli hovedsetet for motstandsbevegelsen. Det skriver Reuters. – Panjshir står sterkt mot en hver som vil gjøre folk til slaver, sier Ambassadør Aghbar.

NRK - 16 aug 21 kl. 09:58

AFP: Russland vil møte Taliban

Russlands Ambassadør i Afghanistan vil møte Taliban i Kabul tirsdag. Det melder AFP. – Vår Ambassadør er i kontakt med Talibans ledere og vil møte Talibans sikkerhetskoordinator i morgen, sier en talsmann for Russlands utenriksdepartement til radiostasjonen Ekho Moskvy..

NRK - 21 timer siden

Fordømmer norkoreansk rakettest

FNs sikkerhetsråd er bekymret over Nord-Koreas siste rakettest og kaller testen en stor trussel. Men det ventes ingen felles uttalelse, ifølge Frankrike. Sikkerhetsrådet samlet seg bak lukkede dører i New York til hastemøte for å diskutere Nord-Koreas siste rakettester.

Aftenposten - 13 aug 21 kl. 13:23

I «baris» i Telemark. «Skrikende» foran Skrik. På ski med Støre. Uten filter i Lofoten. Den danske Ambassadøren har tatt for seg av Norge.

Etter fire år i Norge er det tre ting Danmarks avtroppende Ambassadør misunner oss..

NRK - 11 sep 21 kl. 20:00

Russland vil samarbeide med USA

Russlands Ambassadør i Washington, Anatolij Antonov, sa lørdag at Russland sørger med USA, og foreslo å gjenopplive samarbeidet mot terrorisme til tross for konflikt om andre temaer. Pressemeldingen ble sendt ut mens USA markerte terroren 11. september..

NRK - 10 sep 21 kl. 19:34

Anklager USA for valginnblanding

Det russiske utenriksdepartementet har kalt USAs Ambassadør John Sullivan inn på teppet for å protestere mot det russerne mener er amerikansk valginnblanding. Russland holder valg på ny nasjonalforsamling senere i september. – Det er én grunn – innblanding i russiske valg.

NRK - 08 aug 21 kl. 19:55

Kritiske til tilbaketrekning

Den britiske generalen Sir Richard Barrons kaller tilbaketrekningen av NATO-styrker fra Afghanistan et «strategisk feiltrinn». Det skriver The Guardian, som siterer et intervju Barrons har gjort med BBC. – Jeg tror ikke det er i vår interesse.

NRK - 04 aug 21 kl. 22:49

Biden valgte Ambassadør til Polen

USAs president Joe Biden har valgt Mark Brzezinski som sin Ambassadør i Polen, opplyste Det hvite hus onsdag. Brzezinski jobbet tidligere for Barack Obama, melder Reuters..

NRK - 04 sep 21 kl. 11:39

– Flyplassen i Kabul gjenåpnes

Flyplassen i Kabul er klar til å gjenåpnes og ta imot hjelpeforsyninger, sier Qatars Ambassadør til Afghanistan, ifølge Al Jazeera. Det skal også være planer om å gjenoppta sivile flyvninger snart, melder kanalen..

Aftenposten - 26 aug 21 kl. 22:41

USAs tidligere FN-Ambassadør: President Joe Biden bør gå av

Minst 12 amerikanske soldater er drept i Kabul. Nå får president Joe Biden sterk kritikk av politiske motstandere..

NRK - 26 aug 21 kl. 19:04

Avis: Fire soldater fra USA drept

Den amerikanske avisa Wall Street Journal skriver at fire amerikanske soldater er drept i bombeangrepet i Kabul. Ifølge avisa har USAs Ambassadør i landet informert sine ansatte om at fire amerikanske marinesoldater ble drept tre er såret etter bombeangrepet..

NRK - 21 jun 21 kl. 22:06

Ambassadører vender tilbake

USAs Ambassadør til Russland, og Russlands Ambassadør til USA vender tilbake til sine poster i Moskva og Washington D.C. Det ble klart på toppmøtet i Génève sist uke.

NRK - 20 jun 21 kl. 14:36

Ambassadør returnerer til USA

Den russisk Ambassadøren Anatolij Antonov er på veg tilbake til USA. De to landene tilbakekalte sine respektive Ambassadører tidligere i år. Antonov dro tilbake til Russland etter at president Joe Biden kalte Vladimir Putin for «en morder», skriver NTB..

VG - 20 aug 21 kl. 18:04

Afghanistans Ambassadør i Norge: Ghanis flukt gjorde situasjonen mer komplisert

Ashraf Ghani rømte med fly fra Kabul. På Afghanistans ambassade i Oslo er bildene av eksilpresidenten tatt ned..

NRK - 20 aug 21 kl. 05:36

Ulovlig gullgraving skader miljøet

Ulovlig utgraving av gull fra elver i Colombia skader sårbar natur og fører til mer vold og kriminalitet, advarer FN. Over 520 kvadratkilometer jord i naturreservater er påført skader etter gullgraving bare i 2020. Utvinningen av gull fra sedimenter i bunnen av elver og andre vannveier fører til at vannet blir forurenset av kvikksølv og andre giftige stoffer.

NRK - 18 aug 21 kl. 14:47

Ber Interpol pågripe Ashraf Ghani

Afghanistans Ambassadør til Tadsjikistan ber Interpol pågripe den avsatte presidenten Ashraf Ghani: – Jeg ber Interpol pågripe de som har stjålet fra det afghanske folk: Mohammed Ashraf Ghani, Dr. Mohib og Fazli. De må overføres til den internasjonale domstolen slike at folkets penger blir returnert og de blir dømt.

VG - 18 aug 21 kl. 12:17

14 Afghanistan-utstasjonerte hjemme i Norge: – Glad og lettet

14 personer kom onsdag hjem til Norge etter å ha vært utstasjonert i Afghanistan. Norges Ambassadør sendes nå til Kabul for å koordinere jobben med å evakuere lokalt ansatte og deres familier..

VG - 18 aug 21 kl. 12:17

Afghanistan-utstasjonerte hjemme i Norge: – Veldig glad og lettet

14 personer kom onsdag hjem til Norge etter å ha vært utstasjonert i Afghanistan. Norges Ambassadør sendes nå til Kabul for å lede det videre arbeidet med å evakuere lokalt ansatte og deres familier..

VG - 18 aug 21 kl. 12:17

Afghanistan-utstasjonerte hjemme i Norge: – Glad og lette

14 personer kom onsdag hjem til Norge etter å ha vært utstasjonert i Afghanistan. Norges Ambassadør sendes nå til Kabul for å lede det videre arbeidet med å evakuere lokalt ansatte og deres familier..

NRK - 17 aug 21 kl. 14:38

Pakistan:Riktig at USA trakk seg ut

Pakistanske myndigheter er fornøyd med at USA har trukket seg ut av Afghanistan. Samtidig som pakistanske myndigheter har tette militære bånd med USA, har landet i årevis blitt beskyldt for å spille et dobbeltspill i Afghanistan. Etter at Taliban i helgen inntok Kabul, feiret konservative religiøse pakistanere i gatene.

NRK - 17 aug 21 kl. 06:01

Pakistan støtter tilbaketrekkingen

President Joe Bidens oppfølging av Donald Trumps beslutning om å trekke amerikanske styrker ut av Afghanistan, var riktig, mener Pakistan. – Bidens støtte til forgjengerens beslutning om uttrekking var en logisk avslutning på denne konflikten, sier Pakistans FN-Ambassadør Munir Akram. – Pakistans ståsted om at konflikten i Afghanistan aldri hadde noen militærløsning, er blitt bekreftet, sa han..

NRK - 10 aug 21 kl. 13:08

Fiji: – Hele land kan gå tapt

Lavtliggende områder kan synke i havet, og hele land kan gå tapt, frykter Fijis FN-Ambassadør etter offentliggjøringen av klimapanelets nye rapport. Satyendra Prasad sier innholdet i rapporten overgår det som har vært prognosene inntil nå. – Den framskynder noen av de katastrofale scenarioene som vi har hatt i tankene i Stillehavet: havnivåstigning, tap av lavtliggende områder, tap av hele land i løpet av dette århundret, sier Prasad til The Guardian.

NRK - 07 jul 21 kl. 21:00

– Leiesoldater sto bak drapet

Haitis USA-Ambassadør sier at profesjonelle leiesoldater sto bak drapet på Haitis president. Ambassadøren Bocchit Edmond sier gjeringsmennene utga seg for å være amerikansk narkopoliti. Videre sier han at det var et godt organisert angrep av profesjonelle folk, og at de skyldige allerede kan ha forlatt Haiti..

VG - 08 aug 21 kl. 09:04

Taliban har erobret tre provinshovedsteder på én dag: – Sannsynlig med langvarig borgerkrig i Afghanistan

Søndag har Taliban tatt kontroll i de afghanske provinshovedstedene Kunduz, Sar-E- Pul og Taloqan. USAs tidligere Ambassadør til landet, Ryan Crocker, mener en langvarig borgerkrig er sannsynlig i landet..

NRK - 23 jun 21 kl. 15:57

Vil innkalle britiske Ambassadør

Russland vil innkalle den britiske Ambassadøren på teppet etter påstanden om at et britisk marinefartøy har seilt inn i russisk farvann ved Krim-halvøya. Storbritannia har avvist påstanden og sagt at skipet seilte i ukrainsk farvann i tråd med folkeretten. Russland annekterte Krim-halvøya fra Ukraina etter en folkeavstemning i 2014.

Dagbladet - 20 jul 21 kl. 17:15

Når Kina står skolerett for Norge

Kinas Ambassadør er kalt inn på teppet i norsk UD..

NRK - 17 jun 21 kl. 14:53

Russisk Ambassadør tilbake til USA

Den russiske Ambassadøren Anatoly Antonov vender tilbake til Washington, etter at han ble kalt hjem til Russland mars i år. Det skriver Reuters. Antonov ble kalt tilbake til Russland etter at Joe Biden kalte president Vladimir Putin for en drapsmann, samt beskyldte Russland for innblanding i det amerikanske presidentvalget.

NRK - 15 jul 21 kl. 23:28

FN velger svensk diplomat til Jemen

FNs generalsekretær Antonio Guterres har utnevnt den svenske diplomaten Hans Grundberg til ny spesialutsending til krigsherjede Jemen. Guterres offentliggjorde valget av Grundberg som ny spesialutsending foran FNs sikkerhetsråd torsdag.Den svenske diplomaten er Midøsten-spesialist og har tjent som EUs Ambassadør i Jemen siden 2019.

E24 - 08 jun 21 kl. 13:29

Britisk Ambassadør om ny handelsavtale: Mener det ble for mye fokus på ost og fisk i debatten

Etter nesten et år er med forhandlinger er frihandelsavtalen klar. Den britiske Ambassadøren tror ikke nordmenn forstår hvor viktig avtalen er for Storbritannia..

Aftenposten - 03 jun 21 kl. 16:12

Erna Solberg innkaller USAs Ambassadør i spionasjesaken

Statsminister Erna Solberg (H) har innkalt USAs Ambassadør i saken der Danmark skal ha hjulpet USA med å overvåke nære….

NRK - 03 jun 21 kl. 15:59

Solberg innkaller Ambassadør

Statsminister Erna Solberg (H) kaller inn USAs Ambassadør på teppet i saken der Danmark skal ha hjulpet USA med å overvåke nære allierte..

VG - 03 jun 21 kl. 16:05

Solberg kaller inn USAs Ambassadør i spionasjesaken

Statsminister Erna Solberg (H) har innkalt USAs Ambassadør i saken der Danmark skal ha hjulpet USA med å overvåke nære allierte..

NRK - 03 jun 21 kl. 15:59

Regjeringen innkaller Ambassadør

Regjeringen kaller inn USAs Ambassadør på teppet i saken der Danmark skal ha hjulpet USA med å overvåke nære allierte. Torsdag møtte statsminister Erna Solberg (H) den danske statsministeren, hvor hun sa at spionasje mot alllierte er «uakseptabelt og unødvendig»..

VG - 03 jun 21 kl. 16:05

Regjeringen kalte inn USAs fungerende Ambassadør i spionasjesaken

Regjeringen har fått USAs forklaring på mulig spionasje mot norske politikere, etter at forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) har møtt USAs fungerende Ambassadør Richard H. Riley torsdag ettermiddag..

VG - 03 jun 21 kl. 16:05

Regjeringen kalte inn USAs fungerende Ambassadør i spionasjesaken

Regjeringen har fått USAs forklaring på mulig spionasje mot norske politikere, etter at forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) har møtt USAs fungerende Ambassadør Richard H. Riley torsdag ettermiddag..

NRK - 30 maj 21 kl. 09:12

Ambassadør funnet død på hotell

Ukrainas Ambassadør i Thailand, Andrii Beshta, er funnet død på et hotell, melder den thailandske kringkasteren PBS. Beshta ble funnet død på et hotellrom på øya Koh Lipe søndag morgen, melder PBS på Twitter. Politiet har innledet etterforskning..

NRK - 24 maj 21 kl. 18:00

Utviser latviske diplomater

Hviterussland utviser samtlige diplomater ved Latvias ambassade i Minsk, inkludert Ambassadør Einars Semanis. Det skriver NTB. Bakgrunnen for utvisningen skal være at latviske myndigheter benyttet den hviterussiske opposisjonens flagg under en ishockeykamp.

VG - 24 maj 21 kl. 17:49

Tidligere Ambassadør saksøker Mike Pompeo

Gordon Sondland, tidligere amerikansk EU-Ambassadør, har saksøkt tidligere utenriksminister Mike Pompeo og USAs regjering for 1,8 millioner dollar i advokatutgifter..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt