Almedalsveckan

Tuesday, 16 July, 15:08

Nyheter om Almedalsveckan

NRK - 18 jun 23 kl. 02:54

Flyforbud under svensk politikeruke

Også i år blir det flyforbud under den svenske politikeruken Almedalsveckan, opplyser politiet. – Det er først og fremst for at vi skal ha kontroll over det som befinner seg i luften, sier kommandosjef Fredrik Persson i det svenske politiet. Flyforbudet omfatter både privatfly og droner, og gjelder i praksis hele Visby, byen på Gotland der Almedalsveckan holdes fra 27.

NRK - 06 jul 22 kl. 22:12

Ing-Marie Wieselgren (64) ble knivdrept i Sverige

Hun ble drept under Almedalsveckan i Visby. En mann i 30-årene er arrestert etter hendelsen. Ifølge svenske Expressen har mannen koblinger til Den nordiske motstandsbevegelsen, som er en nynazistisk gruppe.

Klartale - 01 jan 23 kl. 06:00

Krig, krise og klima preget nyhetene fra verden

Januar5. januar: Det er mange protester i Kasakhstan. Presidenten erklærer unntaks-tilstand i landet.

NRK - 26 aug 22 kl. 11:06

Anne Linde peker på Sverigedemokraterna etter drapsplaner

Sveriges utenriksminister Ann Linde mener Sverigedemokraterna har demonisert Centerpartiets Annie Lööf, som skal ha vært målet for Almedalsuka-drapet. «Forferdelig at det hatet som SD og andre høyreekstreme krefter har rettet mot Annie Lööf har ført til dette. All heder og omtanke til deg Annie», skriver Linde på Twitter torsdag.

NRK - 01 nov 22 kl. 09:55

33-åring tiltalt for terror i Sverige

En 33 år gammel mann er tiltalt for terrorkriminalitet og drap på den svenske psykiateren Ing-Marie Wieselgren under Almedalsveckan på Gotland. Svensken har erkjent at han knivstakk den 64 år gamle kvinnen under den svenske politikkuka i Visby 6. juli.

VG - 25 aug 22 kl. 18:16

Påtalemyndigheten: Centerparti-leder Annie Lööf var mål for drapsmann

Annie Lööf, leder for det svenske Centerpartiet, var det tiltenkte målet for mannen som knivdrepte en kvinne under den svenske Almedalsveckan på Gotland i juli..

NRK - 25 aug 22 kl. 18:22

Påtalemyndigheten: Centerparti-leder Annie Lööf var mål for drapsmann

Annie Lööf, leder for det svenske Centerpartiet, var det tiltenkte målet for mannen som knivdrepte en kvinne under den svenske Almedalsveckan på Gotland i juli..

Aftenposten - 25 aug 22 kl. 18:19

Centerparti-leder Annie Lööf var mål for drapsmann under Almedalsveckan

Annie Lööf, leder for det svenske Centerpartiet, var det tiltenkte målet for mannen som knivdrepte en kvinne under den….

NRK - 20 jul 22 kl. 11:55

Terrorsiktelse etter knivdrap på Gotland

Mannen som knivstakk den svenske psykiateren Ing-Marie Wieselgren under Almedalsveckan på Gotland, er siktet for terror og terrorplanlegging. Den 32 år gamle svensken er allerede varetektsfengslet for drap og har erkjent at han knivstakk den 64 år gamle kvinnen i Visby 6. juli.

NRK - 08 jul 22 kl. 17:15

Drapet i Visby var planlagt i flere dager

Mannen som drepte 64-åringen Ing-Marie Wieselgren i Visby i Sverige onsdag, hadde planlagt drapet i flere dager, ifølge hans forsvarer Staffan Fredriksson. Han forteller at 32-åringen hadde som formål å drepe Wieselgren, som jobbet som nasjonal koordinator for psykiatrispørsmål i SKR, medlems- og arbeidsgiverorganisasjonen for svenske kommuner og regioner. I dagene før knivdrapet hadde han reist flere ganger inn til Visby og holdt oversikt over Wieselgrens timeplan under Almedalsveckan for å vite hvor hun var til enhver tid befant seg.

NRK - 07 jul 22 kl. 14:38

Politiet setter ikke inn ekstra tiltak

Politiet setter ikke inn ekstra tiltak under Arendalsuka etter drapet på et tilsvarende arrangement i Sverige. En kjent psykiater ble onsdag drept under Almedalsveckan i Sverige. – Vi planlegger ikke arrangementer ut fra enkelthendelser vi har sett den siste tida.

Dagbladet - 07 jul 22 kl. 13:40

Tror hun var målet

Den 33 år gamle mannen som er mistenkt for å ha drept psykiateren Ing-Marie Wieselgren (64) under den svenske Almedalsveckan onsdag, erkjenner knivstikkingen..

Dagbladet - 07 jul 22 kl. 13:40

Var målet

Den 32 år gamle mannen som er mistenkt for å ha drept psykiateren Ing-Marie Wieselgren (64) under den svenske Almedalsveckan onsdag, erkjenner knivstikkingen..

NRK - 07 jul 22 kl. 11:56

Wieselgren var målet

Psykiateren Ing-Marie Wieselgren blei onsdag drepen av ein mistenkt 33-åring under den politiske festivalen Almedalsveckan i Sverige. Påtalemyndigheita seier no at det var ho som var målet for angrepet. – Det har å gjere med hennar offentlege profil, seier Petra Götell til Dagens Nyheter, ifølge Aftonbladet..

NRK - 07 jul 22 kl. 11:56

Drapet i Sverige: Wieselgren var målet

Psykiataren Ing-Marie Wieselgren (64) blei onsdag drepen av ein mistenkt 33-åring under den politiske festivalen Almedalsveckan i Sverige. Påtalemyndigheita seier no at det var ho som var målet for angrepet. – Det har å gjere med hennar offentlege profil, seier Petra Götell til Dagens Nyheter, ifølge Aftonbladet.

VG - 06 jul 22 kl. 21:04

Kvinne drept med kniv under Almedalsveckan i Sverige

Den mistenkte gjerningsmannen skal ha koblinger med nynazist-bevegelsen, ifølge flere svenske medier. Politiet utelukker ikke et politisk motiv bak drapet..

VG - 06 jul 22 kl. 21:04

Ing-Marie Wieselgren (64) drept med kniv under Almedalsveckan i Sverige

Den mistenkte gjerningsmannen skal ha koblinger med nynazist-bevegelsen, ifølge flere svenske medier. Politiet har så langt ikke funnet noe som tyder på et politisk motiv..

VG - 06 jul 22 kl. 21:04

Ing-Marie Wieselgren (64) drept under Almedalsveckan i Sverige

Den mistenkte gjerningsmannen skal ha koblinger med nynazist-bevegelsen, ifølge flere svenske medier. Politiet har så langt ikke funnet noe som tyder på et politisk motiv..

NRK - 06 jul 22 kl. 20:10

Sverige: Kvinne døde etter knivstikking

En kvinne i 60-årene er død etter at hun ble knivstukket under Almedalsveckan i Visby. En mann i 30-årene er arrestert etter hendelsen. Ifølge svenske Expressen har mannen koblinger til Den nordiske motstandsbevegelsen, som er en nynazistisk gruppe..

NRK - 03 jul 22 kl. 20:37

Sveriges statsminister om skytingen i København: – Fryktelige nyheter

Sveriges statsminister Magdalena Andersson sier at nyhetene om skytingen i København er forferdelige. – Det er forferdelige nyheter fra København. Vi følger naturligvis utviklingen og jeg tenker naturligvis på alle dansker, sier Andersson i sin tale på Almedalsveckan.

NRK - 30 jun 19 kl. 07:06

Mindre interesse for Almedalsveckan

Almedalsveckan på Gotland har i år 600 færre arrangementer enn i fjor, Almedalsveckan, som var forbilde da norske Arendalsuken ble opprettet, starter søndag, Totalt er det 3700 arrangementer under Almedalsveckan i år..

Hegnar.no - 02 jul 19 kl. 17:46

Petter Stordalen hardt ut mot lav kvinneandel i næringslivet

Hotellinvestoren Petter Stordalen gikk hard ut mot den lave andelen kvinnelige ledere da han holdt tale under Almedalsveckan i Sverige..

NRK - 30 maj 18 kl. 14:33

Nazister får tale på Almedalsveckan

Svensk politi har godkjent at Den nordiske motstandsbevegelsen (NMR) får bruke taleplassen i Visby under Almedalsveckan, melder SVT. Almedalsveckan markerer innspurten i valgkampen før høstens riksdagsvalg i Sverige..

NRK - 09 aug 18 kl. 06:12

1067 arrangementer i Arendalsuka

Arrangørene av Arendalsuka melder om ny rekord i antall arrangementer, stands og aktiviteter. Arrangementet er blitt større enn sin inspirasjonskilde, svenske Almedalsveckan på Gotland, i antall besøkende, skriver NTB..

NRK - 13 jul 18 kl. 05:33

Protester mot nazister på Gotland

Flere store svenske næringslivsaktører krever harde tiltak mot nazistiske grupperinger om de skal delta på arrangementet Almedalsveckan på Gotland neste år. I et opprop i avisa Dagens Samhälle varsler de at de ikke kommer om det ikke blir endringer..

Dagbladet - 10 jul 18 kl. 10:53

Stuereinifisering av nazisme

Det er gourmetmat for politiske satirikarar når nazistar bruker ytringsfridom som argument for å få marsjere i gatene og delta i Almedalsveckan..

Aftenposten - 04 jul 18 kl. 22:41

Nynazister forstyrret Center-leders tale i Almedalen

Svenskenes Centerparti-leder Annie Lööf tok et oppgjør med rasister i Almedalsveckan, i en tale som nynazister avbrøt ved å rope «folkeforræder»..

NRK - 08 jul 17 kl. 14:49

Almedalsveckan: Nynazist pågrepet

En svensk nynazist ble pågrepet da han ropte slagord under Miljöpartiets pressetreff i Almedalen lørdag. Mannen hører til i miljøet rundt det nynazistiske partiet Den nordiske motstandsbevegelsen..

NRK - 17 jun 17 kl. 12:16

Nynazister på svensk politikeruke

Politiet har gitt tillatelse til at den nynazistiske gruppa Nordiske motstandsbevegelsen (NMR) får være til stede under årets svenske politikeruke Almedalsveckan, skriver Aftonbladet. Dette gjør at Vänsterpartiet velger å boikotte arrangementet..

NRK - 17 jun 17 kl. 12:15

Nynazister får delta i politikeruke

Den nynazistiske Nordiske motstandsbevegelsen (NMR) får være til stede under årets svenske politikeruke Almedalsveckan. Det er klart etter at politi og lokalmyndigheter har gitt sin tillatelse, skriver Aftonbladet ifølge NTB..

Aftenposten - 17 jun 17 kl. 12:16

Nynazister får være med på svensk politikeruke

Den nynazistiske Nordiske motstandsbevegelsen (NMR) får være til stede under årets svenske politikeruke Almedalsveckan..

VG - 28 jun 14 kl. 22:18

Svensk nazileder overdøvet av motdemonstranter

Da det nynazistiske Svenskarnas partis leder sto på scenen under Almedalsveckan på Gotland lørdag, ble han fullstendig overdøvet av motdemonstranter..

VG - 28 jun 14 kl. 22:18

Kirkeklokker mot svenske nazister på Gotland

Da det nynazistiske Svenskarnas partis leder sto på scenen under Almedalsveckan på Gotland lørdag, ble han fullstendig overdøvet av motdemonstranter..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com