Alle

Thursday, 18 August, 06:57

Nyheter om Alle

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - I førrgår: 07:00

Mener at ytringsfriheten har særlig tre utfordringer

Alle i Norge kan si nesten hva de vil. Grunnloven paragraf 100 beskytter denne rettigheten. Men hvordan står det til med ytringsfriheten i Norge?

Klartale - 10 aug 22 kl. 10:52

Slutt for Smittestopp

Appen Smittestopp ble brukt til å varsle folk om mulig smitte med korona-viruset. Men nå legger Folkehelseinstituttet (FHI) ned appen. Alle som har Smittestopp, kan slette den.

NRK - 19 timer siden

Alle utenfor livsfare

De fire personene, som var involvert i frontkollisjonen i Høgenheitunnelen i Bamble tirsdag ettermiddag, er Alle utenfor livsfare. Ifølge politiadvokat Kristin Synnøve Drågen betegnes Alle som moderate eller alvorlig skadd. En av personene er fløyet til Ullevål universitetssykehus.

Klartale - Igår: 13:08

Barneombudet mener skolen kan hindre at unge fAller utenfor

– Det koster mye mer å reparere og fikse for disse barna enn å forebygge, sier Inga Ejer Engh til Klar Tale. Hun er barneombud.Engh mener mye kan gjøres for at disse barna kan få det bedre.

Klartale - I førrgår: 19:00

Vil gi Alle bedre mulighet til å ytre seg

Hvordan står det til med ytringsfriheten i Norge i 2022? Mandag kom svarer fra Ytringsfrihetskommisjonen. Da leverte de sin rapport til regjeringen.

NRK - I førrgår: 15:46

India feirer 75 års uavhengighet

75 år har gått siden inderne fikk sin uavhengighet og den daværende britiske kolonien ble delt i India og Pakistan. Det resulterte i masseflukt og massakrer. – Ser vi selv den minste ting som kan knyttes til kolonialisme rundt oss, må vi bli kvitt det, sa Indias hindunasjonalistiske statsminister Narendra Modi i en nesten halvannen time lang tale fra Det røde fortet i New Delhi på uavhengighetsdagen mandag.

Nyhetspressen - 25 jul 22 kl. 17:26

De 20 verdens beste series TV i 2022

Vil du se noe nytt? Vi har samlet den verdens beste serie for deg i 2022. Halve 2022 er passert, og vi drukner Allerede i mange flotte show.

Klartale - 12 aug 22 kl. 14:00

– Hets kan gjøre at samer har mindre ytringsfrihet

Alle i Norge kan si nesten hva de vil. Grunnloven paragraf 100 beskytter denne rettigheten. Men hvordan står det til med ytringsfriheten i Norge?

Klartale - 11 aug 22 kl. 15:00

Hever stemmen sin for dem som ikke kan

Alle i Norge kan si nesten hva de vil. Grunnloven paragraf 100 beskytter denne rettigheten. Men hvordan står det til med ytringsfriheten i Norge?

Klartale - 11 aug 22 kl. 12:29

Slik fikk Celine et sted å bo før skolestart

Ungdommer begynner på studier neste uke. I de store byene er det lange ventelister for studentboliger. Celine Bendiksrud er 18 år gammel.

Klartale - 1 time siden

Prinsesser, magi og alver tilbake på TV-skjermen

I 2001 sjarmerte hobbitene hele verden i filmen «Ringenes herre». De var små mennesker som ville redde verden fra ondskap – ved å ødelegge en magisk ring. Bare ti år senere lot vi oss sjokkere av brutal vold i TV-serien «Game of Thrones».

NRK - 10 timer siden

WHO: Apekoppevaksine er ingen mirakelkur

Verdens helseorganisasjon advarer onsdag og sier at en vaksine mot apekopper ikke er en mirakelkur som vil løse Alle utfordringer knyttet til sykdommen. – Vi har visst helt fra starten at vaksinen ikke vil løse Alle problemer eller oppfylle forventningene til den, sier apekoppeekspert Rosamund Lewis i WHO. Hun minner om at ingen resultater fra kontrollerte forsøk er klare ennå, men sier rapporter tyder på at vaksinen ikke vil være 100 prosent effektiv, verken for dem som Allerede har vært utsatt for viruset eller som et preventivt tiltak.

NRK - 13 timer siden

Stoltenberg til Serbia og Kosovos leder: Nato vil stille opp for Kosovo

Natos Kosovo-styrke er klare til å gripe inn dersom stabiliteten mellom Kosovo og Serbia blir truet, sa Nato-sjef Jens Stoltenberg da han møtte ledere fra Serbia og Kosovo onsdag. Stoltenberg takket samtidig Serbia for det langvarige partnerskapet da president Aleksandar Vucic besøkte forsvarsalliansens hovedkvarter i Brussel. Da han senere møtte Kosovos statsminister Albin Kurti, understreket han KFOR-styrkens nøytralitet som avgjørende.

NRK - 08 aug 22 kl. 13:42

Danmark: Stenger Alle 7-eleven kioskar

Alle 7-Eleven kioskar i Danmark lukkar etter at kjeda truleg er blitt råka av eit dataåtak. Det skriv den danske finansavisa Finans. Åtaket gjer at ingen av kioskane er i stand til å ta imot betaling og derfor stengast Alle kioskane inntil situasjonen er under kontroll..

Klartale - 08 aug 22 kl. 08:44

Vet du hva et farevarsel er?

Norsk natur er blitt en turist-attraksjon. Men naturen kan også være farlig. Meteorologisk institutt følger med på været.

Klartale - Igår: 08:34

Fire av ti studenter mangler venner

41 prosent av norske studenter har få eller ingen venner der de studerer. Det viser en ny undersøkelse. – Vi kan ikke leve med at over 40 prosent av studentene har det slik.

Klartale - I førrgår: 19:02

India og Pakistan feirer 75 års uavhengighet

Etter 1947 flyttet flere folk en noen sinne. Nærmere 12 millioner mennesker la ut på vandringer. Hinduer og sikher fra Pakistan dro mot øst.

NRK - 14 aug 22 kl. 19:55

Bind og tamponger blir gratis i Skottland

Mandag trer en ny lov i kraft i Skottland. Landet blir det første i verden som gjør mensprodukter gratis for Alle. Det opplyste skotske myndigheter søndag, ifølge AFP.

Aftenposten - 14 aug 22 kl. 09:00

Meget god dokumentar om prinsesse Diana: Vi er Alle skyldige

Ed Perkins dokumentar om prinsesse Diana gir ingen enkle svar, men antyder at vi Alle var medskyldige i hennes død.

Klartale - 14 aug 22 kl. 06:00

Ett år med Taliban

Taliban tok makta i Afghanistan igjen. 15. august 2021 rykket soldater inn i kontorene til regjeringen.

VG - 14 aug 22 kl. 02:01

Amerikanske medier: Trump-advokat hevdet Alle dokumenter var innlevert

Donald Trumps advokat sa i juni at Alle de graderte dokumentene var levert inn fra Mar-A-Lago, ifølge The New York Times og CNN. Drøye to måneder senere banket FBI på døren..

Aftenposten - 13 aug 22 kl. 12:37

Hvis Alle er syke, er ingen syke

Det er ikke noen god idé å lage så vide rammer for en diagnose at den treffer nesten Alle..

NRK - 12 aug 22 kl. 13:15

Alle er ute av ulykkesbilen på rv. 52

Nødetatene har kommet frem til stedet der en enslig bil har kjørt i grøfta på riksvei 52 ved Gladhus. Ifølge politiet, skal Alle fem som var i bilen, ha kommet seg ut. Det er trolig ikke snakk om alvorlige skader.

Klartale - 03 aug 22 kl. 09:07

Hege Riise tar over som sjef for landslaget

– Å få lede Norges A-landslag er det største. Jeg er stolt og glad over å få tillit til å lede laget og teamet. Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på utfordringen.

Klartale - 12 aug 22 kl. 06:00

– Dessverre altfor mye hets mot muslimer fortsatt

Alle i Norge kan si nesten hva de vil. Grunnloven paragraf 100 beskytter denne rettigheten. Men hvordan står det til med ytringsfriheten i Norge?

NRK - 11 aug 22 kl. 08:42

Styrkar skulebiblioteka i 26 kommunar

Regjeringa gir til saman 17 million kroner i tilskot for å styrke skulebiblioteka i 26 kommunar. I ei pressemelding skriv dei at målet med tilskotet er at skulebiblioteket skal vere ein arena for leseglede for Alle elevgrupper og i Alle fag. – Å kunne lese godt er avgjerande for å kunne delta i samfunnet.

Klartale - 11 aug 22 kl. 06:00

Ingen garanti for at passproblemene tar slutt i år

Folk har ventet i lange køer for å skaffe seg nye pass det siste halvåret. Flere steder må folk vente i mange måneder for å få bestille seg et pass eller nasjonalt ID-kort. Og noen steder har Alle timene fram til oktober og november vært opptatt.

NRK - 22 jul 22 kl. 08:42

Vil bruke mobildata for å finne terrorofre

Flere overlevende etter Oslo-skytingen sier de ikke har blitt kontaktet av noen, ifølge Støttegruppa etter 22. juli. Nå etterlyser flere muligheten til å registrere Alle terrorofre.

Klartale - 09 aug 22 kl. 06:30

Kampen for å få vaksinert hele verden

Det er gått over to år siden korona-pandemien kom til Norge. Mange har tatt tre doser av korona-vaksinen. Flere vil få tilbud om fjerde dose.

NRK - 2 timer siden

USA: Kina opptrer destabiliserende i Taiwan-striden

USAs toppdiplomat i Øst-Asia, Daniel Kritenbrink, sier at USA vil fortsette å støtte Taiwan, selv om de ikke ønsker at øya skal erklære seg uavhengige av Kina. Ifølge ham venter USA at det kinesiske presset mot Taiwan vil fortsette. Han kAller Kinas ordvalg og handlemåte for «dypt destabiliserende», melder Reuters.

VG - 9 timer siden

Ingebrigtsen kan bli tidenes utøver: Må passe seg litt

Jakob Ingebrigtsen holder skjemaet som kan gjøre ham størst av Alle i norsk idrett. Men han bør vokte seg for å ta lett på publikummet sitt..

NRK - 12 timer siden

Fiskerinæringen skal kurses for å hindre seksuell trakassering

Alle de store organisasjonene i fiskerinæringen går sammen om et kursprogram som skal hindre seksuell trakassering i fiskerinæringen. Kurset settes opp etter at det de siste årene har vært en rekke eksempler på at unge jenter i fiskerinæringen er blitt utsatt for hets, seksuell trakassering og dårlig behandling av menn om bord i fiskebåtene, skriver Fiskeribladet. (NTB).

Klartale - 16 timer siden

Flere kan bli smittet av korona til høsten

I sommer har det vært en bølge med korona-smitte. I høst kan nye virusvarianter gi nye bølger, tror Folkehelse-instituttet (FHI). – Situasjonen er fortsatt uforutsigbar.

Klartale - 16 timer siden

Laget lettlest versjon av rapport om ytringsfrihet

Mandag kom en rapport om ytringsfrihet i Norge. Den sier blant annet at det er gode forhold for å si meningen sin i Norge. Men ikke for Alle grupper.

NRK - 16 timer siden

FHI: Sommarbølga har passert toppen

Pandemien er i en rolig fase, skriver FHI i sin siste vekerapport. Sommarbølga har truleg passert toppen, og er i svak nedgang nå. Samtidig er situasjonen er framleis uføreseieleg.

NRK - 16 timer siden

FHI: Sommarbølgja har passert toppen

Pandemien er i ein roleg fase, skriv FHI i sin siste vekerapport. Sommarbølgja har truleg passert toppen, og er i svak nedgang nå. Samtidig er situasjonen er framleis uføreseieleg.

Klartale - 17 timer siden

Derfor streiker lærerne

Lærere streiker. Og fra mandag blir streiken større.Hva er de uenige om.

Klartale - 19 timer siden

Så mange studenter venter fortsatt på et sted å bo

Mandag startet studiene. Mange har flyttet og må finne et sted å bo. Studenter ønsker ofte en student-leilighet.

NRK - 20 timer siden

Une Bastholm går av som partileder

Det skriver hun på Facebook. – Jeg skulle gjerne kommet med hyggeligere nyheter til Alle støttespillere, velgere og medlemmer i Miljøpartiet De Grønne, men i dag tidlig ga jeg vårt Landsstyre og Sentralstyre beskjed om jeg ønsker å trekke meg som partileder av personlige grunner, skriver Bastholm på Facebook. Hun skriver videre at dette vil bli hennes siste uke som partileder for MDG..

NRK - 21 timer siden

Dødt løp mellom blokkene i svensk politikk

25 dager før valget i Sverige er det tilnærmet dødt løp mellom de rødgrønne og høyresiden, viser ny måling. De rødgrønne partiene har nå en oppslutning på 49,7 prosent, mens de borgerlige partiene på høyresiden får 49 prosent på målingen som Demoskop har utført for Aftonbladet. Socialdemokraterna er størst med en oppslutning på 29,6 prosent (+0,9), mens Moderaterna får 19,9 prosent (-0,4) og Sverigedemokraterna 18,4 prosent (+0,7).

NRK - Igår: 02:54

Kansas starter omtelling etter anklager om juks

Kansas har startet en delvis omtelling av stemmesedlene etter valget der et klart flertall stemte for å beholde retten til abort. Velgerne gikk inn for å beholde retten til abort med 59 mot 41 prosent. 165.

NRK - Igår: 21:58

Toto godt i gang på Sverresborg

De heller dystre spådommene om styrtregn og mange lynnedslag har foreløpig ikke slått til – i Alle fall ikke i Trondheim hvor Toto er godt i gang med konserten på Sverresborg arena. Her spiller bandet nå for 10.000 publikummere..

NRK - 29 jul 22 kl. 17:49

Norges F-35-fly fortsatt på vingene selv om USAs luftforsvar setter sine på bakken

USAs luftforsvar setter sine F-35-fly på bakken. Norges luftforsvar følger situasjonen fortløpende, men lar F-35-flyene fly som normalt. Det er mulige problemer med utskytingssetene som gjør at USAs luftforsvar setter sine fly på bakken, bekrefter USAs luftforsvarskommando til NTB.

Klartale - Igår: 14:59

Vi må ikke bli stumme

Hva kan vi si, skrive eller rope? Hvor er grensen for ytringsfrihet? I Norge er ytringsfrihet en rettighet i Grunnloven.

NRK - Igår: 14:24

Én kritisk skadd i Bamble

Politiet melder at Alle de fire personene som var involvert i frontkollisjonen i Høgenheitunneen er fraktet med ambulanse til sykehuset i Skien. Tilstanden er kritisk for en av pasientene..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com