Aleksej Navalnyj

Tirsdag, 11 Mai, 07:22

Nyheter om Aleksej Navalnyj

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 20 timer siden

Navalnyj-lege funnet

Legen som behandlet den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj i Sibir er funnet i god behold. Det melder Lenta.ru og flere andre russiske nettsteder.

NRK - 29 april 21 kl. 12:41

Navalnyj ned 22 kg i sultestreik

Advokaten til Aleksej Navalnyj sier at Navalnyj gikk ned 22 kilo under sultestreiken som varte i over tre uker. Navalnyj deltok på en rettshøring i dag via video, tydelig avmagret. Han sier han nå veier 72 kg, like mye som da han gikk i 7.

NRK - 20 timer siden

Navalny-lege funnet

Legen som behandlet den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj i Sibir er funnet i god behold. Det melder Lenta.ru og flere andre russiske nettsteder.

NRK - Igår: 01:23

Navalnyjs lege meldt savnet

En russisk lege som behandlet Putin-kritikeren Aleksej Navalnyj rett etter at han ble forgiftet, er meldt savnet etter en jakttur i Sibir. Alexandr Murakhovskij kom ikke tilbakesom planlagt fredag, opplyser en politikilde til nyhetsbyrået Tass. Navalnyj, som nå er fengslet i Russland, ble forgiftet på en flytur til Moskva i august.

NRK - 21 april 21 kl. 17:20

Ber om rask helsehjelp til Navalnyj

Menneskerettsekspertar i FN ber Russland om å gi regimekritikar Aleksej Navalnyj rask helsehjelp og å evakuere han frå arbeidsleieren han sit i, melder Reuters. Ekspertane meiner livet til Navalnyj truleg er i stor fare, og at han må få hjelp utanfor grensene til Russland..

NRK - 21 april 21 kl. 09:23

Navalnyj-støttespelar arrestert

Ein av støttespelararane til den fengsla russiske opposisjonspolitikaren Aleksej Navalnyj, Lyubov Sobol, blei arrestert i Moskva i dag. Det melder Reuters. Det er venta demonstrasjonar til støtte for Navalnyj i dag..

NRK - 20 april 21 kl. 15:26

Hevder Navalnyj ikke får legehjelp

Advokatene til den fengslede russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj hevder han ikke får medisinsk behandling ved fengselssykehuset, melder AFP. Navalnyj har sultestreiket siden 31. mars.

NRK - 20 april 21 kl. 10:31

Tyskland bekymret for Navalnyj

Tyske myndigheter er svært bekymret for helsetilstanden til den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj, det sier forbundskansler Angela Merkel. Hun sier de presser på for å få Russland til å gi den sultestreikende Navalnyj nødvendig behandling..

NRK - 19 april 21 kl. 11:06

Navalnyj flyttet til sykestue

Den fengslede, russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj er flyttet til et medisinsk senter, melder Reuters. Fengselsmyndighetene sier den sultestreikende Navalnyj får daglig tilsyn av lege, og at helsen hans er tilfredsstillende..

NRK - 18 april 21 kl. 16:11

– Navalnyj vil ikke få dø i fengsel

Russland tillater ikke at opposisjonspolitiker Aleksej Navalnyj dør under soning, sier landets ambassadør til Storbritannia. Han sultestreiker for å få legehjelp i fangeleiren han er i. Til BBC sier ambassadøren at Navalnyj oppfører seg som en pøbel..

NRK - 18 april 21 kl. 15:14

Tyskland krever lege for Navalnyj

Regjeringen i Tyskland krever at den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj får den medisinske hjelp han trenger, melder AFP. Navalnyj soner i en fangeleir, og sultestreiker fordi han ikke får den helsehjelpen han trenger..

NRK - 18 april 21 kl. 11:33

Leger: – Navalnyj i livsfare

Helsetilstanden til den fengslede russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj blir stadig mer alvorlig, og livet hans står i fare, sier leger som støtter ham. Men fengselsmyndighetene mener Navalnyj får den hjelpen han trenger..

NRK - 17 april 21 kl. 16:29

Leger: – Navalnyj er kritisk syk

Fire leger har bedt om at den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj får øyeblikkelig helsehjelp, og sier det står om livet, melder AFP. Navalnyj sitter i fangeleir, men sultestreiker fordi han mener han ikke får nødvendig behandling..

NRK - 06 april 21 kl. 14:29

Forlangte å få møte Navalnyj

Tilhengerne av den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj som ble arrestert utenfor fengslet hans i dag, forlangte å få møte ham. Blant de arresterte er legen hans. Navalnyj har feber og pustevansker, og sier han ikke får nødvendig tilsyn..

NRK - 05 april 21 kl. 20:54

Navalnyj innlagt på fengselssykehus

Den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj er innlagt på fengselssykehus med feber og hoste, og blir testet for koronavirus, melder avisa Isvestija. Navalnyj har sagt til støttespillere at tre medfanger har fått diagnosen tuberkulose..

Aftenposten - 07 mai 21 kl. 18:13

Amnesty beklager og gir Navalnyj statusen som samvittighetsfange igjen

Den fengslede opposisjonslederen og Putin-kritikeren Aleksej Navalnyj får tilbake statusen som….

NRK - 22 mars 21 kl. 17:35

Vil ikke se på Navalnyj-forgiftning

En russisk militærdomstol avviser at forgiftningen av den fengslede opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj bør etterforskes. Navalnyj anklager den russiske sikkerhetstjenesten FSB for å ha forgiftet ham med nervegiften Novitsjok i august 2020..

NRK - 30 april 21 kl. 12:33

Blir oppført på ekstremist-liste

Nettverket til regimekritiker Aleksej Navalnyj blir satt på en liste over ekstremistiske grupper i Russland. Det har en domstol i Russland bestemt, melder AFP. Navalnyj sitter for tiden i fengsel, noe som har ført til flere større demonstrasjoner i Russland..

Aftenposten - 29 april 21 kl. 11:33

Avmagret Navalnyj deltar digitalt på rettsmøte

Den fengslede russiske regimekritikeren Aleksej Navalnyj møtte torsdag i retten via en videolenke..

VG - 29 april 21 kl. 11:23

Navalnyj i retten via video: – Jeg veier like mye som i 7. klasse.

For første gang siden den 24 dager lange sultestreiken er Putin-kritikeren Aleksej Navalnyj (44) torsdag å se i retten på videolink fra fengselet. Samtidig er det åpnet en ny kriminalsak mot opposisjonslederen..

NRK - 29 april 21 kl. 10:21

Navalnyj viste seg på video i dag

Den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj viste seg offentlig torsdag via video, for første gang siden han avsluttet en mer enn tre uker lang sultestreik, under en høring. Reuters skriver at han bærer tydelige preg av å ha gått ned i vekt..

VG - 28 april 21 kl. 22:06

Malte over helte-graffiti med Putin-kritiker Navalnyj

Innbyggerne i Russlands nest største by, St. Petersburg, våknet onsdag opp til en stor graffitivegg med bilde av Kreml-kritikeren Aleksej Navalnyj (44) og teksten «den nye tids helt»..

NRK - 12 mars 21 kl. 16:07

Navalnyj er flyttet til ukjent sted

Den russiske opposisjonslederen og regimekritikeren Aleksej Navalnyj er blitt flyttet fra straffeleiren IK-2 i Vladimir-regionen utenfor, opplyser en av hans advokater. Det er ikke kjent hvor Navalnyj er flyttet..

NRK - 26 april 21 kl. 17:12

Navalnyj-gruppe må stanse aktivitet

En domstol i Moskva har bestemt at stiftelsen til Putin-kritikeren Aleksej Navalnyj må stanse alle aktiviteter og vente til det er bestemt om den er lovlig eller ikke. Navalnyjs kontor i Moskva sier at de ikke lenger kan arbeide som normalt.

NRK - 26 april 21 kl. 10:46

Får ikkje drive med aktivitetar

I Russland har påtalemakta lagt ned eit mellombels forbod mot at organisasjonen til opposisjonspolitikar Aleksej Navalnyj får drive med nokre aktivitetar. Det melder Reuters. Forbodet kjem medan ein ventar på ei avgjersle frå ein domstol, som skal sjå på om organisasjonen skal verte karakterisert som ekstremistisk, og med det forbode.

Klartale - 23 april 21 kl. 14:29

Navalnyj slutter å sulte seg

Fire uker etter at han sluttet å spise, vil Aleksej Navalnyj avslutte protesten..

NRK - 23 april 21 kl. 13:57

Navalnyj skal avslutte sultestreik

Den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj skal avslutte sultestreiken, opplyser han selv på instagram..

Aftenposten - 23 april 21 kl. 13:59

Navalnyj avslutter sultestreiken

Den fengslede Putin-kritikeren Aleksej Navalnyj sier han vil avslutte sultestreiken han har gjennomført i drøyt fire….

VG - 21 april 21 kl. 12:35

Putin holder tale uten å nevne Navalnyj - demonstranter pågripes

Samtidig som 466.000 russere har meldt at de onsdag skal demonstrere for løslatelse av Kreml-kritikeren Aleksej Navalnyj, holder president Vladimir Putin sin årlige tale til nasjonen..

VG - 21 april 21 kl. 12:35

Putin holdt tale uten å nevne Navalnyj - demonstranter pågripes

Samtidig som 466.000 russere har meldt at de onsdag skal demonstrere for løslatelse av Kreml-kritikeren Aleksej Navalnyj (44), holdt president Vladimir Putin (68) sin årlige tale til nasjonen..

NRK - 20 april 21 kl. 20:53

Ber om å la leger se Navalnyj

USA ber Russland om å la uavhengige leger se den fengslede opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj, melder AFP. Navalnyjs advokater ba tirsdag om at han må bli overført til et sivilt sykehus i Moskva. Advokatene sa også at helsa hans er dårlig.

NRK - 18 jan. 21 kl. 15:01

Navalnyj fengsles til 15. februar

En russisk domstol har besluttet at opposisjonspolitiker og Kreml-kritiker Aleksej Navalnyj holdes fengslet til 15. februar. Navalnyj skal holdes i varetekt til 15.

NRK - 19 april 21 kl. 17:21

Navalnyj fortsetter sultestreik

Den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj vil fortsette sultestreiken, ifølge advokaten hans. Navalanyj sitter fengslet og har sultestreiket siden 31. mars for å få legehjelp.

NRK - 19 april 21 kl. 12:17

Advarer Navalnyj-demonstranter

Russiske myndigheter advarer folk mot å delta i demonstrasjoner til støtte for den sultestreikende opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj. Folk advarers om at alle forsøk på fremprovosere bråk med politiet vil bli slått hardt ned på, melder Reuters..

Klartale - 19 april 21 kl. 08:58

Advarer mot hvis Navalnyj dør i fengsel

Helsa til opposisjonspolitiker Aleksej Navalnyj blir stadig dårligere. USA og EU advarer Russland om følgene hvis han dør i fengsel..

Aftenposten - 18 april 21 kl. 19:56

Russland slår tilbake mot kritikk: – Navalnyj oppfører seg som en bølle

EU er dypt bekymret over helsen til Aleksej Navalnyj og krever umiddelbar løslatelse..

NRK - 18 april 21 kl. 15:29

USA advarer Russland om Navalnyj

– Dersom Aleksej Navalnyj dør i russisk fangenskap, vil det få følger for Russland, sier sikkerhetsrådgiveren til USAs president. Jake Sullivan gjorde dette klart under et intervju med Fox News. EUs utenriksministre skal diskutere saken i morgen..

NRK - 18 april 21 kl. 13:13

Frankrike bekymret for Navalnyj

Frankrike er ekstremt bekymret for helsen til den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj. Det sier landets utenriksminister Jean-Yves Le Drian, melder Reuters. Leger har varslet om at Navalyj, som er syk og sultestreiker, står i fare for å dø..

NRK - 18 april 21 kl. 04:35

Kjendisstøtte til Navalnyj

70 kjendiser fra flere land ber i et åpent brev Russlands president Vladimir Putin om å gi legehjelp til den fengslede regimekritikeren Aleksej Navalnyj. Han sultestreiker i fengselet for å få bedre legebehandling.

NRK - 28 feb. 21 kl. 12:09

Navalnyj framme i fangeleir

Den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj skal nå være overført til en fangeleir nord-øst for Moskva. I følge en russiske menneskerettighetsorganisasjonen for innsatte så er Navalnyj nå i en leir utenfor byen Pokrov i Vladimir fylke..

NRK - 14 april 21 kl. 16:00

Siktet etter Navalnyj-omtale

Russiske myndigheter har siktet fire redaktører i en studentavis som dekket protestene etter fengslingen av regimekritikeren Aleksej Navalnyj. De er siktet for å ha oppfordret mindreårige til å delta i ulovlig aktivitet, ifølge studentavisen Doxa og en menneskerettighetsgruppe..

NRK - 14 april 21 kl. 08:40

Kona bekymret for Navalnyj

Den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj er sterkt svekket etter én måned i fangeleir. Det skriver kona Julia Navalnaja på Instagram etter å ha besøkt ham for første gang. Han har gått ned 15 kilo siden han ble satt i varetekt i februar..

NRK - 25 feb. 21 kl. 16:09

Navalnyj flyttet til arbeidsleir

Opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj har blitt flyttet fra en fengsel i Moskva til en arbeidsleir hvor han skal sone resten av dommen, melder Reuters. Navalnyj soner en dom på to og et halvt år for ærekrenkelser av en krigsveteran..

Klartale - 08 april 21 kl. 08:42

Navalnyj er blitt enda dårligere

Aleksej Navalnyj er i ferd med å miste følelsen i hendene, ifølge advokaten hans. Den russiske politikeren sulter seg i fengsel..

NRK - 20 feb. 21 kl. 18:31

Navalanyj må sone i arbeisleir

Aleksej Navalnyj må sone de neste to og et halvt årene i en arbeidsleir. En ankedomstol i Moskva opprettholdt dommen mod Navalnyj, men forkortet straffen med halvannen måned. Navalnyj ble også bætelagt..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt