Afrika

Thursday, 09 February, 04:49

Nyheter om Afrika

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 27 aug 22 kl. 06:30

Mennesker får det bedre og dyr lider

Folk i Afrika skal få det bedre. De skal leve med høyere standard. Det er noe regjeringene kjemper for.

Klartale - 05 feb 23 kl. 06:00

Afrika har blitt mindre trygt og demokratisk

Afrika har fått mindre demokrati. Og det har blitt mindre trygt det siste tiåret. Det viser ny rapport.

NRK - 30 jan 23 kl. 06:29

Sør-Afrika: Åtte drept i bursdagsfeiring

Åtte ble drept da væpnede menn åpnet ild mot en gruppe mennesker som feiret en bursdag i en township i Sør-Afrika i helgen. Ytterligere tre personer ble såret, melder politiet i Sør-Afrika mandag. – Eieren av huset feiret bursdagen sin da to ukjente bevæpnede menn tok seg inn og begynte å skyte mot gjestene, sier politiet i en uttalelse.

NRK - 19 jan 23 kl. 20:44

Den Afrikanske utviklingsbanken: Inflasjonen ned i Afrika

Afrikanske land opplevde i fjor den verste inflasjonen på et tiår, men det verste ser nå ut til å være over, ifølge Den Afrikanske utviklingsbanken (ADB). Mange av Afrikas 54 land ble svært hardt rammet av både koronapandemien, klimaendringer og følgene av Russlands invasjon av Ukraina. – Ytterligere 15 millioner mennesker ble anslagsvis drevet ut i ekstrem fattigdom i Afrika i fjor som følge av økte globale priser på energi og matvarer, konkluderer ADB i en ny rapport.

NRK - 22 dec 22 kl. 17:09

Sør-Afrika vil bruke løgndetektor i kampen mot krypskyttere

Sør-Afrika planlegger å bruke løgndetektortester på ansatte i landets nasjonalparker. SANParks, som har ansvaret for parkene, opplyste torsdag at de heretter vil gjennomføre løgndetektortester på ansatte i et forsøk på å avsløre utro tjenere. Testingen vil i første omgang være frivillig, men målet er å gjøre det obligatorisk for enkelte grupper ansatte, opplyser SANParks.

Aftenposten - 9 timer siden

Putin kjøper seg venner i Afrika

Russlands innflytelse i Afrika øker. Det gir både tilgang til verdifulle råvarer og støtte i FN..

Klartale - 02 feb 23 kl. 06:30

Land i Afrika vil få slutt på aids blant barn innen 2030

Hvert femte minutt dør det et barn som følge av sykdommen aids, ifølge UNAIDS. De jobber med kampen mot sykdommen i verdens-organisasjonen FN. I fjor laget UNAIDS målet om at ingen barn skal måtte leve med aids i 2030.

Aftenposten - 26 jan 23 kl. 14:23

Mann mistenkt for drap på Stavanger-kvinne i Sør-Afrika

Onsdag 18. april 2018 forsvant Stavanger-kvinnen Marie Sæther Østbø i Sedgefield i Sør-Afrika..

VG - 26 jan 23 kl. 14:27

Mann mistenkt for å ha drept Marie Sæther Østbø (20) i Sør-Afrika i 2018

Kripos har flere ganger reist til Sør-Afrika på jakt etter svar på hva som skjedde med 20-åringen. Nå har de identifisert en mistenkt..

NRK - 26 jan 23 kl. 14:16

Aftenbladet: Mann mistenkt for drap på Marie i Sør-Afrika

En mann er nå mistenkt for å ha drept Stavanger-kvinnen Marie Sæther Østbø i Sedgefield i Sør-Afrika. Det skriver Stavanger Aftenblad.. Østbø forsvant 18.

Klartale - 01 nov 22 kl. 06:00

Kaller vold mot kvinner i landet for en pandemi

«Er jeg den neste» sto det på plakaten hun holdt. Hun var én av flere sørAfrikanske kvinner som protesterte, skriver avisa The Guardian. Åtte kvinner ble voldtatt.

NRK - 19 jan 23 kl. 16:58

Russland og Kina skal holde marineøvelse

Russland og Kina skal neste måned holde en felles marineøvelse utenfor kysten av Sør-Afrika. Ifølge det sørAfrikanske forsvaret, som også skal delta i marineøvelsen, vil den foregå utenfor kysten av byene Durban og Richards Bay mellom 17. og 27.

Klartale - 02 aug 22 kl. 07:00

Konkurrerer om være Afrikas beste venn

Flere politikere har reist fra land til land i Afrika den siste tiden. De prøver å samle støtte til sitt syn på verden. Spesielt når det gjelder krigen i Ukraina.

Klartale - 15 jan 23 kl. 06:30

Krisene vi glemte i 2022

Visste du at det er tørke i Angola? Eller at mange i Malawi og Den sentralAfrikanske republikk sulter eller sliter med sykdom? Disse krisene har vi hørt lite om.

NRK - Igår: 12:30

FN-rapport: Fattigdom, ikke ideologi, er drivkraften til jihadistgrupper i Afrika

Det er fattigdom og utsikten til en bedre betalt jobb, ikke ideologi, som utgjør den sterkeste drivkraften for Afrikanere som slutter seg til jihadistgrupper. Konklusjonen i en ny FN-rapport rimer dårlig med ideen om at det er religiøs overbevisning som er viktigst når grupper som Boko Haram, og al-Shabaab rekrutterer nye medlemmer. Rapporten er basert på intervjuer med nesten 2200 personer i åtte land som er sterkt preget av ytterliggående islamistopprør.

NRK - Igår: 09:02

243 etterskjelv i Tyrkia og Syria

Så langt har Tyrkia og Syria blitt rammet av 243 etterskjelv etter mandagens kraftige jordskjelv, ifølge Tyrkias direktorat for katastrofehåndtering (AFAD). Den store mengden etterskjelv har ført til at folk er for redde til å holde seg hjemme, samtidig som de ikke har noen steder å dra på grunn av det kalde været, opplyser FNs høykommissær for flyktningers (UNHCR) talsmann for Midtøsten og Nord-Afrika, Rula Amin. 4890 mennesker er så langt bekreftet omkommet i jordskjelvet, ifølge tall fra begge land..

NRK - 05 feb 23 kl. 18:18

En drept i angrep mot FN-helikopter i Kongo

Et medlem av FN-styrken i Kongo er drept og en annen såret i et angrep mot et FN-helikopter, opplyser verdensorganisasjonen. Angrepet skjedde øst i landet søndag ettermiddag. Helikopteret var på vei til byen Goma da noen åpnet ild mot det.

NRK - 02 feb 23 kl. 10:17

Støre: Regjeringen gir ekstra til land rammet av krigen

I sin redegjørelse om Ukraina-krigen i Stortinget sa statsminister Jonas Gahr Støre at Norge vil gi ekstra bistand til noen av verdens fattigste land. – Norge skal være blant de som både ser behovene i Ukraina, men også de store behovene som økt inflasjon, særlig på mat, har ført med seg i noen av verdens fattigste land, sa Støre. Regjeringen skal derfor foreslå en egen, ettårig ekstrabevilgning til utviklingsland som er særlig rammet av krigens globale ringvirkninger.

NRK - 02 feb 23 kl. 06:03

Elever mistet et tredels skoleår under pandemien

Under pandemien ble skolebarn frarøvet over en tredel av et års læring. – Det tapte er fortsatt ikke tatt igjen, advarer forskere i en ny studie. Covid-19-pandemien forårsaket en av historiens største forstyrrelser i utdanning.

NRK - 01 feb 23 kl. 16:41

Afrikanske land vil utrydde aids blant barn innen 2030

Tolv Afrikanske land går sammen for å utrydde aids blant barn innen 2030. Det skal gjøres ved hjelp av utbredt hiv-testing, behandling og prevensjon. Ifølge UNAIDS dør det et barn av aids-relaterte årsaker hvert femte minutt.

VG - 01 feb 23 kl. 09:18

Svensk koranbrenning stanser Afrika-flyvninger

Flyseslskapet KLM har stanset alle flyvninger til og fra hovedstaden i Tanzania på grunn av frykt for terrorangrep etter koranbrenningen i Sverige..

VG - 31 jan 23 kl. 21:30

Fredsprisnominert: – Dere er hyklere

Den kjente klimaaktivisten Vanessa Nakate ber Norge slutte å investere i olje og gass i Afrika. Nå er hun nominert til Nobels fredspris..

NRK - 25 dec 22 kl. 11:52

15 døde etter tankbileksplosjon i Sør-Afrika

Antall døde etter en tankbileksplosjon i Boksburg, sør for Johannesburg, i Sør-Afrika har steget til 15 personer, opplyser landets helseminister. I går ble det meldt at ti mennesker hadde mistet livet i ulykken, melder nyhetsbyrået AFP. Eksplosjonen skjedde julaften morgen etter at tankbilen med flytende gass hadde blitt sittende fast under en bro.

NRK - 08 aug 22 kl. 17:30

Blinken: – USA søker partnerskap med Afrika

USA prøver ikke å overgå andre i kampen om innflytelse i Afrika, sier USAs utenriksminister Antony Blinken. – Vår forpliktelse er et sterkere partnerskap med Afrika, og det handler ikke om å prøve å overgå noen andre, sa Blinken da han mandag ankom Sør-Afrika. Den amerikanske utenriksministeren valgte Sør-Afrika som først stopp på sin reise i Afrika som også inkluderer Kongo og Rwanda.

Aftenposten - 21 jan 23 kl. 08:30

Hørt om overlanding? Namibia er et av verdens beste land for reisemåten.

Namibia har alt du ønsker deg av Afrika. Villmark og dyreliv, fjell og ørken, og et behagelig klima, særlig om vinteren..

NRK - 24 dec 22 kl. 10:09

Stor eksplosjon i Sør-Afrika skal ha drept mist åtte personer

Åtte mennesker ble drept etter at en lastebil eksploderte i Boksburg utenfor Johannesburg i Sør-Afrika, skriver News24. Nødetatene er på stedet, og flere skal og være kritisk skadd skriver Metro. Ifølge lokale medier skal lastebilen ha blitt sittende fast under en bro før den eksploderte..

NRK - 24 nov 22 kl. 12:02

Kronprinsen opna nytt handelskontor i Aust-Afrika

Kronprins Haakon og kronprinsesse Victoria opna i dag eit norsk-svensk handelskontor i Nairobi. Finland og Estland skal også halde til i same lokale. Det er Innovasjon Noreg og systerorganisasjonen Business Sweden som stod for offisiell opning i dag.

NRK - 16 jan 23 kl. 23:41

Tiger på rømmen i Sør-Afrika

SørAfrikanske myndigheter leter etter en tiger som angrep en mann og drepte en hund etter å ha rømt fra en privat gård utenfor Johannesburg i helga. Mannen overlevde angrepet, men ble tatt til sykehus, ifølge lokale medier. Innbyggere i Walkerville-regionen sør for Johannesburg er bedt om å passe på og å ikke oppsøke tigeren om de ser den.

NRK - 17 dec 22 kl. 20:39

Tre døde i monsterbølge i Sør-Afrika

Tre mennesker døde og 17 ble skadd da en enorm bølge plutselig rammet en populær strand i Sør-Afrika. Bølgen slo plutselig inn på en strand i Durban, opplyser nødetatene. – Det var en monsterbølge som sendte folk på havet.

Aftenposten - 12 jan 23 kl. 10:13

Nå blir enda et sted borte. Det har bidratt til å gjøre Oslo rikere og mer interessant.

Nå stenger Khartoum Contemporary Art Center, et fristed i Oslo – midt mellom Afrika og Midtøsten..

NRK - 11 jan 23 kl. 10:05

Uganda erklærer at ebolautbruddet er over

Ebolautbruddet i Uganda er offisielt erklært avsluttet av landets regjering. Det var 162 bekreftede tilfeller. Utbredt testing har ikke avdekket nye tilfeller på 42 dager, noe som er et tegn på at viruset ikke lenger sprer seg.

NRK - 10 dec 22 kl. 07:37

Sjøpattedyret dugong er utrydningstruet

Sjøpattedyret dugong – mer kjent som en type sjøku – beiter på sjøgress i grunt kystvann, men bestandene i Øst-Afrika og Ny-Caledonia har havnet på rødlisten til Verdens naturvernunion (IUCN). Der blir de klassifisert som «kritisk truet» og «truet» for de to områdene. Globalt er arten klassifisert som «sårbar».

Aftenposten - 06 jan 23 kl. 14:14

Flyr jorden rundt for å spille cupkamp

8737 kilometer og hele kontinentet Afrika ligger mellom klubbene RC Grasse og La Tamponnaise..

VG - 06 jan 23 kl. 14:14

Flyr jorden rundt for å spille cupkamp

8737 kilometer og hele kontinentet Afrika ligger mellom klubbene RC Grasse og La Tamponnaise. De skal møtes i den franske cupen lørdag..

NRK - 09 dec 22 kl. 12:57

Sør-Afrika vil avkriminalisere kjøp og salg av sex

Regjeringen i Sør-Afrika sa de vil avkriminalisere kjøp og salg av sex. De håper lovendringen vil gjøre det lettere å bekjempe vold mot sexarbeidere. Nå er loven lagt ut på høring.

Klartale - 06 jan 23 kl. 06:21

Mener ny lov vil gjøre at flere drukner

Konflikt og nød sender migranter ut på en farlig reise. Flere skip redder mennesker på Middelhavet. En ny lov i Italia begrenser skipenes frihet.

NRK - 03 jan 23 kl. 09:06

28 funnet drept i Burkina Faso

Påtalemyndigheten i Burkina Faso har igangsatt en etterforskning etter at 28 mennesker har blitt funnet skutt og drept nordvest i landet, melder Reuters. Alle de 28 drepte er menn, og likene deres ble oppdaget i helgen. Det fattige landet i Vest-Afrika sliter med et jihadistopprør som har pågått i nærmere åtte år.

NRK - 05 dec 22 kl. 21:17

Sør-Afrika: Utsetter mistillitsvotum

Nasjonalforsamlingen i Sør-Afrika utsetter avstemmingen rundt president Cyril Ramaphosas fremtid Sør-Afrikas nasjonalforsamling har berammet en debatt om en svært kritisk rapport om Ramaphosa tirsdag. Deretter skulle man etter planen stemme over om man skulle gå videre med saken..

E24 - 04 dec 22 kl. 17:29

Oljefondet er tredje største investor av fossilt i Afrika

Afrikanske klimaaktivister frykter vestlige selskaper låser kontinentet inne i en fossil tidsalder. Ifølge en undersøkelse fra tyske Urgewald står Oljefondet i ryggen til en stor andel fossile selskaper som operer i Afrika..

NRK - 04 dec 22 kl. 17:11

Ni druknet under dåp i Sør-Afrika

Likene av ni mennesker er funnet etter at de ble feid bort av en plutselig flom under en dåpsseremoni i en elv i Sør-Afrika i helgen. Ytterligere åtte personer er meldt savnet, og dødstallet vil dermed trolig øke, opplyser nødetatenes talsperson Robert Mulaudzi søndag. Mulaudzi sier at 33 personer var samlet ved bredden av Jukskei-elva i Johannesburg-forstaden Bramley Park i forbindelse med et dåpsritual lørdag.

NRK - 01 dec 22 kl. 19:50

Sør-Afrika: Hardt pressa Ramaphosa i samtalar med partiet

Sør-Afrika sin president Cyril Ramaphosa, som blir skulda for korrupsjon, rådfører seg med leiarar i regjeringspartiet African National Congress (ANC), opplyser ein talsmann. Fleire sørAfrikanske medium meldte tidlegare torsdag at det er «svært truleg» at presidenten går av om kort tid. – Han ser på ei rekke alternativ og rådfører seg med ei rekke aktørar i ANC, seier talspersonen Vincent Magwenya.

Klartale - 27 dec 22 kl. 16:00

Her er 12 gode nyheter

Krig og elendighet er langt fra det eneste som skjedde i år. Året 2022 kom med noen lysglimt. Her er noen av dem:1.

NRK - 25 dec 22 kl. 03:14

10 døde i tankbileksplosjon i Sør-Afrika

Tallet på døde etter at en lastebil eksploderte i Boksburg utenfor Johannesburg er oppe i 10. Eksplosjonen skjedde julaften morgen etter at tankbilen med flytende gass hadde blitt sittende fast under en bro. Det er uklart hvordan brannen startet.

NRK - 21 dec 22 kl. 20:52

Krev livstidsdom til fire terrormistenkte etter Vest-Afrikas dødlegaste jihadist-angrep

Aktor Richard Adou ber om livstidsdom til fire av dei totalt 14 mistenkte etter terrorangrepet på eit strandhotell i byen Grand-Bassam i Elfenbenkysten i 2016, melder nyheitsbyrået AFP. Angrepet drap 19 menneske, og er eit av dei dødlegaste jihadisangrepa i Vest-Afrika, skriv AFP. Rettsaka starta førre månad.

NRK - 21 dec 22 kl. 20:52

Krev livstidsdom til fire terrormistenkte etter eit av Vest-Afrikas dødlegaste jihabist-angrep

Aktor Richard Adou ber om livstidsdom til fire av dei totalt 14 mistenkte etter terrorangrepet på eit strandhotell i byen Grand-Bassam i Elfenbenkysten i 2016, melder nyheitsbyrået AFP. 19 menneske blei drepne under angrepet, som blei utført ved bruk av maskingevær. Det er eit av dei dødlegaste jihadisangrepa i Vest-Afrika, skriv AFP.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com