Afrika

Friday, 30 September, 22:21

Nyheter om Afrika

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 27 aug 22 kl. 06:30

Mennesker får det bedre og dyr lider

Folk i Afrika skal få det bedre. De skal leve med høyere standard. Det er noe regjeringene kjemper for.

Klartale - 02 aug 22 kl. 07:00

Konkurrerer om være Afrikas beste venn

Flere politikere har reist fra land til land i Afrika den siste tiden. De prøver å samle støtte til sitt syn på verden. Spesielt når det gjelder krigen i Ukraina.

NRK - 08 aug 22 kl. 17:30

Blinken: – USA søker partnerskap med Afrika

USA prøver ikke å overgå andre i kampen om innflytelse i Afrika, sier USAs utenriksminister Antony Blinken. – Vår forpliktelse er et sterkere partnerskap med Afrika, og det handler ikke om å prøve å overgå noen andre, sa Blinken da han mandag ankom Sør-Afrika. Den amerikanske utenriksministeren valgte Sør-Afrika som først stopp på sin reise i Afrika som også inkluderer Kongo og Rwanda.

NRK - 04 aug 22 kl. 20:18

Afrika: Forventet levealder har økt med ti år

Den forventede levealderen i Afrika økte med ti år mellom 2000 og 2019, ifølge Verdens helseorganisasjon, WHO. I 2000 var forventet levealder i Afrika 46 år, mens den i 2019 var økt til 56 år, ifølge en WHO-rapport om helsetilstanden i Afrika. Økningen på ti år er mer enn det globale gjennomsnittet, og mer enn i noen annen region i løpet av samme tidsperiode.

Klartale - 19 sep 22 kl. 08:52

Sør-Afrika skrur av lyset for å spare strøm

Som mange andre land sliter Sør-Afrika med strøm. De har gamle systemer som trenger vedlikehold. Det fører til at de som styrer med strømmen er nødt til å skru den av, for å spare strøm.

NRK - 10 aug 22 kl. 03:26

Sikkerhetsekspert: Trusselen fra IS i Afrika vokser

Trusselen fra den ekstreme islamistgruppa IS i Afrika vokser for hver dag som går, sier en ekspert på sikkerhet i Afrika. Martin Ewi forklarte seg til FNs sikkerhetsråd om terrorgruppas økende styrke i Afrika tirsdag. Han sier at minst 20 land i Afrika nå rammes direkte av IS-aktivitet, mens gruppa bruker mer enn 20 andre land til logistikk, pengeinnsamling og annet.

NRK - 29 jul 22 kl. 20:25

Blinken drar til Asia og Afrika

SAs utenriksminister Antony Blinken besøker neste uke Kambodsja og Filippinene, før han drar videre til Afrika. I Kambodsja skal han delta på et regionalt sikkerhetsmøte, ifølge USAs utenriksdepartement. Her er det ventet at også Russlands utenriksminister Sergej Lavrov og Kinas utenriksminister Wang Yi vil være til stede.

Klartale - 24 jun 22 kl. 09:01

Norge og Storbritannia vil satse på vannkraft i Afrika

Scatec er et norsk selskap som jobber med fornybar energi. De skal satse mye på å lage vannkraft i Afrika, og får med seg to fond på det. Det ene er norske Norfund og det andre er BII fra Storbritannia.

NRK - 20 timer siden

Nordfund investerer 220 millioner i vindparker i Sør-Afrika

Utviklingsselskapet Norfund investerer 220 millioner kroner fra det nye klimainvesteringsfondet i tre vindparker i Sør-Afrika. Vindparkene skal bygges av det franske selskapet EDDF Renewables, melder Norfund i en pressemelding. Når kraftverkene er i drift, vil de levere mer enn 1.

NRK - 23 sep 22 kl. 05:56

Europeiske biler får nytt liv i Afrika – til en helsemessig høy pris

Over en firedel av bruktbiler eksportert mellom 2015 og 2020 havnet på det Afrikanske kontinentet. Det er gamle, forurensende og ofte farlige biler. En rapport fra FNs miljøprogram (UNEP) i 2021, viser at de fleste kjøretøyene som eksporterer til utviklingsland er gamle, potensielle farlige, lite energieffektive og forurensende.

NRK - 21 sep 22 kl. 14:52

Blindpassasjer i skip til Hardanger

For andre gong på to månader har blindpassasjerar frå Vest-Afrika kome med skip til Tyssedal. Tysdag kom skipet MS «Thomas Selmer» til industribygda Tyssedal i Hardanger, med leveranse til smelteverket Tizir der. Ifølgje MarineTraffic forlét skipet Dakar i Senegal 6.

NRK - 21 sep 22 kl. 12:22

Sør-Afrika vil ha VM i 2027

Sør-Afrika ønskjer åp arrangere fotball-VM for kvinner i 2027. Det kunngjorde det sørAfrikanske fotballforbundet tysdag. Dei tek sikte på å bruke dei same arenaene som under VM for menn i 2010 - det einaste fotball-VM på det afriklanske kontinentet hittil.

NRK - 17 sep 22 kl. 01:39

Minst 16 skolebarn døde i Sør-Afrika

Minst 16 skolebarn døde da en minibus kolliderte med en lastebil på en motorvei øst i Sør-Afrika fredag, ifølge lokale myndigheter. Transportdepartementet i provinsen KwaZulu-Natal har meldt inn 16 dødsfall som følge av kollisjonen, mens lokale medier melder at det er snakk om 19 døde barn, som er mellom fem og tolv år gamle, pluss tre voksne. (NTB).

NRK - 12 aug 22 kl. 16:00

Mer enn 150 gribber døde av forgiftning sør i Afrika

Over 150 utrydningstruede gribber døde av forgiftning ved to ulike hendelser i Botswana og Sør-Afrika, opplyser naturvernere fredag. Mer enn 50 hvitryggribber ble funnet døde i Chobe nord i Botswana fredag, mens rundt 100 andre døde gribber ble oppdaget i Kruger nasjonalpark i Sør-Afrika dagen før, ifølge Vulpro, en organisasjon som jobber for vern av gribber. I begge tilfellene døde gribbene etter å ha spist av døde bøfler som det angivelig var plantet gift i, sier Kerri Wolter i Vulpro.

Klartale - 13 jul 22 kl. 09:01

346 millioner mennesker i Afrika har ikke nok mat

I Afrika sliter store deler av befolkningen med å få nok å spise.– Vi står overfor en pressende situasjon der folk ikke har nok mat. Den blir verre raskt, sier Robert Mardini.

NRK - 13 jul 22 kl. 07:59

346 millioner mennesker i Afrika har ikke nok mat

Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC) har sendt ut akutt advarsel om global sultkrise. I Afrika sliter store deler av befolkningen med å få nok å spise. – Vi står overfor en pressende og raskt forverret global matsikkerhetssituasjon, spesielt i deler av Afrika og Midtøsten, sier ICRC-sjef Robert Mardini.

Dagbladet - Igår: 17:41

Drept av hvithai foran datteren (5)

Kimon Bisongo (39) ble drept i et haiangrep i Sør-Afrika..

NRK - Igår: 15:19

Norge øker støtten til matsikkerhet i Afrika

Norge bidrar nå med 100 millioner kroner til Den Afrikanske utviklingsbanken, skriver utenriksdepartementer i en pressemelding. – Vi må jobbe sammen for å avverge en enda større matkrise, sier utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim..

Aftenposten - Igår: 10:13

Osmundsen-selskap henter 800 mill.: Vil bygge solkraft for én milliard

Terje Osmundsen og Empower New Energy henter nær 800 millioner kroner til solkraft i Afrika..

E24 - Igår: 06:12

Osmundsen-selskap henter 800 mill.: Vil bygge solkraft for én milliard

Terje Osmundsen og Empower New Energy henter nær 800 millioner kroner til solkraft i Afrika. Pengene kommer fra fondet Climate Investor One, Norfund og investor Svein Harald Øygard..

Klartale - 31 aug 22 kl. 16:00

Onsdag er det 25 år siden prinsesse Diana døde

Diana ble bare 36 år gammel.Natt til 31. august 1997 krasjet bilen hun satt i en tunnel i Pari.

Klartale - 03 aug 22 kl. 12:22

Hva skjer med al-Qaida nå som al-Zawahri er død?

Ayman al-Zawahri ble drept i et angrep fra USA denne helgen. Han er i flere tiår vært en av lederne i terrorgruppa al-Qaida. Han har vært etterlyst og jaget siden 2001, da han ble anklaget for å ha laget planen for terror-angrepet mot USA 11.

NRK - I førrgår: 04:47

60 fryktes drept i jihadistangrep

Opp mot 60 soldater og sivile kan ha blitt drept i et nytt jihadistangrep i Burkina Faso i Vest-Afrika. Minst 11 soldater er drept og rundt 50 sivile er savnet etter angrepet ved byen Djibo nord i landet, opplyser myndighetene, ifølge AFP..

Dagbladet - 25 sep 22 kl. 21:13

Kvinne drept av hai

En kvinne ble søndag drept av en hai ved kysten utafor Plettenberg Bay i Sør-Afrika. Frivillig organisasjon advarer om unormalt stor haiaktivitet..

NRK - 22 sep 22 kl. 21:10

Malawi første sørAfrikanske land til å utrydde alvorlig øyesykdom

Malawi er det første sørAfrikanske land til å utrydde den alvorlige øyesykdommen trakomi som et alvorlig helseproblem. Fire andre land nord i Afrika har tidligere fått bukt med infeksjonen, ifølge organisasjonen Sightsavers. På verdensbasis er to millioner mennesker blinde eller svaksynte på grunn av trakomi.

NRK - 20 sep 22 kl. 22:44

Danmark med løfte om klimaerstatning

Som første land i verden har Danmark lovet erstatning for «tap og skade» i fattige land som rammes av klimaendringene. – Dette dreier seg om at vi fra dansk side får vist ansvarlighet. Det er faktisk hamrende urettferdig, slik det er, sa utviklingsminister Flemming Møller Mortensen i forbindelse med FNs hovedforsamling i New York tirsdag.

E24 - 19 aug 22 kl. 17:11

Scatec får statlig milliardgaranti: Skal servere stabil strøm i Sør-Afrika

Statlige Eksfin stiller 1,2 milliarder kroner i garanti til Scatecs hittil største investering, et kombinert solkraft- og batteriprosjekt i Sør-Afrika..

NRK - 19 aug 22 kl. 13:15

Dansk kvinne (81) skal ha forsøkt å smugle 5 kilo heroin fra Afrika til Canada

En 81 år gammel dansk kvinne ble nylig pågrepet i Polen, mistenkt for å ha forsøkt å smugle 5 kilo heroin fra Afrika til Canada. 81-åringens nervøse oppførsel samt noe uvanlige reiserute hadde vekket tollernes mistanke. Kvinnen hadde reist fra Malawi og Kenya gjennom Doha før hun landet i Polen.

NRK - 22 jul 22 kl. 09:09

Storker i Spania har sluttet å migrere til Afrika om vinteren

Storker i Spania drar ikke lenger sørover til Afrikanske land om vinteren. Varmere klima og mat på søppelfyllinger har ført til at fuglene dropper turen. De karakteristiske fuglene er kjent for de lange beina og det spisse, tynne nebbet.

Dagbladet - 16 sep 22 kl. 11:42

Skjøt seg i hodet

Selvmordsforsøk, kjærlighetssorg, en blind forfatter og hans sekretær, og en skipskikkert som ender i Afrika. Gaute Heivolls nye roman har en fortettet stemning, men er basert på en banal historie..

NRK - 16 sep 22 kl. 10:43

Xi møtte Erdogan i Usbekistan

Kinas president Xi Jinping møtte Tykias president Recep Tayyip Erdogan i Usbekistan fredag, der han blant annet snakket om styrket «gjensidig tillit». – Vi bør styrke den gjensidige politiske tilliten og det strategiske samarbeidet, samt respektere hverandres kjerneinteresser, sa Xi, ifølge den kinesiske statskringkasteren CCTV. Den kinesiske presidenten presset også Tyrkia på økt samarbeid om det såkalte "Belt and road"-initiativet, også omtalt som «den nye Silkeveien».

NRK - 15 sep 22 kl. 21:39

134 drept i flom i Sudan

Dødstallet fortsetter å stige etter regnsesongen i Sudan i Nordøst-Afrika. Det skriver nyhetsbyrået AFP. Ifølge lederen for Sudans sivilberedskap, Abdul-Jalil Abdul-Rahim, har 20 personer mistet livet i flom bare den siste uken.

NRK - 19 jul 22 kl. 15:57

Metanol kan være årsaken til 21 dødsfall på bar i Sør-Afrika

Det giftige kjemikaliet metanol er funnet i kroppen til alle de 21 tenåringene som døde på en bar i Sør-Afrika i juni. SørAfrikanske myndigheter venter fortsatt på et endelig svar på om metanol kan være årsaken til at tenåringene mistet livet. Tidligere har myndighetene sagt at de mistenker at de kan ha blitt forgiftet av noe de spiste, drakk eller røykte.

Aftenposten - 15 aug 22 kl. 15:51

Norad gir 85 millioner til Scatecs hydrogenprosjekt i Afrika

Støtten tildeles det norske fornybarselskapets hydrogenprosjekter i Egypt, Tunisia, Marokko og Sør-Afrika..

E24 - 15 aug 22 kl. 15:51

Norad gir 85 millioner til Scatecs hydrogenprosjekt i Afrika

Støtten tildeles det norske fornybarselskapets hydrogenprosjekter i Egypt, Tunisia, Marokko og Sør-Afrika..

Klartale - 22 maj 22 kl. 06:58

Her krever sult et liv hvert 48. sekund

I Øst-Afrika er det tørke. Tørken har allerede ført til en krise der mange sulter. Barn, gravide og eldre mennesker dør.

NRK - 11 sep 22 kl. 01:59

Afrikanske ledere ber i-landene om støtte til klimatilpasning

Afrikanske ledere ber verdens rikeste land holde sine løfter om hjelp til å tilpasse seg klimaendringer som de har lite skyld i selv. 24 Afrikanske ledere samlet i Kairo kom med oppfordringen etter at i-landene uteble fra et møte i Nederland der temaet var hjelp til klimatilpasning i Afrika. Møtet i Kairo fant sted to måneder før Egypt er vertskap for det viktige klimatoppmøtet COP27 i Sharm el-Sheikh i november.

NRK - 14 jul 22 kl. 22:58

Flere sykdommer spres fra dyr til mennesker i Afrika

De siste ti årene har det vært en 63 prosent økning av sykdommer spredt fra dyr til mennesker i Afrika, ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO). WHO har studert sykdomsutbrudd i Afrika mellom 2001 og 2022. Rundt 30 prosent av de registrerte sykdomsutbruddene ble spredt fra dyr, såkalte zoonotiske sykdommer.

Klartale - 08 sep 22 kl. 11:00

Bare ett land er bedre å leve i enn Norge

FN sier det er dramatisk. Det står dårlig til med land i verden. Det viser en rapport fra verdens-organisasjonen.

Klartale - 04 sep 22 kl. 06:30

Ekstrem sommer skremmer klimaforsker

Endelig regnet det i Sichuan-provinsen i Kina. Men det regnet for mye. Jorden var knusk tørr.

NRK - 03 sep 22 kl. 10:08

TV2: Durek Verret har fått drapstrugslar

Forlovaden til prinsesse Märtha Louise, Durek Verrett, seier til TV2 at han har fått drapstrugslar. Prinsessa seier ho også har fått drapstrugslar på grunn av forholdet. Det har vore fleire kontroverser rundt forhaldet mellom prinsesse Märtha Louise og sjaman Durek Verrett.

NRK - 03 sep 22 kl. 10:08

TV 2: Durek Verret har fått drapstrugslar

Sjaman Durek Verrett, som er forlova med prinsesse Märtha Louise, seier til TV 2 at han har fått drapstrugslar. Prinsessa seier ho også har fått drapstrugslar på grunn av forholdet. Det har vore fleire kontroversar rundt forholdet mellom prinsesse Märtha Louise og sjaman Durek Verrett.

NRK - 02 sep 22 kl. 20:12

Russland skal eksportere 30 millioner tonn korn

Russland har inngått avtale med FN om eksport 30 millioner tonn korn innen utgangen av året – Dette vil gjøre det mulig å støtte land som trenger det, og vil hjelpe til med å stabilisere matmangelen i verden, heter det i en uttalelse fra det russiske landbruksdepartementet. Departementet anslår at det vil bli høstet 130 millioner korn i Russland i år, inkludert 87 millioner tonn hvete. FN har i flere måneder advart mot de dramatiske følgene krigen i Ukraina, naturkatastrofer og klimaendringer er i ferd med å få i mange land, særlig i Afrika.

NRK - 09 jun 22 kl. 01:45

1000 tilfeller av apekopper utenfor Afrika

WHO har registrert over 1000 tilfeller av apekopper i 29 land utenfor Afrika, men ingen av de 29 landene har meldt om dødsfall. Sykdommen har i lang tid vært et problem i Afrika, og WHO-sjef Tedros Adhanom Ghebreyesus beklager at det først er når sykdommen når Europa, at den får oppmerksomhet. I Afrika er det i år meldt om 1400 tilfeller av apekopper og 66 dødsfall, ifølge WHO..

NRK - 31 aug 22 kl. 19:15

Minst 50 sivile ble drept av regjeringssoldater i Mali

Ifølge FN-rappor, ble minst 50 sivile drept av regjeringssoldater i Mali under en operasjon i april. Utenlandske soldater deltok også, ifølge rapporten. Hendelsen fant sted 19.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com