Abramovitsj

Tuesday, 16 July, 15:32

Nyheter om Abramovitsj

NRK - 21 dec 23 kl. 00:32

Oligark tapte sak om EU-sanksjoner

Den russiske milliardæren Roman Abramovitsj gikk rettens vei for å overprøve sanksjonene EU innførte mot ham i forbindelse med Ukraina-krigen. Abramovitsj forsøkte å få dette omgjort, men EU-domstolen i Brussel avviste begjæringen og også Abramovitsjs krav om kompensasjon. Domstolen pekte på Abramovitsj bånd til det russiske stålselskapet Evraz og at stål har vært en viktig inntektskilde for russiske myndigheter.

Aftenposten - 19 apr 24 kl. 20:40

Vitesse trekkes 18 poeng – knyttes til Roman Abramovitsj

Martin Ødegaards tidligere klubb står nå med ett minuspoeng (!) i ligaen. Dermed rykker de ned..

VG - 19 apr 24 kl. 20:39

Vitesse trekkes 18 poeng – knyttes til Roman Abramovitsj

Martin Ødegaards tidligere klubb står nå med ett minuspoeng (!) i ligaen. Dermed rykker de ned..

NRK - 07 jan 23 kl. 04:11

The Guardian: Roman Abramovitsj flyttet penger før han ble sanksjonert

Den russiske oligarken Roman Abramovitsj omdisponerte ti kapitalfond i utlandet til sine sju barn kort tid før han ble sanksjonert, melder avisen The Guardian. Det var tidlig i februar 2022 de sju barna hans fikk tilordnet fordelaktige eierskap over fondene, med verdier på til sammen minst 4 milliarder dollar, skriver avisen. Fem av Abramovitsj' barn er voksne, mens det yngste er ni år gammelt.

VG - 14 apr 23 kl. 21:40

Slik lurer de russiske oligarkene seg unna sanksjonene

Tidligere Chelsea-eier Roman Abramovitsj overførte store deler av formuen sin før Vestens sanksjoner slo inn. Eksperter sier til VG at sanksjonene har vært lite gjennomtenkte - og Vesten har vært opptatt av egne behov..

Aftenposten - 29 mar 23 kl. 14:56

The Guardian: Ambramovitsj avslørt for pengeoverføringer til nederlandsk klubb

Den russiske oligarken Roman Abramovitsj skal ha vært hemmelig hovedmann bak et oppkjøp av nederlandske Vitesse Arnhem i….

VG - 29 mar 23 kl. 14:56

The Guardian: Ambramovitsj avslørt for pengeoverføringer til nederlandsk klubb

Den russiske oligarken Roman Abramovitsj skal ha vært hemmelig hovedmann bak et oppkjøp av nederlandske Vitesse Arnhem i 2010..

Klartale - 10 maj 22 kl. 13:20

Han kjøper Chelsea fra Roman Abramovitsj

Todd Boehly blir ny eier av Chelsea. Roman Abramovitsj måtte selge klubben. Det skjedde som følge av Ukraina-krigen.

NRK - 03 maj 22 kl. 19:27

Abramovitsj vil likevel ha lånet tilbake

Roman Abramovitsj' sal av Chelsea kan kollapse fordi russaren likevel vil krevje tilbakebetalt eit lån han har gitt klubben, melder The Times. Abramovitsj har lagt klubben ut for sal som konsekvens av at han er råka av sanksjonane mot Russland. Han har sagt at han ikkje vil krevje inn lånet på 1,6 milliardar pund, rundt 18 milliardar kroner.

VG - 23 sep 22 kl. 22:08

Medier: Abramovitsj forhandlet fra fangeutveksling

Tidlige Chelsea-eier Roman Abramovitsj og Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salam var sentrale i den store fangeutvekslingen mellom Russland og Ukraina denne uken, ifølge flere medier..

VG - 23 sep 22 kl. 22:08

Medier: Abramovitsj forhandlet frem fangeutveksling

Tidlige Chelsea-eier Roman Abramovitsj og Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salam var sentrale i den store fangeutvekslingen mellom Russland og Ukraina denne uken, ifølge flere medier..

NRK - 05 maj 22 kl. 19:00

Abramovitsj ut mot rykter

Roman Abramovitsj ønsker å selge Chelsea, og det har gått noen uker siden den beskjeden kom. Den gangen var han også klar på at klubben ikke trengte å betale tilbake penger som klubben skyldte Abramovitsj. Den siste tiden har det imidlertid florert rykter om at Chelsea må betale summen allikevel.

NRK - 02 mar 22 kl. 19:20

Abramovitsj vil selge Chelsea – donerer overskudd til ofrene i Ukraina

Roman Abramovitsj ønsker å selge fotballklubben Chelsea, bekrefter han selv på klubbens nettsider. – Som jeg har sagt tidligere, har jeg alltid tatt avgjørelser i klubbens beste interesser, skriver han. – Med den nåværende situasjonen har jeg derfor bestemt meg for å selge klubben fordi jeg tror at det er det beste for klubben, supporterne og de ansattes, samt for klubbens sponsorer og samarbeidspartnere.

NRK - 14 maj 22 kl. 19:57

Portugal stoppet salg av luksusvilla de mener tilhører Abramovitsj

Portugal har forhindret salget av en villa på rundt 100 millioner kroner fordi de mistenker at den er eid av den russiske milliardæren Roman Abramovitsj. Det opplyste utenriksminister Joao Cravinho på lørdag, melder Reuters. Abramovitsj er en av mange russiske milliardærer som er rammet av sanksjoner etter at Russland invaderte Ukraina.

NRK - 17 apr 22 kl. 03:50

Bloomberg: Abramovitsj i Kyiv for nye fredssamtaler

Den russiske oligarken og Chelsea-selger Roman Abramovitsj har reist til Kyiv i et forsøk på å gjenopplive fredssamtalene, melder Bloomberg. Ifølge opplysningen, som nyhetsbyrået gjengir basert på anonyme kilder, møtte Abramovitsj ukrainske forhandlere. Den russiske forretningsmannen har tette bånd til Russlands president Vladimir Putin og har fungert som en uoffisiell megler mellom Ukraina og Russland.

NRK - 06 jun 22 kl. 18:22

USA sikter Abramovitsj

USA sikter den russiske forretningsmannen Roman Abramovitsj for å ha eksportert to fly til Russland uten lisens. Det melder Reuters. Lisens var nødvendig for å eksporterer flyene på grunn av sanksjonene som er innført etter Russlands invasjon av Ukraina..

NRK - 30 mar 22 kl. 21:05

NYT: Abramovitsj trudde han skulle døy av forgifting

Den russiske oligarken Roman Abramovitsj og personar i den ukrainske forhandlingsdelegasjonen skal ha fått symptom på forgifting etter eit møte i Kyiv tidlegare i mars, skriv New York Times. Dei skal blant anna ha opplevd synsforstyrringar og avskaling av hud. Avisa skriv at Abramovitsj opplevde situasjonen så alvorleg at han spurte personen som undersøkte han om dei kom til å døy.

NRK - 29 mar 22 kl. 11:59

Kreml sier at meldingene om forgiftningen av Abramovitsj er falske

Kreml. den politiske administrasjonen i Russland. nekter for at den russiske oligarken Roman Abramovitsj ble forgiftet mandag.

Klartale - 29 mar 22 kl. 11:00

Frykter at noen putter gift i mat og drikke i forhandlinger

Folk fra Ukraina og Russland skal snakke igjen. Det skjer i Istanbul i Tyrkia. Hensikten er å få slutt på krigen i Ukraina.

NRK - 24 mar 22 kl. 02:48

Zelenskyj skal ha bedt Biden om å ikke innføre sanksjoner mot oligark

For å tilrettelegge for fredssamtaler, skal Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj ha bedt USA om å ikke sanksjonere den russiske oligarken Roman Abramovitsj. Russisk-israelske Abramovitsj skal tidligere ha blitt kontaktet av det jødiske miljøet i Ukraina for å støtte forsøkene på en fredelig løsning på krigen. The Wall Street Journal skriver at det amerikanske finansdepartementet tidligere i mars forberedte en rekke sanksjoner mot Abramovitsj på grunn av Russlands krigføring i Ukraina og oligarkens bånd til Russlands president Vladimir Putin.

NRK - 14 mar 22 kl. 19:45

AFP: EU innfører sanksjoner mot Chelsea-eier Abramovitsj og andre rike russere

Chelsea-eier Roman Abramovitsj og flere andre russiske oligarker rammes når EU om kort tid kommer med en ny sanksjonspakke mot Russland. Det er det franske nyhetsbyrået AFP som mandag hevder å ha fått bekreftet innholdet i sanksjonene EU har besluttet for å straffe Russlands president Vladimir Putin og kretsen rundt ham. Nyhetsbyrået henviser til to ikke navngitte diplomater som sine kilder.

Aftenposten - 14 apr 22 kl. 17:28

Nære medarbeidere av Chelsea-eier Abramovitsj ilegges sanksjoner

Blant de to sanksjonerte er Chelsea-styremedlem Eugene Tenenbaum, som beskrives som en av Abramovitsj «nærmeste….

E24 - 14 apr 22 kl. 17:28

Storbritannia sanksjonerer Chelsea-styremedlem og Abramovitsj-venn

Blant de to sanksjonerte er Chelsea-styremedlem Eugene Tenenbaum, som beskrives som en av Abramovitsj «nærmeste medarbeidere»..

E24 - 13 apr 22 kl. 16:43

Skatteparadis fryser Abramovitsj-tilknyttede verdier på over 62 milliarder

Mer enn syv milliarder dollar knyttet til oligarken Abramovitsj fryses i skatteparadiset Jersey..

E24 - 13 apr 22 kl. 16:43

Skatteparadis fryser eiendeler verdt 62 milliarder knyttet til Abramovitsj

Mer enn syv milliarder dollar knyttet til oligarken Roman Abramovitsj fryses i skatteparadiset Jersey..

VG - 30 mar 22 kl. 20:43

New York Times: Abramovitsj trodde han skulle dø etter forgiftning

Oligark og Chelsea-eier Roman Abramovitsj skal ha spurt «dør vi nå?» etter han fikk symptomer på forgiftning etter å ha deltatt i fredsforhandlinger, skriver New York Times..

VG - 30 mar 22 kl. 20:43

New York Times: Abramovitsj spurte «dør vi nå?» etter symptomer på forgiftning

Oligark og Chelsea-eier Roman Abramovitsj skal ha spurt «dør vi nå?» da han fikk symptomer på forgiftning etter å ha deltatt i fredsforhandlinger, skriver New York Times..

VG - 29 mar 22 kl. 18:06

Mysteriet rundt Abramovitsj – avvises av både Russland og Ukraina

Ble Chelsea-eier Roman Abramovitsj (55) virkelig forgiftet? Talsmennene til de to presidentene, Volodymyr Zelenskyj og Vladimir Putin, avviser nyheten som kom mandag..

Dagbladet - 29 mar 22 kl. 10:08

Nye forhandlinger: Abramovitsj til stede

Den russiske oligarken Roman Abramovitsj er til stede under forhandlingene mellom Ukraina og Russland i Istanbul tirsdag, viser bilder fra forhandlingsrommet..

NRK - 29 mar 22 kl. 09:52

Reuters: Abramovitsj skal være med på samtaler i Istanbul

Ifølge kilder nyhetsbyrået Reuters har snakket med skal den russiske oligarken Roman Abramovitsj være med på samtalene mellom Ukraina og Russland i Istanbul..

NRK - 29 mar 22 kl. 09:52

Reuters: Abramovitsj skal være til stede i Istanbul

Ifølge kilder nyhetsbyrået Reuters har snakket med skal den russiske oligarken Roman Abramovitsj skal være til stede på samtalene mellom Ukraina og Russland i Istanbul. Ifølge BBC sitter han ikke ved hovedbordet til den russiske og ukrainske delegasjonen. På bilder som sendes av tyrkiske medier, sees han ved et bord sammen med Ibrahim Kalin – en talsmann for president Erdogan, og har på seg oversettelseshodetelefoner.

Aftenposten - 28 mar 22 kl. 18:09

Abramovitsj fikk symptomer på forgiftning

Den russiske oligarken Roman Abramovitsj skal ha fått symptomer på forgiftning etter et fredsforhandlingsmøte..

VG - 28 mar 22 kl. 17:28

Wall Street Journal: Mistenker forgiftning av Abramovitsj

Roman Abramovitsj og ukrainske fredsforhandlere skal ha blitt forgiftet, skriver den amerikanske avisen Wall Street Journal..

VG - 28 mar 22 kl. 17:28

Wall Street Journal: Mistenker forgiftning av Abramovitsj og fredforhandlere

Roman Abramovitsj og ukrainske fredsforhandlere skal ha blitt forgiftet, skriver den amerikanske avisen Wall Street Journal. Symptomene skal ikke være livstruende..

Aftenposten - 28 maj 22 kl. 14:17

Chelsa fikk ny amerikansk eier lørdag

Roman Abramovitsj tok lørdag farvel som eier for fotballklubben Chelsea..

NRK - 28 maj 22 kl. 10:24

Chelsea-salget i boks

Premier League-klubben Chelsea opplyser at det fredag kveld ble enighet om de siste detaljene som gjør at klubben selges til Todd Boehly og Clearlake Capital. Boehlys konsortium fikk tilslaget etter at tre budgivere var med i siste runde av budprosessen. Den russiske oligarken Roman Abramovitsj, Chelsea-eier siden 2003, ble tvunget til å selge klubben som følge av sanksjoner fra britiske myndigheter på grunn av krigen i Ukraina.

NRK - 25 maj 22 kl. 08:35

Britiske myndigheter godkjenner Chelsea-salg

Den britiske regjeringen har utstedt en lisens som åpner for at Chelsea kan selges til gruppen ledet av Todd Boehly. Han er fra før medeier i den amerikanske baseballklubben Los Angeles Dodgers. Mark Walter, en av de øvrige Dodgers-eierne, er også i kjøpergruppen.

Aftenposten - 20 maj 22 kl. 23:49

Abramovitsj betaler for prestisje-film i Cannes. Men oligarkene glimrer med sitt fravær

Cannes har også vært en lekegrind for oligarkenes flørt med film og berømmelse. Nå er det over..

E24 - 15 mar 22 kl. 19:33

EU fryser midlene til Chelsea-eier Abramovitsj

EUs nye runde med sanksjoner rammer flere russisk milliardærer og oligarker, inkludert Roman Abramovitsj. Det bekrefter EU tirsdag kveld..

Aftenposten - 15 mar 22 kl. 19:33

EU fryser midlene til Chelsea-eier Abramovitsj

EUs nye runde med sanksjoner rammer flere russisk milliardærer og oligarker, inkludert Roman Abramovitsj..

NRK - 15 mar 22 kl. 14:17

Chelsea ber om tomme tribuner borte mot Middlesbrough

Chelsea har bedt om at lørdagens bortekamp mot Middlesbrough i FA-cupens kvartfinale spilles for tomme tribuner. De ber om dette fordi regjeringen har nektet dem å selge billetter til bortekampen. Å nekte klubben å selge billetter ligger i den nye lisensen som er gitt etter sanksjonene som er iverksatt mot klubbens eier Roman Abramovitsj.

VG - 12 mar 22 kl. 22:30

Rabbiner pågrepet for å ha hjulpet Abramovitsj

Lederen av det jødiske samfunnet i Porto er pågrepet – anklaget for å ha utstedt dokumenter som gjorde at Chelsea-eier Roman Abramovitsj (55) fikk portugisisk statsborgerskap i 2021..

VG - 12 mar 22 kl. 22:30

Portugisisk rabbiner pågrepet for å ha hjulpet Abramovitsj

Lederen av det jødiske samfunnet i Porto er pågrepet – anklaget for å ha utstedt dokumenter som gjorde at Chelsea-eier Roman Abramovitsj (55) fikk portugisisk statsborgerskap i 2021..

E24 - 10 mar 22 kl. 15:22

Chelsea søker om tillatelse til normal drift

Chelsea søker til de britiske myndighetene om tillatelse til å kunne drive klubbdriften som normalt, etter at eier Roman Abramovitsj ble satt på den russiske sanksjonslisten tidligere torsdag, i likhet med flere russere. Det betyr at midlene til Abramovitsj er fryst..

NRK - 10 mar 22 kl. 14:22

Bryt samarbeidet med oligark

Yad Vashem, Israels offisielle minnesmerke over dei 6 millionar jødane som blei drepne under jødeforfølgingane under andre verdskrigen, seier dei bryt samarbeidet med den russiske oligarken Roman Abramovitsj. I februar sa Yad Vashem at Abramovitsj skulle løyve pengar til forsking på Holocaust..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com