ønsker

Sunday, 03 March, 19:02

Nyheter om ønsker

Klartale - 12 jan 24 kl. 09:05

Hvordan går det med ukrainske flyktninger i Norge?

Krigen i Ukraina har rast for fullt i snart to år. Imens har tusenvis av ukrainere søkt trygghet i Norge. Over 70.

NRK - 25 feb 24 kl. 11:20

Ønsker flere nordsamiske barn med i forskning

Loga sámegilli. Det nasjonale forskningssenteret SpedAims – Senter for spesialpedagogisk forskning og inkludering, startet i høst et nytt forskningsprosjekt. Det skal utrede språkutviklingen og den pedagogiske støtten til samiskspråklige barn i Norge.

NRK - 19 feb 24 kl. 19:34

Politiet bekrefter Ingebrigtsen-siktelse

I en pressemelding mandag kveld bekrefter Sør-Vest politidistrikt at de har tatt ut siktelse mot friidrettstrener Gjert Ingebrigtsen. – Det er tatt ut siktelse for kroppskrenkelse i saken vi etterforsker mot Gjert Ingebrigtsen. Jeg ønsker ikke å gå inn på hvorfor vi har tatt ut siktelse mot ham.

Klartale - 29 feb 24 kl. 09:15

Vil fortsette som leder i Rødt

Marie Sneve Martinussen fungerer som leder i partiet Rødt. Hun ønsker å bli valgt til fast leder av partiet i mai. Da skal Rødt ha landsmøte.

Aftenposten - 28 feb 24 kl. 22:47

Datingforskere gir FpU-lederen litt rett: – Kvinnen ønsker å være underlegen

Kvinner ønsker fortsatt å være underordnet sine mannlige partnere, mener forskere..

Klartale - 12 feb 24 kl. 11:30

Nordmenn dropper dietter

De fleste nordmenn dropper dietter. De velger heller endringer i kostholdet. De ønsker at endringene skal holde over tid.

NRK - 24 feb 24 kl. 10:55

Mann i 60-årene døde etter knivstikking i Vardø

En mann i 60- årene døde etter å ha blitt knivstukket i Vardø i går kveld. Mannens ektefelle, en kvinne på samme alder, er siktet for grov kroppsskade med døden til følge. – Den siktede har gitt en innledende forklaring til politiet, men vi ønsker ikke på nåværende tidspunkt å gi detaljer på hva siktede har forklart.

Klartale - 19 feb 24 kl. 16:00

Nordmenn bestiller sommerferie nå

Nordmenn lengter etter sol og ferie. Det viser seg i hvordan de bestiller ferier. Folk ønsker seg ferier hvor de er garantert sol.

NRK - 05 feb 24 kl. 19:08

Sunak ønsker kong Charles god betring

Storbritannias statsminister Rishi Sunak ønsker kong Charles god betring etter at han har fått påvist kreft. – Eg tvilar ikkje på at han snart vil vere tilbake for fullt, og at heile riket ønsker han alt godt, sa han, ifølge Reuters. Det er førebels ikkje kjent kva type kreft kong Charles har fått påvist, men han blei nyleg undersøkt for ein forstørra prostata.

E24 - 2 timer siden

Slik får du mest cashback: – I praksis er dette «gratis» penger

Noen kredittkort er skreddersydd for de som har andre ønsker og behov enn å samle mest mulig poeng til å fly på business class. Disse gratis-kortene gir deg rabatter, billigere drivstoff, strømmetjenester, gratis forsikringer og penger rett inn på konto..

Aftenposten - 5 timer siden

Oversikt: Disse kommunene vurderer kjernekraft

Ni norske kommuner ønsker kjernekraft velkommen. Flere ordførere mener energiformen vil spille en viktig rolle i….

E24 - 5 timer siden

Oversikt: Disse kommunene vurderer kjernekraft

Ni norske kommuner ønsker kjernekraft velkommen. Flere ordførere mener energiformen vil spille en viktig rolle i fremtiden..

NRK - Igår: 18:47

Helikopterstyrten: Ein ytterlegare person skriven ut frå sjukehuset

Av dei fem mennene som har vore innlagde på Haukeland sjukehus i Bergen etter helikopterstyrten vest for Øygarden på onsdag, har ein person til blitt skriven ut frå sjukehuset. Det stadfestar arbeidsgivaren hans, Bristow Noreg, til NRK laurdag kveld. – Eg er takksam for at vi per no har tre kollegaar som er skrivne ut frå Haukeland, skriv administrerande direktør Heidi Wulff Heimark i ei tekstmelding.

VG - Igår: 12:00

Etterlyser demokratisk valg for russen

Utdanningsbyråden i Oslo ønsker å få til et russestyre stemt frem av elevene. «Urealistisk» mener Russens Hovedstyre..

NRK - Igår: 09:55

Mann sikta for mishandling i nær relasjon

Ein mann i 40-åra frå Sogn og Fjordane blir framstilt for fengsling laurdag, sikta for mishandling i nær relasjon. Det stadfestar jourhavande politijurist til NRK. Politiet ber om fengsling i fire veker.

Klartale - I førrgår: 15:30

Fra 1. mars mener hun at du jobber «gratis»

– Det tar i snitt 61 dager for landets rikeste å tjene like mye som vanlige folk gjør. Det er et eksempel på den voksende ulikheten i Norge.Det sier Kari Elisabeth Kaski til nyhetsbyrået NTB.

NRK - I førrgår: 14:32

Russisk oljegigant starter salg av tyske eiendeler

Den russiske oljegiganten Rosneft starter prosessen med å selge sine tyske eiendeler og ønsker å avslutte salget innen september. Det opplyser Tysklands næringsdepartement fredag, ifølge Reuters. Tyskland tok kontroll over Rosnefts drift i landet da Russland gikk til krig mot Ukraina.

NRK - I førrgår: 12:34

Regjeringen vil la sykehus hete sykehus

«Regjeringen foreslår å endre navnene slik at de regionale helseforetakene benevnes som helseregioner, og at helseforetak som driver pasientbehandling navngis og omtales som sykehus,» heter det i stortingsmeldingen. Navneendringen kommer ikke til å gjøre noe med organisasjonsformen eller ansvarsforholdet, og departementet ønsker seg dialog med helseforetakene så navneendringen kan gjennomføres «uten omfattende økonomiske og administrative konsekvenser». (NTB).

NRK - I førrgår: 12:22

Havarikommisjonen: – Håp om å finne helikoptervraket i dag

Havarikommisjonen sier at de har et håp om å finne resten av vraket etter helikopterstyrten vest for Sotra i løpet av dagen. De har leid inn et offshoreskip for å søke, som i løpet av ettermiddagen skal seile fra Haugesund til ulykkesstedet. – Intensjonen er å starte søket så snart som mulig, men det tar litt tid å preparere et sånt offshoreskip.

Klartale - I førrgår: 11:55

Sier Vesten forsøker å svekke Russland fra innsiden

President Vladimir Putin holdt sin årlige tale torsdag. Den handlet om hvordan det går med Russland.Han startet med å si at et stort flertall av russere støtter Russlands krig mot Ukraina.

NRK - I førrgår: 11:08

Prisveksten i eurosonen faller til 2,6 prosent i februar

Prisveksten i eurosonen faller til 2,6 prosent i februar, ifølge foreløpige tall fra EUs statistikkbyrå Eurostat. Både den totale inflasjonen og kjerneinflasjonen i landene som bruker euro, var i februar høyere enn økonomene ventet. På forhånd var det ventet at inflasjonen skulle dempe seg til 2,5 prosent, fra 2,8 prosent i januar.

NRK - I førrgår: 09:57

Datter siktet for å ha drept faren sin i Oslo

Kvinnen som er siktet for å ha drept en mann på Sandaker i Oslo torsdag er datteren til den drepte mannen. Det opplyser politiet til VG. Politiet ønsker å få avhørt kvinnen i 40-årene fredag.

NRK - I førrgår: 09:50

Frankrike krever «uavhengig etterforskning» etter dødsfall i Gaza

Frankrike ønsker en «uavhengig etterforskning» etter at over 100 palestinere ble drept nord i Gaza under en bistandslevering. Det melder Reuters. Israelske tropper skal torsdag ha skutt og drept palestinere i en «kaotisk hendelse» der palestinere kjempet om å få mat i forbindelse med en bistandsleveranse.

NRK - 16 feb 24 kl. 13:39

Økokrim: – Vi merker oss at advokatene til Lier-Hansen ønsker etterforskning

Advokatene til Stein Lier-Hansen ba fredag Økokrim om å vurdere å åpne etterforskning. Det var E24 som omtalte saken først. Økokrim-sjef Pål Lønseth sier til NRK at de har mottatt en henvendelse om dette fra advokatene.

NRK - I førrgår: 07:19

Navalnyj begraves i Moskva i dag

Torsdag skal Aleksej Navalnyj begraves i en kirke i Moskva.klokken 12. Det er lagt grundige planer for hvordan dette skal skje, men foreløpig har ikke familien fått leie en likbil som skal frakte opposisjonspolitikeren.

VG - I førrgår: 21:53

Helsetopper ønsker kraftig innstramming av kjønnsbekreftende behandling

Nå har pasientorganisasjonen PKI engasjert jurister for å stanse forslaget..

NRK - I førrgår: 19:49

Frp: Fratas opparbeide rettigheter

Fremskrittspartiet valgte i forrige uke å trekke seg fra pensjonsforhandlingene. Grunnen var at de opplevde at det ikke var mulig å få gehør for minstepensjonistene. – Vi opplevde underveis i forhandlingene at det ikke var mulig å få gehør for å løfte minstepensjonen.

Aftenposten - 29 feb 24 kl. 19:02

Nå er det klart: Vil diskutere investorer i RBK

RBK-styret ønsker å få utredet ulike modeller for å få inn kapital til klubben..

Klartale - 29 feb 24 kl. 15:30

Vil iranere bruke stemmeretten sin?

Fredag 1. mars er det valg i Iran. De skal velge ny nasjonalforsamling og ekspertforsamling.

NRK - 29 feb 24 kl. 10:24

Vladimir Putin ut mot Vesten: – Vil svekke oss fra innsiden

Torsdag holdter Putin sin årlige tale til nasjonen. Her sier han blant annet at landet ikke vil tillate noen å blande seg inn i Russlands innenrikspolitikk. – Vesten til svekke Russland fra innsiden, hevder han.

NRK - 29 feb 24 kl. 09:00

Klesgiganten Shein vinner årets Gullbarbie

Det skriver Press – Redd Barna Ungdom i en pressemelding. De nominerte til årets pris var Meta, Good For Me og Shein. Sistnevnte stikker av med seieren.

NRK - 29 feb 24 kl. 04:43

To menn pågrepet etter voldshendelse i Oslo

Politiet i Oslo har pågrepet to menn etter at en person ble utsatt for vold og ble skadet på Torshov sent onsdag kveld. – Begge disse er menn og ansees å ha en relasjon til fornærmede. Vi utelukker ikke flere pågripelser.

NRK - 28 feb 24 kl. 21:29

Pilotforbundet: – Våre tankar går til dei involverte

Pilotforbundet følger med på helikopterulukka utanfor vestlandskysten onsdag kveld. Helikopteret tilhøyrer Bristow, og mange tilsette der er medlemar i Pilotforbundet. – Våre tankar går til dei involverte og dei pårørande.

NRK - 15 feb 24 kl. 01:25

KrF vil kutte ut nettbrett i første klasse

KrF ønsker at førsteklassinger ikke skal bruke Ipad på skolen. Partiet ønsker å kutte ut nettbrett i første klasse, og slår et slag for den klassiske læreboka. – Hvis jeg hadde vært kommunepolitiker i dag, så hadde jeg ikke kjøpt inn Ipad til førsteklassingene.

NRK - 28 feb 24 kl. 16:28

Etterlyser bil etter voldshendelse

Politiet etterlyser en bil i forbindelse med en alvorlig voldshendelse på Saltrød i Arendal tirsdag ettermiddag. Dette skal være en grå Skoda. – Bilen kan være relevant i saken og derfor ønsker vi også å komme i kontakt med eieren av kjøretøyet.

NRK - 28 feb 24 kl. 16:28

Person siktet etter alvorlig vold - politiet har etterlyst en bil

En person er siktet etter en alvorlig voldshendelse på Saltrød i Arendal tirsdag ettermiddag. Det skriver Fædrelandsvennen. Politiet etterlyser også en bil i forbindelse med voldshendelsen.

NRK - 14 feb 24 kl. 21:24

Store bondeprotester i India – hovedstaden barrikadert

Tusenvis av bønder har samlet seg og sine traktorer utenfor New Delhi. De ønsker at staten skal gripe inn for å hjelpe landbrukssektoren i landet. Bøndene krever blant annet en minimum prisgaranti på varer som myndighetene kjøper, sletting av lån og endring i lover de mener skader landbruket, skriver Al Jazeera.

VG - 28 feb 24 kl. 14:49

Mannskap hilser seilerkongen: - Han er jo seig, han er en stayer

Seilervenner ønsker kongen god bedring: – Dette skal han bare kjempe seg ut av, sier Bjørn Mørland Pedersen (43) til VG..

Klartale - 28 feb 24 kl. 14:54

Må høyere opp for å få vinter

– Den siste vinteferieuken kan vi oppsummere med ett ord, lavtrykk. Det sier Marit Berger til nyhetsbyrået NTB. Hun er meteorolog og jobber ved Meteorologisk institutt.

NRK - 28 feb 24 kl. 13:48

Venstre og SV vil ikke skjerpe kritikken mot Brenna

Verken Venstre eller SV finner grunn til å skjerpe kritikken mot Ap-statsråd Tonje Brenna, trass i DN-saken som ble publiserte rett før kontrollkomiteens siste møte om habilitetssakene tidligere i dag. Frp og Høyre har konkludert med at Brenna fortjener «sterk kritikk» fra Stortinget, noe KrF også vurderer å stemme for når saken kommer til votering i stortingssalen neste uke. Venstre og SV er imidlertid på linje med flertallet på Stortinget, som kun ønsker å uttrykke en mildere form for kritikk mot Brenna.

NRK - 28 feb 24 kl. 13:20

Statsforvalteren åpner tilsyn etter knivstikking på Os

Statsforvalteren i Vestland åpner tilsynssak i forbindelse med knivstikkingen på Os i Bjørnafjorden. En 16 år gammel gutt er siktet for drapsforsøk, etter å ha knivstukket en 15 år gammel gutt i Os sentrum på søndag. – Vi har vært i kontakt med den aktuelle kommunen og informert om at vi åpner tilsynssak.

NRK - 28 feb 24 kl. 10:25

Navalnyj skal gravlegges i Moskva

Aleksej Navalnyj vil bli begravet i Russlands hovestad, på Borisov-kirkegården. Det sier en talsperson for Navalnyjs familie til Reuters. Den russiske opposisjonspolitikeren døde 16.

Klartale - 28 feb 24 kl. 08:59

Flere neshorn ble drept i fjor

Folk jakter ulovlig på neshorn i Sør-Afrika. De fleste jakter i landets nasjonalparker.Hornene blir solgt til asiatiske land.

Klartale - 28 feb 24 kl. 08:44

Vil ha søndagsåpne butikker

Byrådet skal be om at butikker i Oslo sentrum skal få lov til å ha åpent på søndager.Byrådet er i gang med en søknad til Statsforvalteren om dette. Det skriver NRK.

NRK - 31 jan 24 kl. 11:39

Natur og Ungdom: – Flaut at staten ønsker å anke

Onsdag ble det kjent at staten anker miljødommen fra Oslo tingrett. Natur og Ungdom reagerer på at staten anker dommen, atpåtil på samme dag som de deler ut enda flere letelisenser i Barentshavet. Staten annonserte også onsdag at de deler ut 37 ny letelisenser.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com