øker

Saturday, 26 November, 22:48

Nyheter om øker

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 19 nov 22 kl. 05:19

Politiet undersøker om det er avfyrt skudd på Grünerløkka

Politiet undersøker om det er fyrt av skudd i området ved Sofienbergparken i Oslo etter å ha fått melding om to smell og tre personer som løp fra stedet. Meldingen om saken kom klokka 4.35 natt til lørdag.

NRK - 15 nov 22 kl. 22:15

Polen øker beredskapen

Polen øker den militære beredskapen i hele landet. Det sa en talsmann for den polske regjeringen på en pressekonferanse tirsdag kveld. Han sier også at de undersøker om de må ta i bruk artikkel fire i Nato-traktaten..

NRK - I førrgår: 18:48

Gro Dahle tildeles hedersprisen under Bragepris-utdelingen

Hedersprisen gikk til Gro Dahle under torsdagens utdeling av Brageprisen 2022. – Forfatteren har vært og er en modig og banebrytende stemme som ikke er redd for tabuer og det unevnelige. Hun er en kilde til debatt og kontrovers.

NRK - 23 nov 22 kl. 07:19

Graviditet kort etter spontanabort øker ikke risikoen for komplikasjoner

Å bli gravid rett etter en spontanabort øker ikke risikoen for komplikasjoner. Det slås fast i en norsk studie. Forskerne undersøkte om komplikasjoner i nytt svangerskap varierte med hvor lenge kvinnen hadde ventet med å bli gravid igjen etter en spontan eller planlagt abort.

Klartale - 22 nov 22 kl. 12:43

Person skutt ved Ikea i Oslo

En person skal være skutt ved Ikea i Oslo. Politet er på stedet med flere patruljer. De leter etter en eller flere gjerningsmenn.

Klartale - 22 nov 22 kl. 12:43

Mann funnet skutt ved Ikea i Oslo

Tirsdag ble en voksen mann funnet skutt ved Ikea i Oslo. Politet er på stedet med flere patruljer. De leter etter en eller flere gjerningsmenn.

NRK - 22 nov 22 kl. 12:38

Person skutt i Oslo

Oslo-politiet melder på Twitter at de er utenfor Ikea på Furuset der en person er blitt skutt. Det er flere patruljer på stedet. – Vi søker etter en eller flere gjerningspersoner.

NRK - 22 nov 22 kl. 12:38

Person funnet skutt på Furuset i Oslo

Oslo-politiet melder på Twitter at de er utenfor Ikea på Furuset etter at en person er blitt skutt. Det er flere patruljer på stedet. – Vi søker etter en eller flere gjerningspersoner.

NRK - 20 nov 22 kl. 00:32

Saksøker danske myndigheter

29 overlevende og pårørende etter fergebrannen på Scandinavian Star i 1990 saksøker den danske Søfartsstyrelsen for til sammen 13 millioner danske kroner. Ifølge Politiken mener de at den danske sjøfartsmyndighetens kontroll av skipet var elendig. Beløpet tilsvarer rundt 18,4 millioner norske kroner.

Aftenposten - 17 nov 22 kl. 15:55

Konkurransetilsynet med knusende kritikk: Ny boklov kan gi færre lesere og dyrere bøker

Konkurransetilsynet mener bokloven kan føre til at færre nordmenn leser bøker..

NRK - 15 nov 22 kl. 21:37

Nato følger utviklingen i Polen tett

Nato undersøker meldingene om rakettnedslag i Polen og samarbeider tett med Nato-landet. – Vi undersøker disse rapportene og koordinerer tett med vårt allierte Polen, opplyser en Nato-kilde til NTB. To personer ble drept i rakettnedslaget, ifølge en amerikansk etterretningskilde som sier til AP at en eller flere russiske raketter rammet Polen tirsdag.

NRK - 15 nov 22 kl. 11:04

Angolas president besøker Norge

Angolas president, João Manuel Gonçalves Lourenço, besøker Norge torsdag og fredag. Han skal delta på Angola Business Forum, som er et næringslivsarrangement i regi av Norwegian-African Business Association (Naba) og Norwegian Energy Partners (Norwep). Presidenten skal også møte blant annet stortingspresident Masud Gharahkhani, Equinor og Aker Solutions.

NRK - 21 okt 22 kl. 10:54

Ventetiden øker i helsevesenet

Ventetiden i spesialhelsetjenesten øker, og gjennomsnittlig ventetid har økt med seks dager sammenlignes med samme periode i fjor, det skriver Helse- og omsorgsdepartementet i en pressemelding. – Det er økte ventetider både til somatiske tjenester, til psykisk helsevern og til rusbehandling. Samtidig øker aktiviteten i sykehusene, og det er flere pasienter som får hjelp enn i 2021, sier helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol.

Aftenposten - 14 nov 22 kl. 17:44

Nakstad om koronadødsfallene: – Nesten alle har skjedd i år. Nå øker smitten igjen.

Mer enn to tredjedeler av alle som har mistet livet av korona i Norge, har dødd i år. Nå øker smitten igjen..

NRK - 14 nov 22 kl. 16:38

USA øker belønning for informasjon om Al-Shabaab

USA øker belønningen for informasjon om terroristbevegelsen Al-Shabaab i Somalia til 10 millioner dollar, melder USAs utenriksdepartement ifølge AFP. Kunngjøringen kommer i kjølvannet av en flom av dødelige angrep utført av gruppen. Målet skal være å ødelegge gruupens finansmaskineri..

NRK - 5 timer siden

Enzenberger er død

Den norsktalende tyske forfatteren, essayisten og poeten Hans Magnus Enzensberger er død, 93 år gammel. Han bodde og ferierte i Norge i en årrekke. Enzensberger ble regnet som en av etterkrigstidens største forfattere i Tyskland sammen med forfattere som Günter Grass, Martin Walser og Heinrich Böll.

Dagbladet - 9 timer siden

Advares: - Vær forsiktige

I nylig frigjorte Kherson forsøker sivilbefolkningen å ta livene sine tilbake..

Aftenposten - 11 timer siden

Høyre frykter havvind-stans etter grunnrenteskatt på landvind

Bekymringene for konsekvenser av regjeringens foreslåtte grunnrenteskatt på vindkraft på land øker..

E24 - 11 timer siden

Høyre frykter havvind-stans etter grunnrenteskatt på landvind

Bekymringene for konsekvenser av regjeringens foreslåtte grunnrenteskatt på vindkraft på land øker. Stortingsrepresentant Bård Ludvig Thorheim i Høyre frykter negativ effekt på investeringsviljen i havvind og ber regjeringen signalisere at uforutsigbar skattepolitikk ikke er en ny norsk standard..

NRK - 12 timer siden

Politiet kolliderte med sivile under jakt på varebil

Under politijakten på en varebil i Bærum og Asker i morges kolliderte en politibil med en sivil bil på E18 ved Holmen. Det forteller operasjonsleder Lina Odden Lerhol til NRK. Ingen personer skal ha blitt fysisk skadet i kollisjonen.

NRK - 12 timer siden

Politi krasjet med sivile under biljakt

Under en politijakt på en varebil i Bærum og Asker i morges kolliderte politiet både med varebilen og med en annen sivil bil. Det forteller operasjonsleder Lina Odden Lerhol til NRK. Kollisjonen med varebilen skjedde da politiet forsøkte å stoppe den på E18 nær Sandvika.

NRK - 14 timer siden

Dødsbrann i Kina utløser koronaprotester

En brann som krevde ti menneskeliv i en boligblokk i Xinjiang nordvest i Kina, har utløst protester mot Kinas strenge koronatiltak. Ytterligere ni personer ble skadd i brannen i en provinshovedstaden Urumqi torsdag. Innlegg i sosiale medier både i og utenfor Kina hevder at redningsarbeidet ble hindret av den langvarige nedstengingen av byen.

NRK - 19 okt 22 kl. 16:47

Statskog kjøper en av Norges største privateide eiendommer

Statskog blir eier av Meraker Brug. Med det blir staten eier av 90 prosent av Meråker kommune. Med sitt areal på 1,3 millioner mål er Meraker Brug en av landets største privateide eiendommer.

VG - Igår: 18:35

Putins iskalde kynisme

Bildene av et nattlig Kyiv uten lys minner om mørke kapitler i nyere europeisk historie. Med ren terrorbombing forsøker Vladimir Putin å tvinge ukrainerne i kne..

NRK - 13 nov 22 kl. 02:40

Alec Baldwin saksøker ansatte etter skytingen i fjor

Skuespilleren Alec Baldwin saksøker fire ansvarlige for våpnene under innspillingen av filmen «Rust» da filmens fotograf ble skutt og drept. Fotografen Halyna Hutchins ble skutt i ansiktet i oktober i fjor da Baldwin avfyrte en revolver som skulle inneholde løsskudd, men som i stedet var ladd med en virkelig kule. Han mener de fire ikke sjekket av våpenet var trygt før de ga det til ham.

E24 - Igår: 12:39

Venter mindre shopping i hele verden unntatt ett land

Med strammere lommebøker for folk flest i den vestlige verden ventes det svakere tall for Black Friday-salget. Det er imidlertid ikke tilfellet i USA..

E24 - Igår: 10:44

Forbrukertilliten øker for første gang siden april

- Det må påpekes at forbrukertillitsindeksen fortsatt er historisk lav, sier fagsjef Henrik Høidahl..

Klartale - Igår: 10:37

Kvinne saksøker Trump for voldtekt

E. Jean Carroll anklager Donald Trump for å ha voldtatt henne. Hun sier det skjedde i et prøverom i en klesbutikk på 1990-tallet.

NRK - Igår: 09:39

Virustyper fra permafrosten i Sibir gjenopplives i laboratorium

Et 48.500 år gammelt virus som har ligget i permafrost, er blitt gjenopplivet i et laboratorium. Formålet er å finne hva som venter oss om permafrosten tiner.

Klartale - Igår: 07:00

Flere land øker sikkerheten ved grensene

Berlinmuren strakte seg over 155 kilometer. Muren skilte Øst- og Vest-Berlin. Det endret seg i 1989.

NRK - Igår: 04:01

Ny koronasmittetopp i Kina

Fredag ble det registrert 32.943 nye koronasmittede i Kina, melder nyhetsbyrået Reuters. Det slår gårsdagens smittetopp Det ble registrert 31.

NRK - I førrgår: 21:24

Ekstrem fattigdom øker i Latin-Amerika

Ekstrem fattigdom vil trolig vil ramme 82 millioner mennesker i Latin-Amerika i 2022, ifølge FN. Årsaken er høy inflasjon og ettervirkningene av pandemien. – Det har ikke vært mulig å reversere virkningene av pandemien når det gjelder fattigdom og ekstrem fattigdom, sier leder Jose Manuel Salazar-Xirinachs i FNs økonomiske kommisjon for Latin-Amerika og Karibia (ECLAC).

NRK - I førrgår: 20:04

Seks hundre ungdommer går til klimasøksmål mot Sverige

Klima- og ungdomsorganisasjonen Aurora varsler et klimasøksmål mot den svenske staten for det de kaller utilstrekkelige tiltak mot klimaendringene. Søksmålet vil bli fremmet som et gruppesøksmål, og til sammen over 600 ungdommer vil derfor være en del av det, melder Aurora i en pressemelding. – Den svenske staten har aldri behandlet klimakrisen som den krisen den er, og den nye regjeringen signaliserer tydelig at de heller ikke har tenkt å gjøre det.

NRK - I førrgår: 18:08

Kvinner saksøker banker i Epstein-saken

Flere kvinner saksøkte torsdag Deutsche Bank og JPMorgan Chase & Co fordi de mener at bankene tjente penger på Jeffrey Epstein overgreps-operasjoner. Kvinnene bak søksmålet har anklaget Epstein for seksuelle overgrep. De er ikke identifisert i de rettslige dokumentene i forbindelse med søksmålet, skriver Reuters.

NRK - I førrgår: 18:09

Julia Kahrs får Brageprisen for «Familien Brattbakk»

Julia Kahrs får Brageprisen for barne- og ungdomsboken «Familien Brattbakk». Romanen handler blant annet om å finne ut hvem man er og hvor man hører til. Brageprisen ble torsdag delt ut på Dansens Hus i Oslo.

NRK - I førrgår: 18:11

Låvebrannen ved Bryne er slukket

Brannvesenet opplyser klokken 18.10 at låvebrannen ved Bryne er slukket. Det skal ikke lenger være fare for eksplosive gassflasker, skriver Politiet i Sør.

NRK - 12 nov 22 kl. 05:52

Katie Hobbs øker ledelsen over Kari Lake i Arizona

Demokraten Katie Hobbs øker ledelsen over republikanske Kari Lake i opptellingen av stemmene i guvernørvalget i Arizona. I Maricopa fylke som er delstatens mest folkerike, har Hobbes nå 667.000 stemmer, mens Lake har 607.

Aftenposten - I førrgår: 15:41

Mister lysten til å forske på lakselus etter reaksjoner fra næringen: – Helt grusomt

Forsker Mari Myksvoll forsøker å sky unna temaer som kan skape gnisninger med lakseoppdretterne..

E24 - I førrgår: 15:36

Mister lysten til å forske på lakselus etter reaksjoner fra næringen: – Helt grusomt

Forsker Mari Myksvoll forsøker å sky unna temaer som kan skape gnisninger med lakseoppdretterne. Hun er ikke den eneste som føler seg presset..

NRK - 12 nov 22 kl. 03:37

Vannstanden stiger på Voss

Natt til lørdag øker fortsatt vannstanden på Voss, som er hardest rammet av flommen på Vestlandet. Brannvesenet tror imidlertid de er i ferd med å se en topp. – Situasjonen klokken 2.

NRK - I førrgår: 12:50

Tyrkia kutter renten for fjerde måned på rad

Den tyrkiske sentralbanken har satt ned styringsrenten for fjerde måned på rad, til tross for skyhøy inflasjon. Banken opplyser at den etter ønske fra president Recep Tayyip Erdogan har satt ned renten fra 10,5 til 9,0 prosent. Inflasjonen i Tyrkia er ute av kontroll og lå i oktober på over 85 prosent.

NRK - I førrgår: 12:32

Frivilligheten: Full momskompensasjon i 2022.

Regjeringen øker potten for momskompensasjon til frivillige organisasjoner med 132 millioner kroner for 2022. Det gir full momskompensasjon for 2022. – Mange folk sliter nå, og frivilligheten er der for folk.

NRK - 12 nov 22 kl. 01:58

Demokratene øker ledelsen i Arizona

Etter hvert som opptellingen etter valget i USA skrider fram øker det demokratiske forspranget i delstaten Arizona. Demokraten Mark Kelly leder med mer enn 5 prosentpoeng over sin republikanske utfordrer Blake Masters. Ledelsen er på over 100.

NRK - I førrgår: 09:34

Sveriges sentralbank øker renten med 0,75 prosentpoeng

Den svenske sentralbanken hever renten med 0,75 prosentpoeng til 2,5 prosent..

NRK - I førrgår: 09:34

Sveriges Riksbank øker renten med 0,75 prosentpoeng

Den svenske Riksbanken hever styringsrenten med 0,75 prosentpoeng til 2,5 prosent. Det er ventet at renten vil øke enda mer framover, ifølge Riksbanken. For to måneder siden økte Riksbanken styringsrenten med 1 prosentpoeng..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com