Økonomisk

Sunday, 29 January, 02:33

Nyheter om Økonomisk

Sortering: Relevans | Senaste
VG - 25 jan 23 kl. 12:27

Fanget av økonomisk vold

Det er umulig å lese innlegg om samliv og personlig økonomi i ulike kvinnegrupper uten å komme over beskrivelser av økonomisk vold..

NRK - 20 jan 23 kl. 07:31

Dømt for økonomisk utruskap

Ein bedriftsleiar i 50-åra frå Sunnmøre er dømt til fengsel i eitt år og ein månad for grov økonomisk utruskap. Tre månader av straffa er utsett med ei prøvetid på to år. Ifølge dommen sende mannen ut fakturaer slik at det blei betalt inn til eit anna selskap mannen eigde enn det som skulle bli fakturert.

NRK - 11 jan 23 kl. 11:43

WEF: Høye levekostnader er den største trusselen globalt

Stadig høyere levekostnader verden over utgjør den største globale trusselen i de kommende to årene, ifølge en studie fra Verdens økonomiske forum (WEF). – Konflikter og geoøkonomisk spenning har trigget en serie tett forbundede globale trusler, skriver det Børge Brende-ledede organet i studien. Det er hentet innspill fra mer enn 1.

Aftenposten - 08 jan 23 kl. 20:00

Troen på økonomisk vekst må løftes frem av den politiske venstresiden

Økonomisk vekst og rettferdig fordeling henger uløselig sammen..

NRK - Igår: 15:59

Verdifulle mineraler på havbunnen

Det finnes 38 millioner tonn kobber og 45 millioner tonn sink på havbunnen på norsk sokkel. Det kommer fram i en ny ressursvurdering fra Oljedirektoratet. I Oljedirektoratets (OD) ressursvurdering av havbunnsmineralene på norsk sokkel konkluderes det med at det er store tilstedeværende ressurser.

NRK - Igår: 10:00

Politiet advarer: Flere fakturabedragerisaker etterforskes

Politiet etterforsker nå flere fakturabedragerisaker på totalt rundt 20 millioner kroner, opplyser Sør-Vest politidistrikt i en pressemelding. De påpeker at firmaer nå bør være obs på slike bedragerier. – Dette er faktiske fakturaer som skal betales, men der betalingsinformasjonen endres på en allerede utstedt faktura, slik at pengene havner i feil hender, sier Sturle Smith, leder ved seksjon for økonomisk kriminalitet.

E24 - 01 jan 23 kl. 17:04

IMF-sjef spår et vanskelig år med økonomisk tilbakegang i verden

2023 blir et verre år for verdensøkonomien enn 2022, sier sjefen i Det internasjonale pengefondet (IMF). Flere kommer til å få økonomisk tilbakegang..

E24 - 25 jan 23 kl. 12:17

Tyskland: Unngår resesjon i 2023

Tyskland unngår så vidt en økonomisk resesjon i år, ifølge nye prognoser fra landets regjering..

Aftenposten - 25 jan 23 kl. 12:17

Tyskland: Unngår resesjon i 2023

Tyskland unngår så vidt en økonomisk resesjon i år, ifølge nye prognoser fra landets regjering..

Aftenposten - 24 jan 23 kl. 19:00

I fjor solgte Karl Strandvik strøm for 12.700 kroner. Nå gjør stadig flere som ham

KRISTIANSAND: – Primært er det med en økonomisk betraktning, men det er også fint å kunne bidra til en miljøgevinst..

E24 - 24 jan 23 kl. 19:00

I fjor solgte Karl strøm for 12.700 kroner. Nå gjør stadig flere som ham

KRISTIANSAND: – Primært er det med en økonomisk betraktning, men det er også fint å kunne bidra til en miljøgevinst. Det er en vinn-vinn-situasjon, sier Karl Strandvik..

Aftenposten - 24 jan 23 kl. 16:43

Ukraina får trolig sine stridsvogner. Men hva skyldes den tyske nølingen?

Tyskland er redd for å bidra til større krig. Men politisk og økonomisk egeninteresse kan også ligge bak..

NRK - 23 jan 23 kl. 21:06

Mener pengefondet er pliktet til å hjelpe Sri Lanka

India indikerer at det internasjonale pengefondet (IMF) er pliktet til å bistå økonomisk til Sri Lankas gjeld, opplyser IMF til Reuters. Talsperson for IMF sier at pengefondet kan vurdere et hjelpeprogram for Sri Lanka først når Sri Lanka oppfyller pengefondets krav..

NRK - 23 jan 23 kl. 20:17

Strømbruddet i Pakistan skyldtes feilslått sparetiltak

Det omfattende strømbruddet i Pakistan mandag, der store deler av landet gikk i svart, var et feilslått forsøk fra myndighetenes side på å spare energi, melder NTB. – Som et økonomisk tiltak stengte vi midlertidig av systemene våre søndag kveld, opplyser Pakistans energiminister Khurram Dastgir. – Da ingeniørene forsøkte å slå på systemene igjen, ble det observert svingninger i spenningen.

NRK - 23 jan 23 kl. 15:29

Forkaster anken til siktet bankansatt

En bankansatt i Sparebank 1 SMN ble lørdag varetektsfengslet i to uker, siktet for underslag og hvitvasking. Han anket fengslingen, men denne ble forkastet. Mannen, som har erkjent straffskyld for grovt underslag og grov hvitvasking, samtykket kun til fengsling i én uke og anket avgjørelsen fra Trøndelag tingrett, skriver E24.

NRK - 23 jan 23 kl. 11:09

Argentina og Brasil vurderer felles valuta

Argentina og Brasil tar sikte på økt økonomisk samarbeid, og ser på mulighetene for å innføre en felles valuta i de to latinamerikanske landene, skriver NTB. Det tar Brasils president Luis Inacio Lula da Silva og Argentinas president Alberto Fernandez til orde for i en felles kronikk på det argentinske nettstedet Perfil..

E24 - 23 jan 23 kl. 11:14

Argentina og Brasil vurderer felles valuta

Argentina og Brasil tar sikte på økt økonomisk samarbeid, og ser på mulighetene for å innføre en felles valuta i de to latinamerikanske landene..

NRK - 23 jan 23 kl. 06:35

Rekordmange briter avhengige av staten

Over halvparten av britiske husstander får mer hjelp fra staten enn de betaler i skatt, viser studie. Studien fra Civitas baserer seg på tall fra det britiske statistiske sentralbyrået (ONS) for 2020 og 2021. 54,2 prosent, eller 36 millioner personer, bor nå i husholdninger som får mer i støtte, inkludert ikke-økonomisk bistand som utdanningstilbud og helsetjenester fra NHS, enn de bidrar med i skatt.

NRK - 22 jan 23 kl. 14:56

Monarkimotstandere vil protestere når kong Charles krones

Britiske monarkimotstandere sier de planlegger å demonstrere når kong Charles krones. De mener seremonien er «et slag i ansiktet» for dem som sliter økonomisk. Gruppen Republic sier den har vært i kontakt med London-politiet om planene om å holde en fredelig demonstrasjon på plassen utenfor Parlamentet.

NRK - 21 jan 23 kl. 20:51

Eksgeneral i tet på måling foran presidentvalget i Tsjekkia

Petr Pavel leder med 15 prosentpoeng på rivalen Andrej Babis, ifølge en meningsmåling én uke før avgjørende runde av presidentvalget i Tsjekkia. På en meningsmåling offentliggjort på tsjekkisk TV lørdag, får den pensjonerte generalen Pavel 53 prosents oppslutning, mens tidligere statsminister Babis får 38 prosent. 9 prosent av de spurte svarer at de ikke har bestemt seg ennå.

Klartale - 20 jan 23 kl. 06:05

Putin mistet et viktig våpen

Europa er avhengig av russisk gass. De trenger den for å holde seg varme gjennom vinteren.Da Russland angrep Ukraina, ble mange land sinte.

NRK - 19 jan 23 kl. 20:59

Portugisiske TAP innstiller 1300 flyvninger

Flyselskapet TAP Portugal innstiller 1300 flyvninger som følge av en ukelang streik som begynner neste uke. De ansatte streiker i protest mot varslede lønnskutt og har avvist ledelsens siste tilbud. Dermed går både piloter, kabinpersonale og bakkemannskap ut i streik fra 25.

NRK - 19 jan 23 kl. 14:27

Ukraina: 16 personer fremdeles på sykehus etter helikopterstyrten

Ti voksne og seks barn er fremdeles innlagt på sykehus etter helikopterulykken i Kyiv-forstaden Brovary onsdag. Flere får også poliklinisk behandling, melder The Guardian, som viser til en melding fra Kyiv-guvernør Oleksij Kuleba på Telegram. Totalt 14 døde og 24 ble skadd etter da helikopteret styrtet Brovary utenfor Kyiv onsdag.

NRK - 19 jan 23 kl. 13:17

Kong Charles vil gi havvindinntekt til folket

I stedet for å beholde inntektene fra havvindprosjekter, vil kong Charles at pengene skal komme offentligheten til gode, i en tid der mange sliter økonomisk. Den britiske kronen har inngått en leiekontrakt verdt 1 milliard pund i året for seks vindprosjekter til havs. Normalt er dette penger som ville gitt kongefamilien et solid inntektshopp.

NRK - 19 jan 23 kl. 12:43

Positiv europeisk sentralbank

Økonomien i eurosonen vil klare seg mye bedre i år enn først fryktet, ifølge sjef for den europeiske sentralbanken Christine Lagarde. – De økonomiske utsiktene har blitt mye mer positive de siste ukene, sa Lagarde da hun talte under møtet i Verdens økonomiske forum (WEF) i Davos torsdag. Den europeiske sentralbankens siste prognose spår en økonomisk vekst på 0,5 prosent i år, noe ifølge Lagarde ikke er strålende, men mye bedre enn fryktet.

Aftenposten - 18 jan 23 kl. 11:32

IEA spår rekordhøy etterspørsel etter olje i 2023

Høyere økonomisk aktivitet i Kina vil trolig også føre til større etterspørsel i andre asiatiske land, står det i IEAs….

E24 - 18 jan 23 kl. 11:32

IEA spår rekordhøy etterspørsel etter olje i 2023

Høyere økonomisk aktivitet i Kina vil trolig også føre til større etterspørsel i andre asiatiske land, står det i IEAs månedlige oljerapport, som ble lagt fram onsdag..

NRK - 18 jan 23 kl. 11:00

EA spår rekordhøy etterspørsel etter olje i 2023

Fjerningen av koronarestriksjoner i Kina vil bidra til å løfte oljeetterspørselen til et rekordhøyt nivå i år, tror Det internasjonale energibyrået (IEA). Endringen i Kina antas å veie tyngre enn andre faktorer som bidrar til å dempe forbruket av olje. Blant disse er utsiktene til økonomisk tilbakegang i Europa og USA.

NRK - 17 jan 23 kl. 20:05

Tysklands økonomi kommer til å unngå resesjon i år, mener forbundskansler

– Den tyske økonomien er godt rustet til å håndtere energikrisen i kjølvannet av Russlands krigføring i Ukraina, sier Scholz til Bloomberg. Økt kapasitet fra nye gassterminaler langs kysten av Østersjøen og Nordsjøen gjør Tyskland i stand til å opprettholde landets økonomiske aktivitet. Scholz lot seg intervjue av Bloomberg før han reiste til Verdens økonomiske forum i Davos, som den eneste regjeringssjefen fra G7-landene.

NRK - 17 jan 23 kl. 12:18

Von der Leyen: EU vil styrke innsatsen for grønn industri

En ny plan skal gjøre det enklere å få gjennom støtte og subsidier til grønn industri i EU-landene, melder EU-president Ursula von der Leyen. I sin tale til Verdens økonomiske forum (WEF) i Davos tirsdag la von der Leyen fram grunntrekkene for en grønn industriplan som både skal hjelpe de 27 landene mot målet om karbonnøytralitet i 2050. Blant annet skal EU midlertidig tilpasse reglene sine for økonomisk støtte slik at den grønne omstillingen i industrien både kan framskyndes og forenkles.

VG - 16 jan 23 kl. 17:08

TV 2-sjefen etter bråket: – Ikke vært en god nok prosess

Verken MyGame eller TV 2 ønsker å svare på hva det vil bety økonomisk at en rekke kamper nå forsvinner fra MyGame-plattformen – fordi idretten setter foten ned. TV 2-sjef Olav T. Sandnes erkjenner at prosessen ikke har gått som håpet..

Aftenposten - 16 jan 23 kl. 17:08

TV 2-sjefen etter bråket: – Ikke vært en god nok prosess

Verken MyGame eller TV 2 ønsker å svare på hva det vil bety økonomisk at en rekke kamper nå forsvinner fra….

E24 - 15 jan 23 kl. 07:18

Store demonstrasjoner over økonomisk krise i Tunisia

Hundrevis av tunisiere demonstrerte mot president Kais Saied på grunn av den stadig forverrede økonomiske krisen i landet..

Klartale - 15 jan 23 kl. 06:30

Krisene vi glemte i 2022

Visste du at det er tørke i Angola? Eller at mange i Malawi og Den sentralafrikanske republikk sulter eller sliter med sykdom? Disse krisene har vi hørt lite om.

NRK - 15 jan 23 kl. 03:52

Store protester i Tunisia

Hundrevis av tunisiere demonstrerte mot president Kais Saied på grunn av den stadig forverrede økonomiske krisen i landet. Lørdagens protester ble arrangert i hovedstaden Tunis av to forskjellige opposisjonsgrupper. De ble holdt langt fra hverandre og store politistyrker passet på for å unngå uro.

Klartale - 14 jan 23 kl. 06:30

Vil vise hvordan folk levde i Pompeii

I mange år har arkeologer jobbet med å grave fram byen. Den ble dekket av aske etter at vulkanen Vesuv hadde et stort utbrudd i år 79 etter Kristus.Målet har vært å lære mer om hva slags liv folk levde i en middels stor romersk by.

NRK - 13 jan 23 kl. 18:15

Iran vil bidra til å løse strømkrise i Libanon

Regjeringen i Iran sier de kan bygge kraftverk i Libanon, som har stor mangel på elektrisitet. De to landene er i ferd med å inngå en avtale. Libanon er rammet av en massiv økonomisk krise, og det anslås at tre firedeler av befolkningen lever i fattigdom.

NRK - 13 jan 23 kl. 15:43

Filmregissør Laila Mikkelsen er død

Laila Mikkelsens mest kjente film var «Liten Ida» fra 1981 (foto), et sterkt drama om en jente under okkupasjonstiden i Norge. Morens forhold til en tysk soldat gjør livet vanskelig for barnet. Mikkelsen debuterte i 1976 med filmen «Oss».

E24 - 12 jan 23 kl. 08:00

Norsk økonomi trekkes opp av bilkjøp i november

Sterkere økonomisk vekst enn Norges Bank ventet, peker klart mot ny renteheving i første kvartal, sier sjeføkonom..

Klartale - 12 jan 23 kl. 06:22

Nav-ofre kjemper mot staten

– Det er kaos og rot, sier Rune Halseth oppgitt til Klar Tale. Han er et av ofrene for det som blir kalt Nav-skandalen. En feil som i årevis sendte folk i fengsel for svindel med trygd.

Klartale - 12 jan 23 kl. 06:20

Hva er gjort for å rydde opp i Nav-skandalen? Regjeringen svarer

Rot og kaos. Slik beskriver Rune Halseth statens opprydding etter Nav-skandalen. Halseth ble selv dømt for svindel med trygd.

VG - 18 dec 22 kl. 11:45

Argentinere i økonomisk krise drar til Qatar: – De selger alt for å dra

DOHA (VG) Hjemlandet er på randen til økonomisk kollaps, likevel tar enormt mange argentinere turen til Qatar i håp om å se Lionel Messi (35) løfte VM-pokalen for Argentina..

Aftenposten - 18 dec 22 kl. 11:45

Argentinere i økonomisk krise drar til Qatar: – De selger alt for å dra

DOHA (VG) Hjemlandet er på randen til økonomisk kollaps, likevel tar enormt mange argentinere turen til Qatar i håp om….

NRK - 17 dec 22 kl. 04:40

Eide: Mest strid om økonomisk støtte til vern av u-landenes naturområder

På FNs store naturkonferanse i Canada har frontene vært steile denne uken, men fredag ble stemningen bedre, sier klima- og miljøminister Espen Barth Eide. Han leder forhandlingene om såkalt digital gensekvens-informasjon. De to andre temaene dreier seg hvor ambisiøse målene skal være for vern av verdens natur – og hvordan man kan sikre at målene nås.

NRK - 17 dec 22 kl. 04:40

– Mest strid om økonomisk støtte til vern av u-landenes naturområder

På FNs store naturkonferanse i Canada har frontene vært steile denne uken, men fredag ble stemningen bedre, sier klima- og miljøminister Espen Barth Eide. Han leder forhandlingene om såkalt digital gensekvens-informasjon. De to andre temaene dreier seg hvor ambisiøse målene skal være for vern av verdens natur – og hvordan man kan sikre at målene nås.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com