Dagbladet > Nyheter

Saturday, 23 September, 19:52

Dagbladet - 01 jun 23 kl. 08:53

Zelenskyj dukket opp i Moldova

Den ukrainske presidenten dukker opp for et europeisk toppmøte..
Les mer på Dagbladet


Les mer om:
Moldova

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Zelenskyj, dukket, oppi , Moldova
Klartale - 24 feb 23 kl. 14:30

Derfor frykter Moldova krig

Myndighetene i Moldova har de siste ukene anklaget Russland for å ha planer om å ta makta i landet. Russland har fra før hatt soldater i regionen Transnistria siden 1992.Store deler av verden sier regionen er en del av Moldova.

NRK - 24 apr 23 kl. 14:54

EU-oppdrag i Moldova skal støtte kamp mot russisk hybridkrig

Strategisk rådgivning fra EU skal hjelpe Moldova til å bygge et bedre vern mot russisk innflytelse, har EU-rådet vedtatt. Moldova trenger støtte for å stå imot hybridkrigen som Russland fører for å destabilisere landet, mener EU-landenes utenriksministre. Derfor skal EU hjelpe Moldova til å motstå blant annet cyberangrep og desinformasjonskampanjer, skriver Det europeiske råd i en pressemelding.

NRK - 09 feb 23 kl. 21:44

Moldova anklager Russland for forsøk på destabilisering

Etterretningstjenesten i Moldova sier at Russland forsøker å destabilisere landet etter å ha fått opplysninger fra Ukraina. Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sa i Brussel torsdag at den ukrainske etterretningen hadde plukket opp en russisk plan om undergraving av Moldova, og Moldovas etterretning bekrefter at de er blitt informert. – Dette dokumentet viser hvem, når og hvordan Russland skal knekke demokratiet i Moldova og ta kontrollen over landet, sa Zelenskyj.

Klartale - 09 maj 23 kl. 06:00

Dagen skal markere fred i hele Europa

9. mai er Europadagen. Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj gjør det samme i Ukraina.

NRK - 14 feb 23 kl. 13:24

Air Moldova: Moldova stenger luftrommet

Air Moldova hevder Moldova har stengt luftrommet over landet. Det skriver selskapet på sin Facebook-side ifølge Reuters. Myndighetene i Moldova har så langt ikke bekreftet dette..

NRK - 03 apr 23 kl. 22:02

Moldova ber Vesten om forsvarsstøtte

Moldovas president Maia Sandu ber Vesten om hjelp til å forsvare landet mot russisk innblanding. – Moldova har gjentatte ganger blitt utsatt for hybridangrep fra Russland samt andre forsøk på å destabilisere oss, sa Sandu mandag da hun besøkte den rumenske hovedstaden Bucuresti. Den moldovske lederen er i Bucuresti for å møte Tysklands statsminister Olaf Scholz og Romanias president Klaus Iohannis.

NRK - 31 maj 23 kl. 09:29

Støre deltar på toppmøte i Moldova

47 stats- og regjeringssjefer deltar torsdag på et toppmøte i Moldova, bare 20 kilometer fra grensen til Ukraina. Møtet er det andre innenfor rammen av the European Political Community, et forum som bringer et stort antall politiske ledere sammen for å drøfte sikkerhetsspørsmål og andre dagsaktuelle temaer. Fra norsk side deltar statsminister Jonas Gahr Støre (Ap).

NRK - 08 feb 23 kl. 15:57

Zelenskyj møtte kong Charles

Den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyj ble i ettermiddag mottatt av kong Charles på Buckingham Palace. Zelenskyj møtte kongen etter sin tale til det britiske parlamentet. Audiensen varte i 40 minutter.

NRK - 01 jun 23 kl. 18:32

Zelenskyj sier han fikk sterk kampfly-støtte på Moldova-toppmøte

Volodymyr Zelenskyj, Jonas Gahr Støre og 45 andre europeiske ledere var bare et par mil fra Ukrainas grense da de var samlet til toppmøte i Moldova. Ukrainas president Zelenskyj sier han på møtet fikk sterk støtte fra allierte land i spørsmålet om mulige leveranser av kampfly i krigen mot Russland. Det melder nyhetsbyrået Reuters fra en pressekonferanse i etterkant av torsdagens møte.

NRK - 17 feb 23 kl. 03:40

Zelenskyj: Uaktuelt å gi territorium til Russland i bytte mot fred

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj utelukker å overgi ukrainsk territorium i en eventuell fredsavtale med Russland. Om Putin får territorium, vil han komme tilbake etter mer, sier Zelenskyj i et intervju med BBC i anledning at det snart har gått ett år siden den russiske invasjonen. – Ethvert kompromiss om territorium vil gjøre oss svakere som stat, sa Zelenskyj til kringkasteren.

Fler nyheter fra Dagbladet

Dagbladet - 1 time siden

- Må kjede seg voldsomt

Det er tredje helga på rad toalettet til Parkkafeen i Sandnes får kjørt seg..

Dagbladet - 2 timer siden

Lastebil mot motorsykkel: - Store personskader

Politiet i Innlandet rykket lørdag ettermiddag ut til en ulykke mellom en lastebil og motorsykkel, opplyser politiet..

Dagbladet - 4 timer siden

Kraftig røyklukt i Oslo sentrum

Brannvesenet i Oslo blir ringt ned av mennesker som har observert kraftig røyklukt i Oslo sentrum.

Dagbladet - 6 timer siden

En person død

En person er bekreftet omkommet etter at fire personer ble funnet bevisstløse på en adresse i Halden lørdag. Politiet mistenker at det er narkotikarelatert..

Dagbladet - 5 timer siden

Ble rundstjålet under begravelse

Mens familien var samlet for å ta farvel med kone og mor, tok noen seg inn i huset til 91 år gamle Knut Trovåg og stjal alt fra gifteringer til budnadsølv. Også en annen familie i Rogaland ble fredag rundstjålet mens de var i begravelse..

Dagbladet - 6 timer siden

En person død etter funn av bevisstløse personer

En person er bekreftet omkommet etter at fire personer ble funnet bevisstløse på en adresse i Halden lørdag..

Dagbladet - 6 timer siden

Geir Lundestad er død

Det bekrefter familien til Aftenposten..

Dagbladet - 6 timer siden

Fire personer bevisstløse

Samtlige nødetater har rykket ut til Halden sentrum. Politiet ber publikum om å holde seg unna..

Dagbladet - 6 timer siden

Fant død person i utbrent campingvogn

Nødetatene rykket ut til brann i en campingvogn natt til lørdag. I den utbrente vogna fant de en død person - antatt å være en mann i 50-åra..

Dagbladet - 7 timer siden

Unormal varme i vente

De fleste vil oppleve både sol og regn kommende uke, men sønnavind bærer bud om gode temperaturer flere steder. Nordvestlandet kan tirsdag få pene 22 grader og sol..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com