NRK > Nyheter

Saturday, 23 September, 20:12

NRK - 01 jun 23 kl. 08:39

Zelenskyj besøker toppmøte i Moldova

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj er i Moldova for å delta på et europeisk toppmøte. Det melder flere nyhetsbyråer torsdag morgen. Norges statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) deltar også på møtet, som er en del av the European Political Community. Møtet bringer politiske ledere sammen for å drøfte sikkerhetsspørsmål og viktige temaer..
Les mer på NRK


Les mer om:
Volodymyr Zelenskyj, Moldova, Jonas Gahr Støre, European Political Community

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Zelenskyj, besøker, toppmøtei , Moldova
Klartale - 24 feb 23 kl. 14:30

Derfor frykter Moldova krig

Myndighetene i Moldova har de siste ukene anklaget Russland for å ha planer om å ta makta i landet. Russland har fra før hatt soldater i regionen Transnistria siden 1992.Store deler av verden sier regionen er en del av Moldova.

NRK - 24 apr 23 kl. 14:54

EU-oppdrag i Moldova skal støtte kamp mot russisk hybridkrig

Strategisk rådgivning fra EU skal hjelpe Moldova til å bygge et bedre vern mot russisk innflytelse, har EU-rådet vedtatt. Moldova trenger støtte for å stå imot hybridkrigen som Russland fører for å destabilisere landet, mener EU-landenes utenriksministre. Derfor skal EU hjelpe Moldova til å motstå blant annet cyberangrep og desinformasjonskampanjer, skriver Det europeiske råd i en pressemelding.

Klartale - 10 jul 23 kl. 06:14

Slik blir Natos toppmøte i Vilnius

11. og 12. juli kommer de mektige folkene til Vilnius i Litauen.

NRK - 09 feb 23 kl. 21:44

Moldova anklager Russland for forsøk på destabilisering

Etterretningstjenesten i Moldova sier at Russland forsøker å destabilisere landet etter å ha fått opplysninger fra Ukraina. Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sa i Brussel torsdag at den ukrainske etterretningen hadde plukket opp en russisk plan om undergraving av Moldova, og Moldovas etterretning bekrefter at de er blitt informert. – Dette dokumentet viser hvem, når og hvordan Russland skal knekke demokratiet i Moldova og ta kontrollen over landet, sa Zelenskyj.

NRK - 31 maj 23 kl. 09:29

Støre deltar på toppmøte i Moldova

47 stats- og regjeringssjefer deltar torsdag på et toppmøte i Moldova, bare 20 kilometer fra grensen til Ukraina. Møtet er det andre innenfor rammen av the European Political Community, et forum som bringer et stort antall politiske ledere sammen for å drøfte sikkerhetsspørsmål og andre dagsaktuelle temaer. Fra norsk side deltar statsminister Jonas Gahr Støre (Ap).

Klartale - 09 maj 23 kl. 06:00

Dagen skal markere fred i hele Europa

9. mai er Europadagen. Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj gjør det samme i Ukraina.

NRK - 08 feb 23 kl. 15:57

Zelenskyj møtte kong Charles

Den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyj ble i ettermiddag mottatt av kong Charles på Buckingham Palace. Zelenskyj møtte kongen etter sin tale til det britiske parlamentet. Audiensen varte i 40 minutter.

NRK - 01 jun 23 kl. 18:32

Zelenskyj sier han fikk sterk kampfly-støtte på Moldova-toppmøte

Volodymyr Zelenskyj, Jonas Gahr Støre og 45 andre europeiske ledere var bare et par mil fra Ukrainas grense da de var samlet til toppmøte i Moldova. Ukrainas president Zelenskyj sier han på møtet fikk sterk støtte fra allierte land i spørsmålet om mulige leveranser av kampfly i krigen mot Russland. Det melder nyhetsbyrået Reuters fra en pressekonferanse i etterkant av torsdagens møte.

NRK - 01 jun 23 kl. 08:39

Zelenskyj på politisk toppmøte i Moldova

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj er i Moldova for å delta på et europeisk toppmøte. Det melder flere nyhetsbyråer torsdag morgen. Han var den første av opptil 47 europeiske ledere til å ankomme møtet, ifølge AFP.

NRK - 03 apr 23 kl. 22:02

Moldova ber Vesten om forsvarsstøtte

Moldovas president Maia Sandu ber Vesten om hjelp til å forsvare landet mot russisk innblanding. – Moldova har gjentatte ganger blitt utsatt for hybridangrep fra Russland samt andre forsøk på å destabilisere oss, sa Sandu mandag da hun besøkte den rumenske hovedstaden Bucuresti. Den moldovske lederen er i Bucuresti for å møte Tysklands statsminister Olaf Scholz og Romanias president Klaus Iohannis.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Sammenstøt mellom politi og demonstranter i Paris

Grupper av demonstranter og politi barket sammen under en protest mot politivold i Paris lørdag. Den franske innenriksministeren Gérald Darmanin kaller voldsbruken uakseptabel. En film som er lagt ut på X/Twitter av Paris' politisjef Laurent Nunez, viser en politibil som blir angrepet av demonstranter med jernstenger.

NRK - 45 minutter siden

Lavrov langet ut mot Vesten fra FNs talerstol

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov langet ut mot USA og Vesten da han inntok talerstolen under høynivåuka i FNs hovedforsamling lørdag. Landets krig i Ukraina brukte han imidlertid ikke særlig mye av taletiden på. – USA og dets underordnede vestlige kollektiv fortsetter å nøre oppunder konflikter som kunstig deler menneskeheten i fiendtlige blokker, og hindrer oppnåelsen av overordnede mål.

NRK - 1 time siden

Riksvei 9 stengt etter ulykke

To biler har kollidert front mot front på riksvei 9 ved Grendi i Bygland. Skadeomfanget er foreløpig ikke kjent. Luftambulanse er på vei, opplyser politiet.

NRK - 1 time siden

Trafikkulykke med flere biler involvert i Lillestrøm

Det har vært en trafikkulykke i en tunnel i Lillestrøm med flere biler involvert. Det skriver politiet på X/Twitter. Tunnelen er sperret og nødetatene er på vei..

NRK - 1 time siden

Eva Joly mener Erna Solberg må gå av

Jurist, korrupsjonsjeger og tidligere politiker Eva Joly mener Solberg må gå av som partileder for å bevare tilliten til demokratiet. Hun mener Økokrim må åpne en sak og se på Sindre Finnes mange børsoperasjoner. – Det er klart her er det røde flagg for innsidehandel som må etterforskes, sier jurist Eva Joly.

NRK - 3 timer siden

MC-fører alvorlig skadet etter ulykke i Ringsaker

Ved 17-tiden lørdag ettermiddag var en MC og en personbil involvert i en trafikkulykke på Stavsjøvegen i Ringsaker. MC-føreren, en gutt i tenårene, er ifølge politiet i Innlandet alvorlig skadet etter ulykken. Vedkommende er flydd til Ullevål sykehus.

NRK - 1 time siden

Aserbajdsjan lover FN å behandle etniske armenere som «likeverdige borgere»

Myndighetene i Aserbajdsjan lover FN å behandle de etniske armenerne i Nagorno-Karabakh som likeverdige borgere. Den væpnede armenske militsen i regionen Nagorno-Karabakh ble denne uken tvunget til å legge ned våpnene etter kraftige aserbajdsjanske angrep. Etter kapitulasjonen er det bekymring for framtiden til den armenske folkegruppen i området.

NRK - 3 timer siden

Minst 15 drept og 40 såret av selvmordsbombe i Somalia

Minst 15 mennesker er drept og 40 er såret etter et kjøretøy lastet med eksplosiver eksploderte ved en veisperring i Beledweyne i Somalia lørdag, ifølge AFP. Leder for departementet for humanitær hjelp og krisehåndtering i delstaten Hirshabelle, Abdifatah Mohamed Yusuf, bekrefter dødstallet og skadde..

NRK - 3 timer siden

Fleire hundre i prideparaden i Sogndal

Fleire hundre deltok då det for første gong vart arrangert ein prideparade i Sogndal. – Det har gått over all forventing, til og med i ordentleg vestlandsvêr, seier Sandra Tenud, leiar i Sogn og Fjordane pride. Ho seier ho er begeistra over det gode oppmøte og den gode stemninga.

NRK - 2 timer siden

SVT: E6 vil være stengt i flere måneder etter skredet

Natt til lørdag ble en buss og flere biler ble tatt av et leirskred på E6 nær Göteborg. Ifølge SVT vil E6 være stengt i flere måneder på grunn av skredet. Ingen ble alvorlig skadd.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com