NRK > Nyheter

Wednesday, 01 February, 09:17

NRK - 24 jan 23 kl. 22:59

Zelenskyj ber om beslutninger

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier diskusjonene om levering av moderne stridsvogner fra vesten til Ukraina må «avsluttes med beslutninger». Da både Tyskland og USA skal være klare til å levere dette. – «Allierte har antall stridsvogner» som Ukraina ønsker til sine styrker mot Russlands invasjon, sa Zelenskyj i sin kveldstale tirsdag, melder nyhetsbyrået AFP..
Les mer på NRK


Les mer om:
Volodymyr Zelenskyj, Ukraina, Tyskland, USA, Russlands, Zelenskyj, AFP

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Zelenskyj, berom , beslutninger
Klartale - 22 dec 22 kl. 08:57

Zelenskyj møtte USA og Biden

Volodymyr Zelenskyj er president for Ukraina. Onsdag reiste han til USA for å møte Joe Biden. Han er USAs president.

NRK - 22 dec 22 kl. 01:34

Zelenskyj: – USAs støtte til Ukraina er en investering i USAs egen sikkerhet

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj ble møtt med jubel da han inntok talerstolen i den amerikanske kongressen hvor begge kamre er samlet til et hastemøte. Han ble ønsket velkommen av speaker Nancy Pelosi og visepresident Kamala Harris. Zelenskyj startet sin tale, som han holdt på engelsk, med å takke for invitasjonen og for støtten som Ukraina får fra amerikanerne.

NRK - 21 okt 22 kl. 01:02

Anklager russerne for å minelegge demning

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj anklager russiske styrker for å ha minelagt Kakhovka-demningen ved Kherson sør i Ukraina. Demningen som er del av et vannkraftverk i Dniepr-elva er minelagt, hevder Zelenskyj, ifølge nyhetsbyrået AFP. Zelenskyj sier det vil føre til en katastrofe om demningen blir ødelagt.

NRK - 18 jan 23 kl. 18:08

Zelenskyj ber om fortgang i våpenhjelpen

Ukrainas støttespillere må levere stridsvogner og luftvernsystemer raskere enn Russland rekker å angripe, sier president Volodymyr Zelenskyj. Utenlandske regjeringer har ifølge den ukrainske presidenten gjentatte ganger nølt altfor mye med å konfrontere Russland, før de til slutt ender opp med å ta de riktige beslutningene. – Tiden den frie verden bruker på å tenke, benytter terrorstaten til å drepe, sa Zelenskyj.

NRK - 07 okt 22 kl. 18:29

Zelenskyj ber EU legge mer energipress på Russland

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj ber EU om å øke presset mot Russlands energisektor. Zelenskyj kom med oppfordringen fredag, dagen etter at EU innførte en ny sanksjonspakke mot Russland. – Vi må fortsette med dette, å legge press på den russiske energisektoren, på dette som er hovedinntektskilden til den aggressive staten, sa Zelenskyj via videolink til EU-landenes ledere, som var samlet til uformelt EU-toppmøte i Praha.

NRK - 25 jan 23 kl. 22:25

Zelenskyj ber om raketter og jagerfly fra Vesten

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier at han også ønsker seg langdistanseraketter og jagerfly fra Vesten. Uttalelsen kom få timer etter at USA, Tyskland, Norge og en rekke andre europeiske land lovet å levere tunge stridsvogner til Ukraina. Zelenskyj takket både Tysklands statsminister Olaf Scholz og USAs president Joe Biden for avgjørelsen, men han understreker at Ukraina trenger enda mer enn det.

NRK - 27 jan 23 kl. 05:53

Zelenskyj vil ha mer militærhjelp

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj ber nå på nytt om mer militærhjelp etter at allierte land har lovet å sende ham stridsvogner. – Den russiske aggresjonen kan bare stanses med tilfredsstillende våpen. Terrorstaten er ikke i stand til å forstå noe annet, sier Zelenskyj i sin daglige videotale, der han viser til den siste bølgen med russiske angrep.

NRK - 21 okt 22 kl. 03:46

Zelenskyj takket for tysk luftforsvarssystem

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj takker Tysklands statsminister Olaf Scholz for leveringen av det tyske luftforsvarssystemet Iris-T. – Dette tyske systemet beskytter ikke bare ukrainsk luftrom. Det ivaretar europeisk stabilitet ved å begrense russisk terror, som rammer landet vårt nå og deres land i fremtiden, sa Zelenskyj i en videotale til EU-toppmøtet som ble holdt i Brussel torsdag.

NRK - 21 okt 22 kl. 03:46

Zelenskyj takket Tyskland for avansert luftvernsystem

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj takker Tysklands statsminister Olaf Scholz for leveringen av det tyske luftforsvarssystemet Iris-T. – Dette tyske systemet beskytter ikke bare ukrainsk luftrom. Det ivaretar europeisk stabilitet ved å begrense russisk terror, som rammer landet vårt nå og deres land i fremtiden, sa Zelenskyj i en videotale til EU-toppmøtet som ble holdt i Brussel torsdag.

NRK - 21 okt 22 kl. 20:37

Zelenskyj: Russland forsinker ukrainsk korneksport

President Volodymyr Zelenskyj beskylder Russland for å bevisst forsinke Ukrainas korneksport til land i Afrika og Asia. Ifølge presidenten står over 150 skip med ukrainske jordbruksprodukter i kø. – Dette er en kunstig laget kø.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Forsinkelser mellom Oslo S og Nordstrand

Det er forsinkelser mellom Oslo S og Nordstrand på grunn av en signalfeil. Både regiontog og lokaltog er rammet. Bane Nor jobber med å rette feilen..

NRK - 15 minutter siden

Helltunnelen stengt

E6 Trondheim - Stjørdal: Helltunnelen stengt i nordgående retning, mot Stjørdal, på grunn av et stanset kjøretøy. Omkjøring skiltet via Fv950..

NRK - 30 minutter siden

Dr. Phil gir seg etter 25 år

Programleder Phil McGraw gir seg etter 21 sesonger og det populært TV-programmet «Dr. Phil» tas av luften. McGraw har i programmet blant annet gitt råd til kjendiser, foreldre og kjærestepar.

NRK - 45 minutter siden

El Pais: Spania sender fire til seks stridsvogner til Ukraina

Spania vil sende mellom fire og seks Leopard 2-stridsvogner til Ukraina, opplyser anonyme regjeringskilder til avisen El Pais. Det er ikke kjent når de spanske stridsvognene kan være på plass i Ukraina. Det er tidligere kjent at Spania vil sende stridsvogner til Ukraina, men forsvarsminister Margarita Robles har opplyst at de først må repareres.

NRK - 45 minutter siden

Radioaktiv kapsel funnen i Australia

Vest i Australia er ein knøttliten radioaktiv kapsel funnen. Det opplyser styresmaktene. Kapselen på 6 gange 8 millimeter falt av ein lastebil under transport, og store leitemannskap har leita etter han over eit stort område.

NRK - 1 time siden

355 norske selskaper konkurs i januar

I årets første måned gikk 355 norske selskaper konkurs. Det er en økning på 60 prosent fra januar i fjor. Det skriver inkassoselskapet Fair Group i en pressemelding.

NRK - 1 time siden

Ung gutt påkjørt på Hasle i Oslo

Det har vært en trafikkulykke på Økernveien på Hasle. Politiet har fått melding om at en ung gutt er påkjørt. Sjåføren av bilen skal ha kjørt fra stedet.

NRK - 1 time siden

Disse navnene toppet listene for 2022

Onsdag morgen annonserte Statistisk sentralbyrå (SSB) topp 10-navnelisten for 2022. Nora, Jakob og Noah er de mest populære babynavnene i Norge. Nykommere på listetoppen for jenter er Iben, Sofia og Sara.

NRK - 1 time siden

Ung gutt påkjørt i Oslo

Politi og ambulanse er på vei til Økern etter melding om en påkjørse, det skriver politiet på Twitter. - Det er en ung gutt som er påkjørt ifm at han skulle krysse veien. Bil og fører som kjørte på gutten er ikke lenger på stedet, skriver politiet..

NRK - 1 time siden

Strømbrudd i Asker

Nærmere 1.800 husstander er uten strøm etter et strømbrudd i Asker sør, i områdene Heggedal, Gullhella, Vollen og Bjerkås, skriver Budstikka. Elvia bekrefter strømbruddet på sine nettsider, og opplyser at det jobbes med å lokalisere og rette feilen..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com