NRK > Nyheter

Friday, 01 December, 17:21

NRK - 08 sep 23 kl. 18:33

Zelenskyj: Putin drepte Wagner-leder Prigozjin

Ifølge Ukrainas president ble Wagner-leder Jevgenij Prigozjin drept av Russlands president Vladimir Putin. Prigozjin var blant de ti som mistet livet da et privatfly styrtet nord for Moskva 23. august. – Han drepte Prigozjin, sa Zelenskyj i en tale fredag. Flystyrten skjedde to måneder etter at Prigozjin og Wagner-gruppen førte et kortlivet opprør mot den russiske militærledelsen.
Les mer på NRK


Les mer om:
Ukrainas, Wagner, Jevgenij Prigozjin, Russlands, Vladimir Putin, Moskva, Prigozjin, Zelenskyj, Dmitrij Peskov, Peskov, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Zelenskyj, Putin, drepte, Wagner-leder, Prigozjin
Klartale - 26 jun 23 kl. 10:30

Hva skjer i Russland nå?

Leiesoldater fra gruppa Wagner kjempet for Russland. De kriget i Ukraina på russisk side. Men så startet en bitter konflikt.

Klartale - 24 aug 23 kl. 08:34

Wagner-sjef død i flystyrt

Jetflyet gikk i bakken i fylket Tver. Det var på vei fra Moskva til St. Petersburg.

Klartale - 24 aug 23 kl. 16:05

Hvorfor styrtet flyet med Wagner-sjefen?

Wagner er en gruppe med leiesoldater. Jevgenij Prigozjin var regnet som sjefen. Nå skal han være død.

NRK - 14 jul 23 kl. 21:18

Belarus kunngjør avtale med Wagner

Leiesoldater fra Wagner-gruppen lærer opp belarusiske soldater sør for Minsk, ifølge Belarus. Vladimir Putin skal ha foreslått å bytte ut Jevgenij Prigozjin. Belarus' forsvarsdepartement opplyste fredag at opplæringen finner sted i nærheten av byen Osipovitsjij, rundt 9 mil sør for hovedstaden Minsk.

NRK - 24 aug 23 kl. 07:38

Tankesmie: Svært sannsynlig at Putin beordret angrep på Wagner-gruppens leder

Det er nesten sikkert at det var Vladimir Putin som beordret angrepet som trolig tok livet av Wagner-gruppens leder Jevgenij Prigozjin, mener en tankesmie. Tankesmien Institute for the study of war (ISW) følger krigen i Ukraina tett og skriver i sin daglige rapport at det trolig var russiske styrker som skjøt ned flyet med Wagner-ledelsen om bord. Ifølge tankesmien er det nesten helt sikkert at det var Putin som beordret angrepet.

NRK - 14 jul 23 kl. 05:43

Putin sier at Wagner-gruppen fikk tilbud om å bli med i den russiske hæren

Leiesoldater i Wagner-gruppen fikk tilbud om å fortsette å tjene Russland, men da i den russiske hæren, sier landets president Vladimir Putin i et intervju. I et intervju med den russiske avisen Kommersant sier presidenten at han kom med tilbudet under et møte med Wagner-soldater og gruppens leder Jevgenij Prigozjin i slutten av juni. Møtet fant sted fem dager etter at Wagner-gruppens feilslåtte forsøk på opprør mot den russiske militærledelsen.

NRK - 25 aug 23 kl. 16:31

Lukasjenko: Trur ikkje Putin stod bak flystyrt

Presidenten i Belarus, Alexandr Lukasjenko, seier at han ikkje trur at Russlands president Vladimir Putin var involvert i Wagner-styrten. – Han er kalkulerande, veldig roleg og til og med ein langsam person, sa Lukasjenko. Den belarusiske presidenten omtalte flystyrten som «røft og uprofesjonelt arbeid» – dette eit anna argument for kvifor ikkje Putin kan ha stått bak flystyrten.

Klartale - 24 jun 23 kl. 18:59

Moskva gjør seg klar til kamp

Gruppa Wagner var noen mil unna Moskva lørdag kveld. De er ute etter de som leder militæret i Russland. Wagner er leiesoldater.

NRK - 25 maj 23 kl. 11:38

Ukraina: Russiske styrker har avløst Wagner-styrkene

Russiske styrker har erstatter styrkene fra Wagner-gruppen i Bakhmut, og Russland forsterker flankene rundt byen, ifølge Ukrainas forsvarsdepartement. Russland forsøker å stanse en ukrainsk fremrykking ved den østukrainske byen, ifølge Ukrainas viseforsvarsminister Hanna Maljar. Hun sier videre at Wagner-styrkene fortsatt er inne i bykjernen i Bakhmut, men at de russiske styrkene har avløst dem i utkanten av byen.

NRK - 03 jul 23 kl. 17:27

Sjojgu: Wagner-opprøret feilet

På grunn av lojale russiske soldater feilet Wagner-gruppens opprør, hevder Russlands forsvarsminister Sergej Sjojgu. Sjojgu har ikke tidligere kommentert opprøret der leiesoldater fra Wagner-gruppen i forrige måned tok kontroll over en by sør i Russland og marsjerte mot Moskva. – Planene feilet, først og fremst fordi personell i de væpnede styrkene var lojale til eden og militærplikten, sa Sjojgu mandag.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Domstol i USA: Trump ikkje immun mot sivile søksmål etter kongresstorminga

Ein amerikansk ankedomstol avgjorde fredag at den tidlegare amerikanske presidenten Donald Trump må møta opp i sivile søksmål om hans rolle i storminga av Kongressen i Washington D.C. den 6.

NRK - 15 minutter siden

Politikar kasta ut av kongressen

Republikanaren George Santos vert utvist av kongressen i dag, melder Reuters. 311 stemte for at han skulle ut, kor 115 av desse var republikanarar, ifølgje TV-kanalen CNN. Santos skal ha loge seg til kongressen og er tiltalt for å ha brukt stolne valkampmiddel til personleg bruk..

NRK - 30 minutter siden

Noregs Bank leiar søksmål mot Silicon Valley Bank

Norges Bank og det svenske pensjonsfondet Sjunde Ap-fonden er utnemnde av ein amerikansk domstol til å vera hovudsaksøkar (Lead Plaintiff) i det pågåande gruppesøksmålet mot Silicon Valley Bank (SVB). Det skriv Noregs Bank i ei pressemelding Oljefondet og andre investorar leid store tap på sine investeringar i SVB på grunn av feilaktig informasjon og rapportering av finansielle forhold og risikostyring frå den amerikanske banken..

NRK - 30 minutter siden

FN-domstol: Venezuela ikke kan annektere deler av naboland

Den internasjonale domstolen i Haag har gitt Venezuela ordre om å unngå handlinger som endrer statusen for et område landet gjør krav på i nabolandet Guyana. Kjennelsen fra ICJ kommer to dager før en planlagt folkeavstemning i Venezuela om det omstridte territoriet. Domstolen nevner ikke folkeavstemningen konkret, men sier Venezuela «må avstå fra enhver handling som vil endre statusen som for tiden gjelder for det omstridte området».

NRK - 30 minutter siden

Minst 182 pasienter berørt av ny feil i Helseplattformen

Det skriv Adresseavisen. St. Olavs Hospital skal ha oppdaga feil i legemiddellistene, stadfestar sjukehusdirektør Gretje Aasved overfor avisa fredag.

NRK - 30 minutter siden

Hizbollah: To drept i israelsk angrep mot grenseby i Libanon

To personer ble drept da Israel skjøt mot byen Houla sør i Libanon, ifølge den Hizbollah-kontrollerte TV-stasjonen Al-Manar. Den iranskstøttet militsgruppen og israelske styrker skjøt mot hverandre over grensen tidligere på dagen, slik de har gjort en rekke ganger de siste ukene. Hizbollah sier de angrep en gruppe israelske soldater fredag.

NRK - 1 time siden

Ankedomstol i USA: Trump må møta i sivile søksmål om 6. januar-angrepa

Ein amerikansk ankedomstol avgjorde fredag at den tidlegare amerikanske presidenten Donald Trump må møta opp i sivile søksmål om hans rolle i storminga av Kongressen i Washington D.C. den 6.

NRK - 45 minutter siden

Det kvite hus: USA fortsett arbeid for humanitær pause mellom Israel og Hamas

USA held fram med å samarbeida med Israel, Egypt og Qatar for å utvida ein humanitær pause i Gaza, seier ein talsperson for Det kvite hus fredag. Den amerikanske presidenten Joe Biden vil også fortsetta å engasjera seg i arbeidet med den humanitære pausen og lausletinga av gisler, la talspersonen til. Våpenkvila mellom Israel og Hamas varte i omtrent ei veke, og blei broten i dag.

NRK - 45 minutter siden

E6 stengt fra Mjøsbrua på ubestemt tid – må kontrollere bru

E6 ved Biri er fremdeles stengt etter at en kranbil tok oppi ei bru, melder politiet i Innlandet. Årsaken er at det trengs en ekstra kontroll av bruelementet. Det er ukjent hvor lenge den blir stengt.

NRK - 1 time siden

Første kvinne som satt i USAs høgsterett er død

Den tidlegare høgsterettdommaren Sandra Day O'Connor er død, opplyste USAs høgsterett fredag. O'Connor blei 93 år, var den første kvinna som sat i USA sin høgsterett, skriv CNN. I 2018 blei det kjend at ho hadde blitt diagnostiert med eit tidleg stadium av demens, som truleg var av typen Alzheimer.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com