NRK > Nyheter

Tuesday, 07 December, 22:18

NRK - 20 sep 21 kl. 16:56

Yara henter ammoniakk til Europa

Gjødselgiganten Yara henter ammoniakk fra produksjonsanleggene sine i Trinidad, USA og Australia for å dekke etterspørselen i Europa. På grunn av de høye gassprisene i Europa har selskapet måttet redusere produksjonen med rundt 40 prosent. – Vi henter nå inn ammoniakk til Europa så vi kan holde produksjonen nær full kapasitet, sier Yara-sjef Svein Tore Holsether til Reuters..
Les mer på NRK


Les mer om:
Yara, Trinidad, USA, Australia, Europa, Svein Tore Holsether, Reuters

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Yara, henter, ammoniakk, til, Europa
E24 - 07 jun 21 kl. 08:00

Skal selge ammoniakk til skip: Yara inngår avtale med råvarekjempe

Yara vil levere ren ammoniakk til skip, og har inngått en intensjonsavtale med råvarekjempen Trafigura..

E24 - 27 sep 21 kl. 09:15

Yara inngår ny avtale om grønn ammoniakk i Japan

Yara inngår sin andre intensjonsavtale med et japansk kraftselskap om leveranser av grønt ammoniakk. Den skal brukes i kullkraftverk for å få ned utslippene..

NRK - 09 sep 21 kl. 11:21

Gassrør til amoniakkanlegg

Vår Energi og Equinor skal utrede å sende gass til Horistont Energi-produksjonsanlegg for blå ammoniakk. Det skal bidra til karbonnøytral omstilling. Samarbeidsavtalen kan medføre at gassressurser fra Vår Energi og Equinor bringes, via rørledning, til Hammerfest.

E24 - 16 aug 21 kl. 16:32

Yara, Statkraft og Aker vil lage grønn ammoniakk: – Et nytt kapittel i norsk industri

Yara, Statkraft og Aker lanserte mandag formelt sitt grønne ammoniakkprosjekt på Herøya. Men skal det enorme prosjektet med store klimakutt bli en realitet må både kostnadene ned og kraftkabler og statsstøtte på plass..

NRK - 25 jun 21 kl. 10:36

Yara vil overholde sanksjoner

Yara vil overholde gjeldende sanksjoner overfor Hviterussland. Det skriver selskapet i en e-post til NRK. EU innførte torsdag omfattende sanksjoner mot Hviterussland etter det som landet kaller «kapringen av et Ryanairfly 23.

NRK - 16 jul 21 kl. 08:07

Yara foreslår tilleggsutbytte

Driftsresultatet (EBITDA) til Yara økte fra 588 millioner dollar til 775 millioner kroner i andre kvartal, viser en børsmelding fra selskapet. – Som et resultat av dette foreslår vi et tilleggsutbytte på 20 kroner per aksje for utbetaling i tredje kvartal, i tråd med Yaras politikk for kapitalallokering, sier konsernsjef Svein Tore Holsether i Yara i meldingen..

NRK - 09 jul 21 kl. 09:35

Yara-aksjen doblet i verdi

Yara-aksjen har steget nær 100 prosent siden coronabunnen. Gjødselgiganten Yara bykset fredag til ny rekord. I mars i fjor lå aksjekursen 243 kroner.

E24 - 15 sep 21 kl. 14:36

Dette venter industritoppene fra den nye regjeringen

Aker, Hydro og Yara satser tungt på grønne jobber innen hydrogen, havvind og grønn ammoniakk. Nå håper de på drajelp fra en ny regjering..

NRK - 01 okt 21 kl. 16:22

Skrur opp prisen på kunstgjødsel

Fra og med i dag stiger prisen på kunstgjødsel, melder Landbruk24. Prisen på NPK-gjødsel (Nitrogen, fosfor og kalium) stiger med 5 prosent, mens nitrogengjødsel blir 17 prosent dyrere. Felleskjøpet begrunner prisstigningen med økt etterspørsel og prisøkning i det internasjonale markedet.

NRK - 26 jul 21 kl. 07:30

Brenner ubrukt gass - store utslipp

Eramet i Porsgrunn slipper årlig ut CO2 tilsvarende utslipp fra 114.000 bensinbiler etter at avtalen med Yara om viderebruk av ovnsgass ble avsluttet i 2019. Siden mai 2019 har Eramet brent gassen etter at de to industrigigantene ikke ble enige om en ny avtale.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 09 nov 21 kl. 16:18

Stans i togtrafikken på Oslo S

Det er store togforsinkelser på Oslo S etter et problem ved Brynsbakken stasjon. Det gjør at flere tog står stille på Oslo S. – Alle tog som går forbi Brynsbakken står stille.

NRK - 09 nov 21 kl. 16:08

Fengslet etter dødelig slagsmål

To av de tre som er siktet for grov kroppsskade med døden til følge etter et slagsmål i Grimstad i helgen, er varetektsfengslet i to uker. Sistemann er løslatt. Det opplyser politiadvokat Geir Magne Søfteland til NTB tirsdag ettermiddag.

NRK - 09 nov 21 kl. 16:01

Alvorlig trafikkulykke

Politiet er på vei til en alvorlig trafikkulykke mellom bil og lastebil ved Skogmoen i Nordland..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:52

Anbefaler munnbind i Bergen

Smittevernoverlegen i Bergen anbefaler munnbind i Bergen. Det skriver Bergens Tidende..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:39

FHI ber Bergen vurdere tiltak

I et møte mellom Bergen og FHI i slutten av forrige uke ba FHI Bergen om å vurdere en rekke nye tiltak, skriver Bergens Tidende. Bakgrunnen er at kommunen opplever økt smittepress. Etter et møte mellom Bergen og FHI i slutten av forrige uke, kommer det frem at FHI ber kommunen å vurdere en rekke tiltak de har utarbeidet for kommuner som opplever økt smittepress.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:15

Ørliten fredsmulighet for Etiopia

Utenlandske utsendinger jobber intenst for å stanse krigføringen i Etiopia og hindre en fryktet opptrapping. Håpet er at et nytt framstøt som Den afrikanske union står i spissen for, kan føre til stans i fiendtlighetene. FN har denne uka advart om stor fare for at Etiopia kastes ut i en mer omfattende borgerkrig..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:16

Legger frem budsjett på mandag

SV legger fram sitt alternative statsbudsjett mandag 15. november klokken 11, i forkant av forhandlinger med regjeringen om neste års budsjett. SVs alternative budsjett viser endringene partiet vil gjøre sammenlignet med budsjettet til Solberg-regjeringen og danner grunnlag for de videre forhandlingene med Ap og Sp.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:17

Dømt til tvungent psykisk helsevern

59-åringen som i mai drepte sin egen mor med hagle i Lyngdal, er dømt til tvungent psykisk helsevern. Retten mener at det er stor gjentakelsesfare. – Det er snakk om en svært alvorlig handling, drap begått med hagle, står det i dommen fra Agder tingrett, ifølge Fædrelandsvennen.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:17

Russerne diskuterer migrant-krise

Russlands president Vladimir Putin og hans hviterussiske kollega Aleksandr Lukasjenko diskuterte tirsdag migrant-situasjonen på den polske grensen. De to presidentene er spesielt bekymret for utplassering av polske militære styrker langs grensen, ifølge en hviterussisk uttalelse, melder NTB..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:11

Tine får ny skje

Tine har fått på plass en ny og lengre bambusskje etter å ha fått massiv kritikk for den korte de opprinnelig hadde. Tilbakemeldingene har vært positive, men ikke alle er helt fornøyde, sier Tine til Nationen. – Vi har allerede fått positive tilbakemeldinger på at skaftet er lengre og at den oppleves som bedre å spise av.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt