NRK > Nyheter

Wednesday, 28 September, 14:27

NRK - 10 aug 22 kl. 19:37

Wien sløkkjer julelysa for å spare straum

Det blir ingen julelys på ringvegen i Wien i år, og julemarknadene i byen blir mørkare enn vanleg. Dyr straum gjer at byen innfører sparetiltak. Styresmaktene i den austerrikske hovudstaden har ikkje rekna ut kor mykje dei sparer på mørkare og mindre festlege sentrumsgater. Tiltaka kjem fordi straumprisen har skote i vêret som følgje av Russlands invasjon av Ukraina. – Det blir ingen julelys på ringvegen i år, seier Wiens talsperson, Roberta Kraft.
Les mer på NRK


Les mer om:
Wien, Russlands, Ukraina, Wiens, Kraft, NPK

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Wien, sløkkjer, julelysa, forå , spare, straum
NRK - 21 jun 22 kl. 12:50

Guterres: – Atomvåpen må elimineres

FN-sjef António Guterres advarte mot følgene av atomkrig under åpningen av konferansen for landene som har sluttet seg til FNs forbud mot atomvåpen. – La oss eliminere disse våpnene før de eliminerer oss, sa Guterres i et videobudskap til landene på møtet i Østerrikes hovedstad Wien. Over 80 land har signert avtalen, og over 60 har ratifisert den.

NRK - 03 aug 22 kl. 15:24

Iran sender atom-delegasjon til Wien

Myndighetene i Iran sier de sender en delegasjon til Wien som igjen skal forhandle om en ny versjon av avtalen om landets atomprogram. Forhandlerne skal dra til Wien onsdag, ifølge Irans utenriksdepartement. Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) har sitt hovedkvarter i den østerrikske hovedstaden.

NRK - 04 aug 22 kl. 16:14

Atomforhandlingene gjenopptatt i Wien

Forhandlingene om en atomavtale med Iran er gjenopptatt i Wien. Til tross for at landene nå gjenopptar samtalene, er det ikke ventet at representanter fra USA og Iran møtes direkte Den iranske og russiske delegasjonen, som har vært tett alliert i forhandlingene, holdt et eget møte torsdag. Utsendinger fra Storbritannia, Kina, Frankrike, Tyskland og EU deltar i samtalene, og har som mål å sikre at Irans atomprogram forblir sivilt, og at de internasjonale sanksjonene mot landet dermed gradvis kan oppheves.

NRK - 08 aug 22 kl. 16:28

EU har lagt fram «endelig tekst» til ny atomavtale med Iran

EU har lagt fram det de omtaler som «endelig tekst» til en ny og revidert atomavtale med Iran, og iranske forhandlere opplyser at den nå er til vurdering. – Vi arbeidet i fire dager og i dag er teksten lagt på bordet, sier en europeisk tjenestemann som deltar i forhandlingene. Han forteller videre at forhandlingene nå er over.

NRK - 15 jul 22 kl. 11:24

OSSE slår alarm om russisk mishandling av ukrainere

Ukrainere mishandles på sentre Russland har etablert i områdene de okkuperer, og noen forsvinner, slår OSSE fast i ny rapport. Russland har etablert såkalte filtreringssentre i de okkuperte områdene i Ukraina. – Det foreligger rapporter som tyder på at mennesker blir utsatt for harde forhør og nedverdigende kroppsvisitasjon på slike sentre, heter det i en fersk rapport fra Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE).

NRK - 22 jul 22 kl. 03:35

Minst 50 skadd da sikkerhetsstyrker rev ned protestleir på Sri Lanka

Hundrevis av soldater gikk natt til fredag til aksjon mot den viktigste protestleiren i Colombo på Sri Lanka. Flere ble slått av soldatene da leiren ble revet. Ifølge en AFP-reporter skal sikkerhetsstyrker og politi ha slått til mot de ubevæpnede aktivistene som blokkerte presidentkontoret, kun timer før de skulle forlate området.

NRK - 15 aug 22 kl. 13:21

GD: Mari (24) kjørte bilen da brua kollapset

– Det er et under at det gikk bra. Helsemessig går det bra, kroppen er i god form, men jeg må få bearbeidet dette. Jeg hadde englevakt, sier Mari Slåen til Gudbrandsdølen Dagningen.

NRK - I førrgår: 07:22

En av tre tenåringer har sett slåssing og alkoholsalg på nettet

Medietilsynet ber globale nettaktører øke innsatsen mot ulovlig innhold. Andelen unge som eksponeres for slåsskamper og salg av alkohol på nett, går ikke ned. Tall fra undersøkelsen Barn og medier 2022 viser at 30 prosent i alderen 13–18 år har sett planlegging av slåssing eller slåsskamper i løpet av det siste året, samme andel som i 2020.

Aftenposten - 17 apr 22 kl. 07:35

Hver dag betaler Tyskland 200 millioner euro for Putins gass. Her er årsakene til at Merkel får skylden.

WIEN (Aftenposten): Tyskland er avhengige av russisk gass. Krigen gjør at flere ser med nye øyne på Merkels tid ved….

NRK - 09 maj 22 kl. 19:47

Avis i Østerrike: Døde og skadde etter togavsporing

Et tog har sporet av sør for Østerrikes hovedstad Wien. Avisen Krone skriver at to personer er døde og 15 skadet. Den statlige kringkasteren ORF melder at én person er død..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Fant stjålet ordførerkjede

Ordførerkjedet til Alta kommune som ble stjålet etter et innbrudd på Alta rådhus i 2016 har nå dukket opp igjen. Det skriver Kronstadposten. Odd Arne Nilsen fikk tips om at kjede lå nedgravd i Eiby ei lita bygd utenfor Alta sentrum.

NRK - 30 minutter siden

Tysk avis: Sikkerhetsmyndighetene tror Nord-Stream kan være ubrukelig for alltid

Ifølge avisa Tagesspiegel antar tyske sikkerhetsmyndigheter at ødelagte North Stream-rørledninger vil være ubrukelige etter de påståtte sabotasjehandlingene. De tre rørene i North Stream 1 og 2 som sprang lekk mandag, vil fort bli ubrukelige dersom de ikke repareres raskt, erfarer Tagesspiegel onsdag ettermiddag, som oppgir kilder i regjeringsapparatet som opphav til opplysningene. Saltvann som renner inn vil tære på rørledningene, påpeker de..

NRK - 30 minutter siden

Bransdal er død

KrF-politiker, tidligere stortingsrepresentant og mangeårig ordfører i Vennesla Torhild Bransdal døde i dag etter lengre tids kreftsykdom. Det skriver familien i en pressemelding. Bransdal døde fredelig med sine nærmeste rundt seg.

NRK - 10 minutter siden

Sophie Elise avslører pillemisbruk

I sin nye podkast på NRK forteller Sophie Elise at hun har slitt med pilleavhengighet. Hun var avhengig av beroligende tablatter. I august la hun seg inn på rehabilitering..

NRK - 15 minutter siden

33 millioner på sultegrensen i Brasil

Den sosiale situasjonen i Brasil er dramatisk etter år med koronapandemi, høy arbeidsledighet og prisstigning. En undersøkelse fra Penssan viser at 33,1 millioner brasilianere nå lever på sultegrensen. Det er 14 millioner flere enn for to år siden..

NRK - 30 minutter siden

Russisk avis: Marinestyrker fra Olavsvern sto bak Nord Stream-sabotasje

Britiske marinestyrker fra marinebasen Olavsvern utenfor Tromsø sto bak sabotasjen på Nord Stream-gassledningene, hevder storavisa Moskovskij Kosmolets. – Jeg tror både Norge og Storbritannia kan ha gjort det, hevdet den russiske «militæreksperten» og tidligere marineoffiseren Vladimir Gundarov i avisa ifølge Aftenposten. Allerede kort tid etter at lekkasjene i rørledningene var kjent i Vesten var statlige og statsnære medier i Russland godt i gang med å spekulere om hvem som sto bak.

NRK - 30 minutter siden

Russland krever svar fra USA om Nord Stream

– President Joe Biden er forpliktet til å svare på om Washington står bak gasslekkasjene fra Nord Stream- rørledningene fra Russland til Europa, sa talskvinne for det russiske forsvarsministeriet, Maria Zakharova, onsdag. Hun refererte til Joe Biden som skal ha sagt i februar, at dersom Russland invaderte Ukraina, så ville Nord Stream være «ferdig». – Nå må han svare på om USA har gjort alvor av trusselen, sa Zakharova..

NRK - 30 minutter siden

Tysk avis: Sikkerhetsmyndighetene tor Nord-Stream kan være ubrukelig for alltid

Ifølge avisa Tagesspiegel antar tyske sikkerhetsmyndigheter at ødelagte North Stream-rørledninger vil være ubrukelige etter de påståtte sabotasjehandlingene..

NRK - 1 time siden

Danmark: Ikke advart om mulige trusler mot Nord Stream

Den tyske regjeringen ble angivelig advart flere ganger om muligheter for angrep på gassledningene Nord Stream 1 og 2. Det ble ikke den danske regjeringen. – Verken jeg eller regjeringen er blitt varslet.

NRK - 1 time siden

Posthornfrimerkene feirer 150 år

De norske posthornfrimerkene feirer 150 år og er verdens lengst benyttede frimerkemotiv. I oktober kommer et nytt posthornmerke i valøren 19 kroner. – De norske posthornfrimerkene er verdens lengst benyttede frimerkemotiv.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com