NRK > Nyheter

Søndag, 16 Mai, 09:00

NRK - 20 april 21 kl. 03:10

Walter Mondale (93) død

Tidligere visepresident i USA, Walter Mondale, døde mandag, melder en talsmann for familien. Mondale ble 93 år gammel. Han var visepresident under president Jimmy Carter i 1977–1981. Siden 2007 har han vært norsk honorærkonsul i Minneapolis..
Les mer på NRK


Les mer om:
USA, Mondale, Jimmy Carter, Minneapolis

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Walter, Mondale93 , død
Aftenposten - 20 april 21 kl. 06:14

Tidligere visepresident Walter Mondale er død

Tidligere visepresident under Jimmy Carter, Walter Mondale, er død, 93 år gammel..

Dagbladet - 20 april 21 kl. 02:57

USAs eneste norsk-amerikanske visepresident er død

Den norsk-ættede tidligere amerikanske visepresidenten Walter Mondale er død 93 år gammel..

Dagbladet - 20 april 21 kl. 02:57

USAs norsk-amerikanske visepresident er død

Den norskættede tidligere amerikanske visepresidenten Walter Mondale er død 93 år gammel..

VG - 20 april 21 kl. 05:03

USAs tidligere visepresident Walter Mondale er død

Han var «den beste visepresidenten i vårt lands historie», sier USAs tidligere president Jimmy Carter om sin avdøde venn og kollega..

VG - 20 april 21 kl. 15:12

Mannen fra Mundal: Det norske håpet

Den tidligere amerikanske visepresidenten Walter Mondale er død. Hans knusende nederlag mot Ronald Reagan i 1994 la grunnlaget for det politiske klimaet som til slutt skapte Trump..

VG - 25 mars 21 kl. 20:29

«Arrested Development»-stjernen Jessica Walter er død

Den Emmy-vinnende skuespilleren Jessica Walter er død, 80 år gammel..

NRK - 28 jan. 21 kl. 10:29

Nynazist dømt for drap på politiker

I Tyskland er en nynazist dømt til livstid i fengsel for drapet på den innvandringsvennlige politikeren Walter Luebcke i 2019, melder AFP. Drapet var ifølge påtalemyndigheten motivert av rasisme og fremmedfrykt..

NRK - 18 april 21 kl. 11:25

Tyskland minnes pandemiofre

Tyskland holder søndag nasjonale minneseremonier for de nær 80.000 tyskerne som har mistet livet etter å ha fått påvist koronasmitte. Forbundskansler Angela Merkel og president Frank-Walter Steinmeier skal delta på to seremonier..

Aftenposten - 20 april 21 kl. 17:27

Han er kalt «den beste visepresidenten i USAs historie». I Norge en skapte han «bygde-slag».

Telefonen ringte støtt de siste dagene av Walter Mondales liv. USAs president og to tidligere presidenter ville ta….

NRK - I førrgår: 03:22

Picasso maleri til 745 millioner

Et maleri av Pablo Picasso er solgt for nesten 745 millioner kroner hos auksjonshuset Christie's i New York. Christie's prisvurdering var på 55 millioner dollar. Etter en 19 minutters budrunde ble det solgt for 90 millioner dollar, eller 744,6 millioner kroner.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Medier krever svar fra Israel

Medieorganisasjoner verden over krever en forklaring fra Israel etter at de bombet et bygg som huset flere internasjonale journalister, blant andre nyhetsbyrået Associated Press og Al-Jazeera. Journalistene kom seg trygt ut i forkant etter å ha fått en advarsel fra israelsk militære. 145 mennekser på Gaza og åtte i Israel har blitt drept etter at kampene brøt ut mandag.

NRK - 45 minutter siden

Biden snakket med Netanyahu

I en telefonsamtale med Israels statsminister Benjamin Netanyahu uttrykte USAs president Joe Biden sterk støtte til Israels rett til å beskytte seg mot rakettangrepene fra Hamas. Men han uttrykte også bekymring over dødstallene på begge sider. – Han fordømte de vilkårlige angrepene mot landsbyer og byer i Israel, heter det i en uttalelse fra Det hvite hus.

NRK - 5 timer siden

Uthus og bil i brann på Ålgård

På Ålgård har det oppstått brann i et uthus som også skal ha antent en bil som stod like ved, opplyser Sør-Vest politidistrikt. Nødetatene er på vei til stedet..

NRK - 1 time siden

– Har angrepet Hamas-leders bolig

Israels forsvar (IDF) opplyser at Gazastripens øverste Hamas-leder Yehiyeh Sinwars bolig er blitt angrepet. Det foreligger få opplysninger om angrepet, men brigadesjef Hidai Zilberman sa til den israelske hærens radiokanal søndag morgen at Sinwar trolig er i skjul et annet sted, skriver nyhetsbyrået AP..

NRK - 2 timer siden

Tiger på rømmen funnet igjen

En tiger som har vandret rundt i et nabolag i Houston i Texas, er funnet i god behold etter nesten en ukes leting. På en video som Houston-politiet har lagt ut på Twitter, kan man se politisjef Ron Borza sitte ved siden av tigeren der han klapper den. Den store kattens eier er også på videoen og gir tigeren drikke med fra en babyflaske..

NRK - 2 timer siden

Brann på koronasykehus

Flere hundre pasienter på et av Filippinenes største koronasykehus ble evakuert natt til søndag da det brøt ut brann i bygget. Ingen ble skadd da brannen raste gjennom tredje etasje på sykehuset Philippine General Hospital (PGH) i hovedstaden Manila like før klokken 1 natt til søndag lokal tid. Det var ingen pasienter i denne etasjen, men tykk røyk fant veien til de øvrige etasjene.

NRK - 3 timer siden

Voldshendelse i Stavern

I Stavern ved Larvik fikk politiet melding om en kvinne i 40-årene som skal ha fått hodeskader. Kvinnen blir ivaretatt av ambulansen. En mann i 50-årene har blitt pågrepet for voldsbruk, melder Sørøst politidistrikt på Twitter..

NRK - 4 timer siden

Bombetrusler mot russiske skoler

Flere bombetrusler er blitt rettet mot skoler i Kazan i Russland etter at ni personer ble drept i en skoleskyting tidligere i uken. Ifølge nyhetsbyrået Interfax dreier det seg om bombetrusler mot 15 skoler. Myndighetene i byen opplyste lørdag at det ikke ble funnet eksplosiver ved noen av skolene som ble gjennomsøkt.

NRK - 4 timer siden

Demonstrasjoner i USA

Tusener deltok i demonstrasjoner til støtte for palestinerne i amerikanske byer som Los Angeles, San Francisco, Boston, Philadelphia og Washington lørdag. Trafikken ble stengt på en gjennomfartsåre i den vestlige delen av Los Angeles, der demonstranter gikk i rundt 3 kilometer fra en føderal bygning til det israelske konsulatet, mens de ropte «lenge leve intifadaen» og «frigjør Palestina»..

NRK - 4 timer siden

53 nye smittede i Oslo siste døgn

Det er registrert 53 nye koronasmittede i Oslo siste døgn. Det er 30 under snittet de sju foregående dagene. 53 tilfeller er 48 færre enn på fredag, og 17 færre enn samme dag forrige uke.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt