NRK > Nyheter

Saturday, 23 September, 19:09

NRK - 02 apr 23 kl. 01:26

Wall Street Journal krever at Russland løslater journalist

Wall Street Journal forlanger at avisens medarbeider Evan Gershkovich løslates fra russisk varetektsfengsel. Journalisten var på jobb i Russland da han ble pågrepet og siktet for spionasje. – Fengslingen av Evans er en fornærmelse mot den frie pressen og bør opprøre alle frie folk og regjeringer i verden, skriver Wall Street Journal på Twitter. Avisen, kolleger og den amerikanske regjeringen avviser anklagene om at journalisten spionerte i Russland. (NTB - Reuters).
Les mer på NRK


Les mer om:
Street Journal, Evan Gershkovich, Russland, Evans, Wall Street Journal, Twitter, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Wall, Street, Journal, kreverat , Russland, løslater, journalist
NRK - 17 apr 23 kl. 16:56

USAs ambassadør har besøkt fengslet journalist i Russland

USAs ambassadør i Russland sier Wall Street Journal-journalisten Evan Gershkovich er i god form, etter at hun mandag besøkte ham i fengselet i Moskva. – Jeg besøkte Evan Gershkovich i dag i Lefortovo-fengselet. Det er første gang vi har fått se ham siden han ble urettmessig fengslet for over to uker siden, sier ambassadør Lynne Tracy.

NRK - 09 maj 23 kl. 01:47

Wall Street Journal: Tiktok sporet brukere som så på skeivt innhold

Videoappen Tiktok førte i minst et år oversikt over brukere som så på videoer med LHBT+-innhold, sier tidligere ansatte til Wall Street Journal. Appen ber ikke brukere om å oppgi legning ved registrering, men den kategoriserer internt videoer under emner som LHBT+, sier de tidligere ansatte til avisa. Den innsamlede informasjonen, som enkelte ansatte kunne få innsyn i, omfattet en oversikt over brukere som så på disse videoene og deres informasjon.

NRK - 31 jan 23 kl. 23:50

Våpenprodusent tilbyr droner til Ukraina for én dollar

En amerikansk våpenprodusent tilbyr å selge to avanserte droner til Ukraina for én dollar, melder avisen The Wall Street Journal. Dronene er av typen Reaper MQ-9, og blir produsert av General Atomics. De er for tiden ikke i bruk i Ukraina.

NRK - 13 jan 23 kl. 19:33

Wall Street Journal: Biden med betingelse for salg av våpen til Tyrkia

President Joe Biden setter et tyrkisk ja til Sverige og Finlands Nato-søknader som en betingelse for å selge landet nye F-16-fly, melder Wall Street Journal. USA har tidligere satt foten ned for salg av avanserte F-35-kampfly til Tyrkia etter at landet kjøpte luftvernsystemet S-400 av Russland. Bidens regjering vil imidlertid gå inn for salg av F-35 til Hellas, som har et svært anspent forhold til Tyrkia.

NRK - 24 jan 23 kl. 18:40

Internasjonale medier: Tyskland sender stridsvogner til Ukraina

Tyskland skal være klar for å sende Leopard-stridsvogner til Ukraina, skriver den tyske avisen Spiegel, og siterer anonyme kilder. Tirsdag har både Reuters og Wall Street Journal meldt at USA nå går mot å sende Abrams-stridsvogner til Ukraina, med amerikanske tjenestemenn som kilde. En eventuell amerikansk beslutning om å forsyne Ukraina med moderne Abrams M1-stridsvogner vil bli tatt i samråd med Tyskland, som da også ventes å gi grønt lys til at ukrainerne får tyske Leopard 2-stridsvogner, ifølge kildene til Wall Street Journal..

NRK - 24 jan 23 kl. 18:40

Spiegel: Tyskland vil sende stridsvogner til Ukraina

Tyskland skal være klar for å sende Leopard-stridsvogner til Ukraina, skriver den tyske avisen Spiegel, og siterer anonyme kilder. Tirsdag har både Reuters og Wall Street Journal meldt at USA nå heller mot å sende Abrams-stridsvogner til Ukraina, med amerikanske tjenestemenn som kilde. En eventuell amerikansk beslutning om å forsyne Ukraina med moderne Abrams M1-stridsvogner vil bli tatt i samråd med Tyskland, som da også ventes å gi grønt lys til at ukrainerne får tyske Leopard 2-stridsvogner, ifølge kildene til Wall Street Journal.

NRK - 31 jan 23 kl. 18:11

Wall Street Journal: USA mener Russland har brutt atomvåpenavtale

USA hevder at Russland har brutt atomvåpenavtalen. Det ved å blokkere inspeksjoner, skriver Wall Street Journal. Dette er første gang USA har anklaget Russland for brudd på avtalen, etter at den trådte i kraft i 2011.

NRK - 04 feb 23 kl. 16:01

WSJ: Kina forsyner Russland med teknologi som brukes i krigen

Kina forsyner Russland med teknologi som brukes i landets angrepskrig i Ukraina, ifølge Wall Street Journal. Avisen har gått gjennom russiske tolldata. Det dreier seg om produkter som kan brukes både kommersielt og militært.

NRK - 02 apr 23 kl. 16:28

Lavrov og Blinken snakket om journalist-arrestasjon

Russland og USAs utenriksministre Sergej Lavrov og Antony Blinken har snakket om arrestasjonen av Wall Street Journal-journalisten Evan Gershkovich. Blinken sa til Sergej Lavrov at fengslingen av Gershkovich er uakseptabel, opplyser USAs utenriksdepartement søndag. Blinken ba videre om at den spionsiktede amerikaneren løslates umiddelbart.

NRK - 04 apr 23 kl. 23:26

Fengslet journalist fikk møte advokat

Wall Street Journal-journalisten Evan Gershkovich, som er siktet for spionasje i Russland, har for første gang fått møte advokatene sine. Advokatene sier Evans helse er god, og at han er takknemlig for støtten han får fra hele verden, skriver The Wall Street Journal i en pressemelding. Ifølge Reportere uten grenser gransket amerikaneren leiesoldatgruppa Wagner da han ble pågrepet..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Trafikkulykke med flere biler involvert i Lillestrøm

Det har vært en trafikkulykke i en tunnel i Lillestrøm med flere biler involvert. Det skriver politiet på X/Twitter. Tunnelen er sperret og nødetatene er på vei..

NRK - 30 minutter siden

Eva Joly mener Erna Solberg må gå av

Jurist, korrupsjonsjeger og tidligere politiker Eva Joly mener Solberg må gå av som partileder for å bevare tilliten til demokratiet. Hun mener Økokrim må åpne en sak og se på Sindre Finnes mange børsoperasjoner. – Det er klart her er det røde flagg for innsidehandel som må etterforskes, sier jurist Eva Joly.

NRK - 2 timer siden

MC-fører alvorlig skadet etter ulykke i Ringsaker

Ved 17-tiden lørdag ettermiddag var en MC og en personbil involvert i en trafikkulykke på Stavsjøvegen i Ringsaker. MC-føreren, en gutt i tenårene, er ifølge politiet i Innlandet alvorlig skadet etter ulykken. Vedkommende er flydd til Ullevål sykehus.

NRK - 1 time siden

Aserbajdsjan lover FN å behandle etniske armenere som «likeverdige borgere»

Myndighetene i Aserbajdsjan lover FN å behandle de etniske armenerne i Nagorno-Karabakh som likeverdige borgere. Den væpnede armenske militsen i regionen Nagorno-Karabakh ble denne uken tvunget til å legge ned våpnene etter kraftige aserbajdsjanske angrep. Etter kapitulasjonen er det bekymring for framtiden til den armenske folkegruppen i området.

NRK - 2 timer siden

Minst 15 drept og 40 såret av selvmordsbombe i Somalia

Minst 15 mennesker er drept og 40 er såret etter et kjøretøy lastet med eksplosiver eksploderte ved en veisperring i Beledweyne i Somalia lørdag, ifølge AFP. Leder for departementet for humanitær hjelp og krisehåndtering i delstaten Hirshabelle, Abdifatah Mohamed Yusuf, bekrefter dødstallet og skadde..

NRK - 1 time siden

Fleire hundre i prideparaden i Sogndal

Fleire hundre deltok då det for første gong vart arrangert ein prideparade i Sogndal. – Det har gått over all forventing, til og med i ordentleg vestlandsvêr, seier Sandra Tenud, leiar i Sogn og Fjordane pride. Ho seier ho er begeistra over det gode oppmøte og den gode stemninga.

NRK - 1 time siden

SVT: E6 vil være stengt i flere måneder etter skredet

Natt til lørdag ble en buss og flere biler ble tatt av et leirskred på E6 nær Göteborg. Ifølge SVT vil E6 være stengt i flere måneder på grunn av skredet. Ingen ble alvorlig skadd.

NRK - 2 timer siden

Fv. 33 stengt etter alvorlig MC-ulykke på Skreia

Lørdag ettermiddag melder politiet om en trafikkulykke mellom en motorsykkel og lastebil på fylkesveg 33 ved Skreia. Ifølge politiet fremstår det som en alvorlig ulykke med større personskade. Vegen er stengt etter ulykken, og det forventes at den vil bli stengt en tid fremover.

NRK - 2 timer siden

Fv. 33 stengt etter ulykke mellom MC og lastebil på Skreia

Lørdag ettermiddag melder politiet om en trafikkulykke mellom en motorsykkel og lastebil på fylkesveg 33 ved Skreia. Det er foreløpig ukjent skadeomfang på MC-føreren, melder politiet i Innlandet. Vegen er stengt etter ulykken.

NRK - 2 timer siden

13 drept og 20 såret av selvmordsbombe i Somalia

13 mennesker er drept og 20 er såret etter en selvmordsbombe gikk av i Somalia, ifølge AFP..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com