NRK > Nyheter

Sunday, 26 March, 18:22

NRK - 23 dec 22 kl. 07:13

WWF: Oljeskattepakken gir oljeboom og tapte skatteinntekter

Krisepakken oljenæringen fikk under pandemien kan koste staten 30 milliarder i tapte skatteinntekter. Det viser tall fra WWF Norge. Anslaget er basert på tall fra analyseselskapet Rystad Energy over de ulike utbyggingsprosjektenes omfang. Karoline Andaur i WWF Norge mener krisepakken har ført til en oljeboom vi ikke trenger..
Les mer på NRK


Les mer om:
WWF Norge, Rystad Energy, Andaur, WWF

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: WWF, Oljeskattepakken, gir, oljeboomog , tapte, skatteinntekter
Klartale - 13 okt 22 kl. 09:33

Antall ville dyr i verden har stupt

Verdens naturfond (WWF) har laget en rapport om dyrebestandene i verden.WWF kaller utviklingen dramatisk. Spesielt i de tropiske regionene som har hatt flest arter.

Klartale - 21 nov 22 kl. 11:00

Dette ble landene enige om på møtet om klima

Hvert år møtes landene som har signert klima-konvensjonen. Verdens-organisasjonen FN leder møtet. I år het møtet COP27 og ble arrangert i Egypt.

Klartale - 06 okt 22 kl. 09:47

Dette er «lekkasjene» fra statsbudsjettet

Før hvert statsbudsjett kommer det som blir kalt «lekkasjer». Det er hint om at noe kan skje. Det kan være hemmeligheter som er delt med noen i mediene.

NRK - 14 okt 22 kl. 23:33

Equinor vil gjøre ny lønnsomhetsberegning av Wisting

Equinor bekrefter at de vil gjøre en ny lønnsomhetsberegning av Wisting-prosjektet i kjølvannet av regjeringens varslede endringer i oljeskattepakken. Da regjeringen la fram sitt forslag til statsbudsjett sist torsdag, foreslo de å gjøre endringer i den gunstige oljeskattepakken Stortinget ble enige om under pandemien. Pressetalsperson for finansiell kommunikasjon i Equinor, Rikke Høistad Sjøberg, sier dette blant annet gjør at selskapet vil gjøre en ny lønnsomhetsvurdering av det omstridte Wisting-prosjektet.

Klartale - 23 nov 22 kl. 08:59

Mange vil ha forbud mot plast

Verdens naturfond (WWF) har spurt folk om hva de tenker om engangsplast. 75 prosent sier de vil ha slutt på bruken av det. Det er rundt tre av fire personer.

Klartale - 06 dec 22 kl. 07:00

Kan verden nå målene denne gangen?

Verdens ledere møtes i Montreal i Canada fra 7. til 19. desember.

NRK - 11 mar 23 kl. 14:48

Stempler WWF som «utenlandsk agent»

Russland har stemplet miljøvernorganisasjonen Verdens naturfond (WWF) som «utenlandsk agent». Organisasjonens russiske avdeling har anket avgjørelsen, som er tatt av justisdepartementet. Begrunnelsen for stemplingen er at den russiske regjeringen mener WWF forsøker å påvirke russiske politikk ved hjelp av sitt «angivelige arbeid for å beskytte naturen og biologisk mangfold».

NRK - 17 dec 22 kl. 17:50

Miljøorganisasjoner fornøyd med Norges nye bidrag til naturen

Flere miljøorganisasjoner synes Norges kunngjøring om at Norge gir 120 millioner kroner til prosjekter som skal starte gjennomføringen av en ny naturavtale er flott. Verdens naturfond (WWF) sier at det norske bidraget er flott. – Det er viktig at arbeidet med å få på plass nasjonale tiltaksplaner i utviklingsland kommer i gang så raskt som mulig etter at naturavtalen er inngått her i Montreal, sier Karoline Andaur, generalsekretær i WWF Verdens naturfond til NTB.

NRK - 24 aug 22 kl. 10:51

WWF: Vannmangelen vil bli større i fremtiden

I sommer er det blitt ropt varsku om tørke og lav vannstand i en rekke europeiske land. WWF spår at kontinentet vil lide av enda større vannmangel i fremtiden. 17 prosent av Europas innbyggere kan bli direkte berørt av vannmangel i 2050, ifølge naturvernorganisasjonen..

NRK - 05 sep 22 kl. 23:06

7 av 10 misfornøyd med naturtap-innsats

Sju av ti nordmenn mener politikerne må gjøre langt mer for å stanse tap av natur enn de gjør i dag, viser en ny undersøkelse som Opinion har laget på vegne av Verdens naturfond (WWF). 67 prosent svarer at de mener politikerne har et langt større ansvar for å stanse klimaendringer og naturtap enn det enkeltpersoner har. – Folk ønsker mer handling fra våre politikere, sier generalsekretær Karoline Andaur i WWF.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Bagasjetrøbbel på Gardermoen

Søndag ettermiddag er det opp mot 25 minutt ventetid for å levere bagasje på Oslo lufthamn Gardermoen. – Det er problem med systemet som handterer bagasjen. Det betyr at færre område er opne for levering av bagasjen, og det fører til litt lengre ventetid, seier Erik Lødding i Avinor.

NRK - 30 minutter siden

Siktet for kroppsskade etter voldshendelse i Kristiansand

En person er satt i arrest og siktet for kroppsskade etter en voldshendelse i Kristiansand sentrum i ettermiddag, melder politiet i Agder. En person er kjørt til legevakt for videre sjekk og behandling etter å ha blitt utsatt for volden. Skadeomfanget er fortsatt ukjent, men personen var bevisst og oppgående da vedkommende ble kjørt til legevakta.

NRK - 45 minutter siden

Norge presset storfavoritten – tok første VM-sølv på 19 år

De norske curlingjentene leverte en fantastisk VM-finale, men måtte til slutt se seg slått 4-6 av de regjerende verdensmesterne fra Sveits. For første gang på nitten år var ett norsk damelag i VM finalen i curling. Men det norske laget bestående av skip Marianne Rørvik, Kristin Skaslien, Martine Vollan Rønning og Mille Haslev Nordbye var langt fra favoritter.

NRK - 1 time siden

Brannvesenet rykte ut etter tulletelefon

Klokka 16.20 rykte naudetatane ut med store ressursar til melding om brann i Borre i Vestfold og Telemark. På staden viste det seg at nokre barn hadde ringt inn ei falsk melding.

NRK - 2 timer siden

Benbrudd på 900 meter over havet

En kvinne har pådratt seg et benbrudd på Kavringtinden i Lyngen, på omtrent 900 meter over havet. Hun er del av et utenlandsk turfølge på seks, melder politiet. Redningshelikopter er på vei til stedet.

NRK - 1 time siden

Tass: Ukrainsk drone angreip bysentrum

Det russiske nyheitsbyrået Tass melder at ein ukrainsk drone skal ha treft eit bysentrum i Russland og skada to personar. Dronen skal ha vore av typen Tupolev og var fylt med eksplosiv. Tass siterer ikkje opne kjelder i meldinga, og russiske styresmakter har ikkje enno kommentert hendinga..

NRK - 1 time siden

Russland benådar 5000 kriminelle Wagner-soldatar

Over 5000 kriminelle som har kjempa for det private militære selskapet Wagner-gruppa mot Ukraina er benåda av russiske styresmakter. Fleire tusen menn i russiske fengsel har blitt rekrutterte til Wagner-gruppa, der dei har fått moglegheit til å bli slopne fri mot å delta i krigen i Ukraina. – Til no har over 5000 menneske blitt lauslatne og benåda etter å ha fullført kontraktane deira med Wagner, seier Wagner-sjef Jevgenij Prigozjin på Telegram.

NRK - 1 time siden

Årsak til straumstans funnen

Nettselskapet Elvia har funne feilen til straumbrotet i søre Oslo, skriv politiet på Twitter. Årsaka til røykutviklinga skal ha vore kortslutning i ein spenningstransformator. Brannvesenet melder at røyken er ute av trafostasjonen i Øvre Prinsdals vei.

NRK - 2 timer siden

Vedum vil ruste Sp for ny EU-kamp

Høgre-leiar Erna Solberg fortalde landsmøtet i partiet at det er på høg tid at Noreg melder seg inn i EU. Trygve Slagsvold Vedum i Senterpartiet meiner hans eige parti no må ruste seg til ny EU-kamp. – Vi som meiner at eit EU-medlemskap vil svekke folkestyret, tar dette på fullt alvor, seier han..

NRK - 2 timer siden

Ung mann siktet for blind vold mot mann i 80-årene

En mann i 80-årene ble lørdag utsatt for vold på Tjensvoll i Stavanger. Det skriver Aftenbladet. En ung mann i tenårene er pågrepet, siktet for grov kroppskrenkelse.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com