NRK > Nyheter

Tuesday, 21 September, 18:28

NRK - 27 jul 21 kl. 20:49

WHO advarer mot e-sigaretter

E-sigaretter og lignende produkter er helseskadelige og bør reguleres bedre, ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO). – Der de ikke er forbudt, bør regjeringer innføre passende tiltak for å beskytte befolkningen mot de skadelige effektene, sier WHO-sjef Tedros Adhanom Ghebreyesus om e-sigaretter. I en rapport om tobakksbruk som ble publisert tirsdag, kritiserer også WHO produsentene for å rette seg mot unge brukere. I dag er e-sigaretter med nikotin forbudt i Norge, men de vil bli lovlige når tobakksdirektivet trer i kraft, sannsynligvis i begynnelsen av neste år. (©NTB).
Les mer på NRK


Les mer om:
Verdens, WHO, Tedros Adhanom Ghebreyesus, Norge, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: WHO, advarermot , e-sigaretter
NRK - 11 maj 21 kl. 11:48

Vil innføre avgift på e-sigaretter

Regjeringen foreslår å innføre en avgift på nye nikotinvarer. Avgiften på e-sigaretter vil ligge på rundt 30 prosent av avgiften for vanlige sigaretter, tilsvarende 4,50 kroner per mililiter. E-sigaretter er i dag forbudt i Norge i påvente av regelendringer i EU.

NRK - 04 maj 21 kl. 14:00

Sigaretter og sprit ombord

I februar ble en polsk sjåfør pågrepet av politiet. Vogntoget han kjørte skal ha vært fylt med millioner av sigaretter og over 10.000 liter sprit og øl.

NRK - 02 aug 21 kl. 14:00

Storaksjon mot ulovlig fabrikk

Polske grensevakter har arrestert 16 personer etter å ha avslørt en fabrikk som drev med ulovlig produksjon av sigaretter. Over 1,6 millioner forfalskede sigaretter ble beslaglagt. I tillegg til 13 tonn tobakk, som kunne produsert 13 millioner nye sigaretter.

Aftenposten - 22 jun 21 kl. 10:40

Foreslår 25-års aldersgrense for e-sigaretter

Helsedepartementet ønsker å innføre 25-års aldersgrense for e-sigaretter..

NRK - 22 jun 21 kl. 10:41

Ønsker 25-årsgrense for e-sigarett

Helsedepartementet ønsker å innføre 25-års aldersgrense for e-sigaretter. Det foreslås også forbud mot smakstilsetninger i e-sigarettene. I tillegg ønsker departementet forbud mot pakningsdesign som tiltrekker unge, samt å utvide røykeforbudet til å gjelde i biler hvor barn er passasjer, på utendørs lekeplasser, holdeplasser og idrettsområder.

NRK - 22 jun 21 kl. 14:45

Foreslår aldersgrense for e-sig

Helse- og omsorgsdepartementet sender på høring forslag om å innføre 25-års aldersgrense for e-sigaretter. Det skriver departementet i en pressemelding. Det foreslås også forbud mot smakstilsetninger i e-sigaretter og mot pakningsdesign som tiltrekker unge.

NRK - 22 jun 21 kl. 14:45

Foreslår aldersgrense for e-sigg

Helse- og omsorgsdepartementet sender på høring forslag om å innføre 25-års aldersgrense for e-sigaretter. Det skriver departementet i en pressemelding. Det foreslås også forbud mot smakstilsetninger i e-sigaretter og mot pakningsdesign som tiltrekker unge.

Klartale - 22 jun 21 kl. 16:05

Vil nekte folk under 25 år å kjøpe e-sigaretter

Helsedepartementet vil ha en ny aldersgrense for e-sigaretter. De vil at den skal bli hevet til 25 år..

NRK - 09 jul 21 kl. 14:06

Beslagla nær 30.000 sigaretter

Det ble avdekket 29.560 sigaretter i en norskregistrert bil på svenskegrensa ved Ørje onsdag. Sigarettene lå i et konstruert rom i bilen, skriver Tolletaten på Twitter.

NRK - 11 jul 21 kl. 12:11

Ville smugle inn 14400 sigaretter

I natt ble en oslomann stanset i tollen på Gardermoen. Det viste seg at han hadde prøvd å smugle med seg 14400 sigaretter uten å betale toll, en unndragelse på over 51.000 kroner.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Iverksetter full skatterevisjon

Tirsdag har Stortingets administrasjon satt i gang en bred skatterevisjon av representantenes ordninger, der de også skal gå gjennom enkeltsaker. Det skriver NTB. Hensikten er å gjennomgå enkeltsaker og vurdere om fordeler skulle vært pålagt inntektsskatt, med tilhørende arbeidsgiveravgift.

NRK - 15 minutter siden

Navalnyj kommenterer valget

Den fengslede Putin-kritikeren Aleksej Navalnyj kommenterer valget i Russland fra cella og sier kampen for demokratiet vil fortsette. President Vladimir Putins støtteparti Forente Russland fikk ifølge valgresultatet en klar seier i Duma-valget. Fra flere hold, blant annet Kommunistpartiet, hagler beskyldningene om valgfusk.

NRK - 15 minutter siden

USA-EU-møte i fare

Samtaler om handel og teknologi mellom EU og USA kan bli utsatt som følge av konflikten mellom Frankrike og USA om en kontrakt for bygging av ubåter. Forberedelsesmøter som skulle funnet sted onsdag i Brussel i forkant av samtalene, er strøket fra EUs kalender av det slovenske presidentskapet. Det første møtet mellom EU og USA er planlagt i Pittsburgh i USA 29.

NRK - 15 minutter siden

FHI-startet vaksine-avbestillinger

FHI mener vi har nok vaksiner, og har iverksatt avbestillinger av Pfizer- og Moderna-vaksiner fra EU, melder TV 2. Enn så lenge har vi nok vaksiner til å fullvaksinere alle som ønsker det – dessuten er beredskapslageret stort nok, sier FHIs smitteverndirektør Geir Bukholm til TV 2..

NRK - 15 minutter siden

Macron vil samarbeide med India

Frankrikes president Emmanuel Macron er enig med Indias statsminister Narendra Modi om å koordinere sin opptreden i India-stillehavsområdet. Macrons telefonsamtale med Modi fant sted på et tidspunkt da Frankrike fortsatt er i harnisk over at Australia brøt en kontrakt om bygging av ubåter og i stedet signerte en kontrakt med USA. Amerikanske tjenestemenn sier at president Joe Biden gjerne vil snakke med Macron på telefon for å redusere spenningen etter at Frankrike tilbakekalte ambassadørene fra USA og Australia.

NRK - 15 minutter siden

Vil begrense presidentens makt

President Joe Biden kan få mindre makt dersom hans partikollegaer i Kongressen får gjennomslag for et lovforslag som tøyler presidenten. Toppdemokraten Nancy Pelosi vil sammen med Adam Schiff legge fram lovforslaget, som bærer navnet «beskyttelsen av demokratiet». Det gjør de som en reaksjon på det de mener var maktmisbruk fra Donald Trump i hans presidentperiode, skriver Reuters..

NRK - 30 minutter siden

32-åring dømt for bedrageri

Ein telemarking er i Telemark tingrett dømd til to år og fire månadars fengsel for bedrageri. Mannen må også betala nesten 3,8 millionar kroner i erstatning. Dei to est alvorlege forholda 32-åringen er fømt for, er grovt underslag på minst 500.

NRK - 30 minutter siden

Støtte til kollektivtrafikk

Togselskapene og fylkeskommunenes kollektivtilbud får videreført statsstøtte ut året – uavhengig av kommende smitteverntiltak. Samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) håper folk kan reise mer kollektivt framover. – Det bør vi gjøre, fordi kollektivtransport er en del av klimaløsningen.

NRK - 30 minutter siden

Solberg: – USA skal vera vaktbikkje

– Det var eit USA som vi kjenner frå tidlegare, seier Erna Solberg til NRK om talen til Joe Biden og viser til at han i talen ville at USA skulle ta på seg ei leiarrolle. Ho meiner talen var truverdig etter intensjonen hans, og at det viktigaste var at vil tre inn att i verda. Ho viser til at han var tydeleg på klima, pandemien og menneskerettar.

NRK - 1 time siden

Bangkok opnar truleg for turisme

Den thailandske hovudstaden Bangkok vil truleg opnast opp for turistar igjen i november, seier lokale myndigheiter. I november vil sannsynlegvis 70 prosent av Bangkok sine innbyggjarar vera vaksinerte..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt