NRK > Nyheter

Saturday, 23 September, 18:43

NRK - 05 jun 23 kl. 19:57

WHO: Vil ha internasjonale vaksinekort

For å stå bedre rustet ved fremtidige helsekriser vil Verdens helseorganisasjon bruke EUs koronasertifikat til å lage et globalt system for helsesertifisering. WHO-sjef Tedros Ghebreyesus og EUs helsekommissær signerte mandag en avtale de beskriver som en milepæl. På sikt skal koronasertifikatet blant annet inkludere digitaliserte internasjonale vaksinekort, forklarer WHO-sjefen..
Les mer på NRK


Les mer om:
Verdens, EUs, WHO, Tedros Ghebreyesus

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: WHO, Vilha , internasjonale, vaksinekort
Klartale - 05 jun 23 kl. 06:00

Dette er partienes viktigste saker

11. september 2023 er valgdagen for kommune- og fylkestingsvalget. Der skal det bestemmes hvem som skal styre de ulike kommunestyrene og fylkestingene rundt om i landet.

NRK - 03 maj 23 kl. 17:29

Det internasjonale sykkelforbundet åpner for russisk deltakelse

Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) stiller seg bak Den internasjonale olympiske komités (IOC) anbefalinger om å ta russisk og hviterussiske utøvere tilbake i varmen i internasjonale konkurranser. Det melder de på sine hjemmesider onsdag. Det ble vedtatt på styremøtet til UCI som holdes i Sardinia 2–4 mai.

NRK - 11 mar 23 kl. 11:53

Listhaug om Fosen-saken: – Kan ikke gi en gruppe vetorett

Frp-leder Sylvi Listhaug sier Norge må vurdere å trekke seg fra internasjonale konvensjoner for urfolks rettigheter. – Man kan ikke gi en gruppe i praksis vetorett, sier Listhaug. – Dersom internasjonale forpliktelser forhindrer oss i å følge likhetsprinsippet, må vi revidere, og om nødvendig trekke oss, fra de konvensjoner som forhindrer oss, sa Listhaug på Fremskrittspartiets landsstyremøte på Gardermoen i dag.

NRK - 17 mar 23 kl. 16:10

Den internasjonale straffedomstolen har gitt arrestordre for Putin

Den internasjonale Straffedomstolen (ICC) utstedte en arrestordre fredag ​​mot Russlands president Vladimir Putin. Der anklager de ham for å være ansvarlig for krigsforbrytelser begått i Ukraina, melder Reuters. Den internasjonale domstolen er FNs domstol og folkerettens eneste generelle internasjonale domstol..

NRK - 17 mar 23 kl. 16:10

Den internasjonale straffedomstolen har gitt arrestordre på Putin

Fredag utstedte den internasjonale straffedomstolen (ICC) en arrestordre ​​mot Russlands president Vladimir Putin. Der anklager de ham for å være ansvarlig for krigsforbrytelser begått i Ukraina, melder Reuters. ICC utsteder i tillegg arrestordre på Russlands barneombud Maria Lvova-Belova.

Klartale - 13 jun 23 kl. 11:15

Mange internasjonale bedrifter forlot aldri Russland

Russland gikk til angrep på Ukraina 24. februar 2022. Krigen holder fortsatt på og mange mennesker er blitt drept.

Klartale - 15 feb 23 kl. 16:15

Her kan du glede deg til våren

I Nord-Norge har det vært kraftig uvær. Slik vil det fortsette også torsdag. Men det vil roe seg før helgen.

NRK - 30 aug 23 kl. 02:32

Russland vil ikke ha internasjonal etterforskning av Prigozjins flystyrt

Russland har takket nei til etterforskningshjelp fra den brasilianske produsenten av flytypen Wagner-leder Jevgenij Prigozjin styrtet i, melder Reuters. Russiske myndigheter har informert produsenten, brasilianske Embraer, om at de «per nå» ikke vil etterforske flystyrten under internasjonale regler, opplyser Embraer til nyhetsbyrået. Prigozjin, to av hans fremste medarbeidere og fire livvakter var blant de ti som mistet livet da privatflyet styrtet nord for Moskva forrige uke.

Klartale - 10 feb 23 kl. 12:50

Vernede fugler må vike for motorvei

Lågendeltaet er et naturreservat. Området er fredet for å bevare naturen. Og for å være et sted for vannfugler.

NRK - 07 jul 23 kl. 07:49

Sør-Korea: Fukushima-plan vil ha ubetydelige konsekvenser

Japans plan for å slippe radioaktivt kjølevann ut i havet vil ha ubetydelige konsekvenser for Sør-Korea, sier landets regjering for å berolige befolkningen. Planene om å slippe ut radioaktivt kjølevann fra Fukushima over en periode på flere tiår har blitt møtt med protester i Sør-Korea. Noen har gått så langt som til å hamstre salt, av frykt for at havsalt i fremtiden vil være forurenset av kjølevannet.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Eva Joly mener Erna Solberg må gå av

Jurist, korrupsjonsjeger og tidligere politiker Eva Joly mener Solberg må gå av som partileder for å bevare tilliten til demokratiet. Hun mener Økokrim må åpne en sak og se på Sindre Finnes mange børsoperasjoner. – Det er klart her er det røde flagg for innsidehandel som må etterforskes, sier jurist Eva Joly.

NRK - 1 time siden

MC-fører alvorlig skadet etter ulykke i Ringsaker

Ved 17-tiden lørdag ettermiddag var en MC og en personbil involvert i en trafikkulykke på Stavsjøvegen i Ringsaker. MC-føreren, en gutt i tenårene, er ifølge politiet i Innlandet alvorlig skadet etter ulykken. Vedkommende er flydd til Ullevål sykehus.

NRK - 30 minutter siden

Aserbajdsjan lover FN å behandle etniske armenere som «likeverdige borgere»

Myndighetene i Aserbajdsjan lover FN å behandle de etniske armenerne i Nagorno-Karabakh som likeverdige borgere. Den væpnede armenske militsen i regionen Nagorno-Karabakh ble denne uken tvunget til å legge ned våpnene etter kraftige aserbajdsjanske angrep. Etter kapitulasjonen er det bekymring for framtiden til den armenske folkegruppen i området.

NRK - 2 timer siden

Minst 15 drept og 40 såret av selvmordsbombe i Somalia

Minst 15 mennesker er drept og 40 er såret etter et kjøretøy lastet med eksplosiver eksploderte ved en veisperring i Beledweyne i Somalia lørdag, ifølge AFP. Leder for departementet for humanitær hjelp og krisehåndtering i delstaten Hirshabelle, Abdifatah Mohamed Yusuf, bekrefter dødstallet og skadde..

NRK - 1 time siden

Fleire hundre i prideparaden i Sogndal

Fleire hundre deltok då det for første gong vart arrangert ein prideparade i Sogndal. – Det har gått over all forventing, til og med i ordentleg vestlandsvêr, seier Sandra Tenud, leiar i Sogn og Fjordane pride. Ho seier ho er begeistra over det gode oppmøte og den gode stemninga.

NRK - 1 time siden

SVT: E6 vil være stengt i flere måneder etter skredet

Natt til lørdag ble en buss og flere biler ble tatt av et leirskred på E6 nær Göteborg. Ifølge SVT vil E6 være stengt i flere måneder på grunn av skredet. Ingen ble alvorlig skadd.

NRK - 1 time siden

Fv. 33 stengt etter alvorlig MC-ulykke på Skreia

Lørdag ettermiddag melder politiet om en trafikkulykke mellom en motorsykkel og lastebil på fylkesveg 33 ved Skreia. Ifølge politiet fremstår det som en alvorlig ulykke med større personskade. Vegen er stengt etter ulykken, og det forventes at den vil bli stengt en tid fremover.

NRK - 1 time siden

Fv. 33 stengt etter ulykke mellom MC og lastebil på Skreia

Lørdag ettermiddag melder politiet om en trafikkulykke mellom en motorsykkel og lastebil på fylkesveg 33 ved Skreia. Det er foreløpig ukjent skadeomfang på MC-føreren, melder politiet i Innlandet. Vegen er stengt etter ulykken.

NRK - 2 timer siden

13 drept og 20 såret av selvmordsbombe i Somalia

13 mennesker er drept og 20 er såret etter en selvmordsbombe gikk av i Somalia, ifølge AFP..

NRK - 2 timer siden

MC-ulykke i Frogn

En motorsykkel har kjørt av veien ved Tusse i Frogn kommune, melder både politiet og Vegtrafikksentralen. Det er ukjent skadegrad på sjåføren, som blir frakta til Ullevål sykehus med luftambulanse. Ulykkesstedet er inntil videre sperra for all trafikk..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com