VG > Sport

Thursday, 18 August, 06:14

VG - 21 sep 21 kl. 10:32

Vulkanutbruddet på La Palma: Seks meter høy lava «sluker» hus og infrastruktur

En seks meter høy lavastrøm åler seg nedover terrenget og mot havet på den spanske øya La Palma. På vei nedover har den allerede slukt hus, veier og avlinger..
Les mer på VG


Les mer om:
La Palma

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Vulkanutbruddetpå La , Palma, Seks, meter, høy, lava, sluker, hus og infrastruktur
NRK - 07 nov 21 kl. 17:12

La Palma-vulkan: Ingen ende i sikte

Vulkanutbruddet på kanariøya La Palma pågår fortsatt, sju uker etter at utbruddet startet. – Ingenting tyder på at det vil stanse i løpet av den nærmeste tiden, sier Carmen López, talsperson for det spanske krisebyrået Pevolca. I helgen ble det riktignok registrert noe nedgang i antall jordskjelv og utslipp av svoveldioksid fra vulkanen.

VG - 21 sep 21 kl. 19:54

Nye sprekker gjør vulkanutbruddet på La Palma farligere

En ny sprekk der lava velter ut, har tvunget ytterligere 500 mennesker til å evakueres etter vulkanutbruddet på øya La Palma på Kanariøyene..

NRK - 28 sep 21 kl. 03:56

Se vulkanutbruddet på La Palma

Vulkanen Cumbre Vieja på kanariøya La Palma fortsetter å spy ut glødende lava på 9. døgnet. Spruten av varm magma er opptil 100 meter høy, og lavaen strømmer nedover fjellsiden på Cumbre Vieja, som betyr den gamle fjelltoppen.

NRK - 19 sep 21 kl. 16:37

Vulkanutbrot på kanariøya La Palma

Ein vulkan på den spanske kanariøya La Palma har no eit utbrot, skriv Reuters. Bilde frå Twitter viser mykje aske og lava. Evakueringa har starta i områda nære vulkanen, melder lokale myndigheiter.

NRK - 29 sep 21 kl. 09:26

Åtvarar folk på La Palma mot gassar

Styresmaktene på Kanariøyane ber dei som bur vest på La Palma om å forsegle dører og vindauge med teip og våte handkle, melder Reuters. Grunnen er giftige gassar frå lava som har nådd sjøen. Vulkanutbrotet på øya starta 19.

NRK - 26 sep 21 kl. 14:38

Flyplassen på La Palma åpnet

Lørdag måtte flyplassen på La Palma stenge på grunn av askeskyer fra vulkanutbruddet som startet for en uke siden. Etter en oppryddingsaksjon utført natt til søndag kunne flyplassen igjen åpne i dag..

VG - 11 okt 21 kl. 23:22

Portforbud på La Palma: Tusenvis bedt om å holde seg innendørs

Det eksplosive vulkanutbruddet fortsetter å lage trøbbel på La Palma. Nå får 3000 innbyggere forbud mot å gå ut, av frykt for giftige gasser fra et lava-ødelagt sementverk..

VG - 01 nov 21 kl. 21:47

Nye bilder viser La Palma begravet i vulkansk aske

Lava fra vulkanutbruddet på den spanske øya La Palma har så langt ødelagt mer enn 2000 bygninger og mange bananplantasjer..

VG - 01 nov 21 kl. 21:47

La Palma begravet i vulkansk aske

Lava fra vulkanutbruddet på den spanske øya La Palma har så langt ødelagt mer enn 2000 bygninger og mange bananplantasjer..

NRK - 17 okt 21 kl. 22:52

Ny lavastrøm nærmer seg havet

Vulkanutbruddet på kanariøya La Palma viser ingen tegn til å ta slutt. Nå nærmer en ny lavastrøm seg havet med høy hastighet. Lavastrømmen var søndag kveld 200 meter unna kysten og kan føre til at det blir dannet en ny odde, opplyser regionens vulkaninstitutt..

Fler nyheter fra VG

VG - 5 minutter siden

Meldinger om angrep mot flere ukrainske byer før Guterres-besøk

Dødstallet stiger ifølge lokale myndigheter etter et angrep i Kharkiv onsdag, og også flere ukrainske byer skal være angrepet like før FNs generalsekretær.

VG - 45 minutter siden

Slik styrer Ronny strømmen

LØTEN (VG) Ronny Solheim er strømnerd. Han har stålkontroll på hver eneste kilowatt og deler gjerne sine tips..

VG - 6 timer siden

Apotekgiganter idømt kjempeerstatning i opioidsøksmål

Apotekkjedene CVS, Walgreens og Walmart må betale 650 millioner dollar til to fylker i delstaten Ohio for selskapenes rolle i den amerikanske opioidkrisen..

VG - 6 timer siden

Spania: Flyktet fra toget da flammene nærmet seg

Ti passasjerer ble skadet, tre av dem alvorlig, da de prøvde å flykte fra en skogbrann Nord-Vest for Valencia i Spania..

VG - 7 timer siden

Gjorde om buss til kjørende hostell: – Vi elsker Norge!

LISTA (VG) Denne sommeren har turister rullet rundt på Sørlandskysten i det som skal være verdens første dobbeltdekker hostell..

VG - 7 timer siden

Iversen fyrer tilbake mot Northug og Skinstad: – Bare vås

STEINKJER (VG) Ekspertene Petter Northug (36) og Petter Skinstad (32) var nådeløse mot landslagets deltagelse i sommerens rulleskirenn. Enkelte landslagsutøvere er delvis enige i kritikken – men ikke Emil Iversen (31)..

VG - 8 timer siden

Kjempeskrell for Ruud – utspilt av 19-åring

(Casper Ruud - Ben Shelton 3–6, 3–6) Casper Ruud tapte overraskende i strake sett for amerikanske Ben Shelton (19) i 2. runde av ATP1000-turneringen i Cincinnati..

VG - 8 timer siden

Ingebrigtsen kan bli tidenes utøver: Må passe seg litt

Jakob Ingebrigtsen holder skjemaet som kan gjøre ham størst av alle i norsk idrett. Men han bør vokte seg for å ta lett på publikummet sitt..

VG - 9 timer siden

Fortvilet Retzius havnet sist i finalen: – Knust da jeg landet på matta

MÜNCHEN (VG) Lene Retzius (26) var en av medaljefavorittene under EM-finalen i stavsprang, men fikk det ikke til å stemme..

VG - 9 timer siden

Scheie fortviler over cupens forfatning: – Er det slik vi vil ha det?

(HamKam – Tromsø 5–6, etter straffespark) Cupen og cupfinalen har alltid hatt en helt spesiell status i norsk fotball, men kveldens reservepregede oppgjør fører til hjertesukk..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com