NRK > Nyheter

Søndag, 13 Juni, 10:46

NRK - 10 mai 21 kl. 05:40

Voldelige protester i Irak

Etter drapet på en regjeringskritisk aktivist var det søndag voldelige protester ved Irans konsulat i den irakiske byen Karbala. Demonstranter stormet området rundt konsulatet og satte fyr på deler av bygget, skriver nyhetsbyrået DPA. Opptøyene skjer dagen etter at den irakiske aktivisten Ihab Jawad ble skutt og drept av ukjente gjerningspersoner utenfor sitt hjem i byen, ifølge politiet. Drapet er det siste i en rekke angrep mot irakiske aktivister, hvor skylden er lagt på proiranske militser..
Les mer på NRK


Les mer om:
Irans, Karbala, DPA, Ihab Jawad, Irak

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Voldelige, protesteri , Irak
NRK - 28 mars 21 kl. 18:27

To døde i voldelige sammenstøt

I Bangladesh har to mennesker søndag mistet livet i voldelige demonstrasjoner og sammenstøt med politiet. Dermed er totalt 13 personer døde i islamist-protester mot statsbesøket fra Indias nasjonalistiske statsminister Narendra Modi..

NRK - 01 mai 21 kl. 09:16

Frykter voldelige demonstrasjoner

Tysk politi frykter voldelige demonstrasjoner under 1. mai-markeringen. Beredskapen er høy.

NRK - 14 mai 21 kl. 13:50

Shin Bet: Tolerer ikke vold i byen

Lederen for den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet, Nadav Aframan, sa fredag at han ikke tolererer «etnisk vold» fra noen av partene i konflikten. Det har vært voldelige sammenstøt på nettene i flere israelske byer den siste uken. – Jeg tillater ikke at voldelige lovbrytere får begå terrorisme i Israels gater, sa Aframan fredag, melder AP..

NRK - 16 april 21 kl. 09:43

Pakistan stenger sosiale medier

Pakistans regjering har beordret teleselskaper til å stenge sosiale medier og meldingstjenester etter flere dager med voldelige anti-franske protester. De ber om blokkering av Twitter, Facebook, Whatsapp, YouTube og Telegram fram til klokken 13..

NRK - 29 april 21 kl. 11:35

Voldelige protester i Colombia

Tusenvis av colombianere har tatt ut på gatene for å protestere mot en kontroversiell skattereform som landets regjering planlegger å innføre under pandemien, melder Reuters. I hovedstaden Bogotá har 31 personer blitt skadet, og 40 er arrestert..

NRK - 16 mai 21 kl. 12:08

Ni skadet etter protester i London

Ni politibetjenter er skadet etter at objekter ble kastet på dem under en stor pro-Palestina-demonstrasjon London søndag, skriver BBC. Tusener av mennesker marsjerte gjennom hovedstaden til den israelske ambassaden i Kensington, for å demonstrere mot den voldelige konflikten i Gaza. 13 personer ble arrestert..

NRK - 03 mars 21 kl. 06:04

Irak får pavebesøk

Pave Frans besøker fredag Irak i solidaritet med landets pressede kristne minoritet, og som en utstrakt hånd til den muslimske majoritetsbefolkningen. Besøket skjer mens Irak står overfor en ny dødelig bølge med koronasmitte og fornyet vold i landet..

NRK - 07 mars 21 kl. 03:10

Irak får ny helligdag

Etter møtet mellom pave Frans og sjiamuslimenes øverste leder i Irak, ayatolla Ali al-Sistani, blir 6. mars en nasjonal helligdag for toleranse og sameksistens i Irak. Det kunngjorde statsminister Mustafa al-Kadhimi lørdag..

NRK - 07 mars 21 kl. 03:10

Irak får ny helligdag 6. mars

Etter møtet mellom pave Frans og sjiamuslimenes øverste leder i Irak, ayatolla Ali al-Sistani, blir 6. mars en nasjonal merkedag for toleranse og sameksistens i Irak. Det kunngjorde statsminister Mustafa al-Kadhimi lørdag..

NRK - 16 mars 21 kl. 10:03

Kirgisistan henter barn fra Irak

Hundrevis av borgere fra Kirgisistan sluttet seg til ekstremistgrupper som IS. Nå hentes 79 av deres barn fra Irak. Myndighetene opplyser at barna er hentet ut med samtykke fra mødrene, som fortsatt befinner seg i Irak.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

19 nye smittede i Oslo

I løpet av det siste døgnet er det registrert 19 nye tilfeller av covid-19 i hovedstaden. Det er 32 under snittet de sju foregående dagene. Forrige søndag ble det meldt om 45 nye smittetilfeller i Oslo..

NRK - 30 minutter siden

Skjermstøy hjelper dyslektikere

Med rett nivå av støy på skjermen øker både leseforståelsen og hukommelsen for barn med lese- og skrivevansker, viser en ny studie fra Høgskulen på Vestlandet. Mekanismen som gjør at støy på skjerm eller i lydopptak bedrer hukommelse og forståelse, kalles stokastisk resonans og forsterker et ellers svakt signal. – Potensialet er enormt.

NRK - 1 time siden

Eriksen: – Jeg har det fint

Den danske fotballspilleren Christian Eriksen (29), som lørdag falt om på banen under EM-kampen mellom Danmark og Finland, har sendt en beskjed til sine lagkamerater i Italia. Eriksen, som spiller for Inter Milan i Serie A, sendte en beskjed fra sykesengen i lagkameratenes gruppechat i appen Whatsapp. Det opplyser Inters klubbdirektør Giuseppe Marotta, ifølge danske DR.

NRK - 1 time siden

Eriksen med beskjed fra sykehuset

Den danske fotballspilleren Christian Eriksen (29), som lørdag falt om på banen under EM-kampen mellom Danmark og Finland, har sendt en beskjed til sine lagkamerater i Italia. Eriksen, som spiller for Inter Milan i Serie A, sendte en beskjed fra sykesengen i lagkameratenes gruppechat i appen Whatsapp. Det opplyser Inters klubbdirektør Giuseppe Marotta, ifølge danske DR.

NRK - 1 time siden

Frykt for smittebølge i Afrika

Det er nå frykt for en tredje smittebølge over det afrikanske kontinentet. Vaksineleveranser til Afrika har nylig nær stoppet opp, og kontinentet lider av det som Verdens helseorganisasjon (WHO) omtaler som alvorlig vaksinemangel. Afrika har kun distribuert 31 millioner vaksiner til befolkningen på totalt 1,3 milliarder.

NRK - 3 timer siden

12 døde i gasseksplosjon i Kina

Et markedsområde i den kinesiske byen Shiyan ble søndag rammet av en større gasseksplosjon. En bygning kollapset som følge av eksplosjonen. Minst 12 personer mistet livet og 37 personer er alvorlig skadd, ifølge nyhetsbyrået DPA..

NRK - 1 time siden

To til sykehus etter utforkjøring

To personer er skadd etter at en bil kjørte i grøfta på Hortemo like vest for Kristiansand. Bilen nektet å stanse i politikontroll, og politiet kjørte etter bilen. Skadeomfanget på de to er ukjent, og de er kjørt til sykehus i Kristiansand.

NRK - 1 time siden

To skadd i utforkjøring

To personer er skadd etter at en bil kjørte i grøfta i Hortemo like vest for Kristiansand. Bilen nektet å stanse i politikontroll, og politiet kjørte etter bilen. Skadeomfanget er ukjent, og Spesialenheten er koblet inn..

NRK - 1 time siden

Økt bruk av sosiale medier

Bruken av sosiale medier er blitt forsterket under pandemien, viser nye studier. Unge personer har delt mer om seg selv på nett det siste året, noe som er en uheldig utvikling, mener forsker Petter Bae Brandtzæg ved Universitetet i Oslo (UiO). – Alle er i samme båt nå.

NRK - 2 timer siden

Tolv korsangere smittet

Færder kommune registrerte lørdag 18 nye koronasmittede. Tolv av dem er sangere i et kor. Ifølge Tønsbergs Blad ble de smittet under en konsert denne uka.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt