NRK > Nyheter

Torsdag, 29 Juli, 23:26

NRK - 24 mars 21 kl. 21:01

Virginia forbyr dødsstraff

Virginia har forbudt dødsstraff, som den første delstaten i det sørlige USA. Guvernør Ralph Northam skrev under på lovendringen onsdag. Virginia er dermed den 23. delstaten i USA som forbyr dødsstraff, skriver NTB..
Les mer på NRK


Les mer om:
USA, Ralph Northam, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Virginia, forbyr, dødsstraff
NRK - 06 feb. 21 kl. 08:07

Virginia avskaffer dødsstraff

Som den første av USAs sørstater avskaffer Virginia dødsstraff. Den lokale delstatsforsamlingen, der Demokratene har flertall, stemte for å avskaffe dødsstraff med 57 mot 41 stemmer. Avskaffelsen blir endelig vedtatt når guvernøren undertegner loven..

NRK - 22 feb. 21 kl. 20:14

Virginia avskaffer dødsstraff

Virginias folkevalgte har stemt for å avskaffe dødsstraff i delstaten, som gjennom historien er den som har henrettet flest mennesker. Etter valget i november har delstaten demokratisk flertall, og det var disse som sørget for å endre loven..

NRK - 29 juni 21 kl. 02:42

Forbyr tjenestereiser til Florida

California forbyr offentlige tjenestereiser til fem nye delstater som har lover som oppfattes som diskriminerende for LHBT-miljøet. Kun i særskilte unntakstilfeller kan offentlige ansatte få reise til Florida på delstatens regning. Også Arkansas, Montana, North Dakota og West Virginia føyes til listen over forbudte reisemål, som nå utgjør 17 delstater..

NRK - 07 april 21 kl. 05:10

Forbyr kjønnsbekreftende behandling

Delstaten Arkansas i USA forbyr kjønnsbekreftende behandling for transpersoner under 18 år trass i at delstatens guvernør la ned veto. Loven forbyr leger å behandle pasienter under 18 år med hormoner eller utføre kjønnsbekreftende operasjoner..

NRK - 27 mars 21 kl. 08:00

Flere såret i skyteepisode i USA

Minst åtte personer såret i en skyteepisode i Virginia Beach delstaten Virginia i USA, fredag kveld lokal tid. Noen av de sårede har livstruende skader, melder NBC News. Den antatte gjerningsmannen ble drept etter en skuddveksling med politiet..

NRK - 27 mars 21 kl. 10:57

Én drept etter skyteepisode i USA

En kvinne ble skutt og drept og minst åtte personer ble såret i en skyteepisode i Virginia Beach i delstaten Virginia i USA, natt til lørdag. En væpnet mann ble drept etter en skuddveksling med politiet. Bakgrunnen for skyteepisodener er ikke kjent..

NRK - 28 mars 21 kl. 01:30

To drept og åtte såret i Virginia

To personer ble drept og åtte såret i ulike skyteepisoder i Virginia Beach natt til lørdag, sier politiet, som omtaler hendelsene som «svært kaotiske». Tre menn i alderen 18 til 22 år er pågrepet og siktet for vold og uforsvarlig omgang med våpen, opplyser politiet..

NRK - 22 feb. 21 kl. 18:37

Bekymret for bruk av dødsstraff

USAs påtroppende justisminister Merrick Garland sier han er bekymret for bruken av dødsstraff under Donald Trumps presidentperiode. Han frykter at flere kan ha blitt uriktig dømt, blant annet mange svarte amerikanere, melder Reuters..

NRK - 17 juli 21 kl. 07:40

Seriemorder får dødsstraff

Michael Thomas Gargiulo, også kjent som «The Boy Next Door Killer», ble dømt til dødsstraff for å ha drept to kvinner. I tillegg til et mordforsøk på en tredje kvinne, skriver AP. I 2001 drepte Gargiulo Ashley Ellerin, en 22 år gammel student.

NRK - 24 juli 21 kl. 04:16

Sierra Leone avskaffer dødsstraff

Sierra Leones folkevalgte har vedtatt å avskaffe dødsstraffen i landet. Nå sendes lovendringen til presidenten for endelig godkjenning. Et flertall i nasjonalforsamlingen gikk inn for å endre loven slik at fengsel i 30 år eller livstid erstatter dødsstraff..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

Amazons overskudd opp 50 prosent

Overskuddet til netthandelsgiganten Amazon steg nesten 50 prosent i andre kvartal sammenlignet med samme periode i fjor. Resultatet ble på 7,8 milliarder dollar, tilsvarende over 61 milliarder kroner..

NRK - 1 time siden

Påbyr munnbind for uvaksinerte

Alle føderalt ansatte som ikke er fullvaksinert mot korona, må bruke munnbind og underlegges regelmessig testing, ifølge Det hvite hus. De nye kravene gjelder for 4 millioner ansatte og innleide arbeidere i føderal sektor i USA..

NRK - 1 time siden

Verneavtale i Barentshavet

Russiske fiskeriselskaper oppretter verneområde i norsk sone i Barentshavet, melder Fiskeribladet. Det har blitt inngått en avtale mellom fire av de største fiskeriselskapene i Nordvest-Russland om å beskytte 3,4 prosent av Barentshavet for bunntråling..

NRK - 1 time siden

Vedtok mer penger til sikkerhet

Senatet i USA har vedtatt en krisebevilgning på 2,1 milliarder dollar som blant annet skal gå til å styrke sikkerheten ved Kongressen. Summen tilsvarer over 17 milliarder kroner. Pengene skal også brukes til å dekke utestående gjeld etter stormingen av Kongressen i januar..

NRK - 1 time siden

Smittetopp i Thailand

Thailand har satt en ny, dyster rekord i både smittetilfeller og koronadødsfall. Mangelen på sykehussenger er alvorlig, advarer helsedepartementet. Torsdag registrerte myndighetene 17.

NRK - 1 time siden

Skogbrann herjer i Finland

De største skogbrannene i Finland på 50 år sprer seg i Kalajoki, melder Yle. Over 250 brannmannskaper kjemper mot brannen, som har svidd av rundt 300 hektar av de finske skogene. Vind i området øker risikoen for at brannen sprer seg ytterligere, ifølge Yle..

NRK - 1 time siden

Savnet tiåring er funnet

Den ti år gamle gutten som ble meldt savnet av politiet torsdag kveld, ble funnet etter kort tid. – En observant mann observerte gutten og varslet politiet. Vi er i kontakt med gutten nå og kjører han hjem til familien, skriver politiet på Twitter..

NRK - 2 timer siden

Positive koronatester i United

Manchester United avlyser treningskamp mot Preston North End etter at flere spillere skal ha testet positivt på koronaviruset. Det bekrefter Preston på sine nettsider. De avventer nå svar på PCR-tester for å bekrefte tilfellene.

NRK - 2 timer siden

Søker etter tiåring i Fredrikstad

Politiet søker etter en ti år gammel gutt i Fredrikstad. Han ble sist sett klokken 20.00, melder politiet på Twitter.

NRK - 2 timer siden

Stanser sak mot Polisario-leder

En spansk domstol har avsluttet en sak som omhandlet anklager om folkemord rettet mot Brahim Ghali (71), lederen for uavhengighetsbevegelsen i Vest-Sahara, melder NTB. Bakgrunnen for rettssaken i Spania var anklager om at Ghali var ansvarlig for folkeord, terrorisme og tortur mellom 1975 og 1990..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt