NRK > Nyheter

Mandag, 10 Mai, 07:49

NRK - 09 april 21 kl. 20:50

Vil vurdere reform av høyesterett

President Joe Biden har nedsatt en kommisjon som skal vurdere det svært kontroversielle forslaget om å utvide USAs høyesterett. Blant spørsmålene som skal vurderes, er størrelsen på domstolen og hvor lenge høyesterettsdommerne bør sitte i stillingene sine. Slik systemet er i dag, utnevnes de på livstid..
Les mer på NRK


Les mer om:
Joe Biden, USAs

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Vil, vurdere, reformav , høyesterett
NRK - 22 mars 21 kl. 14:59

Til Russland for å vurdere Sputnik

Eksperter fra det europeiske legemiddeltilsynet EMA skal besøke Russland i april for å vurdere de kliniske forsøkene som er gjort med Sputnik V-vaksinen. EMA skal vurdere om vaksinen kan brukes i EU. Vaksinen er allerede tatt i bruk i noen EU-land..

NRK - 22 mars 21 kl. 14:59

Til Russland for å vurdere vaksine

Eksperter fra det europeiske legemiddeltilsynet EMA skal besøke Russland i april for å vurdere de kliniske forsøkene som er gjort med Sputnik V-vaksinen. EMA skal vurdere om vaksinen kan brukes i EU. Vaksinen er allerede tatt i bruk i noen EU-land..

NRK - 23 feb. 21 kl. 09:12

Baneheia-avgjørelse til Høyesterett

Høyesterett har mottatt Gjenopptakelseskommisjonens beslutning om Baneheia-saken, får VG bekreftet. Etter det NTB forstår, er Høyesterett innstilt på å raskt få oppnevnt domstolen som skal behandle saken til Viggo Kristiansen..

NRK - 12 feb. 21 kl. 19:05

Vil vurdere vaksiner raskere

Det europeiske legemiddelbyrået vil forsøke å vurdere koronavaksiner som er tilpasset de muterte variantene raskere, ifølge Reuters. De regner med at Johnson & Johnson, som utvikler en vaksine, vil søke om godkjenning i løpet av de neste dagene..

NRK - 04 mars 21 kl. 23:38

Israel vil vurdere Sola-forslag

Den israelske ambassadøren til Noreg, Alon Roth-Snir, vil sjå nærare på og vurdere eit forslag om vaksinesamarbeid frå Sola-ordførar Tom Henning Slethei. Slethei meiner regjeringa er for passiv i jakta på vaksinar og vil kjøpe vaksinar frå Israel..

NRK - 30 april 21 kl. 16:02

Bergen vil vurdere tiltak i helgen

Byrådet i Bergen vil bruke helgen på å vurdere faglige råd og smittesituasjonen. Det vil komme konklusjoner om lokale koronatiltak innen mandag, skriver kommunen på Twitter. – Vi håper på lettelser, men dette avhenger av situasjonen i Bergen, sier helsebyråd Beate Husa..

Aftenposten - 16 mars 21 kl. 21:38

Laster du opp bildet ditt her, vil en algoritme vurdere hvor du trenger plastisk kirurgi mest

Vil du betale 250 dollar for at en maskin skal vurdere ansiktet ditt og foreslå plastisk kirurgi?.

Aftenposten - 18 april 21 kl. 16:43

Hvis smitten fortsetter nedover, vil Oslo vurdere de første lettelsene allerede til uken

Allerede til uken vil helsebyråd Robert Steen (Ap) vurdere lettelser i Oslo..

NRK - 04 mai 21 kl. 13:42

Ny bestilling til koronakommisjonen

Et flertall på Stortinget vil be koronakommisjonen se på intensivkapasitet, kommunehelsetjenesten og situasjonen for eldre og funksjonshemmede. Det er klart etter at Fremskrittspartiet tirsdag ettermiddag signaliserte støtte til tre forslag fra Senterpartiet og Arbeiderpartiet. Stortinget vil be koronakommisjonen om blant annet å vurdere behovet for sengekapasitet og intensivberedskap og vurdere situasjonen for leger i kommunene..

E24 - 06 mai 21 kl. 12:45

Trygdeskandalen: Setteriksadvokaten vil påstå full frifinnelse fra 1994 i Høyesterett

Setteriksadvokaten vil nedlegge påstand om frifinnelse i Nav-saken som skal behandles i Høyesterett, etter Efta-domstolens avgjørelse, skriver Rett24..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

100 mil på traktor i protest

Gardbruker og styremedlem i Norges Bondelag, John-Erik Johansen fra Dønna utenfor Sandnessjøen i Nordland, kjører 100 mil på traktor til Stortinget. Han protesterer mot statens holdning i landbruksoppgjøret. Søndag traff han kolleger på Dovre..

NRK - 30 minutter siden

Avlyser feiring på Gaustatoppen

Årets 17. mai-feiring på Gaustatoppen er avlyst på grunn av koronapandemien. 17.

NRK - 30 minutter siden

115 russ koronasmittet

I løpet av helgen har ytterligere 31 russ testet positivt for covid-19 i smitteutbruddet etter russefeiringer sist helg. Ti nærkontakter har også fått påvist koronasmitte. Dermed er 115 russ blitt koronasmittet, og 16 nærkontakter av russ..

NRK - 15 minutter siden

Mistenkt for drapsforsøk

Ein person er pågripen, mistenkt for mordbrann og drapsforsøk i Göteborg, melder Aftonbladet. Ein annan person er også mistenkt i saka, men er framleis på frifot. Ein mann var vitne til at to menn forsøkte å setja fyr på ein bil i bustadområdet i byen.

NRK - 30 minutter siden

T-banen stenger i helga

Mens Sporveien utfører vedlikeholdstiltak fra torsdag 13. mai til søndag 16. mai, stenges T-banen mellom Stortinget og Majorstuen T-banestasjoner i Oslo.

NRK - 1 time siden

Flere tilrettelagte arbeidsplasser

I revidert nasjonalbudsjett foreslås ytterligere 300 varig tilrettelagte arbeidsplasser (VTA). Samtidig går regjeringspartiene til valg med løfte om flere. Ifølge Dagbladet er dette det første felles valgløftet fra Høyre, KrF og Venstre.

NRK - 1 time siden

Flere tilrettelagte arbiedsplasser

I revidert nasjonalbudsjett foreslås ytterligere 300 varig tilrettelagte arbeidsplasser (VTA). Samtidig går regjeringspartiene til valg med løfte om flere. Ifølge Dagbladet er dette det første felles valgløftet fra Høyre, KrF og Venstre.

NRK - 1 time siden

11 drept av veibombe i Afghanistan

En buss kjørte mandag på en veibombe i Zabul-provinsen sør i Afghanistan, opplyser landets innenriksdepartement. Minst elleve personer ble drept. I tillegg er minst 28 personer såret, opplyser en talsmann for departementet.

NRK - 1 time siden

Langtidsledigheten har eksplodert

33.600 personer var langtidsledige ved utgangen av mars. Arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H) frykter at de skal falle utenfor for godt.

NRK - 1 time siden

Sperringar på Mount Everest

Kinesiske myndigheiter har sett opp sperringar som skal halda klatrarar åtskilde, då fleire klatrarar dei siste vekene har blitt koronasjuke på veg opp til Mount Everest. Over 30 klatrarar har dei siste vekene blitt evakuerte frå basecampen. Det er frykta at koronaviruset vil øydeleggja klatresesongen..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt