NRK > Nyheter

Mandag, 10 Mai, 05:47

NRK - 14 april 21 kl. 16:21

Vil trekke USA ut av Afghanistan

USA vil fortsette å støtte Afghanistans regjering, men ikke militært, ifølge lekkasjer fra talen president Joe Biden skal holde om Afghanistan onsdag. I talen vil Biden også si at det nå er på tide å avslutte «Amerikas lengste krig». Nyhetsbyråene AFP og AP har publisert deler av talen..
Les mer på NRK


Les mer om:
USA, Afghanistans, Joe Biden, Afghanistan, Biden, AFP, AP

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Vil, trekke, USAut av , Afghanistan
NRK - 14 april 21 kl. 09:30

– Nato følger USA ut av Afghanistan

– Nato vil trolig trekke ut alle styrker av Afghanistan når USA gjør det, sier Tysklands forsvarsminister Annegret Kramp-Karrenbauer til ARD. Natos forsvarsministre møtes om Afghanistan i dag. USA er ventet å varsle tilbaketrekning 11.

NRK - 14 april 21 kl. 19:33

Norge trekker seg ut av Afghanistan

Norge starter å trekke seg ut fra Afghanistan fra 1. mai og skal ha trukket alle soldatene ut i løpet av september. Det sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide.

NRK - 29 april 21 kl. 17:30

Tilbaketrekking fra Afghanistan

Nato har startet tilbaketrekkingen fra Afghanistan, bekrefter en ikke-navngitt kilde i forsvarsalliansen torsdag. USAs president Joe Biden har satt som mål at amerikanske styrker skal være ute av Afghanistan innen 11. september, som er 20-årsdagen for terrorangrepene som førte til Afghanistan-krigen..

NRK - 19 april 21 kl. 02:18

Blinken om Afghanistan-retrett

USAs utenriksminister Antony Blinken forsvarte søndag beslutningen om å trekke USA militært fra Afghanistan. Til TV-kanalen ABC sa Blinken at terrortrusselen nå kommer fra andre steder, og at USA må konsentrere seg om trusler som Kina og pandemien..

NRK - 27 april 21 kl. 20:50

Ber ambassadeansatte forlate Kabul

USA har bedt ikke-essensielt personell forlate landets ambassade i Afghanistan som følge av økte trusler, melder AFP. Det skjer samtidig som USA forbereder seg på å trekke alle militære styrker ut av Afghanistan, innen 11. september..

NRK - 14 april 21 kl. 17:01

Krever uttrekking innen mai

Taliban fastholder at alle utenlandske styrker må forlate Afghanistan innen 1. mai, i tråd med avtalen de i fjor inngikk med USA. Ifølge høytstående amerikanske kilder vil president Joe Biden trekke amerikanske styrker ut av Afghanistan innen 11.

Aftenposten - 14 april 21 kl. 20:48

Biden om Afghanistan: – Å fortsette en dyr krig gir liten mening nå

USAs president Joe Biden sier han vil trekke USA ut av Afghanistan innen 11..

VG - 20 april 21 kl. 19:56

Manchester City bekrefter at de jobber med å trekke seg fra Super League

Ifølge flere britiske medier har både Chelsea og Manchester City bestemt seg for å trekke seg fra det omstridte Super League-prosjektet. Nå bekrefter Manchester City at de vil trekke seg..

NRK - 13 april 21 kl. 17:44

Venter Afghanistan-nytt onsdag

USA skal trekke alle styrkene sine ut av Afghanistan innen 11. september. Det sier annonyme kilder til nyhetsbyrået Reuters.

NRK - 14 feb. 21 kl. 11:08

DPA: Nato blir i Afghanistan

Nato vil fortsette sitt oppdrag i Afghanistan inntil videre, sier kilder i forsvarsalliansen til nyhetsbyrået DPA. Under et forsvarsministermøte til uka vil det ikke bli tatt noen beslutning om å trekke tilbake de 10.000 soldatene, ifølge kildene..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Voldelige protester i Irak

Etter drapet på en regjeringskritisk aktivist var det søndag voldelige protester ved Irans konsulat i den irakiske byen Karbala. Demonstranter stormet området rundt konsulatet og satte fyr på deler av bygget, skriver nyhetsbyrået DPA. Opptøyene skjer dagen etter at den irakiske aktivisten Ihab Jawad ble skutt og drept av ukjente gjerningspersoner utenfor sitt hjem i byen, ifølge politiet.

NRK - 10 minutter siden

Taliban ber om våpenhvile

Taliban erklærer tre dager våpenhvile i Afghanistan når fastemåneden ramadan slutter. Uttalelsen kommer to dager etter terrorangrepet mot en skole i Kabul som krevde 68 liv, mange av dem jenter. Myndighetene mener Taliban-opprørere står bak, selv om Taliban selv nekter for dette..

NRK - 15 minutter siden

Børsoppgang og høyere oljepris

De store børsene i Asia steg ved åpning mandag. Samtidig steg oljeprisene etter helgens angrep mot rørledninger i USA. I Japan steg Nikkei-indeksen med 0,26 prosent, mens Topix-indeksen gikk opp 0,27 prosent.

NRK - 15 minutter siden

Nordmenn mindre bekymret

Hver femte av de spurte i Norsk koronamonitor for mai er bekymret over sin personlige økonomi. Det er 6 prosentpoeng lavere enn i mai i fjor og 14 prosentpoeng lavere enn da Norge stengte ned i mars i fjor. Samtidig er 40 prosent av de spurte bekymret for den norske økonomien som følge av pandemien, ifølge Opinion..

NRK - 15 minutter siden

Frp vil ha nye avgiftskutt

Fremskrittspartiet krever nye kutt i avgiftene på varer som er utsatt for grensehandel, mer penger til vei og forlengede krisetiltak i pandemien når partiet skal gå i forhandlinger med regjeringen om revidert nasjonalbudsjett..

NRK - 45 minutter siden

Sju skadet i Jerusalem-opptøyer

Israelsk politi brukt kanoner med illeluktende vann og sjokkgranater for å spre demonstranter flere steder i Øst-Jerusalem natt til mandag. I Sheik Jarrad-området var det på ny direkte sammenstøt mellom politi og palestinske ungdommer. Ifølge palestinsk Røde Halvmåne ble sju mennesker skadet ved Damaskusporten og i Sheik Jarrad-bydelen.

NRK - 1 time siden

Skyting på flyplass i Vancouver

En mann ble skutt og drept i det myndighetene tror var et gjengoppgjør på den internasjonale flyplassen i Vancouver i det vestlige Canada søndag. Gjengmedlemmer skjøt mot politiet som tok opp jakten, men gjerningsmennene kom seg unna..

NRK - 1 time siden

Flertall for OL-avlysning i Japan

59 prosent ønsker å avlyse sommer-OL i Tokyo, viser en ny meningsmåling fra Japan. Bare 39 prosent mener lekene bør holdes, melder Reuters. Tre måneder før lekene skal åpne sliter Japan med høye smittetall og strenge koronarestriksjoner..

NRK - 1 time siden

FN-sjefen urolig for Jerusalem

Uroen i Jerusalem den siste tiden skaper dyp bekymring hos FN, og FN-sjef António Guterres oppfordrer Israel til å få ned spenningsnivået. – Israelske myndigheter må utvise maksimal tilbakeholdenhet og respektere retten til å holde fredelige forsamlinger, sier Guterres i en uttalelse gjennom en talsperson. Over 300 mennesker er skadd som følge av sammenstøtene siden slutten av april, de aller fleste av dem palestinere..

NRK - 1 time siden

Vaksineskepsis i Hongkong

I Hongkong nekter mange å ta koronavaksine fordi de ikke stoler på myndighetene, ifølge Bloomberg. Det anspente forholdet mellom myndigheter og innbyggerne gjenspeiles i oppslutningen om vaksineringen. Et stort antall vaksinedoser blir derfor ubrukt..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt