E24 > Økonomi

Torsdag, 29 Juli, 23:14

E24 - 10 mai 21 kl. 08:50

Vil teste havvind­turbiner utenfor Karmøy

At vindturbinene kan settes opp like utenfor Karmøy, var avgjørende for at to nye selskap har valgt å teste ut teknologien sin her. Metcentre er ikke redd for lokal vindkraftmotstand..
Les mer på E24 Bilden deled av E24 via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
Karmøy

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Vil, teste, havvind, turbiner, utenfor, Karmøy
E24 - 07 mai 21 kl. 16:19

Vil ha teste havvind­turbiner utenfor Karmøy

Gjennom Metcentre på Karmøy skal internasjonale havvind-aktører teste sine turbiner. De håper å få satt opp nye turbiner allerede neste år, like utenfor øya..

NRK - 17 april 21 kl. 11:07

Støtter økt CO2-avgift og havvind

Arbeiderpartiets landsmøte går inn for en gradvis økning i CO2-avgiften fram mot 2030, men vil skjerme pumpeprisen. Landsmøtet går og inn for å utarbeide en nasjonal strategi for havvind, som skal omfatte både brunnfast og flytende havvind..

E24 - 06 mai 21 kl. 07:00

Equinor og Hitecvision blir havvind-partnere

Equinor og Hitecvision-selskapet Vårgrønn slår seg sammen og søker konsesjon for milliard-utbyggingen av flytende havvind ved Utsira Nord. – Nå starter selve industrialiseringen av havvind, sier Equinors Pål Eitrheim..

E24 - 17 feb. 21 kl. 06:04

Vil skattlegge oljen for å bygge havvind

Tankesmien Manifest vil at oljebransjen skal betale en avgift som skal brukes til å subsidiere havvind. – Det trengs rask omstilling, sier Manifest-økonom..

E24 - 08 juni 21 kl. 10:28

Vil åpne flere områder for havvind

Regjeringen vil starte en prosess for å åpne nye områder for havvind..

NRK - 08 juni 21 kl. 10:35

Vil satse milliarder på havvind

Regjeringen vil satse milliarder på å gjøre havvind til et norsk eventyr – og samtidig unngå tabbene man gjorde med vindkraft på land. – Dette er egentlig den viktigste energi- og industriplanen som er blitt langt fram på mange, mange år, sier Tina Bru (H) til NRK..

NRK - 26 mars 21 kl. 05:07

Fiskarar seier nei til havvind

Noregs Fiskarlag fryktar at utbygging av havvind i stor skala vil gjere uboteleg skade for fiskarar langs kysten. Fiskarlaget fryktar at viktige fiskeområde skal bli øydelagde utan ordentleg konsekvensutgreiing, skriv Klassekampen..

E24 - 26 mars 21 kl. 06:29

Norske fiskere sier nei til havvind

Norges Fiskarlag frykter at utbygging av havvind i stor skala vil gjøre ubotelig skade for fiskere langs kysten..

NRK - 14 juni 21 kl. 09:35

Britisk oljegigant til Norge

Den britiske oljegiganten BP skal samarbeide med Aker og Statkraft om å utvikle havvind i Norge. Selskapet kunngjorde mandag at de blir med i et konsortium som aktivt vil søke konsesjon for utvikling av havvind i lisensområdet Sørlige Nordsjø II (SN2). BP, Statkraft og Aker Offshore Wind skal eie en tredel hver i partnerskapet, opplyser selskapene i en pressemelding..

E24 - 17 juni 21 kl. 08:38

Shell vil bygge norsk havvind med BKK og Lyse

Oljekjempen Shell kaster seg inn i kampen om å få bygge havvind i Norge, og følger dermed etter konkurrentene BP og Equinor..

Fler nyheter fra E24

E24 - 1 time siden

Amazon omsatte for over 113 milliarder dollar

Jeff Bezos sitt siste kvartal som administrerende direktør ble det tredje kvartalet på rad med over 100 milliarder i dollar i omsetning for netthandelsgiganten..

E24 - 1 time siden

Amazon omsatte for over 113 milliarder dollar, men traff likevel under forventningene

Jeff Bezos sitt siste kvartal som administrerende direktør ble det tredje kvartalet på rad med over 100 milliarder i dollar i omsetning..

E24 - 8 timer siden

Wall Street endte rolig opp: Nikola falt over femten prosent

Til tross for et stort resultatrush denne uken, var torsdagens handel i USA vært usedvanlig rolig. De fleste indeksene var svakt opp. Mest aktivitet var det i hydrogenselskapet Nikola som faller kraftig etter at grunnleggeren Trevor Milton ble tiltalt for bedrageri..

E24 - 1 time siden

Rundt 11.000 nordmenn har tatt «drone-førerkortet»

Siden Luftfartstilsynet innførte «drone-førerkortet» ved nyttår, har 11.000 nordmenn tatt det – til tross for at rundt 400.000 nordmenn eier droner..

E24 - 2 timer siden

Flex LNG-sjefen: Ser gradvis normalisering av gassprisene i 2022

Administrerende direktør i Flex LNG, Øystein Kalleklev, tror de høye gassprisene kan komme til å vedvare frem til Nord Stream 2-rørledningen er i drift.

E24 - 8 timer siden

Rolig dag på Wall Street: Nikola faller ti prosent

Til tross for et stort resultatrush denne uken, har torsdagens handel i USA vært usedvanlig rolig. De fleste indeksene er svakt opp. Mest aktivitet er det i hydrogenselskapet Nikola som faller kraftig etter at grunnleggeren Trevor Milton ble tiltalt for bedrageri..

E24 - 3 timer siden

Partiene uenige om barnetrygden: Barnefattigdommen har økt med 50 prosent

Barnefattigdommen i Norge har økt voldsomt, men det er få parti som er enige om hva som må gjøres med barnetrygden..

E24 - 3 timer siden

Aurora økte overskuddet til tross for inntektsskrell

Pandemien ble en festbrems for Aurora, som mistet mer enn halvparten av inntektene. Lavere kostnader og coronastøtte førte til resultatforbedring..

E24 - 3 timer siden

Disse vil bli sjef for Havforskningsinstituttet

Jakten på ny toppsjef for Havforskningsinstituttet fortsetter. Hodejegerne er vraket..

E24 - 4 timer siden

I denne byen har handelen gått så det suser. Nå forbereder de seg på nedturen.

HALDEN (Aftenposten/E24): Grensebyen Halden har hatt tidenes handelsboom. Men nå kommer nedturen. Spørsmålet er hvor stor den blir..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt