NRK > Nyheter

Wednesday, 20 October, 02:11

NRK - 21 sep 21 kl. 19:48

Vil ta imot NATO-ansatte afghanere

Norge vil ta imot og bosette om lag 80 afghanere som jobbet for NATO i landet, skriver VG. – Det var tidlig et ønske om at NATO -land og partnerland skulle gi beskyttelse til de som ikke jobbet spesifikt for et enkeltland i Afghanistan. Der har vi alle et ansvar, hvor Norge tidlig sa seg villig til å bidra, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) til VG. Antallet 80 inkluderer familiemedlemmer, bekrefter hun. Regjeringen ga instruks til utlendingsmyndighetene om dette mandag..
Les mer på NRK


Les mer om:
NATO, VG, Afghanistan, Norge, Ine Eriksen Søreide

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Vilta , imot, NATO-ansatte, afghanere
NRK - 12 aug 21 kl. 15:55

Vi gi opphold til afghanere

Danmark vil innvilge midlertidig opphold til lokalt ansatte afghanere. Finland og Sverige følger etter. 45 afghanere som har arbeidet for danske styrker og den danske ambassaden i Kabul, vil få tilbud om en toårs oppholdstillatelse i Danmark, heter det i en kunngjøring fra det danske utenriksdepartementet.

NRK - 22 aug 21 kl. 08:13

Østerrike vil ikke gi opphold

Østerrikes statsminister Sebastian Kurz vil ikke gi opphold til flyktninger fra Afghanistan, der islamistbevegelsen Taliban har tatt kontroll, skriver NTB. – Jeg synes ikke at vi burde ta flere folk inn i Østerrike, snarere tvert imot, sier Kurz i et intervju som blir sendt søndag. Det råder kaos ved flyplassen i Kabul, der titusenvis av afghanere forsøker å flykte fra Taliban.

VG - 21 sep 21 kl. 19:39

Norge gir opphold til 80 NATO-ansatte afghanere

NEW YORK (VG) Norge vil ta imot og bosette om lag 80 afghanere som jobbet for NATO i landet, før de internasjonale styrkene trakk seg ut og Taliban kom til makten i august..

NRK - 06 okt 21 kl. 17:41

Nato utviser åtte russere

Nato har utvist åtte medlemmer av Russlands delegasjon til forsvarsalliansen, melder NTB. De var etterretningsoffiserer, hevder Nato. I tillegg til å trekke akkrediteringen for de åtte russerne, reduserte Nato onsdag antall stillinger som Russland kan få akkreditering for i Nato, til ti.

NRK - 28 aug 21 kl. 11:29

Italia har avsluttet evakuering

Det siste italienske evakueringsflyet med afghanske flyktninger landet lørdag i Roma. 58 afghanske statsborgere var om bord. Med på flyet var også Italias konsul og en Nato-diplomat som har samordnet evakueringene på flyplassen i Kabul.

NRK - 14 jun 21 kl. 06:29

Afghanere trues av tørke

3 millioner afghanere trues av alvorlig tørke dette året, ifølge en rapport fra Flyktninghjelpen. – Tørken i år vil bli det siste strået for millioner av afghanere som kjemper for å overleve etter tiår med konflikt og over ett år med covid-19-pandemien, sier Astrid Sletten, som leder Flyktninghjelpens arbeid i landet, til NTB..

NRK - 18 aug 21 kl. 21:15

USA presser Taliban

USA legger press på Taliban for å la afghanere få forlate landet via den amerikanskkontrollerte flyplassen, ifølge viseutenriksminister Wendy Sherman. – Vi har sett meldinger om at Taliban, i motsetning til deres offentlige uttalelser og forpliktelser overfor vår regjering, hindrer afghanere som vil forlate landet, fra å komme seg til flyplassen, sier Sherman på en pressekonferanse onsdag. Mange afghanere har forsøkt å rømme landet etter at Taliban i helgen tok over hovedstaden Kabul..

NRK - 25 aug 21 kl. 17:55

Taliban godtar reising etter 31.08

Tysklands ambassadør i Afghanistan sier at Taliban vil fortsette å tillate afghanere med de rette reisedokumentene å forlate landet, selv etter 31. august. Det melder AFP og Reuters.

NRK - 30 jul 21 kl. 11:26

Afghanere er evakuert til USA

Den første flygningen med afghanere som jobbet for det amerikanske militæret har landet i USA, melder AFP. Flyet hadde 221 afghanere om bord, inkludert 57 barn og 15 spedbarn. Mange av dem om bord var tolker og deres familier.

NRK - 16 aug 21 kl. 03:21

Ber Taliban la afghanere få dra

USA står i spissen for over 65 andre land i en oppfordring til Taliban om å la afghanere få dra fra landet. – USA slutter seg til verdenssamfunnet ved å slå fast at afghanere og utenlandske borgere som ønsker å dra fra landet, må få lov til å gjøre det, skriver utenriksminister Antony Blinken på Twitter..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

OL-ilden ankom Beijing

Den olympiske ilden har kommet fram til Beijing. Ilden ble mottatt av visepresident Yu Zaiqing i den kinesiske OL-komiteen som her viser fram flammen som ble fraktet med fly fra Hellas. Vinter-OL skal arrangeres i Beijing fra 4.

NRK - 30 minutter siden

Tre barn døde i luftangrep i Tigray

Tre barn ble drept i luftangrepene mot Tigray-regionen i Etiopia denne uken. Det har lokale helsearbeidere rapportert til FN. Statlige medier i Etiopia har bekreftet at det ble gjennomført et luftangrep mot Mekele, hovedstaden i regionen som fredsprisvinner Abiy Ahmeds regime gikk til krig mot i november i fjor..

NRK - 45 minutter siden

Nord-Korea bekrefter ny missiltest

Nord-Korea bekrefter at landet gjennomførte en prøveskyting av det som omtales som en ny type ballistisk missil fra en ubåt tirsdag. Nyheten gjør at det blir avholdt et krisemøte i FNs sikkerhetsråd onsdag, ifølge AFP. Ifølge diplomatiske kilder var det USA og Storbritannia som kalte inn til møtet.

NRK - 45 minutter siden

Vedum: Ingen kur mot dyr strøm

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum sier det ikke finnes noen mirakelkur mot høye strømpriser. Han sier til Klassekampen at han er bekymret over utviklingen og sier regjeringen har startet arbeidet med å få ned prisene..

NRK - 1 time siden

Over 1000 døde i Russland tirsdag

I Moskva må arbeidstakere over 60 år holde seg hjemme de neste fire månedene, og bedrifter er pålagt å ha minst 30 prosent av de ansatte på hjemmekontor. Tirsdag ble det registert 1015 koronadøde i landet, det høyeste tallet siden pandemien startet. Over 225.

NRK - 1 time siden

608 nye koronasmittet siste døgn

Tirsdag ble det registrert 608 nye koronatilfeller i Norge. Det er 18 flere enn forrige tirsdag. Den siste uka er det i snitt registrert 410 nye smittede per dag.

NRK - 1 time siden

96-åring anklaget for 11.000 drap

En 96 år gammel tidligere sekretær i konsentrasjonsleiren Stutthof møtte idag i retten i Tyskland. Irmgard Furchner anklages for medvirkning til over 11.000 drap..

NRK - 2 timer siden

Årets unge kokk 2021

Vinneren av prisen Årets unge kokk 2021 ble 24 år gamle Andrea Svendsen. Hun jobber som kokk ved Bula Neobistro i Trondheim. Andreplassen gikk til Siriyaporn «Mymint» Rithisirikrerg.

NRK - 4 timer siden

Trenger flere lastebilsjåfører

Lange arbeidsdager og dårlig lønn gjør at lastebilbransjen har mangel på sjåfører i Norge. Dette kan føre til at du ikke får de varene du har bestilt eller de du pleier å kjøpe..

NRK - 2 timer siden

Filmkritikerprisen 2021 utdelt

Filmkritikerprisen 2021 for fjorårets beste norske langfilm går til «Kunstneren og tyven», regissert av Benjamin Ree. Prisen ble overrakt vinneren under Norsk filmkritikerlags årsmøte. Vinenren er kåret etter avstemning blant lagets rundt 90 medlemmer..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt