NRK > Nyheter

Sunday, 28 November, 01:22

NRK - 09 nov 21 kl. 12:39

Vil stille president for riksrett

Underhuset i den chilenske nasjonalforsamlingen vil stille president Sebastián Piñera for riksrett. For at riksrettstiltalen skal bli endelig, må den godkjennes av to tredeler i det chilenske senatet. Presidenten er anklaget for å ha misbrukt sitt embete ved salget av et gruveselskap til en venn. Han benekter anklagen..
Les mer på NRK


Les mer om:
Sebastián Piñera

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Vil, stille, president, for, riksrett
NRK - 04 sep 21 kl. 10:35

Bukele får stille til gjenvalg

Høyesterett i El Salvador gir president Nayib Bukele grønt lys til å stille til gjenvalg, til tross for at det er forbudt i landets grunnlov. Dermed kan Bukele stille til valg igjen i 2024 og bli den første presidenten i El Salvador som får styre landet i to femårsperioder etter hverandre. Dommerne som godkjente at Bukele kan stille til gjenvalg, ble utnevnt av ham selv i mai.

Klartale - 07 okt 21 kl. 09:58

Vil han stille på nytt?

Da valgresultatet var klart, nektet Trump å akseptere det. Nå mistenker mange at han vil stille til valg på nytt.2020 var ikke første gang et amerikansk valg blir dramatisk.

NRK - 02 okt 21 kl. 10:40

Stiller ikkje til val neste år

Filippinane sin president Rodrigo Duterte, meldte på søndag at han ikkje stiller til val som visepresident neste år. Duerte seier også at han trekker seg frå politikken når perioden hans er over. Han kom med kunngjeringa då medarbeidaren hans, senator Bong Go, laurdag registrerte seg som visepresidentkandidat.

NRK - 24 aug 21 kl. 18:10

Duterte vil bli visepresident

Filippinenes populistiske president Rodrigo Duterte sier han vil stille som visepresident-kandidat til valget i 2022. Duterte har ikke lov til å stille for enda en presidentperiode, og kritikere sier han vil bruke visepresidentrollen for å styre landet enda lenger. Det skriver Al Jazeera..

NRK - 15 okt 21 kl. 21:23

Obama til Glasgow

Tidligere president i USA, Barack Obama, vil besøke klimatoppmøtet i Glasgow i Skottland i november, melder Reuters. Under møtet, kjent som COP26, vil Obama møte unge aktivister og snakke om trusselen klimaendringer utgjør. Nåværende president Joe Biden vil stille med en stor delegasjon i Glasgow etter at han har deltatt på G20-møtet i Roma i dagene før.

NRK - 23 aug 21 kl. 18:46

Biden og Xi-toppmøte kan bli utsatt

Sjansen for at USAs president og Kinas president Xi Jinping møtes under G-20-møtet i Roma i oktober ser svake ut. Det opplyser kilder til The South China Morning Post. Årsaken skal være at Kina vurderer å stille på møtet digitalt.

NRK - 04 okt 21 kl. 10:21

Eitt minutts stille i Sverige

Klokka 12.00 i Sverige i dag vil det vera eitt minutts stille i samband med kollisjonen der den kontroversielle kunstnaren Lars Vilks døydde. Det seier politiet på ein pressekonferanse..

NRK - 17 okt 21 kl. 20:40

Ungarn: Utfordrer Orban

Den konservative økonomen Peter Marki-Zay blir opposisjonens statsministerkandidat, og skal utfordre Viktor Orbán i valget i Ungarn neste år. Det ble klart søndag kveld etter at motkandidaten, Klara Dobrev, erkjente nederlag i opposisjonens nominasjonsvalg. Neste år er det valg på ny nasjonalforsamling i Ungarn.

NRK - 19 okt 21 kl. 10:58

Ber regjeringen stille krav

SV ber regjeringen stille krav om bruk av spillvarme fra datasentre. Datasenteret som Google planlegger i Skien vil slippe ut varme som kunne vært nok til 350 000 leiligheter. – Å sløse med så enorme mengder energi, er meningsløst, sier stortingsrepresentant for SV, Lars Haltbrekken..

NRK - 09 nov 21 kl. 16:18

Stans i togtrafikken på Oslo S

Det er store togforsinkelser på Oslo S etter et problem ved Brynsbakken stasjon. Det gjør at flere tog står stille på Oslo S. – Alle tog som går forbi Brynsbakken står stille.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 09 nov 21 kl. 16:18

Stans i togtrafikken på Oslo S

Det er store togforsinkelser på Oslo S etter et problem ved Brynsbakken stasjon. Det gjør at flere tog står stille på Oslo S. – Alle tog som går forbi Brynsbakken står stille.

NRK - 09 nov 21 kl. 16:08

Fengslet etter dødelig slagsmål

To av de tre som er siktet for grov kroppsskade med døden til følge etter et slagsmål i Grimstad i helgen, er varetektsfengslet i to uker. Sistemann er løslatt. Det opplyser politiadvokat Geir Magne Søfteland til NTB tirsdag ettermiddag.

NRK - 09 nov 21 kl. 16:01

Alvorlig trafikkulykke

Politiet er på vei til en alvorlig trafikkulykke mellom bil og lastebil ved Skogmoen i Nordland..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:52

Anbefaler munnbind i Bergen

Smittevernoverlegen i Bergen anbefaler munnbind i Bergen. Det skriver Bergens Tidende..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:39

FHI ber Bergen vurdere tiltak

I et møte mellom Bergen og FHI i slutten av forrige uke ba FHI Bergen om å vurdere en rekke nye tiltak, skriver Bergens Tidende. Bakgrunnen er at kommunen opplever økt smittepress. Etter et møte mellom Bergen og FHI i slutten av forrige uke, kommer det frem at FHI ber kommunen å vurdere en rekke tiltak de har utarbeidet for kommuner som opplever økt smittepress.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:15

Ørliten fredsmulighet for Etiopia

Utenlandske utsendinger jobber intenst for å stanse krigføringen i Etiopia og hindre en fryktet opptrapping. Håpet er at et nytt framstøt som Den afrikanske union står i spissen for, kan føre til stans i fiendtlighetene. FN har denne uka advart om stor fare for at Etiopia kastes ut i en mer omfattende borgerkrig..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:16

Legger frem budsjett på mandag

SV legger fram sitt alternative statsbudsjett mandag 15. november klokken 11, i forkant av forhandlinger med regjeringen om neste års budsjett. SVs alternative budsjett viser endringene partiet vil gjøre sammenlignet med budsjettet til Solberg-regjeringen og danner grunnlag for de videre forhandlingene med Ap og Sp.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:17

Dømt til tvungent psykisk helsevern

59-åringen som i mai drepte sin egen mor med hagle i Lyngdal, er dømt til tvungent psykisk helsevern. Retten mener at det er stor gjentakelsesfare. – Det er snakk om en svært alvorlig handling, drap begått med hagle, står det i dommen fra Agder tingrett, ifølge Fædrelandsvennen.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:17

Russerne diskuterer migrant-krise

Russlands president Vladimir Putin og hans hviterussiske kollega Aleksandr Lukasjenko diskuterte tirsdag migrant-situasjonen på den polske grensen. De to presidentene er spesielt bekymret for utplassering av polske militære styrker langs grensen, ifølge en hviterussisk uttalelse, melder NTB..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:11

Tine får ny skje

Tine har fått på plass en ny og lengre bambusskje etter å ha fått massiv kritikk for den korte de opprinnelig hadde. Tilbakemeldingene har vært positive, men ikke alle er helt fornøyde, sier Tine til Nationen. – Vi har allerede fått positive tilbakemeldinger på at skaftet er lengre og at den oppleves som bedre å spise av.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt