NRK > Nyheter

Thursday, 18 July, 06:36

NRK - 21 nov 22 kl. 09:13

Vil skrote brukthandelloven

Det haster å omstille samfunnet i en mer bærekraftig retning, mener næringsminister Jan Christian Vestre (Ap). Derfor vil han skrote brukthandelloven. Brukthandelloven skaper utfordringer for mange som driver med brukthandel. Loven krever blant annet at man søker tillatelse fra politiet, fører protokoll over klær og varer og oppbevarer dem i 14 dager før de blir lagt ut for salg. – Måten vi handler på har endret seg de siste årene, med nye salgskanaler og interesse for gjenbruk.
Les mer på NRK


Les mer om:
Jan Christian Vestre

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Vil, skrote, brukthandelloven
NRK - 08 jan 23 kl. 21:35

Vestre vil endre brukthandelloven

Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) er i gang med å se på den utdaterte brukthandelloven for å legge bedre til rette for brukthandel, reparasjon og utlån. Det haster med å omstille samfunnet i en mer bærekraftig retning, understreker Vestre overfor Nationen. Regjeringen vil i året som kommer prioriterer å legge til rette for mer utlån, reparasjoner og brukthandel for både privatpersoner og bedrifter, ifølge Vestre.

Klartale - 05 jun 23 kl. 06:00

Dette er partienes viktigste saker

11. september 2023 er valgdagen for kommune- og fylkestingsvalget. Der skal det bestemmes hvem som skal styre de ulike kommunestyrene og fylkestingene rundt om i landet.

E24 - 24 jul 23 kl. 17:16

Næringsministeren foreslår skroting av brukthandelloven

Dagens brukthandellov er fra 1999 og gjør det vanskelig å drive bruktbutikk. Nå vil næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) den til livs..

E24 - 02 apr 23 kl. 13:03

Laksenæringen på Færøyene vil skrote egne skatteregler. Norske oppdrettere vil plukke dem opp.

På Færøyene vil laksenæringen skrote egne skatteregler. De kan føre til store underskudd. Men norsk laksenæring vil plukke opp «færøysk modell» og ta den til Norge..

E24 - 04 nov 22 kl. 14:31

SV vil skrote omstridt elbilavgift – bilorganisasjoner jubler

SV vil skrote flere forslag fra regjeringen som vil gjøre det dyrere med elbiler. Nå heies partiet fram i budsjettforhandlingene av Naf og Elbilforeningen..

NRK - 04 jan 23 kl. 03:47

Høyresiden vil skrote sexkjøpsloven

Høyresiden mener sexkjøpsloven har liten betydning og ikke virker og vil avskaffe den. Regjeringen sier de skal vurdere saken. Siden sexkjøpsloven kom i 2009, har antallet som blir anmeldt for kjøp av seksuelle tjenester, gått opp og ned.

NRK - 01 dec 23 kl. 19:12

Frp vil skrote Helseplattformen

Fremskrittspartiet vil fremme forslag i Stortinget om å stanse videre innføring av Helseplattformen og å vurdere andre løsninger der den er tatt i bruk. Frp-leder Sylvi Listhaug mener Stortinget må gripe inn fordi helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) har uttalt at det ikke er aktuelt å skrote journalsystemet som har skapt store problemer på St. Olavs hospital og i flere kommuner.

NRK - 03 okt 22 kl. 08:12

Britiske medier: Truss vil skrote planer om skattelette

Den britiske statsministeren Liz Truss skal ifølge flere britiske aviser skrote planer om skattelette. Etter planen skulle regjeringen kutte skatten for de som tjener over 1.800.

NRK - 28 apr 23 kl. 14:46

Listhaug vil skrote handelsavtalen med Kina

– Men vi må gjøre oss mindre avhengig av Kina og andre udemokratiske regimer når det gjelder viktige råvarer til industriproduksjon, smittevernutstyr og medisiner for å nevne noe, forteller Listhaug fra talerstolen på Frps landsmøte. –Første bud er å skrote arbeidet med en handelsavtale med Kina. Norge skal stå på rett side i historien – og det er ikke på samme side som diktaturer, fortsetter hun.

VG - 10 maj 23 kl. 13:50

Uheldig å skrote fraværsgrensen

Den videregående skolen trenger tydelige regler om fravær. Det er lite heldig at Arbeiderpartiet vil skrote et krav til elevene som i all hovedsak fungerer godt..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

CNN: Pelosi har sagt til Biden at han ikke kan slå Trump

Demokratenes tidligere leder i Representantenes hus, Nancy Pelosi, skal i et privat møte, ha sagt til president Joe Biden at målingene viser at han ikke kan slå Donald Trump, sier kilder til CNN. Pelosi skal også ha sagt at Biden kan ødelegge Demokratenes sjanse for flertall i Huset ved valget i november. – Biden svarte med å gå imot Pelosi og si at han hadde sett målinger som viste at han kan vinne, sier en kilde om samtalen de to toppolitikerne hadde nylig.

NRK - 1 time siden

Landsmøtedeltakere går med ørebandasje til støtte for Trump

Ørebandasje er blitt symbolsk mote på Republikanernes landsmøte, der noen deltakere med antatt friske ører har bandasjert dem i sympati med Donald Trump. Mens Trump har bandasjert det høyre øret fordi han ble skadet i lørdagens attentat, velger noen landsmøtedelegater å bandasjere seg som en støtteerklæring til presidentkandidaten. Det var riktignok ikke veldig mange som kom med bandasje på høyre øre på møtets tredje dag, men de var mange nok til å bli lagt merke til.

NRK - 2 timer siden

Korrupsjonsdømt senator avviser at han vil trekke seg

Den demokratiske senatoren Bob Menendez avviser medieoppslag om at han vil trekke seg etter at han ble kjent skyldig i korrupsjon. Onsdag meldte NBC News at to personer med kjennskap til saken sier Menendez har informert noen av støttespillerne sine om at han akter å trekke seg. Menendez hevder det ikke er noe hold i påstandene og sier det fremstår som et forsøk på å tvinge ham til å uttale seg.

NRK - 2 timer siden

Klimaaktivist dømt til fengselsstraff i Tyskland

En tysk domstol har dømt en klimaaktivist til 16 måneders fengsel etter flere aksjoner der det er brukt maling og veier er sperret. Den 32 år gamle kvinnen, som tilhører klimagruppen Siste generasjon (Letzte Generation) ble dømt for skadeverk og for å ha hindret politiet, sier en talsperson for domstolen i Tiergarten i Berlin. Kvinnen er tidligere bøtelagt i Hamburg og Berling for lignende forhold.

NRK - 3 timer siden

Mange unge mener det er greit å bruke anabole steroider

I en fersk studie fra Antidoping Norge svarer 18 prosent av unge mellom 13 og 19 år at det er greit å bruke anabole steroider i sammeheng med trening. Blant gutter svarte 26 prosent at det var greit. Det melder TV 2.

NRK - 3 timer siden

Innbruddstrend i Stockholm – bruker syre til å smelte låser

Svensk politi undersøker om en bølge av innbrudd der tyvene bruker syre for å smelte låser, henger sammen med lignende saker andre steder i Europa. Siden 20. mai har politiet registrert 49 saker i den svenske hovedstaden, primært i sentrum, der salpetersyre er brukt til å ødelegge låser, sier talsperson Ola Österling.

NRK - 4 timer siden

Secret Service sjef sier ja til å forklare seg

Direktøren for Secret Service går med på å forklare seg for en komité i Representantenes hus om attentatet mot ekspresident Donald Trump i helgen. Kimberly Cheatle har takket ja til å komme til høringen, som skal holdes 22. juli, opplyser komiteen.

NRK - 4 timer siden

Nasa dropper månerobot

Etter forsinkelser og budsjettsprekk kutter Nasa en robot som skulle lete etter vann ved månens sørpol. Den har allerede kostet 450 milliarder dollar å utvikle. – Slike beslutninger er aldri lette å ta.

NRK - 5 timer siden

Korrupsjonsdømt senator sier han vil trekke seg

Den demokratiske senatoren Bob Menendez sier han vil trekke seg etter at han ble kjent skyldig i korrupsjon, sier kilder til NBC. Presset mot senatoren fra New Jersey har økt etter at han tirsdag ble funnet skyldig i 16 tiltalepunkter, inkludert bestikkelser. Både senatsleder Chuck Schumer og den andre New Jersey-senatoren Cory Booker har bedt Menendez trekke seg.

NRK - 5 timer siden

Schumer skal ha bedt Biden trekke seg

Toppdemokraten Chuck Schumer skal ha bedt president Joe Biden om å trekke seg i et møte lørdag, melder ABC News. Schumer skal ha sagt til Biden at det er bedre for landet og det demokratiske partiet om han trekker sitt kandidatur, ifølge Reuters..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com