NRK > Nyheter

Søndag, 13 Juni, 10:56

NRK - 07 mai 21 kl. 18:54

Vil samarbeide om migrasjon

USAs visepresident Kamala Harris og Mexicos president Andres Manuel Lopez Obrador lovet fredag ​​å samarbeide om å løse problemet med ulovlig migrasjon til USA. Under det virtuelle møtet fra kontoret sitt i Washington sa Harris blant annet at de to landene burde samarbeide om å hjelpe El Salvador, Guatemala og Honduras med å forbedre leveforholdene i landene, og overtale flere migranter til å bli hjemme, melder NTB..
Les mer på NRK


Les mer om:
USAs, Kamala Harris, Mexicos, Andres Manuel Lopez Obrador, USA, Washington, Harris, El Salvador, Honduras, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Vil, samarbeideom , migrasjon
NRK - 08 april 21 kl. 18:22

Israel vil ikke samarbeide

Regjeringen i Israel vil ikke samarbeide med Den internasjonale straffedomstolen, som skal granske mulige krigsforbrytelser i de palestinske områdene. I en uttalelse sier regjeringen at Haag-domstolen ikke har myndighet til å etterforske Israel..

NRK - 20 mai 21 kl. 01:01

Blinken sier USA vil samarbeide

USAs utenriksminister Antony Blinken oppfordret i møte med sin russiske kollega Sergej Lavrov i Reykjavik landene til å samarbeide om å gjøre verden tryggere. Blinken advarte derimot om at Washington vil svare på det han omtaler som «aggressive handlinger» fra Russland..

NRK - 07 juni 21 kl. 08:03

Vil samarbeide om ren skipsfart

Den norske gjødselgiganten Yara vil samarbeide med råvareselskapet Trafigura om å levere klimavennlig drivstoff til skipsfarten. De to selskapene har signert en intensjonsavtale om å produsere amoniakk uten klimagassutslipp. Dette kan gjøres ved bruk av strøm fra fornybare energikilder eller gass med karbonfangst og -lagring.

NRK - 08 juni 21 kl. 04:13

Harris vil samarbeide med Guatemala

USAs visepresident Kamala Harris sier USA ønsker å samarbeide med Guatemala om å ta tak i de underliggende årsakene som fører til migrasjonen ut av landet. Harris, som er på sin første utenlandstur som visepresident, møtte Guatemalas president Alejandro Giammattei i Guatemala by mandag.

NRK - 14 april 21 kl. 19:03

Åpner for å samarbeide med SNP

I Skottland åpner partiet De skotske grønne for å samarbeide med Det skotske nasjonalistpartiet SNP, hvis partiet ikke får flertall på egen hånd etter valget i mai. SNP og de grønne er enige om at Skottland bør løsrive seg fra den britiske unionen..

Aftenposten - 19 april 21 kl. 15:57

Lysbakken har listen klar: Dette må Sp og Ap godta hvis de skal samarbeide med SV

– Jeg har noen klare meninger om hva andre partier må belage seg å være med på hvis de skal samarbeide med SV, sier….

NRK - 24 april 21 kl. 22:35

Obrador skal i møte med Harris

Mexicos president Andrés Manuel López Obrador skal i mai møte USAs visepresident Kamala Harris for å diskutere migrasjon. Det skal også handle om håndtering av pandemien. Møte vil finne sted 7.

NRK - 23 feb. 21 kl. 08:30

156 migranter satt fri i Libya

Myndighetene i Libya sier at de nylig stormet et hus brukt som et hemmelig fengsel for menneskehandlere. Minst 156 afrikanske migranter ble sluppet fri, blant dem minst 15 kvinner og fem barn. Libya er en gjennomfartsåre for migrasjon til Europa..

NRK - 21 mars 21 kl. 06:26

Flere land samler seg om migrasjon

Fem søreuropeiske land oppfordrer til solidaritet fra øvrige EU-land i arbeidet med å dele migrasjonsbyrden. Det er Hellas, Kypros, Italia, Malta og Spania som står bak en uttalelse der de ber om at de øvrige EU-landene tilstrekkelige forsikringer overfor medlemslandene i frontlinjen..

NRK - 12 april 21 kl. 13:34

34 migranter døde i forlis

34 mennesker er funnet druknet etter at båten de satt i, forliste utenfor kysten av Djibouti, opplyser Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM). Det er den andre ulykken av denne typen på litt over en måned, opplyser FN-organisasjonen..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Håpefull Putin foran Biden-møte

Russlands president Vladimir Putin skal møte USAs president Joe Biden førstkommende onsdag. Putin sier at målet er å gjenoppbygge landenes forhold, samt å «etablere direkte dialog». Han håper også å skape «funksjonelle mekanismer i områder som representerer felles interesser».

NRK - 30 minutter siden

19 nye smittede i Oslo

I løpet av det siste døgnet er det registrert 19 nye tilfeller av covid-19 i hovedstaden. Det er 32 under snittet de sju foregående dagene. Forrige søndag ble det meldt om 45 nye smittetilfeller i Oslo..

NRK - 30 minutter siden

Skjermstøy hjelper dyslektikere

Med rett nivå av støy på skjermen øker både leseforståelsen og hukommelsen for barn med lese- og skrivevansker, viser en ny studie fra Høgskulen på Vestlandet. Mekanismen som gjør at støy på skjerm eller i lydopptak bedrer hukommelse og forståelse, kalles stokastisk resonans og forsterker et ellers svakt signal. – Potensialet er enormt.

NRK - 1 time siden

Eriksen: – Jeg har det fint

Den danske fotballspilleren Christian Eriksen (29), som lørdag falt om på banen under EM-kampen mellom Danmark og Finland, har sendt en beskjed til sine lagkamerater i Italia. Eriksen, som spiller for Inter Milan i Serie A, sendte en beskjed fra sykesengen i lagkameratenes gruppechat i appen Whatsapp. Det opplyser Inters klubbdirektør Giuseppe Marotta, ifølge danske DR.

NRK - 1 time siden

Eriksen med beskjed fra sykehuset

Den danske fotballspilleren Christian Eriksen (29), som lørdag falt om på banen under EM-kampen mellom Danmark og Finland, har sendt en beskjed til sine lagkamerater i Italia. Eriksen, som spiller for Inter Milan i Serie A, sendte en beskjed fra sykesengen i lagkameratenes gruppechat i appen Whatsapp. Det opplyser Inters klubbdirektør Giuseppe Marotta, ifølge danske DR.

NRK - 1 time siden

Frykt for smittebølge i Afrika

Det er nå frykt for en tredje smittebølge over det afrikanske kontinentet. Vaksineleveranser til Afrika har nylig nær stoppet opp, og kontinentet lider av det som Verdens helseorganisasjon (WHO) omtaler som alvorlig vaksinemangel. Afrika har kun distribuert 31 millioner vaksiner til befolkningen på totalt 1,3 milliarder.

NRK - 3 timer siden

12 døde i gasseksplosjon i Kina

Et markedsområde i den kinesiske byen Shiyan ble søndag rammet av en større gasseksplosjon. En bygning kollapset som følge av eksplosjonen. Minst 12 personer mistet livet og 37 personer er alvorlig skadd, ifølge nyhetsbyrået DPA..

NRK - 1 time siden

To til sykehus etter utforkjøring

To personer er skadd etter at en bil kjørte i grøfta på Hortemo like vest for Kristiansand. Bilen nektet å stanse i politikontroll, og politiet kjørte etter bilen. Skadeomfanget på de to er ukjent, og de er kjørt til sykehus i Kristiansand.

NRK - 1 time siden

To skadd i utforkjøring

To personer er skadd etter at en bil kjørte i grøfta i Hortemo like vest for Kristiansand. Bilen nektet å stanse i politikontroll, og politiet kjørte etter bilen. Skadeomfanget er ukjent, og Spesialenheten er koblet inn..

NRK - 1 time siden

Økt bruk av sosiale medier

Bruken av sosiale medier er blitt forsterket under pandemien, viser nye studier. Unge personer har delt mer om seg selv på nett det siste året, noe som er en uheldig utvikling, mener forsker Petter Bae Brandtzæg ved Universitetet i Oslo (UiO). – Alle er i samme båt nå.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt