NRK > Nyheter

Tirsdag, 18 Mai, 23:12

NRK - 03 feb. 21 kl. 17:05

Vil oppløse demokratifond

Ugandas mangeårige president Yoweri Museveni krever oppløsning av et demokratifond som støttes av Norge og flere andre europeiske land. Fondet skulle støtte grupper i Uganda som arbeidet blant annet for å fremme menneskerettigheter..
Les mer på NRK


Les mer om:
Yoweri Museveni, Norge, Uganda

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Vil, oppløse, demokratifond
NRK - 15 mai 21 kl. 01:41

Malis regjering er oppløst

Malis overgangsregjering er oppløst, opplyser presidentens kontor, uten å oppgi noen begrunnelse. Presidentkontorets generalsekretær Kalilou Doumbia kom med kunngjøringen i en fjernsynssendt tale fredag kveld. Han ga ingen begrunnelse for beslutningen om å oppløse overgangsregjeringen.

NRK - 15 feb. 21 kl. 08:37

Fleire får grunnleggande opplæring

8 000 vaksne skal få opplæring i grunnleggande ferdigheiter. Regjeringa bruker 166 millionar kroner for at vaksne i heile landet skal få tilpassa opplæring i grunnleggande ferdigheiter i lesing, skriving, rekning, munnleg, IKT og norsk eller samisk..

NRK - 29 jan. 21 kl. 07:05

Betjenter må «smittevaske» celler

Norsk fengsel- og friomsorgsforbund (NFF) vil ha slutt på «ufaglært vask» av celler. De tar til ordet for bedre opplæring, eller eventuelt egne renholdere. Kriminalomsorgsdirektoratet lover å gi opplæring, men ingen egne ansatte for renhold..

NRK - 22 jan. 21 kl. 15:42

Britisk bryllup oppløst av politi

En bryllupsfest med 400 gjester ble oppdaget og oppløst av politi i London i går kveld. Festen ble arrangert på en skole der rektor døde av covid-19 i fjor. Reglene under pandemien begrenser tallet på bryllupsgjester til seks, melder nyhetsbyrået AP..

Aftenposten - 26 jan. 21 kl. 16:51

Anbefaler utdanningsministeren å avlyse eksamen. Vet ikke om alle har fått god nok opplæring.

– I dette skoleåret kan vi ikke være sikre på at alle elever har fått den opplæringen de har rett på..

Aftenposten - 05 feb. 21 kl. 09:21

Oppløftende historie om umulig kjærlighet

Det krever usedvanlig talent å forvandle en dyster kjærlighetshistorie til noe oppløftende..

NRK - 05 mars 21 kl. 06:48

Mener Tromsø bryter opplæringsloven

Tromsø kommune bryter opplæringsloven ved å ikke ansette nok lærere, mener Utdanningsforbundet. I dag mangler kommunen 11,5 stillinger. Direktør ved avdeling for oppvekst, utdanning og kultur, Kari Henriksen, sier det skal ansettes flere lærere..

NRK - 20 april 21 kl. 14:12

Regjering og parlamentet oppløst

Hæren i Tsjad sier at regjeringen og parlamentet er oppløst. Et militært råd tar midlertidig over etter at presidenten døde. Hæren lover at det skal gjennomføres demokratiske valg etter overgangsperioden på 18 måneder, melder AFP..

NRK - 28 april 21 kl. 21:00

Moldova oppløste parlamentet

Moldovas president Maia Sandu kunngjorde onsdag at landet har oppløst parlamentet og at det blir nytt valg 11. juli. Etter at prorussiske Igor Dodon og hans sosialistiske parti tapte presidentvalget i november, har det vært demonstrasjoner hvor folk oppfordrer regjeringen til å trekke seg.

NRK - 09 mai 21 kl. 00:58

Oppløste gatefest i Kristiansand

Politiet i Kristiansand har oppløst en stor ansamling av ungdommer i sentrum av byen. De spiller høy musikk og har ikke overholdt smittevernet, skriver politiet i Agder på Twitter..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Tix videre til Eurovision-finalen

Andreas Haukeland, alias Tix, gikk videre til lørdagens finale i Eurovision Song Contest. Det ble klart etter den første semifinalen tirsdag kveld. Til sammen 16 nasjoner kjempet om ti finaleplasser.

NRK - 30 minutter siden

Smitteutbrudd på internatskole

Alle elevene ved Kongshaug Musikkgymnas på Lepsøy sør for Bergen er satt i karantene etter tre bekreftede smittetilfeller. I alt er det 129 elever ved skolen, som eies av Misjonssambandet og har elever fra hele landet..

NRK - 1 time siden

Vil evakuere afghanske allierte

Amerikanske lovgivere ber om evakuerinng av tusenvis av deres Afghanske allierte tirsdag. De frykter at Taliban vil gå etter deres allierte når USA trekker ut sine siste soldater av landet i september, og er redd det vil bli et blodbad, skriver AFP..

NRK - 45 minutter siden

Klimaendringene gir varmere Spania

Gjennomsnittstemperaturen i Spania har steget med 1,3 grader i løpet av de siste 60 årene, skriver El Pais. Ifølge værtjenesten Aemet var 2017 og 2020 de to varmeste årene som er målt siden målingene begynte på 1960-tallet..

NRK - 1 time siden

Frankrike foreslår resolusjon

Frankrike har lagt frem et forslag til en felles resolusjon om krigen mellom Israel og Hamas på Gazastripen på møtet i sikkerhetsrådet tirsdag, ifølge Reuters. Frankrike, Egypt og Jordan har også kommet til enighet om å lansere et humanitært initiativ i Gaza..

NRK - 1 time siden

19 nye smittetilfeller i Porsgrunn

Det er påvist 19 nye smittetilfeller i Porsgrunn siste døgn. Kommunen mener det må tas høyde for en ny runde med stigende smittetall. Kommunen skriver at de ikke er overrasket over smitteøkningen..

NRK - 1 time siden

Opphever lokal forskrift

Den lokale forskriften i Lindesnes kommune oppheves fra i morgen. Fra da av er det de nasjonale anbefalingene og reglene som gjelder. Det har vært synkende smittetall i kommunen siden den lokale forskriften ble iverksatt..

NRK - 1 time siden

Ingrid Moe Wold legger opp

Landslagsspiller Ingrid Moe Wold skriver på Instagram at hun legger opp etter denne sesongen. I innlegget takker hun alle som har hjulpet henne igjennom hennes karriere..

NRK - 1 time siden

Foreslår våpenhvile fra torsdag

Egypt har foreslått en våpenhvile mellom Hamas og Israel som skal tre i kraft torsdag, melder den israelske kringkasteren N12. Ifølge kringkasterens palestinske kilder har Hamas gått med på forslaget om en våpenhvile fra torsdag klokka 6. Israel har ikke svart, melder Times of Israel tirsdag kveld..

NRK - 2 timer siden

Varsler intensiv natt med angrep

Det israelske forsvaret forbereder seg på en «intensiv natt» med luftangrep natt til onsdag, sier talsperson for IDF Hidai Zilberman til The Jerusalem Post. Zilberman forteller at de planlegger å treffe flere av Hamas sine underjordiske tunneler på Gazastripen..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt