NRK > Nyheter

Friday, 22 October, 18:13

NRK - 16 jun 21 kl. 11:07

Vil la soldater drikke alkohol

Vernepliktige soldater har ikke lov til å nyte alkohol på militært område. Nå vil Tillitsvalgtordningen (TVO) endre denne loven. I dag er det kun befal og ansatte som kan nyte alkohol innenfor leirgjerdet. Nå vil de tillitsvalgte gjøre det slik at også vernepliktige soldater kan få samme mulighet. – Det er mye snakk om alkohol blant soldatene.
Les mer på NRK


Les mer om:
Tillitsvalgtordningen, TVO, Einar Hjelle Løkling, Garnisonen, Sør-Varanger, GSV

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Villa , soldater, drikke, alkohol
Klartale - 12 okt 21 kl. 13:15

Slik påvirker statsbudsjettet din lommebok

Tirsdag la regjeringen fram statsbudsjettet for 2022. I forslaget vil de bruke 322,4 milliarder kroner av det Norge har tjent på oljen. Det er 84,4 milliarder kroner mindre enn i år.

Klartale - 08 jun 21 kl. 05:55

Forbud mot å drikke alkohol

Tyske soldater i Afghanistan har fått et forbud mot å drikke øl. Det er lederen for de tyske styrkene som har gitt forbudet..

NRK - 14 maj 21 kl. 19:05

Høyre vil ha sterkøl i butikk

Høyres landsmøte går inn for å tillate salg av drikke med alkoholinnhold opp til 8 prosent i dagligvarebutikker. Det ble klart da saken kom opp til votering fredag. Det var i forkant lagt inn en dissens på det nye programpunktet, men landsmøtet endte opp med å støtte innstillingen fra flertallet i programkomiteen.

NRK - 07 jun 21 kl. 15:02

Soldater må kvitte seg med ølbokser

Etter at tyske soldater i Afghanistan fikk forbud mot å drikke opp den daglige ølrasjonen sin, må det tyske forsvaret finne ut hva de skal gjøre med ølet. Det dreier seg om nesten 22.600 liter alkohol, deriblant nesten 60.

Aftenposten - 20 aug 21 kl. 07:00

Hvor usunt er egentlig alkohol, undrer leser? Ikke drikk mer enn dette i løpet av en uke, råder ekspert.

Man hører ofte at det kan være sunt å drikke litt alkohol. Men stemmer det?.

E24 - 28 jun 21 kl. 13:13

Norge fortsatt dyrest på alkohol og tobakk i Europa

Prisene på alkohol og tobakk i Norge ligger 120 prosent over det europeiske snittet. Ingen andre land i Europa har dyrere alkohol og tobakk enn Norge..

NRK - 17 aug 21 kl. 18:04

Amerikanske soldater i Kabul

3.500 amerikanske soldater er på plass på flyplassen i Kabul, og amerikanske militære er i kontakt med Taliban om evakueringen. Om noen dager vil det være 6.

NRK - 17 aug 21 kl. 18:04

3500 amerikanske soldater i Kabul

3500 amerikanske soldater er på plass på flyplassen i Kabul, og amerikanske militære er i kontakt med Taliban om evakueringen. Om noen dager vil det være 6000 amerikanske soldater på flyplassen. Ni store C-17-fly har landet med soldater og utstyr siden mandag, og sju har tatt av igjen med over 700 amerikanske og afghanske statsborgere.

NRK - 26 jun 21 kl. 03:10

Seks soldater drept i Mali

Seks maliske soldater ble drept i et angrep, da opprørere angrep en militærbase i byen Boni fredag. Tidligere ble 15 FN-soldater såret da en bilbombe gikk av lenger nord i landet. Ti maliske soldater ble drept i et lignende bakholdsangrep mot den samme landsbyen i februar..

NRK - 24 aug 21 kl. 15:20

Nato-soldater paraderte i Ukraina

Soldater fra en rekke Nato-land var med på paraden i Ukrainas hovedstad Kiev under landets uavhengighetsdag. I tillegg til over 5000 ukrainske soldater, marsjerte også soldater fra USA, Canada og Storbritannia forbi president Volodymyr Zelenskij. Ukraina markerte tirsdag at det er 30 år siden landet ble selvstendig fra Sovjetunionen..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

I sjokk etter skyteulykke

– Der er ingen ord som kan forklare sjokket og sorga over den tragiske ulukka som tok livet at Halyna Hutchins, skriv Alec Baldwin på Twitter. Han skriv vidare at han samarbeider med politiet og har kontakt med familien til den avdøde filmfotografen. Baldwin fyrte av skotet som drap Hutchins under innspeling av filmen «Rust» i New Mexico i USA..

NRK - 30 minutter siden

Ingen endring i Taiwan-politikken

Det er ingen endring i USA sin Taiwan-politikk, seier Det kvite hus etter at president Joe Biden lova å forsvare øya mot kinesiske angrep. Det kvite hus seier at det held fram å følgje Taiwan Relations Act frå 1979, der Kongressen krevja at USA skulle skaffe øya våpen som kan bli brukt i sjølvforsvar. Men den var også tvitydig om USA ville gripe inn militært..

NRK - 45 minutter siden

Munch-museet offisielt opna

Fredag ettermiddag vart det nye Munch-museet i Bjørvika i Oslo offisielt opna av kong Harald og dronning Sonja. Også kronprinsparet, statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) og utanriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) var blant dei mange som var til stades under opninga. I talen sin sa kong Harald at Edvard Munch er eit felleseige, og at kunsten hans tilhøyrer oss alle, ikkje berre Noreg.

NRK - 1 time siden

Piloter søker jobb

Flyselskapet Norse Atlantic Airways har fått mange søknader fra piloter som vil jobbe for selskapet som har hovedkontor i Arendal. Over 2300 piloter har søkt til stillinger i Oslo og London, skriver E24. Planen er at selskapet skal fly mellom Europa og USA neste år..

NRK - 45 minutter siden

Gravemaskin veltet i Eidsvoll

En person er kjørt til sykehus med ambulanse etter at en gravemaskin veltet på en privat eiendom i Doknesgutua. Politiet skriver på Twitter at føreren fremstår som alvorlig skadd..

NRK - 1 time siden

Sikta for drap på kona

Eigedomsarvingen Robert Durst (78), kjent frå HBO-dokumentaren «The Jinx», er sikta for å ha drepe kona si. Han vart nyleg dømd til livstid for eit anna drap. Drapssiktinga vart levert inn til ein domstol i Lewisboro i New York tysdag, stadfestar styresmaktene fredag.

NRK - 1 time siden

16 omkom i brann

Minst 16 menneske mista livet og ein er sakna i Russland etter at det byrja å brenne i ein fabrikk som produserte sprengstoff. Det vart først meldt 15 omkomne, men den eine tilsette som vart lagt inn på sjukehus, døde seinare av brannskadane..

NRK - 1 time siden

Norske studentar jobbar mykje

SSB tala frå undersøkinga Eurostudent viser at studentar i Noreg har i gjennomsnitt 19.000 kroner å rutte med i 2019. Betalt arbeid og jobbinntekter utgjer 53 prosent av dette.

NRK - 1 time siden

Pågriping i Mortensrud-saka

Oslo Politidistrikt har etter to veker med etterforsking arrestert ein mann som er sikta for medverknad til drapet på Hamse Hashi Adan, skriv dei i ei pressemelding..

NRK - 2 timer siden

Ikkje kontakt mellom partane

Partane som meklar for å finne ei løysing på kulturstreiken, har enno ikkje sett seg ved forhandlingsbordet igjen. LO Stats forhandlingsleiar og nestleiar Lise Olsen stadfestar til NTB at det ikkje har vore noko kontakt mellom partane. LO og Spekter møtte heller ikkje kvarandre på torsdag, etter at forhandlingane onsdag ikkje førte fram.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt