NRK > Nyheter

Saturday, 25 September, 10:39

NRK - 15 maj 21 kl. 09:32

Vil la kommunene bestemme selv

I dag foreslår distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland (H) at kommunene selv kan råde over søndagsåpne butikker. Hun mener det vil gagne både kommunene og statsforvalteren og at kommunene selv kjenner forholdene best, og derfor bør bestemme om det skal være flere butikker åpne på søndager. Ordfører i Vågan, Frank Johnsen, er ikke enig. – I utgangspunktet ønsker vi ikke flere søndagsåpne butikker..
Les mer på NRK


Les mer om:
Linda Hofstad Helleland, Vågan, Johnsen

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Villa , kommunene, bestemme, selv
NRK - 19 maj 21 kl. 21:15

Håper på lettelser i Viken

Ni Viken-kommuner har i kveld hatt møte med Statsforvalteren. Nordre Follo-ordfører Hanne Opdan sier til Østlandets Blad at hun synes dagens tiltaksnivå er strengt, og at hun håper på lettelser fra fredag. De ni kommunene er i dag underlagt 5B-tiltak, som blant annet innebærer skjenkestopp, stengte treningssentre og strenge begrensninger på arrangementer og breddeidrett.

NRK - 18 maj 21 kl. 17:21

Møte med statsforvalter i Viken

De strenge tiltakene i flere Viken-kommuner går ut fredag. Onsdag skal berørte kommuner i møte med Statsforvalteren om mulig videreføring av tiltakene. Ni Viken-kommuner er nå underlagt såkalte 5B-tiltak, som innebærer skjenkestopp, stengte treningssentre og strenge begrensninger på arrangementer og breddeidrett.

NRK - 10 jun 21 kl. 13:31

Vaksinerer utenlandsstudenter

Flere av de større kommunene har begynt å kalle inn studenter som skal til utlandet til høsten. FHI oppfordrer alle kommunene til å finne løsninger. FHI sier at de som skal studere eller gå på skolen i utlandet, er ikke prioritert foran andre.

NRK - 09 aug 21 kl. 16:06

Driller skoler før grønn skolestart

I et brev sendt til norske kommuner mandag, redegjør Helsedirektoratet for hvilke regler de anbefaler til skolestart og hvordan et testregime skal gjennomføres. – Ved skolestart anbefales det at skoler og barnehager åpner på grønt nivå, men kommunene må selv vurdere egen smittesituasjon ved utbrudd om dette er forsvarlig, heter det i brevet. Direktoratet ber skolene opprettholde god håndhygiene og unngå håndhilsning og klemming.

VG - 06 aug 21 kl. 13:42

FHI: Kommunene bør sette dose to så raskt som mulig

Nå er det fritt frem for kommunene å bestemme når du skal få dose to. Det kan føre til at flere får andre dose dobbelt så raskt..

NRK - 08 maj 21 kl. 22:27

Ny smittetopp i Porsgrunn

I Porsgrunn er det registrert 30 nye covid-19-tilfeller det siste døgnet. Det er 17 flere enn dagen før. Aldri før har det vært registrert så mange nye tilfeller i kommunen på ett døgn.

NRK - 14 maj 21 kl. 19:31

Bestemmer vaksinerekkefølge

Etter at gruppene 18–24 og 40–44 år er vaksinerte, er det gruppen 25–39 års tur. Her vil kommunene selv få bestemme hvem som får vaksinene først. – I den aldersgruppen er det opp til kommunen.

NRK - 25 feb 21 kl. 08:51

136,6 millioner til kommunene

Regjeringspartiene og FrP er blitt enige om å bevilge totalt en milliard kroner i næringsstøtte via kommunene i Norge. For kommunene i Vestland fylke betyr dette 136,6 millioner til å redde jobber og bedrifter som sliter som følge av koronapandemien..

NRK - 16 mar 21 kl. 17:39

Strengere tiltak på Haugalandet

Regjeringen innfører strenge regionale tiltak for sju nye kommuner på Haugalandet, skiver de i en pressemelding. Kommunene som får et særlig høyt tiltaksnivå (nivå A) er Bokn, Haugesund, Karmøy, Sveio, Tysvær, Utsira og Vindafjord. Kommunene har høy smitte og vedtaket fra regjeringen kommer etter ønske fra kommunene, og anbefaling fra statsforvalteren, Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet.

NRK - 14 apr 21 kl. 14:20

Sykepleierforbundet uenig

Leder Lill Sverresdatter Larsen i Sykepleierforbundet mener koronakommisjonens dom over kommunenes beredskap er en feil. Hun påpeker at kommunene kun fikk ti prosent av smittevernsutstyret, til tross for at de fleste døde i kommune, på sykehjem. – Det er vanskelig å skyve kritikken over på kommunene når samtidig kommunene ikke ble rustet med rammer eller ressurser til å håndtere situasjonen, sier Larsen til NRK..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

Lysbakken talte til landsstyret

Partileder Audun Lysbakken innledet på SVs landsstyremøte lørdag formiddag klokken 10.00..

NRK - 15 minutter siden

Lysbakken: – Vi har nådd målet

I sin tale til SVs landsstyremøte sier Audun Lysbakken at partiet har nådd det målet som er viktigst, nemlig et flertall som er avhengig av SV. – Vi kommer til å være en maktfaktor. Vårt løfte til folk, til alle som stemte for forandring, vi skal bruke den makten til å levere forandring som Norge trenger.

NRK - 15 minutter siden

80 kinesiske asylsøkere i Norge

I løpet av de siste ukene har det kommet 80 kinesiske asylsøkere til det nasjonale mottakssenteret i Råde. De oppgir at de er uigurer, som ifølge menneskerettighetsgrupper forfølges i Kina. Asylsøkerne har reist til Norge fra Tyrkia, der de sier de ikke føler seg trygge..

NRK - 45 minutter siden

Bolsonaros sønn koronasmittet

Sønnen til Brasils president Jair Bolsonaro er smittet av koronaviruset. 37 år gamle Eduardo Bolsonaro, som er medlem av nasjonalforsamlingen, mener det er et argument mot vaksinepass, siden han har fått første dose. President Bolsonaro, som selv har hatt covid-19, var sterkt kritisk til smittevernreglene som gjaldt i FN i New York.

NRK - 45 minutter siden

Lysbakken taler til landsstyret

Partileder Audun Lysbakken innleder på SVs landsstyremøte. Talen kan du se direkte her fra klokken 10.00..

NRK - 1 time siden

Avhører siktet etter knivstikking

Den siktede personen etter knivstikken på kjøpesenteret Amfi Elverum i går kveld vil avhøres i formiddag. Politiet mener at den siktede utførte handlingen alene. Tilstanden til den skadde personen er stabil..

NRK - 1 time siden

Texas-migrantleir tom

Migrantleiren under broen i Del Rio i Texas er nå tom, ifølge lokale myndigheter. 15.000 mennesker, de fleste fra kriserammede Haiti, hadde samlet seg for å for å komme inn i USA.

NRK - 1 time siden

Ingen tatt etter knivstikking

Ingen er så langt pågrepet etter knivstikkingen i Åros i Asker fredag ettermiddag, skriver NTB. En ung mann døde, etter det som skal ha startet som en slåsskamp. Det var flere vitner som så en ung mann løpe fra stedet.

NRK - 1 time siden

Politikere forlanger ny opptelling

I USA viste en omstridt gjennomgang av stemmene i millionbyen Phoenix i Arizona at president Joe Biden vant fylket med litt større margin enn ved første telling. Til tross for resultatet har republikanske politikere i blant annet Texas, Pennsylvania, Michigan og Wisconsin tatt til orde for en ny opptelling, snart ett år etter valget i fjor. Et flertall av republikanske velgere i USA mener Donald Trump tapte valget på grunn av fusk, men dette er ikke bevist..

NRK - 2 timer siden

Advokater med støtte til Ropstad

Kjell Ingolf Ropstad trakk seg som KrF-leder og statsråd etter sakene om pendlerbolig og skattesnusk. Flere erfarne skatteadvokater sår nå tvil om at Ropstad må betale skatt for gratis pendlerbolig. De mener Skatteetaten feiltolker loven..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt