NRK > Nyheter

Tirsdag, 11 Mai, 12:29

NRK - 04 mai 21 kl. 14:18

Vil kompensere Nordsjø-pionerne

Stortinget vil nedsette en kommisjon som skal utarbeide en kompensasjonsordning for pionerarbeiderne i Nordsjøen med senskader. Det ble klart etter et møte i Arbeids- og sosialkomiteen i dag. Arbeidet med en slik ordning skal være ferdig innen utgangen av 2022, sier komiteleder Erlend Wiborg..
Les mer på NRK


Les mer om:
Nordsjøen, Arbeids, Erlend Wiborg, Nordsjø

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Vil, kompensere, Nordsjø-pionerne
NRK - 07 mai 21 kl. 09:07

10 millioner til filmer

Regjeringen vil gi 10 millioner til filmer som ble rammet av pandemien. – Dette er 10 millioner kroner i friske midler for å hjelpe filmprodusenter som har blitt rammet særlig hardt av stengte kinoer og redusert kapasitet under pandemien, sier kultur- og likestillingsminister Abid Raja i en pressemelding. Kompensasjonsordningen vil bli administrert av Norsk filminstitutt (NFI), og filmprodusenter kan nå søke om midler for filmer som var i distribusjon i perioden 13.

NRK - 24 april 21 kl. 10:31

Venstre vil skrote taxfreeordninga

Venstres landsmøte har vedteke at dei vil avvikle taxfreesal på flyplassane. Partiet vil heller kompensere Avinor og private flyplassar for inntektstapet gjennom å gje dei tilskot over statsbudsjettet. Partiet har også vedteke å bremse auken i klimafiendtleg flytransport ved å seie nei til fleire rullebaner på Gardermoen og Flesland..

NRK - 14 april 21 kl. 20:30

Bekymret for konsekvensene for barn

For mange barn og unge vil følgene av pandemien følge dem gjennom livet, frykter koronakommisjonen. Barneombudet mener regjeringen må følge opp. Barn og unge bærer en stor byrde, understreket kommisjonsleder Stener Kvinnsland da han la fram kommisjonens rapport.

E24 - 26 feb. 21 kl. 08:54

– Pinlig behandling av nordsjødykkerne

Rødts Mímir Kristjánsson mener Statens behandling av de utenlandske nordsjødykkerne er smålig. Nå vil han ha saken opp på Stortinget..

NRK - 03 mai 21 kl. 12:29

Gransker oljeutslipp i Nordsjøen

Petroleumstilsynet vil granske utslipp av olje til sjøen fra Gullfaks C i Nordsjøen 26. april. Utslippet skjedde i forbindelse med oppstart av Tordisfeltet.

VG - 29 mars 21 kl. 17:21

Bedriftene kan få dekket hele summen i tapte varelagre

Butikker og restauranter har tapt store summer fordi de må kaste varelagrene sine etter skjenkestopp og nedstenginger. Regjeringen vil nå kompensere dem for hele tapet..

E24 - 29 mars 21 kl. 17:29

Bedriftene kan få dekket hele summen i tapte varelagre

Butikker og restauranter har tapt store summer fordi de må kaste varelagrene sine etter skjenkestopp og nedstenginger. Regjeringen vil nå kompensere dem for hele tapet..

Aftenposten - 13 april 21 kl. 14:11

Milliontap for håndballklubben: - En stor skuffelse

Styreleder Per Gjerde i Molde HK Elite er kritisk til at Regjeringen ikke vil kompensere tapte inntekter når klubbene….

NRK - 26 april 21 kl. 17:01

Kompensasjon til målselvbedrifter

Målselv er tildelt 981.000 kroner for å kompensere lokale virksomheter som har falt utenfor de generelle kompensasjonsordningene. Kommunen vil prioritere ovemattings- og serveringsbedrifter, vinterdestinasjoner og arrangement­ /kulturnæringsforetak..

E24 - 19 feb. 21 kl. 06:16

Norge må forsvare forskjellsbehandling av nordsjødykkere

Norske nordsjødykkere fikk millionkompensasjoner. Irske Patrick Stevens fikk ingenting. Nå må Norge forklare forskjellsbehandlingen for domstolen i Strasbourg..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 3 minutter siden

Film- og serieinsentivene øker

Regjeringen foreslår i revidert nasjonalbudsjett å øke potten i insentivordningen for film- og serieproduksjoner fra 68,6 millioner til 100 millioner kroner. Norsk filminstitutt vil lyse ut midlene i en ny søknadsrunde i 2021, opplyser Kulturdepartementet. I fjor ble hele potten gitt til storfilmen «MIssion: Impossible 8» med Tom Cruise i hovedrollen.

NRK - 10 minutter siden

Palmesus avlyses

Festivalen Palmesus avlyses. Beslutningen er tatt etter at kulturministeren i dag la fram tiltak for kulturlivet i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett..

NRK - 15 minutter siden

Malakoff 2021 avlyst

Malakoff-festivalen på Nordfjordeid vert avlyst i år. Arrangøren har planar om å erstatte festivalen med ein nedskalert versjon. Dei som har kjøpt billett til årets festival får billetten overført til Malakoff 2022..

NRK - 15 minutter siden

Éin ny milliard til kultur

I det reviderte nasjonalbudsjettet foreslår regjeringa å forlenge dei mellombelse koronaordningane ut oktober. For kultursektoren betyr dette 950 millionar kroner i kompensasjon- og stimuleringsordningar..

NRK - 15 minutter siden

Var utestengt fra skolen

Den 19 år gamle gjerningsmannen var elev ved skolen i Kazan, men møtte ikke til avsluttende eksamener i våres og ble derfor utestengt fra skolen i april. Han karakteriseres som en stille og rolig elev, skriver avisa RBK..

NRK - 15 minutter siden

Israel kaller inn reservister

Israels forsvarsminister kaller inn reservister etter det siste døgnets kraftige opptrapping av konflikten mellom Israel og Gazastripen. Forsvarsminister Benny Gantz beordret tirsdag mobilisering av 5.000 reservister som skal bidra til å styrke Israels forsvar sør i landet, het det i en uttalelse fra den israelske hæren..

NRK - 15 minutter siden

Smittesporingsnummer misbrukt

I går ble en innbygger i Moss kommune oppringt av falske smittesporere. Telefonnummeret som var synlig for mottakeren, er det samme som kommunens smittesporingsteam bruker. Innbyggeren ble bedt om å oppgi fødsels- og personnummer.

NRK - 30 minutter siden

45 nye koronasmittede i Bergen

Det siste døgnet er det registrert 45 nye koronasmittede i Bergen. 36 av de smittede er nærkontakter av tidligere kjente smittede. To er importsmitte, fire personer har ukjent smittevei og tre har usikker smittevei.

NRK - 45 minutter siden

Vil innføre avgift på e-sigaretter

Regjeringen foreslår å innføre en avgift på nye nikotinvarer. Avgiften på e-sigaretter vil ligge på rundt 30 prosent av avgiften for vanlige sigaretter, tilsvarende 4,50 kroner per mililiter. E-sigaretter er i dag forbudt i Norge i påvente av regelendringer i EU.

NRK - 45 minutter siden

Tilstanden er kritisk

Tilstanden er kritisk for seks av de sårede barna i Kazan etter skoleskytingen, melder russiske medier..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt