NRK > Nyheter

Saturday, 02 December, 12:52

NRK - 11 maj 23 kl. 11:25

Vil ikke avkriminalisere bruk av narkotika – setter ned nytt utvalg

Tre erfarne jurister får ett år på seg til å finne en løsning på hvordan rusavhengige kan møtes med behandling og ikke straff når de blir tatt med narkotika. Det kommer fram av mandatet til det offentlige utvalget som torsdag ble utnevnt i statsråd. Pensjonert lagmann Hans-Petter Jahre, lagmann Tonje Vang og professor Ørnulf Øyen skal innen mai neste år komme med en avklaring om behovet for lovendringer når det gjelder hvordan man kan følge opp rusavhengige som blir tatt med mindre mengder narkotika til eget bruk. – Det er viktig for meg å slå fast at narkotikabruk er ulovlig, og regjeringen ønsker ikke avkriminalisering av befatning med mindre mengder narkotika til egen bruk, sier justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) til NTB. Høyesterett sa nei til straff Etter tre av
Les mer på NRK


Les mer om:
Hans-Petter Jahre, Tonje Vang, Emilie Enger Mehl, NTB, Etter, Høyesterett, Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet, Stortinget, Sp, Mehl

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Vil, ikke, avkriminalisere, brukav , narkotika, setter, ned, nytt, utvalg
Klartale - 05 jun 23 kl. 06:00

Dette er partienes viktigste saker

11. september 2023 er valgdagen for kommune- og fylkestingsvalget. Der skal det bestemmes hvem som skal styre de ulike kommunestyrene og fylkestingene rundt om i landet.

Klartale - 6 timer siden

Slurver du med refleksen? Da bør du skjerpe deg

Mange bruker faktisk ikke refleks i det hele tatt. Yrkes-sjåfører fortviler. Sju av ti opplever ofte farlige situasjoner i mørket.

NRK - 13 feb 23 kl. 10:49

SMK har ingen planer om Tiktok-regler

Statsministerens kontor (SMK) har ingen planer om å innføre retningslinjer om bruk av sosiale medier i regjeringen, etter justisministerens bruk av Tiktok. – Statsministerens kontor har ikke retningslinjer for bruk av sosiale medier og har heller ingen konkrete planer om å utarbeide dette, skriver kommunikasjonssjef Anne Kristin Hjukse i et svar til Dagbladet. Temaet kommer opp etter at justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) til TV 2 innrømmet at hun hadde Tiktok på tjenestetelefonen i en måneds tid i fjor høst.

Aftenposten - 11 maj 23 kl. 10:47

Vil ikke avkriminalisere bruk av narkotika

Tre erfarne jurister får ett år på seg til å finne en løsning på hvordan rusavhengige kan møtes med behandling og ikke….

NRK - 07 mar 23 kl. 06:01

Tajik seier nei til å endre sexkjøp-lova

Stortingsrepresentant for Ap frå Rogaland, Hadia Tajik vil ikkje vrake sexkjøp-lova, som kriminaliserer sexkjøp. Til Klassekampen seier Tajik at ho meiner dette trass i at Straffelovrådet, oppretta av Solbergregjeringa, vil avkriminalisere sexkjøp. Nestleiar i Høgre sitt kvinneforum, Sandra Bruflot, vil avvikle sexkjøp og meiner fleire kvinner blir utsette for vald og diskriminering på grunn av lova..

NRK - 14 nov 23 kl. 13:29

Polsk venstreparti vil liberalisere abortloven

Det polske venstrepartiet (Lewica), en del av koalisjonen som nå kontrollerer Polens nasjonalforsamling, har lagt fram to lovforslag om å liberalisere abortloven. Polen, der flertallet av befolkningen er katolikker, har i dag en av Europas strengeste abortlover. Det er kun lovlig med abort i tilfeller av seksuelle overgrep, incest eller der svangerskapet truer kvinnens liv og helse.

NRK - 04 aug 23 kl. 15:06

Forbud mot bruk av ild i Tromsø kommune

Brannsjefen i Tromsø kommune innfører forbud mot bruk av ild i hele Tromsø kommune fra fredag, 4. august. Det skriver konstituert brann- og redningssjef i Tromsø kommune, Joakim Pedersen, i en pressemelding.

NRK - 11 sep 23 kl. 04:30

Avinor vurderer solsikkemerke for dem med usynlige utfordringer

Avinor vurderer å ta i bruk solsikkeprogrammet på norske lufthavner. Det lar folk med en usynlig utfordring si fra om det med et enkelt symbol. Bergensavisen skriver at solsikkeprogrammet er i bruk i mange land.

Klartale - 24 nov 23 kl. 06:00

Fire av fem får julegaver de ikke har bruk for

Mens fire av fem får ting de ikke trenger, sier én av tre at de ville blitt glad for veldedige gaver. Det viser en undersøkelse byrået YouGov har gjort for organisasjonen Unicef. Halvparten sier de ofte gir gaver de ikke vet om mottakeren har bruk for.

NRK - 27 apr 23 kl. 08:05

Politiet i Trøndelag tar i bruk elektrosjokkvåpen

Justis- og beredskapsdepartementet besluttet i 2021 at politiet kunne ta i bruk elektrosjokkvåpen. Trøndelag politidistrikt er godt i gang med opplæring av ansatte og starter nå implementeringen av det nye maktmiddelet i distriktet. Det skriver politiet i ei pressemelding.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Reuters: Nye hjelpesendinger på vei til Gazastripen

De første lastebilene med nødhjelp er på vei til Gazastripen siden våpenhvilen i området kollapset, opplyser kilder i Røde Halvmåne. Det er nyhetsbyrået Reuters som har snakket med kildene i hjelpeorganisasjonen. Lastebilene skal lørdag ha passert den egyptiske siden av grenseovergangen Rafah, før de skal undersøkes.

NRK - 30 minutter siden

Ingen flyvninger på flyplassen i München før søndag

På grunn av det fortsatt store snøfallet vil det trolig ikke være flytrafikk før klokken 06.00 søndag, skriver flyplassen i München på sine nettsider. – Passasjerer anbefales på det sterkeste å ikke reise til flyplassen i dag og sjekke statusen til flyet med flyselskapet før de reiser til flyplassen i morgen, informerer flyplassen..

NRK - 30 minutter siden

Person bekreftet død etter brann i Halden

Personen som ble hentet ut fra boligen som brant i Halden ved 9-tiden lørdag er bekreftet omkommet. – Dette skal være en mann i 60-årene. Pårørende er varslet, skriver Øst politidistrikt på X..

NRK - 1 time siden

Gult farevarsel for snø i Rogaland

Meteorologisk institutt varsler store snømengder i Rogaland det neste døgnet. I den forbindelse har de sendt ut gult farevarsel. – Fra lørdag ettermiddag til søndag formiddag ventes det rundt 10–20 centimeter snø, skriver instituttet på X.

NRK - 1 time siden

Bevaring av skog og hav i sentrum

Statsminister Jonas Gahr Støre deltar på klimatoppmøtet i Dubai sammen med stats- og regjeringssjefer fra Brasil, Frankrike, Tonga, Ghana og Indonesia. Der fremhevet Støre viktigheten av en global innsats for å ta vare på skog og hav, skriver regjeringen i en pressemelding. – Vi når ikke klimamålene uten å ta vare på naturen.

NRK - 1 time siden

Vatikanet oppfordrer verdens land til gjennombrudd på klimatoppmøtet

Pave Frans oppfordrer landene på FNs klimatoppmøte til å komme med et gjennombrudd som vil muliggjøre framskritt. Paven uttrykker uro knyttet til hvordan verdens land skal takle den stigende globale temperaturen. – Brødre og søstre, det er essensielt at det blir et gjennombrudd som ikke er en delvis endring av kursen, men heller en ny måte å gjøre fremskritt på sammen, sa kardinal Pietro Parolin ved Vatikanets sekretariat på klimatoppmøtet på vegne av paven lørdag.

NRK - 1 time siden

Skulle hindre at brannen spredte seg – fant hasjplantasje

Da politiet skulle evakuere nabohuset til et brennende hus i Malvik fant de en hasjplantasje. Rundt halv 11 lørdag formiddag ble det bekreftet at en person omkom i brannen. – Brannvesenet tok seg inn i et av nabohusene og gjorde funn av det som kan virke som en hasjplantasje, sier politioverbetjent Hans Christian Storset Jannisson.

NRK - 1 time siden

E24: Dyrevernere har lånt ut millioner i gråmarkedet

Dyrebeskyttelsen Bergen har gitt kortsiktige lån til folk som ikke får lån i en vanlig bank, på grunn av betalingsanmerkninger og misligholdt gjeld, skriver E24. Avisen har avdekket at dyrevernsorganisasjonen siden 2013 har drevet med utlån av penger i gråmarkedet, der private låner av hverandre utenfor det regulerte banksystemet. Renten på lånene har «for det meste» vært 13 prosent, ifølge et dokument fra Stiftelsestilsynet.

NRK - 1 time siden

Boris Johnson: Å stille spørsmål om en babys hudfarge er ikke rasistisk

Etter at rasismeanklager mot den britiske kongefamilien igjen har fått oppmerksomhet, hevder eksstatsminister Boris Johnson at det er helt normalt å lure på hvilken hudfarge et barn vil få. I et intervju med Daily Mail sier han at det er normalt for familier å lure på hvordan deres nye ufødte baby kommer til å se ut og kaller det en del av menneskets natur. Bakgrunnen for debatten er at prins Harry og hertuginne Meghan i 2021 hevdet at noen i kongefamilien var bekymret for hvilken hudfarge deres sønn ville få.

NRK - 2 timer siden

Person funnet død etter boligbrann i Malvik

Det er funnet en død person der en eldre mann er savnet, etter en boligbrann i Malvik i Trøndelag. Brannen startet tidlig lørdag morgen. Huset var fullstendig overtent da nødetatene kom til stedet.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com