Klartale > Nyheter

Monday, 29 November, 15:52

Klartale - 07 okt 21 kl. 09:58

Vil han stille på nytt?

Da valgresultatet var klart, nektet Trump å akseptere det. Nå mistenker mange at han vil stille til valg på nytt.2020 var ikke første gang et amerikansk valg blir dramatisk. I 2000 vant republikaner George Bush over demokraten Al Gore. Gore fikk flest stemmer, men på grunn av valgsystemet vant Bush likevel.
Les mer på Klartale


Les mer om:
Trump, George Bush, Al Gore, Bush, USAs, Gore, USA, Kagan, Brookings Institution, Washington Post, Det, CNN, Joe Biden, Representantenes

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Vilhan , stille, nytt
NRK - 04 sep 21 kl. 10:35

Bukele får stille til gjenvalg

Høyesterett i El Salvador gir president Nayib Bukele grønt lys til å stille til gjenvalg, til tross for at det er forbudt i landets grunnlov. Dermed kan Bukele stille til valg igjen i 2024 og bli den første presidenten i El Salvador som får styre landet i to femårsperioder etter hverandre. Dommerne som godkjente at Bukele kan stille til gjenvalg, ble utnevnt av ham selv i mai.

NRK - 24 aug 21 kl. 18:10

Duterte vil bli visepresident

Filippinenes populistiske president Rodrigo Duterte sier han vil stille som visepresident-kandidat til valget i 2022. Duterte har ikke lov til å stille for enda en presidentperiode, og kritikere sier han vil bruke visepresidentrollen for å styre landet enda lenger. Det skriver Al Jazeera..

Klartale - 12 okt 21 kl. 09:47

Dette trenger du å vite om statsbudsjettet

Tirsdag legger regjeringen fram et nytt statsbudsjett. Det er sittende regjering som legger fram budsjettet. Altså Høyre, Venstre og Kristelig Folkeparti.

NRK - 09 nov 21 kl. 12:39

Vil stille president for riksrett

Underhuset i den chilenske nasjonalforsamlingen vil stille president Sebastián Piñera for riksrett. For at riksrettstiltalen skal bli endelig, må den godkjennes av to tredeler i det chilenske senatet. Presidenten er anklaget for å ha misbrukt sitt embete ved salget av et gruveselskap til en venn.

NRK - 28 aug 21 kl. 21:15

Biden: Nytt angrep innen 24–36 timer

USAs president Joe Biden sier i en uttalelse at situasjonen i Kabul er ekstremt farlig, og at et nytt terrorangrep er sannsynlig innen 24 til 36 timer. Biden skriver at han tidlig lørdag har hatt møte med sikkerhetsrådgivere og militære ledere. Tema for møtet var blant annet droneangrepet i Afghanistan.

NRK - 04 okt 21 kl. 10:21

Eitt minutts stille i Sverige

Klokka 12.00 i Sverige i dag vil det vera eitt minutts stille i samband med kollisjonen der den kontroversielle kunstnaren Lars Vilks døydde. Det seier politiet på ein pressekonferanse..

NRK - 17 okt 21 kl. 20:40

Ungarn: Utfordrer Orban

Den konservative økonomen Peter Marki-Zay blir opposisjonens statsministerkandidat, og skal utfordre Viktor Orbán i valget i Ungarn neste år. Det ble klart søndag kveld etter at motkandidaten, Klara Dobrev, erkjente nederlag i opposisjonens nominasjonsvalg. Neste år er det valg på ny nasjonalforsamling i Ungarn.

NRK - 19 okt 21 kl. 10:58

Ber regjeringen stille krav

SV ber regjeringen stille krav om bruk av spillvarme fra datasentre. Datasenteret som Google planlegger i Skien vil slippe ut varme som kunne vært nok til 350 000 leiligheter. – Å sløse med så enorme mengder energi, er meningsløst, sier stortingsrepresentant for SV, Lars Haltbrekken..

NRK - 09 nov 21 kl. 16:18

Stans i togtrafikken på Oslo S

Det er store togforsinkelser på Oslo S etter et problem ved Brynsbakken stasjon. Det gjør at flere tog står stille på Oslo S. – Alle tog som går forbi Brynsbakken står stille.

NRK - 28 jun 21 kl. 02:31

Enige om en ny politilov

Demokrater og Republikanere er enige om en ny politilov etter at den tidligere politimannen Derek Chauvin ble dømt til 22,5 år i fengsel for drapet på George Floyd. Loven skal stille nye krav til politiet, og gjøre det lettere å stille politibetjenter til ansvar. Loven er ikke vedtatt i delstatsforsamlingen enda..

Fler nyheter fra Klartale

Klartale - 09 nov 21 kl. 14:35

Klima kan ødelegge økonomien til fattige land

Verdens fattigste land kan få trøbbel om de ikke får den støtten de trenger..

Klartale - 09 nov 21 kl. 12:40

Tidligere dømt for drapsforsøk

Tirsdag ble en mann skutt av politiet på Bislett i Oslo. Mannen skal tidligere være dømt for drapsforsøk..

Klartale - 09 nov 21 kl. 11:22

Død etter å ha blitt skutt av politiet

Mannen som ble skutt av politiet tirsdag, er død. Det melder NRK..

Klartale - 09 nov 21 kl. 10:51

Vi vil merke en forskjell

Regjeringen skal bruke 322,5 milliarder kroner på å gjennomføre politikken sin i Norge neste år. Det er like mye som den forrige regjeringen. Men vil vi merke store forskjeller i bruken..

Klartale - 09 nov 21 kl. 10:45

Krever at politiet får ha våpen

Politidirektoratet krever at all politiet får være våpen. Men dette er kun midlertidig..

Klartale - 09 nov 21 kl. 09:20

Mann skutt av politiet på Bislett

En mann skal ha løpt etter en kvinne med kniv i hånden. Politiet skal ha skutt mannen flere ganger..

Klartale - 09 nov 21 kl. 09:06

Vurderer nye råd for testing og karantene ved korona

Stadig flere blir smittet med korona-viruset i Norge. Helsemyndighetene vurderer å endre rådene for sporing av smitte og karantene..

Klartale - 09 nov 21 kl. 09:06

De rikeste kjøper hver femte elbil

Elbiler blir stadig mer populære i Norge. Hver femte elbil som kjøpes, blir solgt til de 10 prosent rikeste i landet..

Klartale - 09 nov 21 kl. 08:44

Flere studenter sliter med søvnen

Flere studenter og unge voksne sier at de har problemer med å få sove. Dobbelt så mange unge bruker sovemedisin som i 2010..

Klartale - 09 nov 21 kl. 08:42

Skuespiller Vegar Hoel er død

Skuespiller Vegar Hoel døde mandag på Stavanger universitets-sykehus. Han hadde vært syk lenge. Han ble 47 år gammel..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt