E24 > Økonomi

Onsdag, 23 Juni, 15:53

E24 - 07 mai 21 kl. 16:19

Vil ha teste havvind­turbiner utenfor Karmøy

Gjennom Metcentre på Karmøy skal internasjonale havvind-aktører teste sine turbiner. De håper å få satt opp nye turbiner allerede neste år, like utenfor øya..
Les mer på E24 Bilden deled av E24 via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
Metcentre, Karmøy

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Vilha , teste, havvind, turbiner, utenfor, Karmøy
NRK - 17 april 21 kl. 11:07

Støtter økt CO2-avgift og havvind

Arbeiderpartiets landsmøte går inn for en gradvis økning i CO2-avgiften fram mot 2030, men vil skjerme pumpeprisen. Landsmøtet går og inn for å utarbeide en nasjonal strategi for havvind, som skal omfatte både brunnfast og flytende havvind..

E24 - 06 mai 21 kl. 07:00

Equinor og Hitecvision blir havvind-partnere

Equinor og Hitecvision-selskapet Vårgrønn slår seg sammen og søker konsesjon for milliard-utbyggingen av flytende havvind ved Utsira Nord. – Nå starter selve industrialiseringen av havvind, sier Equinors Pål Eitrheim..

E24 - 10 mai 21 kl. 08:50

Vil teste havvind­turbiner utenfor Karmøy

At vindturbinene kan settes opp like utenfor Karmøy, var avgjørende for at to nye selskap har valgt å teste ut teknologien sin her. Metcentre er ikke redd for lokal vindkraftmotstand..

E24 - 17 feb. 21 kl. 06:04

Vil skattlegge oljen for å bygge havvind

Tankesmien Manifest vil at oljebransjen skal betale en avgift som skal brukes til å subsidiere havvind. – Det trengs rask omstilling, sier Manifest-økonom..

E24 - 08 juni 21 kl. 10:28

Vil åpne flere områder for havvind

Regjeringen vil starte en prosess for å åpne nye områder for havvind..

NRK - 08 juni 21 kl. 10:35

Vil satse milliarder på havvind

Regjeringen vil satse milliarder på å gjøre havvind til et norsk eventyr – og samtidig unngå tabbene man gjorde med vindkraft på land. – Dette er egentlig den viktigste energi- og industriplanen som er blitt langt fram på mange, mange år, sier Tina Bru (H) til NRK..

NRK - 26 mars 21 kl. 05:07

Fiskarar seier nei til havvind

Noregs Fiskarlag fryktar at utbygging av havvind i stor skala vil gjere uboteleg skade for fiskarar langs kysten. Fiskarlaget fryktar at viktige fiskeområde skal bli øydelagde utan ordentleg konsekvensutgreiing, skriv Klassekampen..

E24 - 26 mars 21 kl. 06:29

Norske fiskere sier nei til havvind

Norges Fiskarlag frykter at utbygging av havvind i stor skala vil gjøre ubotelig skade for fiskere langs kysten..

NRK - 14 juni 21 kl. 09:35

Britisk oljegigant til Norge

Den britiske oljegiganten BP skal samarbeide med Aker og Statkraft om å utvikle havvind i Norge. Selskapet kunngjorde mandag at de blir med i et konsortium som aktivt vil søke konsesjon for utvikling av havvind i lisensområdet Sørlige Nordsjø II (SN2). BP, Statkraft og Aker Offshore Wind skal eie en tredel hver i partnerskapet, opplyser selskapene i en pressemelding..

E24 - 17 juni 21 kl. 08:38

Shell vil bygge norsk havvind med BKK og Lyse

Oljekjempen Shell kaster seg inn i kampen om å få bygge havvind i Norge, og følger dermed etter konkurrentene BP og Equinor..

Fler nyheter fra E24

E24 - 15 minutter siden

Wall Street stiger svakt fra start – Nasdaq klatrer opp til ny rekord

Legemiddelselskapet GSK skiller ut deler av virksomheten og gjør et byks på børs..

E24 - 1 time siden

Bank under offentlig administrasjon for første gang siden finanskrisen

Nyoppstartede Optin Bank blir satt under offentlig administrasjon, melder Finansdepartementet..

E24 - 45 minutter siden

Næringsministeren kjente ikke til Norwegian-bonusene: – Noe umusikalsk

Staten har stilt opp med milliarder i lån og krisehjelp til Norwegian. Næringsministeren misliker at toppledelsen har fått en ekstrabonus, men mener at eierne får styre bonuspolitikken – så lenge selskapet betaler tilbake lånene de har fått..

E24 - 1 time siden

Den norske modellen står seg også i fremtiden

Lovforslagene i en fersk rapport er ment å styrke og tydeliggjøre regler i arbeidsmiljøloven. Forslagene er ikke radikale, men likevel viktige for å sikre den norske modellen, som har gitt Norge et robust og tilpasningsdyktig arbeidsliv..

E24 - 1 time siden

Regjeringsutvalg foreslår å begrense midlertidige ansettelser

I dag mottok arbeidsministeren en utredning om fremtidens arbeidsliv. Utvalget ber om at regjeringens utvidelse av midlertidige ansettelser fra 2015 fjernes «for å unngå todeling i arbeidslivet»..

E24 - 1 time siden

Den norske modellen står seg også i framtiden

Lovforslagene i en fersk rapport er ment å styrke og tydeliggjøre regler i arbeidsmiljøloven. Forslagene er ikke radikale, men likevel viktige for å sikre den norske modellen, som har gitt Norge et robust og tilpasningsdyktig arbeidsliv. Utviklingen har vist at kollektive reguleringer og høy grad av involvering ikke er gammeldags, men tvert om et avgjørende fortrinn i en konkurranseutsatt og internasjonalisert økonomi..

E24 - 1 time siden

EU-passet: Fra torsdag slipper langt flere inn i Norge uten karantene

Fra og med torsdag slipper blant andre fullvaksinerte tyskere, kroatere og belgere karantenefritt inn i Norge. Svenskene må vente noe lenger..

E24 - 1 time siden

Optin Bank blir satt under offentlig administrasjon

Den relativt nye banken har en innskuddsmasse på rundt 270 millioner kroner..

E24 - 3 timer siden

Kjendisinvestorer kjapt ute av lakseliste

Etter kraftig kursoppgang er flere av kjendisinvestorene som ble med oppdrettskonsernet Måsøvål på børs, nå ute av listen over de største aksjonærene i selskapet..

E24 - 3 timer siden

I årevis har ett mål stått øverst. Nå legger han det vekk en stund.

Norges Bank tar såpass hardt i når renten skal heves at prisveksten blir for lav. Dermed må bankens mål nummer 1 vike for andre hensyn i noen år..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt