Klartale > Nyheter

Wednesday, 27 September, 23:44

Klartale - 10 maj 23 kl. 08:48

Vil ha mer fysisk aktivitet i skolen

Foreldre er bekymret for at barna beveger seg for lite. Ni av ti foreldre ønsker fysisk aktivitet i skolen hver dag. Det viser en undersøkelse selskapet Opinion har gjort for Nasjonal-foreningen for folkehelsen. Nasjonal-foreningen er også bekymret. – Barn i Norge beveger seg for lite, sier Mina Gerhardsen fra Nasjonal-foreningen for folkehelsen.
Les mer på Klartale


Les mer om:
Opinion, Nasjonal, Norge, Mina Gerhardsen, Gerhardsen

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Vilha , mer, fysisk, aktiviteti , skolen
Klartale - 05 jun 23 kl. 06:00

Dette er partienes viktigste saker

11. september 2023 er valgdagen for kommune- og fylkestingsvalget. Der skal det bestemmes hvem som skal styre de ulike kommunestyrene og fylkestingene rundt om i landet.

Klartale - 26 apr 23 kl. 13:10

Nordmenn sitter for mye stille

Voksne sitter for mye stille og beveger seg for lite. Det viser ny undersøkelse. Den er laget av Folkehelse-instituttet (FHI) og Norges idrettshøgskole (NIH).

Klartale - 01 mar 23 kl. 12:45

Forskere sier trening kan hindre at du dør tidlig

Går du mye på tur? Forskning sier at du trenger rundt 11 minutter hver dag med å gå fort.En internasjonal gruppe med forskere har forsket på trening.

Klartale - 31 maj 23 kl. 08:33

Vil la lærere bruke fysisk makt mot elever

Regjeringen kommer med et forslag. De vil la lærere bruke fysisk makt mot elever. Det gjelder i de situasjonene der noen kan bli skadd.

Klartale - 31 jan 23 kl. 15:35

Forskere sier løping kan være usunt

Liker du å løpe? Ny forskning kan vise at det å være avhengig av det kan være usunt. Studien heter «Running to get lost?

Klartale - 11 maj 23 kl. 10:20

Dette betyr budsjettet for deg

Klar Tale oppdaterer denne saken.Stortinget vedtar statsbudsjettet på slutten av hvert år. Og i mai kan regjeringen gjøre endringer.

Klartale - 02 feb 23 kl. 16:15

Håper på et mer inkluderende friluftsliv

Dette er et debattinnlegg. Meningene er skribentens egne. Din klare mening kan sendes inn her.

NRK - 13 timer siden

Fortsatt redusert aktivitet for Mette-Marit

Kronprinsesse Mette-Marit vil fortsatt ha redusert aktivitet i tiden fremover. Det opplyser Slottet, ifølge NTB. – Kronprinsessen vil fortsatt ha redusert aktivitet og har ikke planlagt offisielt program denne uken eller i høstferien, skriver kommunikasjonssjef Guri Varpe ved Slottet i en SMS til NTB.

Klartale - 03 feb 23 kl. 12:18

Flere former kreft kunne vært unngått

To av tre tilfeller av noen former kreft kunne vært unngått i fjor. Det mener Kreftregisteret. Det gjelder kreft som trolig skyldes usunne vaner og soling.

Klartale - 28 feb 23 kl. 10:56

Én av fem norske kvinner har blitt voldtatt

22 prosent av norske kvinner har blitt voldtatt minst én gang. Fire prosent av norske menn har blitt voldtatt i løpet av livet. Det viser en ny undersøkelse fra Nasjonalt kunnskaps-senter for vold og traumatisk stress (NKVTS).

Fler nyheter fra Klartale

Klartale - 8 timer siden

Nå snur årstiden – høstferien kan bringe årets første snø

Starten av høstferien byr nemlig på det som bli årets siste varme helg. Det sier Meteorologisk institutt. – Helgen er en flott mulighet til å komme seg ut å nyte de siste varme temperaturene, sier Eldbjørg Moxnes til nyhetsbyrået NTB.

Klartale - 10 timer siden

Erna Solberg har fått én uke på seg til å svare

Erna Solberg er leder for partiet Høyre. De siste ukene har mange snakket om Solberg. Årsaken er hennes mann Sindre Finnes.

Klartale - 11 timer siden

Nå tar det dobbelt så lang tid å selge nye biler

Finn.no sier det tar dobbelt så lang tid å selge nye biler nå, kontra før. Det tar 20 dager å selge biler som er fem år eller eldre.

Klartale - 11 timer siden

Sverige dobler straff

Sverige har hatt problemer med kriminalitet de siste årene. De siste månedene har det blitt verre.Gunnar Strömmer sier de er nødt til å gjøre noe for å snu utviklingen.

Klartale - 11 timer siden

Halvparten av studentene har fortsatt digital undervisning

En av fem sier de har digital undervisning ofte. Til sammen 55,1 prosent sier de har det ofte eller av og til. Det skriver nettsiden Khrono.

Klartale - 12 timer siden

Armenere flykter fra området

Styrker fra Aserbajdsjan og Armenia kjemper mot hverandre. Begge landene vil ha kontroll over området Nagorno-Karabakh. Området er egentlig en del av Aserbajdsjan og er på størrelse med Østfold fylke.

Klartale - 13 timer siden

En fin, men også tøff tid

Du har nettopp slitt deg gjennom 13 år med skole. Så er det på an igjen. Med studier.

Klartale - 13 timer siden

Tordenvær skaper trøbbel for trafikken

På Bergen lufthavn Flesland er flere avganger utsatt. Det samme gjelder ankomst, ifølge kanalen NRK.Togene på Jærbanen mellom Sandnes og Stavanger er stengt.

Klartale - 14 timer siden

Mer enn 100 døde etter brann i bryllup

Bryllupet var i distriktet Al-Hamdaniya i Irak. Flere kommer til å dø, tror myndighetene. Bryllupet var kristent.

Klartale - 15 timer siden

Nasa har begynt å studere prøver fra asteroide

Romkapselen Osiris-Rex er kommet tilbake på jorda, etter en lang reise. Den har vært på asteroiden Bennu. Søndag landet kapselen på jorda.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com